Eşim çalışmıyor...

Belli bir yaştan sonra aileye güvenmemek lazım. Ben dahil çoğu kişi üniversitede aileden harçlık almaya utanmaya başlıyor.

Söz konusu koca daha büyümemiş, ailesi buyutememiş. Oğluşlarini hala ilkokul çocuğu sanıyorlar.

Ailede iş olmayınca onların evladı da ancak bu kadar oluyor işte.

İnsan der ki " kızım çok doğru düşünüyorsun. Bizim oğlanın artık düzenli işi olması şart. Biz onunla konuşuruz, baktık itiraz ediyor, kulağını çekeriz. Sen hiç üzülme" . Ama söz konusu kp ve kv ne diyor " ee çalışma, çalışmak senin tercihin". Höh, yuhh artık!! Böyle denir mi hiç!?

Bir de ben bazı şeylere " eski kafa" gözüyle bakarım. Amaa " erkek , evini geçindirebilmeli, hanımının gönlünü hoş tutmalı " fikrini sonuna kadar savunuyorum. Kastettiğim " sadece erkek çalışsın" değil. Bir erkek mutlaka ama mutlaka çalışmalı . Diğer türlü bir yük böyle tek kişiye biniyor. Ve genelde çalışmayan erkek ev işlerini yapmıyor. Ama kadın çalışmıyor olsa en azından ev işleriyle, çocuk varsa çocukla ilgileniyor .

Seni bu konuda çok iyi anlıyorum. Çünkü aynı şeyi ben de düşünüyorum. Bir evlilik beni hem maddi hem manevî olarak tatmin etmeyecekse ben neden evleneyim veya evlendiysem o evliliği neden sürdüreyim?

Sen şimdi 2 kişilik hem işte hem evde çalışıyorsun? Ne için? Tembel ve sorumduz bir adam için.

Bekar olsaydım her işini tek kişilik yapardın. Hem kendine daha çok vakit ayırırdın bu kadar yorulmazdın, hem de harcamaların daha az olurdu.

Karısı gece gündüz her işe koştururken afedersiniz evde c.mış gibi tüm gün yatan birine ben erkek demem.

Belli ki adamın çalışmaya gönlü yok ve bunu sağır sultan bile biliyor. Yoksa çalışacak insana gün geliyor 7 kat yabancı iş buluyor.

Kocanızın tavrı nasıl. Mahçup mu iş bulamadığından dolayı üzülüuor mu deprrsyona giriyor mu

Kocanızın tavrı nasıl. Mahçup mu iş bulamadığından dolayı üzülüuor mu deprrsyona giriyor mu
Biz bu konuları konuşmadığımızda gayet gülüp hayatında hiçbir dert yokmuş gibi eğlenebiliyor. Diyorum ki stresten senin saçlarının falan dökülmesi gerek. Sonra bi ara napıyım ölüyim mi dedi...Özetle sen benim ne yaşadığımı bilmiyorsun ben içime atıyorum diyor.

Benim anladığım ailesi yüz veriyor pohpohluyo ona da iş yerlerinde emek verip tutunmak zor geliyo yırtıcı girişken biri değil demek ki.
ama sizinde sürekli sen işsizsin iş bul stresten saçının dökülmesi lazım demen çok yanlış geldi bana.
Aile içinde de böyle konuşman onların sana cephe almasına sebep olmuş sana ezdirmek istemiyorlar çocuklarını biraz rahat bırak 1 yıl zaman ver bişeylerin hatrına hiç bişey deme ne ona ne ailesine onlarda bakar görürler durumları iyiymiş ya belki iş yeri filan açarlar çocuklarına zaten kirayı ödüyorlarmış destek veriyorlar yani.
belki sizin yanınızda çocuklarıyla ileri geri konuşmak istemiyorlarfır

Yani cano her şeyden önce insan olarak çok farklısınız. Sen sorumluluk sahibi birisin, adam sorumsuz ve bu ikili asla bir evlilik yürütemez sorumlu taraf bir noktadan sonra kanser olur. Her şeyden önce hatalarını dürüstçe sahiplenen birisin, eylemlerinin sorumluluğunu alıyorsun. Bir de adama bak, madem okumayı istemiyorsun bırak bölümü başka bölüme yatay geç veya bırak okulu tekrar hazırlan. Adam kendi yolunu çizmek yerine onun bunun sırtından geçinmeyi tercih etmiş. Şimdiyse evde bütün gün kıç devirip yatıyor. Yapılacak şey belli, hayattan dersini alacak, mimar olmadığını bu işi yapamayacağını kabullenecek daha gençken yapması gereken eylemi şimdi yapacak sorumluluk alıp ona göre yolunu çizecek. Madem çevreleri geniş! 2 yıllık MBA a kaydolsun mesela ailesinin bulacağı bir şirkete girsin iyi kötü para alsın. Ha bu saatten sonra böyle aile referansıyla! hak etmediği yeri alacak adama saygı duyar mısın o da meçhul. Bence duymazsın çünkü sen emek koyan birisin. Adamın da ailesinin de tıynetini gördün adamı bu saatten sonra işe koysalar bile artık miden almaz. Sen bilirsin, yaşın çok genç boşanmayı ciddi ciddi düşün diyorum. Çok da istiyorsan al karşına son bir şans ver, meslek değiştirmesini söyle hayır derse de kaç git.

Bır Öğrtmen arkadaş var okulda tek oğlu var başka çocuğu yok.
Adam çok azimli hırslı esı emeklı hemsıre.
Adam 30 yıllık ogretmen.
Diyor kı oğlum 2 yıllık üniversiteyı dört yılda bitırdı.
Sımdı yanımıza geldı bedellı askerlik yaptırcam dedi. İş hayatını vs sordum.
Hıc calısası yok dedı.
Annemin ya da senın maasın ilerde bana baglanmaz mı diye soruyor dedi.
Bız tek çocuk dıye şımarttık hocam dedi.
Ev kiraları ile bızden alacağı harçlık ile geçinmeyı planlıyor dedi.

Ay bunun bire bir aynısı var bizim ailede.
annemn teyzesi kadın emekli hemşire kocası öğretmen.
tek çocukları var 25 yaş.
bir sürü ev almışlar zamanında memur maaşları da iyiyken.
çocuğun üni okudu şehirdewn bile ev aldılar o evden gitti geldi .
şimdi yok şu işi yapmak istemiyorum yok bu şehri sevemedim yok burda herkesx tanıdık yok ben falan şehirde yaşamak istiyorum tabi orası içinde başka yerden ev satılacak ordan erv alınacak öyle yaşayacak orda

Var böyle tıpler.
Kendı basına dursun baskasının basını yakmasın.

Onlar en azından kendilerini biliyorlarmış dürüstçe söylemişler , bana ben hayatımda çalışmak istemiyorum hazır para gelsin yaşayım istiyorum dese zaten…

Onlar en azından kendilerini biliyorlarmış dürüstçe söylemişler , bana ben hayatımda çalışmak istemiyorum hazır para gelsin yaşayım istiyorum dese zaten…
Bunu dese zaten seni haklı çıkaracak ve senin çok kolay boşanmana vesile olacak. Bunu demiyor çünkü bahanelere sığınıp kendisinin "tembel,beceriksiz" olarak yaftalanıp bu yüzden boşanılan adam olarak görülmesini istemiyor.
Bu şekilde bosanirsan da şunu deme hakkına sahip olacak" ben işsizim diye bana katlanmadı. Kötü günümde yanımda olmadı". Halbuki evlilik omuz omuza vermektir. Şu an tüm yük senin üzerinde. Bu yükü paylaşayım derdi bile yok.
Bu sorunu gündeme getirdiğinde gülmesi ise sana değer vermemesi ve pişkinlik emaresi. Ne köy olur ne kasaba. Çoban bile olmaz bundan. Çünkü onda da koşman lazım. Bu benim ayaklarım ağrıyor diye koşmaz da.
Gençliğine yazık. İnsanin kendisine saygısı olur. Ne kendine ne de sana saygısı yok.

Üniversite iken bir arkadaşım vardı. Babası öğretmen idi. Hep çocuklarına şunu dermiş. " İnsanlar size ihanet edebilir. Yarı yolda bırakabilir. Ama mesleğiniz size ihanet etmez. Sizi yarı yolda da bırakmaz"
Senin durumunun özeti tam da bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…