- 2 Mayıs 2024
- 49
- 53
-
- Konu Sahibi catslover7
Yemekleri yapmıyor sadece bazen kolay olan menülere başlangıçları yapıyor ya da ben yemek yaparken salata vs yapıyor. Ev temizliğine yardımcı oluyor o konularda bir problem yok ama yemek yapıyım hazır olsun gibi birşey yok yemek yapmayı bilmiyor çünküÇok merak ediyorum yemekleri yapıyordur umarım. Yapmıyorsa aşırı kıl olucam kocanıza
İşte okul döneminde de hep ben yardımcı oluyordum. Proje konsept fikirlerini bulmasına projeyi ilerletmesine. Okulu sayemde uzatmadı diyebilirim. Oturup onun projesini yapıyorduk sonra ben kendi projemi yapıyordum..Siz eşinizle aynı sınıfta değil miydiniz? Okulu nasıl bitirdi peki bu adam? Stajları nasıl tamamladı?
Mimarlık okuması kolay bir bölüm değil. Final zamanı oturup kasarım, öyle geçerim sınavları diyemiyorsun ki. Bütün döneme yayılan bir süreç. O süreçlerde ne yapıyordu, nasıl yapıyordu?
Sonradan böyle olduysa depresyonda olabilir mi?
Her yerden 2-3 ayda çıkışı verilen bir adamın okulu bitirebilmesi çok ilginç.
Öğrenebilir yani madem işe girmiyor yaptırım uygulamadıkça siz bu rahatlığa devam edecek bence baktı ki siz çalışıyorsunuz böyle gül gibi geçiniliyor ona göre kirası da ödeniyor siz de birazcık isteyin Yani siz de yapmayın yoruldum ya şaka gibi ya. Bakın benim kocam çalıştığı halde ben çalışmadığım halde bile temizliğe zaten yardım ediyor çoğu şeyi yapıyor yemek bile yapıyor sevdiğimiz yemekleri. Yani olması gereken budur acı ama gerçek.Yemekleri yapmıyor sadece bazen kolay olan menülere başlangıçları yapıyor ya da ben yemek yaparken salata vs yapıyor. Ev temizliğine yardımcı oluyor o konularda bir problem yok ama yemek yapıyım hazır olsun gibi birşey yok yemek yapmayı bilmiyor çünkü
Evet yemek yapması ile ilgili son zamanlarda konuşuyordum zaten. Video atıp şunu yap diycem ama aramızda o kadar samimiyet kalmadı.Öğrenebilir yani madem işe girmiyor yaptırım uygulamadıkça siz bu rahatlığa devam edecek bence baktı ki siz çalışıyorsunuz böyle gül gibi geçiniliyor ona göre kirası da ödeniyor siz de birazcık isteyin Yani siz de yapmayın yoruldum ya şaka gibi ya. Bakın benim kocam çalıştığı halde ben çalışmadığım halde bile temizliğe zaten yardım ediyor çoğu şeyi yapıyor yemek bile yapıyor sevdiğimiz yemekleri. Yani olması gereken budur acı ama gerçek.
Sanki biraz da eşinizden soğumuşsunuz gibi. Birlikte bir uzmana da gidebilirsiniz Yani eğer seviyorsanız sanırım bu şart. Bir evlilik kolay kurulmuyor kolay da yıkın diyemem yani bence ayrılmayın ama en azından bazı yaptırımları uygulayınEvet yemek yapması ile ilgili son zamanlarda konuşuyordum zaten. Video atıp şunu yap diycem ama aramızda o kadar samimiyet kalmadı.
Çok soğuk ve uzağız bu durumlardan kaynaklı. Beraber bir terapiste gidelim dedim ama içe kapanık bir insan kendisi reddetti. O yüzden ben tek gideceğim.Sanki biraz da eşinizden soğumuşsunuz gibi. Birlikte bir uzmana da gidebilirsiniz Yani eğer seviyorsanız sanırım bu şart. Bir evlilik kolay kurulmuyor kolay da yıkın diyemem yani bence ayrılmayın ama en azından bazı yaptırımları uygulayın
Bu adam tam olarak ne işi yarıyor? Eve para getirmiyorsa ev işlerine yardımcı olması değil yemeğiyle, temizliğiyle tamamen onun yapması gerek. Eşlerden biri çalışıyor ve evin maddi yükünü tek başına yükleniyorsa, diğeri de evin iş yükünü yüklenmeli. Evde çalışmıyor dışarda çalışmıyor, ne işi yarıyor bu adam?Yemekleri yapmıyor sadece bazen kolay olan menülere başlangıçları yapıyor ya da ben yemek yaparken salata vs yapıyor. Ev temizliğine yardımcı oluyor o konularda bir problem yok ama yemek yapıyım hazır olsun gibi birşey yok yemek yapmayı bilmiyor çünkü
Aslında konu sahibinin iyi bir işi olmasaydı bir süreliğine işten çıksaydı eşi mecburen iş bulma sürecini hızlandırırdı. Şuan rahat takılıyor.Öğrenebilir yani madem işe girmiyor yaptırım uygulamadıkça siz bu rahatlığa devam edecek bence baktı ki siz çalışıyorsunuz böyle gül gibi geçiniliyor ona göre kirası da ödeniyor siz de birazcık isteyin Yani siz de yapmayın yoruldum ya şaka gibi ya. Bakın benim kocam çalıştığı halde ben çalışmadığım halde bile temizliğe zaten yardım ediyor çoğu şeyi yapıyor yemek bile yapıyor sevdiğimiz yemekleri. Yani olması gereken budur acı ama gerçek.
Evet ama bebeği olan çocuğu olan ve kocası hala buna rağmen çalışmayan insanlar da var. Bunun ileri düzeyi bu. Ya benimki de öyleyse ?Aslında konu sahibinin iyi bir işi olmasaydı bir süreliğine işten çıksaydı eşi mecburen iş bulma sürecini hızlandırırdı. Şuan rahat takılıyor.
Bence halinden memnun olduğu için gitmiyor çünkü utangaç biri bile eğer düzelmek isterse halinden memnun değilse gitmek ister.Çok soğuk ve uzağız bu durumlardan kaynaklı. Beraber bir terapiste gidelim dedim ama içe kapanık bir insan kendisi reddetti. O yüzden ben tek gideceğim.
Ben eşinizin bu saatten sonra masa başına oturup saatlerce proje ile uğraşacağına inanmıyorum.Dediğim gibi siz onu şantiyeye yönlendirin bakalım ona ne diyecek.O da olmazsa artık yeter diyerek yolları ayıracaksınız. Başka yolu yok hem büyüğünüz hemde inşaat sektörünü çok iyi bilen biri olarak olarak bunu yazabilirim.Teşekkür ederim yorumlarınız için. İlk iki işinden nasıl çıktığını söyliyim. İlkinde patron ile kavga etti sanırım bir müşteri ile ilgili ve bağırmalar gerçekleşti. Sanırım o da karşılık verince çıkartıldı. İkinci işinde düğün hazırlıkları ve ev bakmaktı sebep kameradan izlemişler. Ankaradaki işlerdeki sebep de tecrübeli birini istiyoruz seninle olmuyor açıklamaları bu yöndeydi. Her türlü konuşmayı yaptım artık ondan bir atak bekliyorum dediğim gibi taş olsa yerimde çatlardı çok zor bir durum. Ona acıyorum ve üzülüyorum da harekete geçemememin sebebidir. Bekliyorum bir umut bir çıkış yol
Olabilir ki muhtemelen de öyle olacaktır kişi yedisinde neyse yetmişinde de odur derler kendini bu yaştan sonra törpülemesi zor olur.Evet ama bebeği olan çocuğu olan ve kocası hala buna rağmen çalışmayan insanlar da var. Bunun ileri düzeyi bu. Ya benimki de öyleyse ?
Bu benim de aklıma geldi ama konu sahibi de bir daha iş bulamazsa Çok riskli değil miAslında konu sahibinin iyi bir işi olmasaydı bir süreliğine işten çıksaydı eşi mecburen iş bulma sürecini hızlandırırdı. Şuan rahat takılıyor.
Normallestirmedim. Okudugunuzu duzgun anlayip yazsaydiniz keske bu azarlayan tondaki mesajinizi. Hep evde mi otursun demisim ben! 1.5 yillik bir calisma deneyimi olmus Ankara oncesi. Ve simdi evet sansi yaver gitmiyor olabilir. Biri de bana issiz missiz demis ama ciddi bir kariyerim var aksine. Bu kariyere baslayana kadar da sansimin yaver gitmedigi, baskalarinin ise "bunun calismaya gonlu yok" diye etiketledigi kisa sureli deneyimlerim de oldu. Bu yuzdendir ki boyle insanlarin uzerine gidilmesini hic dogru bulmuyorum. Konu sahibinin ise evet bir bakima sansi yaver gitmis ve staj sonrasi ayni ise devam etmis. Sansi yaver gitmis ve iyi insanlarin oldugu bir yerde ise girmis. Sansi yaver gitmis ve ayagini kaydirmak isteyen birine rastlamamis. Bu ornekler cogaltilabilir. Ayrica bunda kotu bir sey yok; kariyer biraz da sansin sizden yana olmasiyla gelen bir seydir. Kira icin oyle dememin nedeni de evi konu sahibi tek basina sirtlamamis su donemde. Onu vurgulamak istedim. Ama burasi KK, iste onu unutmusumBu nasıl bir mantalitedir? Sapla samanı karıştırmışsınız; evet, günümüzde tek maaşla ev dönmüyor ve her iki taraf da çalışmalı. Evin geçimi, kesinlikle sadece erkeğin sorumluluğu değil. Say ki o ödüyor(!) nedir? Koskoca adam kirasını ödeyemiyor evde yan gelip yatıp oyun oynuyor da, kirasını babası ödüyor, evi hamilelik durumunda dezavantajlı konuma düşecek kadın tek maaşla geçindiriyor ve bu normal öyle mi? Birikim yapmaları gereken, çocuğa hazırlık yapmaları gereken yaşta yan gelip yatmasını normalleştirmeyin. Evet, alanında iş mi bulamadı, girecek bir fabrikaya veya bir markete kendi hayatını idame ettirmek için gereken asgari miktarı kazanacak. Şahsen babamın da parası varken, üniversite yıllarımda alanım dışındaki işlerde de çalıştım. Şansı yaver gitmek değil o, tuttuğunu koparmak, atılgan olmak. Boş gezenin boş kalfalığına da kılıf bulunmuş: “Şansı yaver gitmemek”
İş deneyimi olan çalışan kadın, her türlü kendine bir hayat kurar; parazit bir herifi de koynunda ömür boyu beslemez.
Aslında en doğrusu ailenin yardım etmeyi bırakması ve işini evini düzene koy demesi ama onlar da utanmasalar bezleyecekler koca adamı.Bu benim de aklıma geldi ama konu sahibi de bir daha iş bulamazsa Çok riskli değil mi
İşte okul döneminde de hep ben yardımcı oluyordum. Proje konsept fikirlerini bulmasına projeyi ilerletmesine. Okulu sayemde uzatmadı diyebilirim. Oturup onun projesini yapıyorduk sonra ben kendi projemi yapıyordum..
Alla AllaYemekleri yapmıyor sadece bazen kolay olan menülere başlangıçları yapıyor ya da ben yemek yaparken salata vs yapıyor. Ev temizliğine yardımcı oluyor o konularda bir problem yok ama yemek yapıyım hazır olsun gibi birşey yok yemek yapmayı bilmiyor çünkü
Bilmiyor ne demek ya bu bahaneyi neden kabul ediyorsun? Açsın videoları yapsın. Ayrıca temizliğe "yardım" değil onun yapması lazım. Ailesi pışpışlamış küçük prensi sen de aynen devam ettirmişsin sende de hata var.Yemekleri yapmıyor sadece bazen kolay olan menülere başlangıçları yapıyor ya da ben yemek yaparken salata vs yapıyor. Ev temizliğine yardımcı oluyor o konularda bir problem yok ama yemek yapıyım hazır olsun gibi birşey yok yemek yapmayı bilmiyor çünkü