eşime çok kırıldım

teyzemler kalır demedim.onu da aklımdan bile geçirmedim vallahi billahi.sadece annemde onun annesi-babası da geldiğinde rahat eder kapılarını kapatırlar bir yatak odaları olur diye düşündüm.ayrıca diğer çekyatı da dışarı çıkartınca oturma odası da genişler böylece gelen gidende daha rahat eder dedim.
kimin dolduruşuna geldiysen kimin aklı ile hareket ediyorsan diyor bana.ne planlıyorsammış.

Benim boş odam ve boşa çıkacak karyolam olsa ben de koyarım odaya, gelen yatar ne olacak ki? Salon, oturma odası gibi yaşam alanlarında misafir ağırlamaktan iyi bence. Hem düzen bozulmaz hem gelen de rahat eder. Bunun zemin hazırlamakla ilgisi yok bence.

Eşiniz bence annenizin sizi böyle bir konuda telkin ettiğini düşünmüş. Nedenini bilmiyorum, belki rahatsız olduğu şeyler vardır. Çözülmeyecek bir tartışma değil. Onun düşünceleri de ütopik yani, iki misafir aynı anda da gelebilir. Bizim cenazemiz oldu, gelenlerin bir kısmını ben ağırladım mesela. Olabiliyor, hayat şartları belli olmaz ki.

Sizin de "kadının işine karışma" demeniz yanlış olmuş. Çünkü öyle bir şey yok. Orası onun da evi ama bu kadar ağlamanızı gerektirecek de bir şey yok. Bebeğinizi de üzmeyin hem akşama öpüşüp barışın, uzamasına gerek yok hiç.

Ek: Bu arada "kimin dolduruşuna geldiysen" lafından da nefret ederim. Sanki benim aklım yok da, bir söylemle hemen kendimden geçiyormuşum gibi. O lafına kırılmakta haklısınız.

bilmiyorum o böyle düşünmüyor işte nasıl korkmuş nasıl gözünde büyütmüşse demek.bende ileri gittim zaten sonrasında yaptığın fırsatçılık içinde biriktirmişsin kendini doldurmuşsun bunu söylemek için yer arıyormuşsun sen dedim.ayrıca ikiyüzlüsün bence dedim.böyle düşündüğünü hiç bilmiyordum dedim.ben hiçbirşeyden memnun değilmişm 2 sene olmadan yatağı değiştiriyormuşum 2. bir yatak odası açıyormuşum milllete.

Eviniz de 2 adet boş oda var ise yapılır niye yapılmasında ayrı oda hem yatak odası takımı atılmamış olur hem de oda boş durmamış olur,oda boş olunca hem bana göre çabuk tozlanır hem soğuk olur,anneniz teyzeni çağırmış ama keyfi çağırmamış ki kadın temizlik yapmak ve eşyaları toplamak için çağırmış taşınmanızda yardımcı olmAk için,madem rahatsız olacaktı parayla yardımcı çağırsaydı.

anlamaz..takmış kafayı ben millete yatak odası yapıyormuşum.mantığı şu ya rahat bir ortam olmasın ki kimse gelip kalmasın annem ve annesi dışında.onlardan zaten gelen olmaz en fazla babası gelir bizden de bir ihtimal kardeşim gelir ya da binde bir teyzem.ama o daha çok olacağını düşündü belki de teyzemin gelmesini.gözü korktu bu durumdan bilmiyorum.
bişey söylemek istemiyorum ona zaten herhangi birşey yapmakta gelmiyor içimden istediğini yapsın.maşallah eşim birşeye karar verdirmiyor annem teyzemi kendi evi gibi davet etmiş ve ben bunun için zor durumda kaldım ben hariç herkes istediğini yapıyor.

yok teyzem temizlik için gelmedi o gün anneme eşlik etmiş işte işi bittikten sonra yemek yapmışlar beraber.taşınma aşamasında olmadı bu geçenlerde oldu.bilmiyorum ya beni çok zor günler mi bekliyor çok korkuyorum ve mutsuzum.

Canim eşininin üzerine fazla gitme bence

Sonra sana dicekki annenle kardeşinde kalamaz burda
gelsinler sevsinler gitsinler

Bizimkiler gelir kalır bebeğede bakar
O çok istediğin yataktada annemler yatar dicek

Ben Ablamin eşinden biliyorum çünkü kimsenin kalmasını istemiyor kendi kardeşleri bile kalsa kendi evi yok mu niye gelip kalıyor der geceye kadar otursun sonra evine gitsin herkes der

belki annenizin sanki kendi eviymiş gibi kalmasını teklif etmesine bozulmuştur.
ya annemin o yaptığı da gereksizdi yani bence evet.yani gündüz görüştün tamam akşam teklif etmesi çok manalı değildi gerçekten.ya yanlız yaşasam gelsin kalsınlar istedikleri kadar istedikleri zaman ama elin adamı işin içine girince işte herşey çok rahat olmuyor

İkinizin de haklı olduğu taraflar var bence. Bir çok erkek evinde devamlı misafir istemez. Eşiniz daha önceki durumlardan dolayı yine annenizin, teyzenizin gelip kalacağını, rahatının kaçacağını çıkarsamış sanırım fakat bunu sizinle paylaşma şekli katiyetle bu olmamalıydı. Konuşup anlaşıp ortak paydada buluşulabilecek bir konu. Evde bir misafir odasinin olması sizin için cidden çok iyi olurdu şu aşamada üstelik de boş oda imkanı varken çünkü bebek olunca dediginiz gibi gelen giden çok olur, yatılı misafiri salonda yatırınca her gece yatak kur, sabah topla sıkıntısı oluyor. Misafirin valiziydi, yayıntısıydı uğraşmazdınız, çekerdiniz kapısını misafir de rahat ederdi, siz de.
Biz de sahil kentinde yaşıyoruz özellikle yazın gelenimiz gidenimiz çok oluyor, böyle zamanlarda ben de açıkçası bir misafir odasına çok ihtiyaç duyuyorum.

eşinizle aynı kafadayım..
eve gelen giden çok olmaması taraftarıyım bebek de olsa başka bişeyde...
hele kalmalı olmasın mümkünse

ama siz o adamla evlisiniz dahası çocuğunuzun babası bu kişi bence onun da fikirlerine saygı göstermeniz gerekiyor

eşin haklı.
bebek görmeye gelen oturur gider. herkesin kendi düzeni. annen tamam tabi gelip kalır bir sürede teyzen ne alaka yani.

Adam haklı, boş odanızı çalışma odası, hobi odası, spor odası gibi verimli kullanabileceğiniz bir yer yapabilecekken kırk yılda bir gelecek misafir için yatak odası yaparak ev ahalisi tarafından kullanılmayacak bir alana çevirmeye çalışıyorsunuz. Teyzenizle alakası yok ki bu durumun.

ama siz o adamla evlisiniz dahası çocuğunuzun babası bu kişi bence onun da fikirlerine saygı göstermeniz gerekiyor
tamam saygı gösteriyorum.keşke annem teyzemgili çağırmasaydı hiç.bu durumdan gözü korkmuş anlaşılan.yani ne deyim anneme de yaa bende geldiklerinde rahat edemedim ama her dakkada bizde değiller dedim gönüllerini hoş tutmaya çalıştım.olay oldu ya ne kadar gözünde büyütmüşse...

annem sürekli bizde kalacak arada bir de kayınvalidemgil gelecek.yani evde sürekli en az 1 kişi yatılı misafir olacak zaten.

Elalem için öZel oda ayarlayamam ki evinizin çok büyük olduğunu sanmıyorum. 5ten fazla odanız varsa misafir için yatak odası yapılır tabi. Eşiniz haklı,anneler hariç birinin kalmasını bende istemem. Yatılı misafire gıcığım.

orayı çalışma odası hobi odası yaparsak annem nerde kalacak?bebeğe bakıcı tutmuyoruz sonuçta bu kadın sürekli bizde kalacak.

dediğiniz gibi daha çok ve sık misafirden korkuyor demekki. bence annenize şu an için bir şey demeyin, sonrasında sakince ev içinde aldığınız kararlardan bahsedersiniz
-x de ben de annelerden başka yardımcı istemiyoruz anne ya bir de x in babası gelir benim de kardeşim gelir ek olarak başka kimse gelmez kafa dinleriz biz de- dersiniz. bence anneniz anlar sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…