Her evlilikte inişler çıkışlar olur, her dakika eşlerimizle bal börek değiliz, anımız anımıza uymayabilir ama kadın da erkekte durması gereken yeri bilecek, hiçkimse diğerinin onur ve haysiyetini zedeleyecek sözler sarf etmeyecek.
Suçlu değilsin, eşin otursun bir özeleştiri yapsın, sen iyi bir eş iyi bir anne olmaktan başka ne yaptın? Kendine bile zaman ayıramıyorsundur Allah bilir, ya onca lafa rağmen yeniden onun istediği gibi menemen yapmışsın, insan herşeyi boşverip bunun için bile vicdan yapar.
Açık söyleyeyim ben o menemeni yapmazdım, zaten bağırılınca ben hiçbirşey yapmak istemem kendimi dışarı atmak isterim hemen, gözüm menemen kahvaltı hiçbirşey görmez, yapamam da.
Birşeylerden bunaldıysa bunu ilk paylaşacağı kişi de sen olmalısın, öyle tezgah yumruklayıp yatağa gelme demekle olmaz bu işler, hayırdır bu ne şımarıklık, aynısını sen yapsaydın, bu gece yatağa gelme deseydin tepkisi ne olurdu az çok tahmin ediyorsun değil mi?
Tipik erkek modeliyse kesinlikle çıldırırdı, üstüne yürürdü, belki vururdu ve seni boşayacağım diye bağırırdı, yalan mı?
İşte o yüzden sakın alttan alma, hemen yumuşamamalısın, isteklerini ve kırgınlıklarını sakin sakin dile getirmelisin, yapmazsa olabilecekleri de net bir şekilde bilmesini sağlamalısın.
İlla inatlaşarak veya kavga ederek bazı şeyleri kabul ettirmek zorunda da değilsiniz, her işin bir usülü var, hem böylece sizin değil onların sinirleri bozulur, ben bunu yemem mi diyor peki deyip çekilin kenara, yemezse olanı hazırlayıp yesin veya dışarıda yesin, mutlu olsun karnı doysun diye çabalamayın, kendinizi geri çektiğinizi hissettirin erkeklere, aynı yatakta yatmak istemiyor muymuş, beni istemeyeni ben hiç istemem, o yatak en nadide döşek olsa bir daha yatmam, annemler torunu özlemiş deyip birkaç gün ailemde kalırım, yatsın dönsün dursun evde, olmadı gitsin annesinde yesin menemenciğini.