Ya sabır diyorum bazen erkekleri anlamak çok zorHayırlı günler KK kadınları.
Bugün sabah kahvaltı sofram rezil oldu eşim sağolsun. Çok bunaldım ne yapacağımı bilmiyorum nasıl davranacağım bana destek verin lütfen.
Sabah kahvaltı da kızım da(2.5 yaşında) yesin diye kiymali menemen yapacaktım. Neyse herşeyi hazır koydum tavaya pişiyor bir domatesleri ekleyeceğim içine. Eşim de uyuyordu. Kalkmış geldi yanıma ne hazırlıyorsun dedi tavanın kapağını açınca delirdi.
Ben bunu yemem sen neden yaptın sen ne biçim insansın bir şeyi doğru yapamadın diyor. Bende sinirlendim normal şekilde söylesen sana hazırlardım hemen sade menemen dedim ama bağırdığın için yapmayacağım çok biliyorsan sen yap dedim.
Eşimin gözü döndü defalarca tezgaha yumruk attı. Sen ne adi şerefsiz kadınsın sen ne terbiyesizsin diye defalarca bağırdı bana. Ailem terbiye vermemiş öyle söyledi. Bende ona dedim ki sen mi diyorsun bana terbiye saygı bilmiyorsun diyen bir saattir kaç yıllık eşine dünyanın hakarettini ettin dedim. Hakediyormusum :/ birde üstüne beni yatağından kovdu.
Bu adama nasıl davranmalıyım çok gururum kırıldı. Hiç yoktan sebep beni aşağıdadı. Siz olsanız ne yapardınız?
İnanın uzun zamandır küçük çekişmeler dışında hiç kavgamız olmadı. Yatana kadar güldük eğlendik. Gecemiz de çok güzel geçti. Aklım almıyor bir insan neden böyle davranır karısına.
Mune abla çok haklısın ben eşimi çok seviyorum severek evlendim bilmiyordum evde böyle olduğunu düğün olduktan sonra görümcelerim anlattı. Biz sana inanıyoruz kardeşim pek bilmez saygıyı kimseyi arayıp sormaz hal hatır sormaz dediler ben daha şok oldum.çünkü tanıdığım adam bu değildi. Elimden geldiğince ben köprü oldum. Yine ben suçlu olduminan mune abla eşimin düzelmiş hali bu yıprandım boşanma eşiğinden döndük. Çok şükür uzun zamandır ufak tartışmalar dışında hiç kavgamız olmadı.
Eşimin bana bu şekilde davranmasının altında içinde baskiladigi duygularının olduğunu düşünmeye başladım. Sıkıldı belki de durduk yere herşey yolundayken bu şekilde davranması aklımı karıştırdı.
Gece ben onun için suslenirken o da benim için tras oldu tras kolonyası sürdü. Temiz giyindi. Krem sürdü ayaklarına ben rahatsız olmayayım diye. İnsan uykudan uyanıp bu denli ofkeli olmasının sebebi kendi içinde ki sorunlarından sebep kesinlikle. Bu yüzden kendi sorunlarının suçlusu benim olduğumu düşündü.
İdolümsünHer evlilikte inişler çıkışlar olur, her dakika eşlerimizle bal börek değiliz, anımız anımıza uymayabilir ama kadın da erkekte durması gereken yeri bilecek, hiçkimse diğerinin onur ve haysiyetini zedeleyecek sözler sarf etmeyecek.
Suçlu değilsin, eşin otursun bir özeleştiri yapsın, sen iyi bir eş iyi bir anne olmaktan başka ne yaptın? Kendine bile zaman ayıramıyorsundur Allah bilir, ya onca lafa rağmen yeniden onun istediği gibi menemen yapmışsın, insan herşeyi boşverip bunun için bile vicdan yapar.
Açık söyleyeyim ben o menemeni yapmazdım, zaten bağırılınca ben hiçbirşey yapmak istemem kendimi dışarı atmak isterim hemen, gözüm menemen kahvaltı hiçbirşey görmez, yapamam da.
Birşeylerden bunaldıysa bunu ilk paylaşacağı kişi de sen olmalısın, öyle tezgah yumruklayıp yatağa gelme demekle olmaz bu işler, hayırdır bu ne şımarıklık, aynısını sen yapsaydın, bu gece yatağa gelme deseydin tepkisi ne olurdu az çok tahmin ediyorsun değil mi?
Tipik erkek modeliyse kesinlikle çıldırırdı, üstüne yürürdü, belki vururdu ve seni boşayacağım diye bağırırdı, yalan mı?
İşte o yüzden sakın alttan alma, hemen yumuşamamalısın, isteklerini ve kırgınlıklarını sakin sakin dile getirmelisin, yapmazsa olabilecekleri de net bir şekilde bilmesini sağlamalısın.
İlla inatlaşarak veya kavga ederek bazı şeyleri kabul ettirmek zorunda da değilsiniz, her işin bir usülü var, hem böylece sizin değil onların sinirleri bozulur, ben bunu yemem mi diyor peki deyip çekilin kenara, yemezse olanı hazırlayıp yesin veya dışarıda yesin, mutlu olsun karnı doysun diye çabalamayın, kendinizi geri çektiğinizi hissettirin erkeklere, aynı yatakta yatmak istemiyor muymuş, beni istemeyeni ben hiç istemem, o yatak en nadide döşek olsa bir daha yatmam, annemler torunu özlemiş deyip birkaç gün ailemde kalırım, yatsın dönsün dursun evde, olmadı gitsin annesinde yesin menemenciğini.
Çok haklısın ablacım bu saatten sonra beni istemeyeni bende istemem konuşmam asla ne hali varsa görsün özür dileyene kadar bu böyle devam edecek.Her evlilikte inişler çıkışlar olur, her dakika eşlerimizle bal börek değiliz, anımız anımıza uymayabilir ama kadın da erkekte durması gereken yeri bilecek, hiçkimse diğerinin onur ve haysiyetini zedeleyecek sözler sarf etmeyecek.
Suçlu değilsin, eşin otursun bir özeleştiri yapsın, sen iyi bir eş iyi bir anne olmaktan başka ne yaptın? Kendine bile zaman ayıramıyorsundur Allah bilir, ya onca lafa rağmen yeniden onun istediği gibi menemen yapmışsın, insan herşeyi boşverip bunun için bile vicdan yapar.
Açık söyleyeyim ben o menemeni yapmazdım, zaten bağırılınca ben hiçbirşey yapmak istemem kendimi dışarı atmak isterim hemen, gözüm menemen kahvaltı hiçbirşey görmez, yapamam da.
Birşeylerden bunaldıysa bunu ilk paylaşacağı kişi de sen olmalısın, öyle tezgah yumruklayıp yatağa gelme demekle olmaz bu işler, hayırdır bu ne şımarıklık, aynısını sen yapsaydın, bu gece yatağa gelme deseydin tepkisi ne olurdu az çok tahmin ediyorsun değil mi?
Tipik erkek modeliyse kesinlikle çıldırırdı, üstüne yürürdü, belki vururdu ve seni boşayacağım diye bağırırdı, yalan mı?
İşte o yüzden sakın alttan alma, hemen yumuşamamalısın, isteklerini ve kırgınlıklarını sakin sakin dile getirmelisin, yapmazsa olabilecekleri de net bir şekilde bilmesini sağlamalısın.
İlla inatlaşarak veya kavga ederek bazı şeyleri kabul ettirmek zorunda da değilsiniz, her işin bir usülü var, hem böylece sizin değil onların sinirleri bozulur, ben bunu yemem mi diyor peki deyip çekilin kenara, yemezse olanı hazırlayıp yesin veya dışarıda yesin, mutlu olsun karnı doysun diye çabalamayın, kendinizi geri çektiğinizi hissettirin erkeklere, aynı yatakta yatmak istemiyor muymuş, beni istemeyeni ben hiç istemem, o yatak en nadide döşek olsa bir daha yatmam, annemler torunu özlemiş deyip birkaç gün ailemde kalırım, yatsın dönsün dursun evde, olmadı gitsin annesinde yesin menemenciğini.
cok haklisin mune abla gercekten once sirf o istiyo diye nelerden vazgectim bi bilsen ama kendisi hicc
Baan telefon kullanma,diyo tl yuklemek istemez paket yaptirmazki cok ugrascam tlf diye (face instagram whatsapp) kullanmiyorum kkyi bile bilmiyo o olmadigi saatler girerim ama kendisi elinde tlf bide enn kalitelisi benimtlf ekrabini kizim kirdi saatlerce tlf elinde oynar face instagram gezer durur ama ben tlf iki dk elime alsam kiyametler kopuyo kadin tlf kullanamazmis sebebide
Bu yzden sayisiz kavga cikti
Annene tek gidemezsin disari tek cikamazsin onu giyemezsin makyaj yapamazsin ben yillarca,calisan biriydim istedigimi giyen istedigim yere giden biriydin isten ciktim bu yuzden hayatimi degistirdim herseyimi degistirdim ama bi tartisma olsa ben hayatimi degistirdim hersryimi degistiedim diyio cikiyo ne yaptin dersem ne degistirdin geceleri arkadaslariyla cikmiyomus heryere benle gidiyomus benle geziyomus degisme buymus
Ben saysam nasil degistigimi bide
Gulusum bile degisti cok guluyosun az,gul cok konusma oyle ol boyle ol o bu derken ee ben evlenmeden kendim gibiydim evlenince degistim diyelim ama sen ben olan kisiye asik olup evlendin ee degistirince ne anlami kaliyo sen benden ne istiyosun diyince haklisin! Oluyo hemen
evlilik cokk zormus bunu cok cok iyi anladim ama cokta yiprandim bu kadarcik surede Rabbim sonumuzu hayr etsin
Evet korktuğumu anladı ilk vurunca tezgaha sıçradım resmen beni görünce daha şiddetli vurmaya başladı. Kizim olmasa yapmazdım o menemen i. Allah korusun şiddet görecek olsam evladımın görmesi benim daha çak canımı yakardı. Onun için değil aslında sadece kızım için yaptım daha fazla honkurmesin diye.Ben olsam hayatta yapmazdım o menemeni babasının uşağı yok karşısında istediği kadar yumruklasın korkuttuğunu anladığı an bunu her fırsatta kullanacak ben olsam kıymanı menemeni yapar mutfaktan çıkarken de biraz da şu tarafları yumrukla der içeri geçip afiyetle yerdim bebgimle kimseden hakaret işitmek korkutulmak için evlenemiyoruz tam dayaklik
Evet korktuğumu anladı ilk vurunca tezgaha sıçradım resmen beni görünce daha şiddetli vurmaya başladı. Kizim olmasa yapmazdım o menemen i. Allah korusun şiddet görecek olsam evladımın görmesi benim daha çak canımı yakardı. Onun için değil aslında sadece kızım için yaptım daha fazla honkurmesin diye.
Evet korktuğumu anladı ilk vurunca tezgaha sıçradım resmen beni görünce daha şiddetli vurmaya başladı. Kizim olmasa yapmazdım o menemen i. Allah korusun şiddet görecek olsam evladımın görmesi benim daha çak canımı yakardı. Onun için değil aslında sadece kızım için yaptım daha fazla honkurmesin diye.
İnat kadınım, çok afedersiniz katır inadı var bende, herşey karşılıklı, sev beni seveyim seni, aşksa onun da bir bedeli var, dillerine sahip çıkacaklar yoksa enselerinden çıkarıverir birileri :))
Peki nasıl davranayim canım bir yol gösterin bana ki bu olay bir daha hiç yaşanmasınÖzür dileyene kadar konusmayacam diyorsunuz ama bir özürle de sineye cekilcek bi durum degil bence.tekrar edebilir.gun icerisinde sizi hic aramamis hic ozur girisiminde bulunmamis olmasi bile pismanliginin olmadigini gosteriyor.gerckten pisman olmak yerine sadece rol geregi ozurini dileyip evlilik hayatiniza devam etmeniI saglamaya calisicak gibi me geliyor.ciddi tepki gösterilmesi gerekn bi olay diye dusunuyorum yasanilanlarin.sizi siddet iceren hareketleriyle sindirip bir nevi psikolojik baski ile menemeni tekrar hazirlatması utanmadan yemesi gidip gun icerinse hic bir iletiisim kurma eyleminde bulunmamasi.muhtemel gelincede kendi hakliymis gibi davranicak isin kisasi demek istedigim yalancı ozurlerine inanmayin.pisman olan adam simdiye bi girisimde bulunurdu vicdanen aksami nasil edecekti aksi takdirde.tavrinizi alin siz onun kolesi hizmetcisi degilsiniz.o sizin basinizda bi otorite degil.
Ben bekarim ne kadar dogrudur bilemem ama empati kurarak cevap vereyim muhtemel karsimdaki insanin özruyle sineye cekmezdim.tavrimi alir bir daha yada gercekten hakkettigini dusundugum zamana kadar kahvalti asla hazirlamazdim barissam bile.olay icin oturup benimle neden nicin yaptigini pismanligini bir daha yapmayacagina dair konusma yapmasini bekler tatmin olursam evet anladim der kocamin hayatimdaki yerini hatirlatir birbirmizin otoritesi olmadigimizi solerdim.bu tarz sorunu bir daha yasamak istemedigimi ve duymak istemdigimi cirkin sozlerini hicbir kosulda unutamiyacagimi solerdim.(açık olmak gerekirse bu cirkin soylemler karsinda ben evde duramazdim sanirim ama o taraf pek yapici degil ve fevri olabilir o kismi onermiyorum size kalmis bi durum .)bunlar tam anlamiyla cozum sunar demiyorum bolede olmali demiyorum benim tepkim bu olurdu.Peki nasıl davranayim canım bir yol gösterin bana ki bu olay bir daha hiç yaşanmasın
Eşimin büyük bir kavgadan sonra barışınca bana söylediği bir söz var hiç unutmamPeki nasıl davranayim canım bir yol gösterin bana ki bu olay bir daha hiç yaşanmasın
Konu sahibi bakin burda guzel bi orenk var eşinizi n bu korkuyu yasatabilmeniz gerekiyor aslinda tam olarak demek istedigim buydu.Eşimin büyük bir kavgadan sonra barışınca bana söylediği bir söz var hiç unutmam
Birdaha eskisi gibi olamayacağız diye korktum.Bundan sonra beni öyle sevmeyeceksin diye..
devamını getirememişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?