Eşim hizmetçisiyim gibi davranıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet bebeğiniz için tabi ki temizlemek gerekiyor. İki ucu .oklu değnek resmen yapsanız olmuyor, yapmasanız hiç olmuyor
en azından haftada bir eve bir yardımcı gelmesi konusunda eşinizle görüşseniz bir nebze olsun yorgunluğunuzu alır.

ilk evlendiğimiz de iki aya yakın yardım etti bende çalışıyordum oda çalıyordu eşit sartlaydık hatta eşimin işi bana nazaran çok rahat hani iş yerindede yorulmuyor kendisi birazdan yapıcam diye diye yapmamaya başladı , e yeni evliyiz yapayım nolcak diye diye iyice ona alan açtım nasıl olsa yaptığımı biliyor rahat davranıyor. Siz ne güzel alıstırabilmisiz benim eşim tam bi öküz . Kendi dağınıklığını toplamanasını alıştırmanız lazım demişsiniz ya onu da denedim mesela balkonda oturup sigara çay içtiği masayı günlerce toplamadım gerçekten sokak gibi pisti balkon dayanamadım rahatsız olmuyor musun bu pislikte oturmaktan dedim hayır dedi. Konuşmayla hiçbişey olmadı gerçekten. Hepsini yapsam evde huzursuzluktan durulmaz dediğinizi denicem yarından itibaren çamaşırlarına dokunacağım umarım alıstırabilirim . Alışmazsa artık boşanıcam kendisine paralı yardımcı bulsun

Oğlunuz büyür, başının çaresine bakmayı öğrenir temizliğini bakımını vs kendi yapar ama eşiniz hala sizden ister. Adamın yapısı mayası bu, tembel pis zalim tam bir baş belası. Hayatınızın canınızın kıymetini bilin, emin olun bu saatten sonra annesi bile çekmez gitsin evine karısı yapsın der. Benim eşim de her şeyini ters çıkarır koyardı kirliye. Bir iki yaptım ama üçüncüden sonra ters yıkadım astım katladım. Düz giymek istediklerin varsa o şekilde koyarsın kirli sepetine dedim ve asla düzeltmedim. Erkek kardeşlerim tehlikeli diye anneme dıştan cam sildirmezdi perde astırmazdı. Gömleklerini ütüler yataklarını toplar bulaşıklarını kaldırırdı. Şimdi de eşlerine yapıyorlar.

Düzelir diye bekledim yazdınız, niye düzelsin? Annesinin evinde yaptıklarını kendi evinde de yapabiliyor niye zahmet etsin ki? Kusura bakmayın açık yazacağım, bu adamdan boşanmazsanız ömür boyu hizmetçisi kalırsınız. Yapıcam edicem yalanlarına geçiştirmelerine kanmayın lütfen. En azından çocuğunuzun peşinde dolanmaya ilgilenmeye kaliteli zaman geçirmeye daha çok vaktiniz olur.

Yapmazsanız ne olucak, kavga mı ediceksiniz edin. Sonra boşanalım diye bilicek mi ki çalışmışlığınız da var. Nafaka iş bakıcı halledebilirsiniz. Neyden korkuyorsunuz da adama karşılık veremiyorsunuz yada hayır diyemiyorsunuz. Ne biçim birşey bu. Adam engellimi neden yapamasın. Yardımcı olmamasını geçtim.. neyse yazmayacağım birşey, siz değişiceksiniz. Üşengeç ol, hazıra kon, ha bide eleştir. Oldu paşam. Ben uyarırım hala mı yapıyor çeker giderim. Aç karnımı ben zaten doyururum. İlgi saygı şefkat vermicekse. Hayatımda yeri ne?

Neyden korkabilirim ki korktuğum bişey yok tabi ki . karşımdaki insan beni sürekli manipüle ediyor bunuda yazmıştım yazımda hayır dediğim şeyi yaptırmaya çalışıyor falan , hem düzelir diye bekledim. Yani niye kızdınız bana bu kadar anlamadım ben bu yaşadıklarımdan mutlu değilim gördüğünüz gibi ,beklentilerim bitti

Çok doğru yaptıkça fazlasını istedi. Onun ihtiyaçlarından daha önemli canım ve psikolojim

Yani ne önerisi diyesim geldi böyle bir hayvanı baba yapan sizsiniz lütfeder gibi eziyet için yemek istediğini düşündüğünüz adamın koynuna giren sizsiniz ee bu saatten sonra zaten boşanmazsınız çünkü çocuğunuz babasız kalmasın tek öneri çekeceksiniz yalanfan 3-5 gün bir bir şey yapmayın belki akıllanır

Tam anlattığınız gibi benim eşimde ailesinin evinde böyle zamanla bana da yapmaya başladı ,
Başında böyle olsaydı çocuk yapmazdım ayrı konu da . Zaten boşanamazsınız derken nasıl bu kadar emin konusabiliyorsunuz? Cocuk için hayatımın sonuna kadar bu eziyetimi cekicek halim yok komik olmayın , babasız büyüyen bir sürü çocuk var . Ki böyle mutsuz evin içinde büyüyeceğine babanı özleyerek büyüsün daha iyi. Maddi manevi gücüm var muhtaç değilim çok şükür. Mesleğim var tek başına gayet paşalar gibi hayatımı devam ettiririm ve ailemde arkamda maddi manevi bi erkeğe muhtaç değilim. nafaka bile istemiyorum çocuğuna babalığını yapsın yeterli. Çocuk olmasa bu kadar beklemem bi sene içinde ayrılırdım oda var , çocuk hatrına bekledim düzelsin diye . Düzelmedi düzelmicek gibi duruyor boşarım bi avukata bakar söylediğiniz gibi imkansız değil boşanmak :)

Yapmazsan ne olacağından korkuyorsun. Mesela yapmadın küstünüz. Resti çektin küsersen küs diye. Ne olur ?
bişey olacağından korkmuyorum. ağır konuşuyorum istemez bişey o kadar kavganın üzerine diye düşünüyorum .kavga içinde kendiside diyor senden bisey istemicem bitti vs diye. Yüzsüzlük mü bilmiyorum yüzsüzlük demek doğru olur ya. Yüzsüz gibi em son kavgayı yaşamamız gibi devam ediyor 2 3 sonra bitiyo surat atması istekle başlıyor yine

Akşam yemek faslı bitince gidin yatın kalkmayın dinlenicem gün boyu ayaktayım diyin. Alışsın yenek istediklerini kalkıp alıp yapmaya kahvesini meyvesini...
Evde eşyaları ortaya koyuncada yerine kaldırın düzenli olun diye söylenin ev kuralı bunlar sonuçta dağınık yaşamasinlar. Sizde söylenince alanınız bozulunca akşam kalkmayın dinlenin. Zamanla alışır. İlklerde canı sıkılır ama ev kuralı sana birsey demiyorum evin düzeni diyin.ben böyle yapıyorum valla sürekli ayakta yaşayamam. İse gitti mi yavaş yavaş ev toplanır gündüz.

Bazı tuhaf adamlar parayla tehdit ediyor da o sebeple sordum.
O zaman kendi yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamayı öğrenene kadar düzenli aralıklarla kavga edeceksiniz başka çare yok. Bir gün “aaaa yeter be ben buraya hizmetçi mi geldim” ile başlayan ve devamı gelen bir isyan bayrağıyla çeki düzen vereceksiniz. Maşallah adamlar padişahın sol t.şağı gibi büyüdükleri için böyle oluyorlar. Ah bunları yetiştiren annenler ahhw

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…