merhaba; bende siteye yeni giriş yapanlardanım.Aslını sorarsanız aynı sorunları bende yaşıyorum hemde çok acı şekilde kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum...
Bizde eşimle 2 yıllık beraberliğimizin ardından evlendik,yaklaşık 5 yıldır devam eden bir evliliğimiz var. İlk başlarda herşey çok güzeldi (eşimin ailesinin bütün fenalıklarına rağmen), birbirimizi çok seviyor, birbirimiz için yaradıldığımızı düşünüyorduk...
Buraya kadar her şey iyi güzel de sorun nerde diyceksiniz,bizim sorunlar daha nişan aşamasında başladı...Eşimin ailesi yapacam dediği hiçbirşeyi yapmadığı gibi yaptım dediği hiçbirşeyi de yapmadı...Bize söz verdi belli miktar para vericem ihtiyaçlarınızı alırsınız diye,daha sonra öğrendimki verdiği parayı kredi çekmiş ve bütün taksitlerini bize ödetti...Ardından gelinliğimden takılarıma kadar herşeyi eşimle birlilkte tabiri caizse köpek gibi çalışarak yaptık...Daha sonra ne mi oldu,herşeyi biz yaptık herşeyi biz aldık oldu,kız tarafı beş kuruş harcamadı oldu.Buarda ailem kızın alması gereken herşeyi almıştı,kayınvalidemde oğluna kurtlu iki yorgan ve yastığı layık gördü gerisi de hikaye...
Hal böyleyken ben herşeyi yedim yuttum,dedim kimse bize birşey yapmak zorunda değil, çok şükür ikimizinde mesleği var çalışır öderiz diye düşündüm böylede oldu...Hiç bir şeyin hesabını sormadım,hiç birşeyin neden niçinini sormadım,ama hep bi sınır koydum ilişkilerime, hiç bir zaman çok yakında olmadım,düşünün anne baba bile demedim,onlarda neden demiyorsun demediler,çünkü onlar için önemli tek şey vardı kendi reklamlarını yapmak.çok yoğun çalıştığımız içinde ne akrabalarla görüşüyorduk nede onların çevrelerindekilerle...İzin günlerimizde gidip 1 saat oturuyorduk,ama ne laflar ailece o kadar üzerime geliyorlardı ki bende aman sorun çıkmasın diye hep geçiştiriyordum.düşünün gittiğimiz günlerde eşimle benim ailemin evinde kalıyorduk hep,annemde yer içerdik, bir kerede kayınvalide neden bizde kalmıyosunz demedi...Neyse benim sessizliğimi gören eşim ilk başlarda hep bana 'ailem seni haketmiyor,benimle gelmek zorunda değilsin' diyordu,bende saf saf benim yerim senin yanın diye arabeks söylemler içindeydim... Ama bende bir yere kadar dayanabildim, her seferinde türlü türlü yalanlar yapmacık hareketlere cevap veremediğim için 2 yıl sonra ilişkimi bıçak gibi kestim onlarla,ama hiç bir şekilde yüz gözde olmadık...Başlarda eşimde çok destek oluyordu bana,ama malesef o eve gidip geldikten sonra bir kaç gün hiç konuşmuyor yemiyor içmiyordu (buarada olayların boyutu her seferinde arttı ve eşim kendine alkole verdi)...Her seferinde de günün birinde bu yapılanların hesabını sorcam merak etme diyerek beni avutuyordu...
Tabi sonra anladım ki eşimde bu şekilde beni kandırıyordu,ben ilişkimi kestiğim için hiç bir şeyden haberim yoktu, eşim her gittiğinde kendi ıspatlama çabası içerisinde onların maddi manevi bütün eksiklerini tamamlama çabası içerisinde,bende saf saf evde borcumuz var kemerleri sıkma derdinde...
O hesap sorcam diyen eşim yıllar sonra ailesiyle daha çok vakit geçirmeye başladı, ben şehir dışına eğitimlere gittiğimde bile annesinin evinde kalmayıp benim annemle kalan kocam annesinin yanına gittiğinde beni unutmaya başladı,günde en az 5kez beni arayan kocam beni aramdı sormadı...Bende her seferinde surat astım her seferinde eşimden hesap sordum ve olan oldu bütün buluşmaların ardından en az 2 hafta süren küslükler aynı evin içindeki iki yabancı hallerini takındık...Ve şimdide o çok sevdiğim adam benim için bir şey ifade etmiyor boşanmak istiyorum ailem izin vermiyor, işden de ayrıldım bulunduğum yerdede yeni bir iş bulmam çok zor.Ne yapacağımı hiç bilmiyorum,buarada çocuğumuz da yok yıllarca borçlarımızı ödedikten sonra çocuk yapalım diye anlaştık ama ben gördüm ki bizim borçlarımızın yanında ailesininde borçları ödenmiş,yiğenlerinin bütün masrafları karşılanmış...
İşte en kısa haliyle yaşadıklarım bunlar, inanın ne yapacağımı bilmiyorum, lütfen bana yardım edin...