Eşim çalışmıyor...

Çok merak ediyorum yemekleri yapıyordur umarım. Yapmıyorsa aşırı kıl olucam kocanıza
Yemekleri yapmıyor sadece bazen kolay olan menülere başlangıçları yapıyor ya da ben yemek yaparken salata vs yapıyor. Ev temizliğine yardımcı oluyor o konularda bir problem yok ama yemek yapıyım hazır olsun gibi birşey yok yemek yapmayı bilmiyor çünkü

İşte okul döneminde de hep ben yardımcı oluyordum. Proje konsept fikirlerini bulmasına projeyi ilerletmesine. Okulu sayemde uzatmadı diyebilirim. Oturup onun projesini yapıyorduk sonra ben kendi projemi yapıyordum..

Öğrenebilir yani madem işe girmiyor yaptırım uygulamadıkça siz bu rahatlığa devam edecek bence baktı ki siz çalışıyorsunuz böyle gül gibi geçiniliyor ona göre kirası da ödeniyor siz de birazcık isteyin Yani siz de yapmayın yoruldum ya şaka gibi ya. Bakın benim kocam çalıştığı halde ben çalışmadığım halde bile temizliğe zaten yardım ediyor çoğu şeyi yapıyor yemek bile yapıyor sevdiğimiz yemekleri. Yani olması gereken budur acı ama gerçek.

Evet yemek yapması ile ilgili son zamanlarda konuşuyordum zaten. Video atıp şunu yap diycem ama aramızda o kadar samimiyet kalmadı.

Evet yemek yapması ile ilgili son zamanlarda konuşuyordum zaten. Video atıp şunu yap diycem ama aramızda o kadar samimiyet kalmadı.
Sanki biraz da eşinizden soğumuşsunuz gibi. Birlikte bir uzmana da gidebilirsiniz Yani eğer seviyorsanız sanırım bu şart. Bir evlilik kolay kurulmuyor kolay da yıkın diyemem yani bence ayrılmayın ama en azından bazı yaptırımları uygulayın

Çok soğuk ve uzağız bu durumlardan kaynaklı. Beraber bir terapiste gidelim dedim ama içe kapanık bir insan kendisi reddetti. O yüzden ben tek gideceğim.

Bu adam tam olarak ne işi yarıyor? Eve para getirmiyorsa ev işlerine yardımcı olması değil yemeğiyle, temizliğiyle tamamen onun yapması gerek. Eşlerden biri çalışıyor ve evin maddi yükünü tek başına yükleniyorsa, diğeri de evin iş yükünü yüklenmeli. Evde çalışmıyor dışarda çalışmıyor, ne işi yarıyor bu adam?

Aslında konu sahibinin iyi bir işi olmasaydı bir süreliğine işten çıksaydı eşi mecburen iş bulma sürecini hızlandırırdı. Şuan rahat takılıyor.

Aslında konu sahibinin iyi bir işi olmasaydı bir süreliğine işten çıksaydı eşi mecburen iş bulma sürecini hızlandırırdı. Şuan rahat takılıyor.
Evet ama bebeği olan çocuğu olan ve kocası hala buna rağmen çalışmayan insanlar da var. Bunun ileri düzeyi bu. Ya benimki de öyleyse ?

Çok soğuk ve uzağız bu durumlardan kaynaklı. Beraber bir terapiste gidelim dedim ama içe kapanık bir insan kendisi reddetti. O yüzden ben tek gideceğim.
Bence halinden memnun olduğu için gitmiyor çünkü utangaç biri bile eğer düzelmek isterse halinden memnun değilse gitmek ister.

Ben eşinizin bu saatten sonra masa başına oturup saatlerce proje ile uğraşacağına inanmıyorum.Dediğim gibi siz onu şantiyeye yönlendirin bakalım ona ne diyecek.O da olmazsa artık yeter diyerek yolları ayıracaksınız. Başka yolu yok hem büyüğünüz hemde inşaat sektörünü çok iyi bilen biri olarak olarak bunu yazabilirim.
Bakın bir örnek vereyim.
Sokağımızda iki apt inş.var.İkisinde de şantiye şefi genç müh.var.Bir tanesi devamlı inşaatın başında geziyor işi kontrol ediyor nerede ise hiç oturuyor görmüyorum genci ne zaman oradan geçsem.
Diğeri de genelde inş bir yerde oturuyor ve elinde telefon.Bir gün duramadım bu gençle önce konuştum mesleğin ne vb diye konuyu açtım.İnş.Müh.Ona dedim ki.Biliyorsun ülkemiz deprem kuşağında bu binalarda yıkıldı depreme uygun olsun diye yapılıyor ama bakıyorum siz hep elinizde telefon ve inşaatı çok az kontrol ediyorsunuz bu benim dikkatimi çekiyor dedim ve uzaklaştım cevap vermesine fırsat vermeden.Tabi devamlı görmüyorum onu ama şimdi düşünüyorum bu inşaat benim olsa tutmam onu orada.İşte örnek size.

Isverenlerde tecrubesiz oldugunu bile bile ise aliyor, sonrasinda sirf tecrubesiz diye isten cikartmaz. Belli ki bir gelisme goremedikleri icin cikartiyorlar. Deneme sureleri bunun icin var. Bir degil, iki degil her girdigi yerden cikartilmis. Esinizde tembellik var sanirim. Keske dogru duzgun isi, duzeni olmadan evlenmeseydiniz. Siz evlenirkende surekli bir ise girip cikartilmis az cok belli etmis kendini. Hata etmişsiniz.

Normallestirmedim. Okudugunuzu duzgun anlayip yazsaydiniz keske bu azarlayan tondaki mesajinizi. Hep evde mi otursun demisim ben! 1.5 yillik bir calisma deneyimi olmus Ankara oncesi. Ve simdi evet sansi yaver gitmiyor olabilir. Biri de bana issiz missiz demis ama ciddi bir kariyerim var aksine. Bu kariyere baslayana kadar da sansimin yaver gitmedigi, baskalarinin ise "bunun calismaya gonlu yok" diye etiketledigi kisa sureli deneyimlerim de oldu. Bu yuzdendir ki boyle insanlarin uzerine gidilmesini hic dogru bulmuyorum. Konu sahibinin ise evet bir bakima sansi yaver gitmis ve staj sonrasi ayni ise devam etmis. Sansi yaver gitmis ve iyi insanlarin oldugu bir yerde ise girmis. Sansi yaver gitmis ve ayagini kaydirmak isteyen birine rastlamamis. Bu ornekler cogaltilabilir. Ayrica bunda kotu bir sey yok; kariyer biraz da sansin sizden yana olmasiyla gelen bir seydir. Kira icin oyle dememin nedeni de evi konu sahibi tek basina sirtlamamis su donemde. Onu vurgulamak istedim. Ama burasi KK, iste onu unutmusum ayrica "(!)" oyle kullanilmaz soylemeden gecemedim :) Iyi geceler herkese!

İşte okul döneminde de hep ben yardımcı oluyordum. Proje konsept fikirlerini bulmasına projeyi ilerletmesine. Okulu sayemde uzatmadı diyebilirim. Oturup onun projesini yapıyorduk sonra ben kendi projemi yapıyordum..

Eeee ne bekliyordun? Adam o kadar sorumsuz ve tembel ki sırtına binşmi, sen de bindirmişsin aferin. Sen yetmemişsin şimdi de ailesinin sırtına binmiş onlar da tamam demiş. Daha ne kadar eşşek olup yetişkin bir adamı sırtınızda taşıyacaksınzı merak ediyorum.Adam da onun bunun soırtına binmeye alışmış şimdi de zora gelemiyor ne bekliyordunuz?? Mesleki olarak da 0 durumda her şeyi sana yaptırmış her yerden kovalanması da normal değil mi?

Yani gerçekten merak ediyorum başkasının ödevini projesini yapma motivasyonunuz nedir, gerçekten çok aptalca, uyanık tiplerin eşşeği oluyorsunuz gel sırtıma bin diyorsunuz. Neden yani?? Bu adam o diplomayı hak ediyor mu acaba, mimarlık emek gerektiren bir bölüm 4 yıl boyunca hocaları okulu herkesi kandırmışsınız iyi hoş da sonra kalır o adam böyle dımdızlak sıfır bilgi ve beceriyle. Adam zaten bir rezil , nitelikli dolandırıcı ama sen de akılsızsın konu sahibesi, ailesi de acaip koca herifi şımartıp tepelerine çıkarmışlar. Bundan sonra da aynen böyle gider o yatar, sen çalışır didinir kazandığını buna yedirisiniz aynen devam.

Alla Alla
biz de anamızın karnında öğrenmedik yemek yapmayı!

bir insan çok yoğun olur, yemeği de çok seçmez kahvaltılık, makarna vs. yer geçer, bişey demem. hayatım yemek etrafında dönmez yani.

ama yeni evliyken adam işsiz, kirayı aile ödüyor mezun olalı 5-6 sene olmuş adam işsiz, evde, yahu bari güzel sofralar kur muhabbet edilsin, yeni şeyler denensin, eğlenilsin, yorulup gelen eş de biraz keyif sürsün.

bir insan evde otururken yemek yapmayı da mı öğrenmez? (hadi mesleğiyle ilgil izaten bişey öğrenmiyor o belli, iş bulamadığına göre)

evde oturacak vaktim olsa öğrenecek milyon tane şeyim var, bazı insanlar ne rahat böyle ya inanılmaz.

bir de konu sahibi
alınma gücenme ama
şimdi...

30 yaş altısınız. mezun olalı 5-6 sene demek 9-10 sene önce girmişsiniz bölüme
evet mimarlık zor okunan da bir bölüm biliyorum (kardeşimden)
ama bölümün baş aşağı gittiği yıllar
çoğu okulda inşaat ve mimarlık kontenjan doldurmuyor son senelerde
böyle baş aşağı giden bölüm bitirip koşa koşa evlenmek yürek yemek yani. bi dur bakalım. bak öğretmenler bile atanmadan evlenmemeyi öğrenecek kıvama geliyor (yavaş yavaş)

okuyanlar arasında da ailesi inşaat, imalat vs sektörde olup "bizim oğlan/kız bi diploma alsında işin başına geçsin" diyen çok

misal benim tanıdğım ve ODTÜ vs. bitirip özelde de eşşek gibi (afedersiniz) çalışan çok mimar ya y.dışna gitti ya devlete geçti (çünkü devlette yatıyorlar bol bol). ama bunlar çok eski mezunlar.

kısacası mimarlık okuması zor, çalışması zor bir bölüm.
ha siz şimdi yavaş yavaş tecrübeli mimar olarak daha rahat ediyorsunuzdur ama eminim okurken de ilk iş yıllarında da bol bol acı çekmişsinizdir

tüm bunları neden anlattım
böyle okuması/çalışması zor (ya ataması olmayan/iş bulunmayan ya da çalışma şartları ağır olan vs.) bölüm mezunu totosu yemeyen adamlar
polis/astsubay filan oluyor!

muhtemelen sizinkinin ailesi daha şehirli, varlıklı
siz de adamı ite kaka, projesini maketini yapa yapa mezun etmişsiniz

ama adam ailesi olmasa, siz olmasanız polis/bekçi olacak olan o adam aslında....
görmediğiniz şey o.

diyceksiniz ki ne beyaz yakalar öyle ailesi/eşi sayesinde bir yere geliyor
e doğru.

ne iş bilmezler ne kalaslar makam mevki sahibi oluyor da birşeyden bir şeyin olması lazım ya az kurnaz olcak ya az yalaka (patrona bağırmayacak yani mesela, iş bilmese bile şirinlik yapcak) ya biraz azim/hırs dalavere malavere, ya da bari kadın olarak size yaransın. -ki anlaşılan siz hısrlısınız işte, size o bir zamandan sonra erkek gibi bile görünmez, bana da görünmez çünkü, ordan biliyorum.

neyse çok uzun oldu.
erken yaşta, seviyoruz yaaa deyip evlenmenin bedeli bu. maalesef.

Bilmiyor ne demek ya bu bahaneyi neden kabul ediyorsun? Açsın videoları yapsın. Ayrıca temizliğe "yardım" değil onun yapması lazım. Ailesi pışpışlamış küçük prensi sen de aynen devam ettirmişsin sende de hata var.

2 tavuk al bu adamdan daha çok fayda sağlar sana ciddiyim.

Eşinizle ciddi bir konuşma yapın, bize anlattığınız gibi hayalleriniz planlarınız olduğundan, onun da çalışması gerektiğini, vs söyleyin.
Sonuç değişmeyecekse, herhangi bir çaba içine girmeyecekse; sizde seçiminizi yapın. Bu evlilik bu şekilde devam eder mi karar verin.
Mesleği dışında bir işte çalışmak istememesini anlıyorum. Ama evde oturacağına dediğiniz gibi market, mağaza gibi bir yerde çalışabilir, geçiçi de olsa. Bu tarz sektörleri istemiyorsa, iyi olduğu bir ders varsa, ders verebilir, ne bileyim e-ticaret işine girebilir.
Bir çabası olmalı insanın. Erkekler için çalışmayıp evde oturmak çok sakıncalı. Çünkü buna hemen alışabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…