- 30 Nisan 2016
- 3.381
- 7.202
-
- Konu Sahibi catslover7
Çalışacak insan gerçekten bir yolunu buluyor. Biz evlendigimizde eşimin okulunun 3.senesiydi. Zamanında maddi durumlardan okula devam edememiş, teşvik ettim okula dönmesi için. Evet ben de ödevlerini falan yaptım ama adam taksicilik yapıyordu bu süreçte ve gecesi gündüzü olmadan çalışıyordu. Daha sonra okul bitti, askere yedek subay olarak gitti orada da düzenli maaşı vardı zaten. Dönünce de atanana kadar inşaatlarda çalıştı. Atandı, daha sonra da okul müdürü oldu. Ama ikimizin de gece gündüz çalıştığı dönemler, bir yandan okul bitirme çabası falan derken ben eşimi tanıdığımdan beri hiç boş görmedim açıkçası. Ben onun çalışkan olmasına güvenerek evlendim. Şimdi de biliyorum ki bir şey olsa yine döner alakasız işlerde bile olsa çalışır. Ama işte fark şu, benim eşimin arkasında babası yok vefat etmiş. Eşiniz babasına güveniyor ama o adam da sonsuza dek yaşamayacak maalesef, ondan sonra da size güvenecek falan derken hayat böyle sürüp gidecek. Son bir uyarı yapar, olmuyorsa çocuk yokken yoluma bakardım. Hakkınızda hayırlısı olsun.
İşte erkek kadının sırtını yaslayabildiği bir dağ olması gerekirken yük de olabiliyormuş. Çok isterdim eşim halleder, o bir şekilde iş bulur çalışır çabalar bizim için. Benim bunlarla kafamı yormamam gerekiyordu. Ama ona güvenim, inancım yok hiç malesef. Hayırlısı olsun..
Belli ki adamın çalışmaya gönlü yok ve bunu sağır sultan bile biliyor. Yoksa çalışacak insana gün geliyor 7 kat yabancı iş buluyor.Madem aile zengin kendi işlerine alsınlar oğullarını? Ya da iş kursunlar oğullarına parayı basıp? Çalışmamasını savunmasınlar. Hiç mi el birliğiyle aile akraba iş bulamadınız adama ya. Hadi kendi beceremedi çok bilmiş ailesinin çevresi yok mu? İş bulsalardı. Rastgele bir işe girmemesini elbet anlarım ama tabi keşke biraz da sorumluluk sahibi olsa belli ki biraz pasif biri
Üfff izlerken anksiyete bastı valla.Şansa nasıl bir videoya denk geldim
Hanım kızımız rahatça burger yesin diye beyimiz mesaiye kalmalı tabii (!).Şansa nasıl bir videoya denk geldim
Biz bu konuları konuşmadığımızda gayet gülüp hayatında hiçbir dert yokmuş gibi eğlenebiliyor. Diyorum ki stresten senin saçlarının falan dökülmesi gerek. Sonra bi ara napıyım ölüyim mi dedi...Özetle sen benim ne yaşadığımı bilmiyorsun ben içime atıyorum diyor.Kocanızın tavrı nasıl. Mahçup mu iş bulamadığından dolayı üzülüuor mu deprrsyona giriyor mu
Benim anladığım ailesi yüz veriyor pohpohluyo ona da iş yerlerinde emek verip tutunmak zor geliyo yırtıcı girişken biri değil demek ki.Biz bu konuları konuşmadığımızda gayet gülüp hayatında hiçbir dert yokmuş gibi eğlenebiliyor. Diyorum ki stresten senin saçlarının falan dökülmesi gerek. Sonra bi ara napıyım ölüyim mi dedi...Özetle sen benim ne yaşadığımı bilmiyorsun ben içime atıyorum diyor.
Çok haklısınız. Söylenen hiçbir şeye alınmam ben ne hata yaptığımı biliyorum farkındayım. Oluşmayan, yetiştirilememiş bir kişilikten kendi ellerimle bir adam yaratmaya çalıştım okul dönemi dahil sonrası dahil. Olmayacağını da tahmin ederek sadece umutla. Olmadı mutlu olamadım keşke bu kadar emek harcamasaydım. Şimdi geçmişte yaptığım hataların bedelini yaşıyorum. Sadece mutlu olmak istiyorum artık. Gencim ve bir sür hayalim var benim... Evlenen çiftlerin birbirine kafa yapısı hayat bakışı hayat mücadelesi itibariyle birbirine benzemesi gerekiyor. Ben kendimi akıllı zannederdim ama nasıl böyle ciddi bir karar alındı nasıl oldu bilmiyorum. Emin olmadan girdim bir yola. Şimdi de çıkamıyorum.
Ay bunun bire bir aynısı var bizim ailede.Bır Öğrtmen arkadaş var okulda tek oğlu var başka çocuğu yok.
Adam çok azimli hırslı esı emeklı hemsıre.
Adam 30 yıllık ogretmen.
Diyor kı oğlum 2 yıllık üniversiteyı dört yılda bitırdı.
Sımdı yanımıza geldı bedellı askerlik yaptırcam dedi. İş hayatını vs sordum.
Hıc calısası yok dedı.
Annemin ya da senın maasın ilerde bana baglanmaz mı diye soruyor dedi.
Bız tek çocuk dıye şımarttık hocam dedi.
Ev kiraları ile bızden alacağı harçlık ile geçinmeyı planlıyor dedi.
Var böyle tıpler.Ay bunun bire bir aynısı var bizim ailede.
annemn teyzesi kadın emekli hemşire kocası öğretmen.
tek çocukları var 25 yaş.
bir sürü ev almışlar zamanında memur maaşları da iyiyken.
çocuğun üni okudu şehirdewn bile ev aldılar o evden gitti geldi .
şimdi yok şu işi yapmak istemiyorum yok bu şehri sevemedim yok burda herkesx tanıdık yok ben falan şehirde yaşamak istiyorum tabi orası içinde başka yerden ev satılacak ordan erv alınacak öyle yaşayacak orda
Onlar en azından kendilerini biliyorlarmış dürüstçe söylemişler , bana ben hayatımda çalışmak istemiyorum hazır para gelsin yaşayım istiyorum dese zaten…Ay bunun bire bir aynısı var bizim ailede.
annemn teyzesi kadın emekli hemşire kocası öğretmen.
tek çocukları var 25 yaş.
bir sürü ev almışlar zamanında memur maaşları da iyiyken.
çocuğun üni okudu şehirdewn bile ev aldılar o evden gitti geldi .
şimdi yok şu işi yapmak istemiyorum yok bu şehri sevemedim yok burda herkesx tanıdık yok ben falan şehirde yaşamak istiyorum tabi orası içinde başka yerden ev satılacak ordan erv alınacak öyle yaşayacak orda
Canım sen eşine 1 yıl daha zaman ver bence söyleme de bişey çalış et diye bakalım ne yapacakOnlar en azından kendilerini biliyorlarmış dürüstçe söylemişler , bana ben hayatımda çalışmak istemiyorum hazır para gelsin yaşayım istiyorum dese zaten…
Bunu dese zaten seni haklı çıkaracak ve senin çok kolay boşanmana vesile olacak. Bunu demiyor çünkü bahanelere sığınıp kendisinin "tembel,beceriksiz" olarak yaftalanıp bu yüzden boşanılan adam olarak görülmesini istemiyor.Onlar en azından kendilerini biliyorlarmış dürüstçe söylemişler , bana ben hayatımda çalışmak istemiyorum hazır para gelsin yaşayım istiyorum dese zaten…
Benimki de hep öyle der.Üniversite iken bir arkadaşım vardı. Babası öğretmen idi. Hep çocuklarına şunu dermiş. " İnsanlar size ihanet edebilir. Yarı yolda bırakabilir. Ama mesleğiniz size ihanet etmez. Sizi yarı yolda da bırakmaz"
Senin durumunun özeti tam da bu.