Eşim çalışmıyor...

KYK yurdunda kalmaya başlayan çocuk gibi. Ama onlar 17-19 yaşında oluyorlar.

Konu sahibinin kocası gelmiş. Forumda erkek var aa dostlar (!).

Uzuunca yorum yapmışsın, hem de baştan sona düşmanca bir yorum.

Genelde işsizler bu kadar uzun yorum yapıyor.

Burada hesabı ödedi diye dişil enerjisinin düştüğünden bu sebeple sevgilisinden ayrıldığını anlatan bi üye vardı. Sizin dişil enerjinizi düşündüm bi an

Valla orda da çalıştığı yerde çok mesleğini yapmıyordu aslında. Taşınalım diyen ben değildim ayrıca bir tek. O sürekli şikayet ediyordu ve üstüme geliyordu senin yüzünden burda yaşıyoruz diye. Taşınma kararını beraber aldık. Ama işsizlik baştan beri ara ara yaşadığım bir durum benim. İnsanın da bir sabrı var.

Bir insanin tecrubesiz oldugu ise alinirken bellidir. Daha kapidan cikar cikmaz "bu kisiyi dusuk maasla yetistirelim, gidisata gore maasini arttiririz" derler, 2 3 ay bakarlar. Eger kişi gelişmemek için direniyorsa, hala ayni seyleri soruyorsa, üstüne koyamıyorsa güle güle derler. Esiniz calismak istemiyor bence

Adam iş bulamıyor değil, işte kalamıyor. Demek ki ciddi bir performans sorunu var, ya ekip arkadaşlarına karşı kötü, ya sorumsuz, ya çalışmamak için kendini sabote ediyor bilemiyorum. Bu meslek ona göre değilse boş oturmasın seo, yazılım, oyun geliştirme, uı ux falan öğrensin, zaten sayısalcıymış. Onu da yapmazsa babacığı bi bakkal dükkanı açıversin küçük prensine artık.

Bu nasıl bir mantalitedir? Sapla samanı karıştırmışsınız; evet, günümüzde tek maaşla ev dönmüyor ve her iki taraf da çalışmalı. Evin geçimi, kesinlikle sadece erkeğin sorumluluğu değil. Say ki o ödüyor(!) nedir? Koskoca adam kirasını ödeyemiyor evde yan gelip yatıp oyun oynuyor da, kirasını babası ödüyor, evi hamilelik durumunda dezavantajlı konuma düşecek kadın tek maaşla geçindiriyor ve bu normal öyle mi? Birikim yapmaları gereken, çocuğa hazırlık yapmaları gereken yaşta yan gelip yatmasını normalleştirmeyin. Evet, alanında iş mi bulamadı, girecek bir fabrikaya veya bir markete kendi hayatını idame ettirmek için gereken asgari miktarı kazanacak. Şahsen babamın da parası varken, üniversite yıllarımda alanım dışındaki işlerde de çalıştım. Şansı yaver gitmek değil o, tuttuğunu koparmak, atılgan olmak. Boş gezenin boş kalfalığına da kılıf bulunmuş: “Şansı yaver gitmemek”

İş deneyimi olan çalışan kadın, her türlü kendine bir hayat kurar; parazit bir herifi de koynunda ömür boyu beslemez.

O zaman benzer bir hikayenin farklı şekilde nasıl geliştiğini anlatayım size. Biz evlenmeden 1 ay önce bir talihsizlik yaşadık ve yurtdışına taşınma planımız iptal oldu. Eşim orada çalışacaktı ama olmadı ve burada işsiz kaldığı bir dönem oldu. Eğitimi iyi olduğu için bu pozisyon için fazla kalifiyesin denilerek reddedildiği de çok oldu. Bu işsiz olduğu süreçte asıl iş başvurularını yaparken
her gün ama her gün günlük, haftalık, saatlik işler aradı, bulduğu ve yaptığı da çok oldu, bir hafta tek kuruş kazanmadığı da oldu. Çevirmenlik, hostluk, online işler ne bulursa koşturdu. Benim işim çok yorucu bir işti, eve geldiğimde hep ev pırıl pırıl ve ye ek hazır olurdu. Eşim de evliliğimize karşı sorumluluklarını yerine getirmenin rahatlığıyla bilgisayar oyununu da oynardı, filmini, dizisini de izlerdi. Eve sadece ekmek ve makarna alarak dönebildiğim kadar parasız günlerimiz de sık sık oldu, kahvaltısız işe gittiğim de oldu ama bana hiç dokunmadı çünkü karşımdakinin çabasını görüyordum. Şimdi hanımefendinin anlattığı durumda sürekli işten çıkan ve çabalamayan bir profil görüyoruz. Bir de üstüne anasının babasının minik prensi bu zat. Kadın rahatsızlığında endişelerinde haklı, bir de bu endişeleri yüzünden kayın aileden laf işitiyor, ne münasebet! Zaten evliliği için çabalayan insan eşine laf edilmesine müsaade etmez. Neyse çok uzattım, belli ki hanımefendi bir çaba ve bir ışık görmüyor ve bu çok büyük bir sorun, umarım kısa zamanda aklı başına gelir adamın.

Bir erkeği inşa etmeyin diyorlar. Bencilce geliyor ama çok doğru. Örnekleri her yerde mevcut

Alın terapiye götürün, dediğim gibi istemeyen adama terapist bir şey yapamaz. Ama madem vicdanınız rahat olsun istiyorsunuz. Terapi parasını kayınbabadan alırdım ben olsam

Adam
Girdigi butun islerden cikartilmis sizce neden? Cunku calismiyor yetersiz yada tembel siz neden cikartilmadiniz bir yerdem baslayip tecrube edindiniz oda yapabilirdi calismaya gonlu yok ailesi destek siz sesinizi cikarmiyorsunuz boyle erkek cekilirmi ya

O kadar güzel açıklamışsınızki verdiğiniz örnekle.. Sıkıntı olması şuan halâ iş bulmamasindan ziyade uğraşmamasi.Oturdugu yerden iş gelmez,bir de en azından evde birşeylere el atmak yok, üstüne bilgisayar oyunları çekilmez yani.Ama anlattığınız profildeki bir kişi bilgisayar oyunu da oynasa sorun olmaz oynayabilir.

Çalıştığım süre boyunca gencecik mühendisler geldi geçti. Kimleri hızlıca çıkardılar veya ben de çıkarılmasını talep ettim diye söyleyecek olursam; tecrübesizleri değil, isteksiz ve tembel olanları. Sonuçta işe alırken tecrübesiz olduğunu bilerek alıyoruz sonrasında çıkarılma sebebi bir şeyleri öğrenmeye isteksiz oluşu.
Ben bu adamdan bir cacık olacağına inanmıyorum. Özel sektörün vahşi kapitalizminde senelerce çalışmış biri olarak söylüyorum bunu. Siz ise geleceği parlak genç bir kadınsınız, kendinizi hazır hissettiğinizde gereğini yapın..

Öncelikle sektörün içinde biri olarak eğitim dönemi ağır olan ve bu ağır dönemi geçerek mimar olmuş bu eşin her girdiği işte üç ayda neden işten çıkarıldığını sorgulayın ve bunu öğrenin.Tembellikten verilen işleri ağır yapıyor öğrenme çabası göstermiyor ve bunu özellikle işten atılmak için mi yapıyor.Her mimar önce tecrübesizdir çalışarak tecrübe edinilir.Şayet öyle ise mimarlık yapmak istemiyor diye düşünün ve bunu açık açık sorun ona.Mimarlık yapmak istemiyorsa bunu açık belirtmeli ve bu durumda şantiyeyi seçebilir.O zaman buna yönelik iş arasın.
Bunları netleştirin ona süre verin ve üç ay sürede çalışmaya başlarsa ne ala diyecek kendinize yol haritası çizeceksiniz.
İstanbuldan Ankaraya gelme konusuna eleştiri almışsınız ancak yanlış değil.Ankarada da inşaat sektöründe iş bulabilir.Yoğun inş faaliyeti olan şehir.Bu şehre gelmeniz yanlış değil.
Ancak tüm bunlar denedikten sonra hala işte dikiş tutturamıyorsa demek ki bu eş çalışmaya meyilli değil.O zaman evli olmanızın anlamı kalmıyor.Çocuk yokken ayrılacak önünüze bakacaksınız.Mesleğiniz var belli ki çalışkan birisiniz hiç üzülmeyin boşanmak hayatın sonu değil.
Aslında bu eşle çalışması ve genel durumunuzla ilgili bir uzmandan da yardım alın bakalım o ne diyecek.Yardımı kimseye haber vermeden kendiniz alın.Önerileri ne olacak.
Aileye gelince.Klasik Türk ailesi.Bu arada bizde ana babayız çalışan çocuklarımız var çalışmayana bu hoşgörüyü gösterip bu cümleleri kurarmıyız ben hayır diyorum ama hayat ne gösterir bilmiyorum başıma gelmediği için.
Ama kp kv nin kira ödemeyin sorumluluğunu bilsin diye söylemenize verdikleri cevap hiç kabul edilemez.Size söyledikleride çok yanlış.Nerede ise aç açık mısın otur oturduğun yerde diyecekler.Ben olsam artık onlarla bu iş çalışma konusunu hiç konuşmam.Sorarlarsa oğlunuza sorun diyeceksiniz.
Acaba oğullarının ne olduğunu bildikleri için başlarına kalacağından mı korkuyorlar.
Bu durumunuzu lütfen ailenizden saklamayın ve gerektiğinde konuşun.Çünkü geleceğiniz çok parlak gözükmüyor.

Çok merak ediyorum yemekleri yapıyordur umarım. Yapmıyorsa aşırı kıl olucam kocanıza

Siz eşinizle aynı sınıfta değil miydiniz? Okulu nasıl bitirdi peki bu adam? Stajları nasıl tamamladı?
Mimarlık okuması kolay bir bölüm değil. Final zamanı oturup kasarım, öyle geçerim sınavları diyemiyorsun ki. Bütün döneme yayılan bir süreç. O süreçlerde ne yapıyordu, nasıl yapıyordu?

Sonradan böyle olduysa depresyonda olabilir mi?
Her yerden 2-3 ayda çıkışı verilen bir adamın okulu bitirebilmesi çok ilginç.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. İlk iki işinden nasıl çıktığını söyliyim. İlkinde patron ile kavga etti sanırım bir müşteri ile ilgili ve bağırmalar gerçekleşti. Sanırım o da karşılık verince çıkartıldı. İkinci işinde düğün hazırlıkları ve ev bakmaktı sebep kameradan izlemişler. Ankaradaki işlerdeki sebep de tecrübeli birini istiyoruz seninle olmuyor açıklamaları bu yöndeydi. Her türlü konuşmayı yaptım artık ondan bir atak bekliyorum dediğim gibi taş olsa yerimde çatlardı çok zor bir durum. Ona acıyorum ve üzülüyorum da harekete geçemememin sebebidir. Bekliyorum bir umut bir çıkış yolu…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…