• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmıyor...

Madem aile zengin kendi işlerine alsınlar oğullarını? Ya da iş kursunlar oğullarına parayı basıp? Çalışmamasını savunmasınlar. Hiç mi el birliğiyle aile akraba iş bulamadınız adama ya. Hadi kendi beceremedi çok bilmiş ailesinin çevresi yok mu? İş bulsalardı. Rastgele bir işe girmemesini elbet anlarım ama tabi keşke biraz da sorumluluk sahibi olsa belli ki biraz pasif biri

Eşinizle ciddi bir konuşma yapın, bize anlattığınız gibi hayalleriniz planlarınız olduğundan, onun da çalışması gerektiğini, vs söyleyin.
Sonuç değişmeyecekse, herhangi bir çaba içine girmeyecekse; sizde seçiminizi yapın. Bu evlilik bu şekilde devam eder mi karar verin.
Mesleği dışında bir işte çalışmak istememesini anlıyorum. Ama evde oturacağına dediğiniz gibi market, mağaza gibi bir yerde çalışabilir, geçiçi de olsa. Bu tarz sektörleri istemiyorsa, iyi olduğu bir ders varsa, ders verebilir, ne bileyim e-ticaret işine girebilir.
Bir çabası olmalı insanın. Erkekler için çalışmayıp evde oturmak çok sakıncalı. Çünkü buna hemen alışabilirler.

Adamın mesleği falan yok, okumamış, ödevi projeyi konu sahibesine yaptırmış. Adam mimar değil yani, lise mezunu. Ya bu gerçeği kabul edecek başka iş bakacak, ya da sonsuza kadar evde yatacak ki adamın niyeti de o.

Yemekleri yapmıyor sadece bazen kolay olan menülere başlangıçları yapıyor ya da ben yemek yaparken salata vs yapıyor. Ev temizliğine yardımcı oluyor o konularda bir problem yok ama yemek yapıyım hazır olsun gibi birşey yok yemek yapmayı bilmiyor çünkü
Yemek yapmayı bilmeyebilir. Yemek yapmayı da öğrenmesin. İse yardım da etmeyebilir. Ama yeter ki çalışsın. Sabırlı ve çalışkan olsun. Seni üzmesin sevsin. Baş tacı olur. Sorun yok.
Özel üniversiteden mi mezunsunuz? Mimarlık çok ciddi bölüm. Özellikle çizim yeteneğinin olması gerekiyor. Ben bu konuda 0 olduğum için yazmayı aklımdan bile geçirmemiştim. Resmen projelerini sana yaptırıp okulu bitirmiş. Eee bu adam zaten bölümü okumak için okumuş. Boşa geçen yıllar...Senin adına ciddi üzüldüm. Böyle vasıfsız okumuş biri ile evli olmak üzücü. Dünya geçim dünyası. Hayat şartları çok zor. Artık geçinebilmek çok kıymetli. Okumuş ama tembel,amaçsız,bahaneci bir adamdansa hedefi olan çalışkan emekçi bir insanla hayatı birleştirmek çok daha değerli.
Sen terapist ya da hayır kurumu değilsin. Alsın ailesi kıymetli Oğulcuklarını evlerinde beslesinler.

Adamın mesleği falan yok, okumamış, ödevi projeyi konu sahibesine yaptırmış. Adam mimar değil yani, lise mezunu. Ya bu gerçeği kabul edecek başka iş bakacak, ya da sonsuza kadar evde yatacak ki adamın niyeti de o.
En baştan beri hazırcıymış o zaman. Herkes pohpohlamış. En sıkıntılı erkek tiplerinden.
Zoooorrr.

Çok soğuk ve uzağız bu durumlardan kaynaklı. Beraber bir terapiste gidelim dedim ama içe kapanık bir insan kendisi reddetti. O yüzden ben tek gideceğim.
Bence sorunu çözmek istiyorsanız eşinizide ikna etmeniz gerekiyor. Anladığım kadarıyla tek taraflı gitmek sadece sizin psikolojinize iyi gelecektir..

Yemek yapmayı bilmeyebilir. Yemek yapmayı da öğrenmesin. İse yardım da etmeyebilir. Ama yeter ki çalışsın. Sabırlı ve çalışkan olsun. Seni üzmesin sevsin. Baş tacı olur. Sorun yok.
Özel üniversiteden mi mezunsunuz? Mimarlık çok ciddi bölüm. Özellikle çizim yeteneğinin olması gerekiyor. Ben bu konuda 0 olduğum için yazmayı aklımdan bile geçirmemiştim. Resmen projelerini sana yaptırıp okulu bitirmiş. Eee bu adam zaten bölümü okumak için okumuş. Boşa geçen yıllar...Senin adına ciddi üzüldüm. Böyle vasıfsız okumuş biri ile evli olmak üzücü. Dünya geçim dünyası. Hayat şartları çok zor. Artık geçinebilmek çok kıymetli. Okumuş ama tembel,amaçsız,bahaneci bir adamdansa hedefi olan çalışkan emekçi bir insanla hayatı birleştirmek çok daha değerli.
Sen terapist ya da hayır kurumu değilsin. Alsın ailesi kıymetli Oğulcuklarını evlerinde beslesinler.
Evet doğru söylüyorsunuz. Keşke çalışsa başarılı bi insan olsa da evde hiç iş yapmasa.
Devlet üni mezunuyuz. Puanımız yüksekti o zamanlar tıp-diş hekimliğinden sonra mimarlık geliyordu o yüzden çoğu kişi tercih etti. Projeleri beraber yapmamız için de yalvarıyordu burda yorum yapanlar sorgulayınca o yılları hatırladım ben de. Gerçekten çıkmazın içindeyim. İnşallah bir gün mutlu olabilirim. Onla ya da onsuz.

Eeee ne bekliyordun? Adam o kadar sorumsuz ve tembel ki sırtına binşmi, sen de bindirmişsin aferin. Sen yetmemişsin şimdi de ailesinin sırtına binmiş onlar da tamam demiş. Daha ne kadar eşşek olup yetişkin bir adamı sırtınızda taşıyacaksınzı merak ediyorum.Adam da onun bunun soırtına binmeye alışmış şimdi de zora gelemiyor ne bekliyordunuz?? Mesleki olarak da 0 durumda her şeyi sana yaptırmış her yerden kovalanması da normal değil mi?

Yani gerçekten merak ediyorum başkasının ödevini projesini yapma motivasyonunuz nedir, gerçekten çok aptalca, uyanık tiplerin eşşeği oluyorsunuz gel sırtıma bin diyorsunuz. Neden yani?? Bu adam o diplomayı hak ediyor mu acaba, mimarlık emek gerektiren bir bölüm 4 yıl boyunca hocaları okulu herkesi kandırmışsınız iyi hoş da sonra kalır o adam böyle dımdızlak sıfır bilgi ve beceriyle. Adam zaten bir rezil , nitelikli dolandırıcı ama sen de akılsızsın konu sahibesi, ailesi de acaip koca herifi şımartıp tepelerine çıkarmışlar. Bundan sonra da aynen böyle gider o yatar, sen çalışır didinir kazandığını buna yedirisiniz aynen devam.

Alla Alla
biz de anamızın karnında öğrenmedik yemek yapmayı!

bir insan çok yoğun olur, yemeği de çok seçmez kahvaltılık, makarna vs. yer geçer, bişey demem. hayatım yemek etrafında dönmez yani.

ama yeni evliyken adam işsiz, kirayı aile ödüyor mezun olalı 5-6 sene olmuş adam işsiz, evde, yahu bari güzel sofralar kur muhabbet edilsin, yeni şeyler denensin, eğlenilsin, yorulup gelen eş de biraz keyif sürsün.

bir insan evde otururken yemek yapmayı da mı öğrenmez? (hadi mesleğiyle ilgil izaten bişey öğrenmiyor o belli, iş bulamadığına göre)

evde oturacak vaktim olsa öğrenecek milyon tane şeyim var, bazı insanlar ne rahat böyle ya inanılmaz.

bir de konu sahibi
alınma gücenme ama
şimdi...

30 yaş altısınız. mezun olalı 5-6 sene demek 9-10 sene önce girmişsiniz bölüme
evet mimarlık zor okunan da bir bölüm biliyorum (kardeşimden)
ama bölümün baş aşağı gittiği yıllar
çoğu okulda inşaat ve mimarlık kontenjan doldurmuyor son senelerde
böyle baş aşağı giden bölüm bitirip koşa koşa evlenmek yürek yemek yani. bi dur bakalım. bak öğretmenler bile atanmadan evlenmemeyi öğrenecek kıvama geliyor (yavaş yavaş)

okuyanlar arasında da ailesi inşaat, imalat vs sektörde olup "bizim oğlan/kız bi diploma alsında işin başına geçsin" diyen çok

misal benim tanıdğım ve ODTÜ vs. bitirip özelde de eşşek gibi (afedersiniz) çalışan çok mimar ya y.dışna gitti ya devlete geçti (çünkü devlette yatıyorlar bol bol). ama bunlar çok eski mezunlar.

kısacası mimarlık okuması zor, çalışması zor bir bölüm.
ha siz şimdi yavaş yavaş tecrübeli mimar olarak daha rahat ediyorsunuzdur ama eminim okurken de ilk iş yıllarında da bol bol acı çekmişsinizdir

tüm bunları neden anlattım
böyle okuması/çalışması zor (ya ataması olmayan/iş bulunmayan ya da çalışma şartları ağır olan vs.) bölüm mezunu totosu yemeyen adamlar
polis/astsubay filan oluyor!

muhtemelen sizinkinin ailesi daha şehirli, varlıklı
siz de adamı ite kaka, projesini maketini yapa yapa mezun etmişsiniz

ama adam ailesi olmasa, siz olmasanız polis/bekçi olacak olan o adam aslında....
görmediğiniz şey o.

diyceksiniz ki ne beyaz yakalar öyle ailesi/eşi sayesinde bir yere geliyor
e doğru.

ne iş bilmezler ne kalaslar makam mevki sahibi oluyor da birşeyden bir şeyin olması lazım ya az kurnaz olcak ya az yalaka (patrona bağırmayacak yani mesela, iş bilmese bile şirinlik yapcak) ya biraz azim/hırs dalavere malavere, ya da bari kadın olarak size yaransın. -ki anlaşılan siz hısrlısınız işte, size o bir zamandan sonra erkek gibi bile görünmez, bana da görünmez çünkü, ordan biliyorum.

neyse çok uzun oldu.
erken yaşta, seviyoruz yaaa deyip evlenmenin bedeli bu. maalesef.
Çok haklısınız. Söylenen hiçbir şeye alınmam ben ne hata yaptığımı biliyorum farkındayım. Oluşmayan, yetiştirilememiş bir kişilikten kendi ellerimle bir adam yaratmaya çalıştım okul dönemi dahil sonrası dahil. Olmayacağını da tahmin ederek sadece umutla. Olmadı mutlu olamadım keşke bu kadar emek harcamasaydım. Şimdi geçmişte yaptığım hataların bedelini yaşıyorum. Sadece mutlu olmak istiyorum artık. Gencim ve bir sür hayalim var benim... Evlenen çiftlerin birbirine kafa yapısı hayat bakışı hayat mücadelesi itibariyle birbirine benzemesi gerekiyor. Ben kendimi akıllı zannederdim ama nasıl böyle ciddi bir karar alındı nasıl oldu bilmiyorum. Emin olmadan girdim bir yola. Şimdi de çıkamıyorum.

Madem aile zengin kendi işlerine alsınlar oğullarını? Ya da iş kursunlar oğullarına parayı basıp? Çalışmamasını savunmasınlar. Hiç mi el birliğiyle aile akraba iş bulamadınız adama ya. Hadi kendi beceremedi çok bilmiş ailesinin çevresi yok mu? İş bulsalardı. Rastgele bir işe girmemesini elbet anlarım ama tabi keşke biraz da sorumluluk sahibi olsa belli ki biraz pasif biri
Kendi işlerinde çalışmasını zamanında hem ben istemedim hem de kendileri istemedi. Kayınpeder kendi yanında iş kurabilirdik bir şekilde hallederdik falan dedi ama ikiniz de ticaret yapacaksınız dedi. Ben de iş kuracaksanız kurun ama ben işimden çıkıp öyle birşeye girmem , iş tutmadan ben gelmem dedim.

Isverenlerde tecrubesiz oldugunu bile bile ise aliyor, sonrasinda sirf tecrubesiz diye isten cikartmaz. Belli ki bir gelisme goremedikleri icin cikartiyorlar. Deneme sureleri bunun icin var. Bir degil, iki degil her girdigi yerden cikartilmis. Esinizde tembellik var sanirim. Keske dogru duzgun isi, duzeni olmadan evlenmeseydiniz. Siz evlenirkende surekli bir ise girip cikartilmis az cok belli etmis kendini. Hata etmişsiniz.
Evet evlenerek hata ettim bu çok net. Ama allahtan çocuk yapmak gibi bir salaklık yapmadım. Ee hep salak olacak değilim ya :D Kafam çalışmaya başlamış :D

Kendine de çok yüklenme ama ya..
Mis gibi bölüm okumuş, illaki çalışır diye düşünmüşsündür.
E arada sevgi var, bağ var, çok da maddiyat odaklı yaklaşmaman normal.
Hangimiz çok mukemmel bi şekilde öngörüyoruz ki.
Ben çok iyi anlıyorum seni, durumumuz böyleydi aşağı yukarı, ve ben senin kadar rest bile çekemiyordum, anında terk edilmekle tehdit ediliyordum. İşine gelmiyorsa çık git diyordu.
Her neyse, bu durum devam ederse arada saygı da sevgi de kalmıyor zaten.
Umarım bi an önce kendine gelir eşin ve çabalar.
Yoksa zaten sen fazla çekmezsin. Çekme de zaten, değmiyor inan.
Her şey yaşanıp bittiğinde karşına geçip "benim için ne yaptın ki?" bile diyebiliyorlar.

Babasının kirayı ödemesini ben anormal bulmadım, evleri olsa onu verirdi, ne var bunda dedim açıkçası. Hele bu ekonomide ailemizin imkanlarından yararlanmak zorundayız sanki🥲 Ama eşiniz sanırım çalışma motivasyonunu kaybetmiş, çalışmak istemiyor veya mimar olmak istemiyor bence önce kendini bulmalı. Düzenli bir iş veya gelir elde etmek için çabalamalı. Boşanırsanız haklı olan sensin.

Çalışacak insan gerçekten bir yolunu buluyor. Biz evlendigimizde eşimin okulunun 3.senesiydi. Zamanında maddi durumlardan okula devam edememiş, teşvik ettim okula dönmesi için. Evet ben de ödevlerini falan yaptım ama adam taksicilik yapıyordu bu süreçte ve gecesi gündüzü olmadan çalışıyordu. Daha sonra okul bitti, askere yedek subay olarak gitti orada da düzenli maaşı vardı zaten. Dönünce de atanana kadar inşaatlarda çalıştı. Atandı, daha sonra da okul müdürü oldu. Ama ikimizin de gece gündüz çalıştığı dönemler, bir yandan okul bitirme çabası falan derken ben eşimi tanıdığımdan beri hiç boş görmedim açıkçası. Ben onun çalışkan olmasına güvenerek evlendim. Şimdi de biliyorum ki bir şey olsa yine döner alakasız işlerde bile olsa çalışır. Ama işte fark şu, benim eşimin arkasında babası yok vefat etmiş. Eşiniz babasına güveniyor ama o adam da sonsuza dek yaşamayacak maalesef, ondan sonra da size güvenecek falan derken hayat böyle sürüp gidecek. Son bir uyarı yapar, olmuyorsa çocuk yokken yoluma bakardım. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çalışacak insan gerçekten bir yolunu buluyor. Biz evlendigimizde eşimin okulunun 3.senesiydi. Zamanında maddi durumlardan okula devam edememiş, teşvik ettim okula dönmesi için. Evet ben de ödevlerini falan yaptım ama adam taksicilik yapıyordu bu süreçte ve gecesi gündüzü olmadan çalışıyordu. Daha sonra okul bitti, askere yedek subay olarak gitti orada da düzenli maaşı vardı zaten. Dönünce de atanana kadar inşaatlarda çalıştı. Atandı, daha sonra da okul müdürü oldu. Ama ikimizin de gece gündüz çalıştığı dönemler, bir yandan okul bitirme çabası falan derken ben eşimi tanıdığımdan beri hiç boş görmedim açıkçası. Ben onun çalışkan olmasına güvenerek evlendim. Şimdi de biliyorum ki bir şey olsa yine döner alakasız işlerde bile olsa çalışır. Ama işte fark şu, benim eşimin arkasında babası yok vefat etmiş. Eşiniz babasına güveniyor ama o adam da sonsuza dek yaşamayacak maalesef, ondan sonra da size güvenecek falan derken hayat böyle sürüp gidecek. Son bir uyarı yapar, olmuyorsa çocuk yokken yoluma bakardım. Hakkınızda hayırlısı olsun.
İşte erkek kadının sırtını yaslayabildiği bir dağ olması gerekirken yük de olabiliyormuş. Çok isterdim eşim halleder, o bir şekilde iş bulur çalışır çabalar bizim için. Benim bunlarla kafamı yormamam gerekiyordu. Ama ona güvenim, inancım yok hiç malesef. Hayırlısı olsun..

Ben de evlendiğimde pek yemek yapmayı bilmiyordum. Bir iki sefer anneme sordum sonra nefis yemek tariflerini açtım başladım yapmaya.. hani ilkin günahı yoktur falan derler yok ilk seferkiler de gayet güzel oldu, izlediğini aynen uyguluyorsun ne marifet gerekli ne çok büyük bir emek 😃 adamın hiçbir şey yapmaya gönlü yok kısacası tembel.

Ben de evlendiğimde pek yemek yapmayı bilmiyordum. Bir iki sefer anneme sordum sonra nefis yemek tariflerini açtım başladım yapmaya.. hani ilkin günahı yoktur falan derler yok ilk seferkiler de gayet güzel oldu, izlediğini aynen uyguluyorsun ne marifet gerekli ne çok büyük bir emek 😃 adamın hiçbir şey yapmaya gönlü yok kısacası tembel.
Evet yani benim kardeşim 13 yaşındayken youtubedan izleye izleye kendi ıslak kek yapmıştı, biz sadece fırına koyup çıkarmasına yardım etmiştik. Tarifi izleyen biri çok kolay bir şekilde yapabilir.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. İlk iki işinden nasıl çıktığını söyliyim. İlkinde patron ile kavga etti sanırım bir müşteri ile ilgili ve bağırmalar gerçekleşti. Sanırım o da karşılık verince çıkartıldı. İkinci işinde düğün hazırlıkları ve ev bakmaktı sebep kameradan izlemişler. Ankaradaki işlerdeki sebep de tecrübeli birini istiyoruz seninle olmuyor açıklamaları bu yöndeydi. Her türlü konuşmayı yaptım artık ondan bir atak bekliyorum dediğim gibi taş olsa yerimde çatlardı çok zor bir durum. Ona acıyorum ve üzülüyorum da harekete geçemememin sebebidir. Bekliyorum bir umut bir çıkış yolu…
Bence Ankara'daki iş konusunda kocan sana eksik bilgi vermiştir. Çünkü ilk iki işinden çıkarılma sebebi uyumsuzluk ve işini savsaklamakmış.

Back