Keşke hiç alıştırmasaydın böyle. Ya da çocuktan sonra bir güncelleme getirseydin yani evdeki düzene…
Ben ilk defa evlendiğimde daha çalışmamama rağmen eşimle iş bölümü yapmıştım. Onun görevi olan şeyleri, bok da götürse el sürmedim, bıraktım. Herkes bana tepki göstermişti evdesin adam işten geliyor yapsan ne olacak bilmem ne…
Şimdi iyi ki alıştırmışım diyorum. Kendi işini yapar, ben çocuktan dolayı yapamadığım işleri de öğlenleri bazen gelir, evin işini yapar geri gider. Bu tamamen neyden kaynaklı biliyor musun ? Kadın işi, senin işin, benim işim değil durumundan. Evi ortak alan kabul edip, işlere ortak iş, dağınıklığa bizim dağınıklığımız gözüyle bakılsa aslında kimse kimseden bir şey beklemeden daha tıkırında gidiyor iş…
Hatırlatman lazım. Senin ona iş yaptırmaktan ziyade, önce kendi dağınıklığını toplamasına alıştırman lazım. Tabağı masada mı bıraktı, ona al de. Ve sen dokunma. Gerekirse 5 gün kalsın. Elleme. Kıyafetleri yere mi attı ? Bırak orada, yıkama. Bu iş öyle alayım konusayımla olmuyor malesef. Sen onun arkasını topladıkça o devam edecek. Bırak ona birşeyleri… evde çok huzursuzluk çıkacağını düşünüyorsan da tek birini yap. Misal tabağını kaldırsan da sağa sola bıraktığı çöplere dokunma. Onları asla elleme gibi. 1 şey belirle kendine. Basit bir şey. Onu ona bırak. Ben böyle böyle alıştırmıştım…