• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler evlilikten bu kadar mı nefret ediyor?

bende de var o ya erkek arkadaşım evlenirsek şuraya gideriz evlenince bunu yaparız giib konuşunca benim de ruhum daralıyor en az bi 4 sene evlilik düşünmüyorum kisonrası için de düşüneceğimi sanmıyorum ilişkimden memnunum ama evlilik planlamak istemiyorum geyik yapmak için bile olsa canımı sıkıyor hemen yarın gidip evlenelim diyormuş gibi hissediyorum. öyle oluyordur belki sevgilinizle de siz de evlenince yerine ileride ile başlayan cümleler kurarsanız daha az itici olabilir çocuk için

Kadın evlilik hakkında konuşunca erkeğe itici geliyor. Kendi yavaş yavaş düşünse bile kadından bu kelimeyi duyunca tüyleri diken diken oluyor. Kendilerini kafeslenmiş gibi hissediyorlar belki. Madem düzgün biri, şu kelimeyi ağzınıza almayın.

Ben kadın olmama rağmen, bekarken evlilik konusu açıldığında bir el gelip boğazımı sıkıyordu sanki ve hemen o kişiyi terkediyordum. Kişi ne kadar düzgün olursa olsun hiç değeri kalmıyordu benim için. O yüzden çok iyi anlıyorum.

Akışına bırakın bir süre. Bir de erkekler biraz mücadele etmek ister. Yoksa cazibesi kalmıyor onlar İçin. Yaşınız da çok genç. Silin kafanızdan şimdilik evlilik muhabbetini.

Adı üstünde hayal.
İhtimaller üzerinde söylediğim sözler onlar benim.
Ama hayal kurmayı seven bir yapım olduğu gibi mantıklı bir tarafımda vardır. Adamla illa evlenecek değiliz yarın öbür gün bir şekilde bitebilir. Hangimiz bunun garantisini verebilir?
İlla bir açık bulup ilgi çekeceksiniz değil mi!
Evet aynen dediğiniz gibi hayal, TDK der ki; Hayal : Zihinde tasarlanan, canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen şey, imge, hülya.
Hayal zaten olmasını istediğimiz şeyler değil mi farklı bi anlamda mı kullandınız anlayamadım??
Elbette bitebilir. Hatta inanmazsınız belki evlendikten sonra da bitebilir ;) Zaten bu ihtimali düşünmeyen bi insan bile yoktur dünya üzerinde ;) Ama bu ihtimali düşünüyosunuz diye evlenmek istemiyosunuz anlamına gelmez. Sözlerinizle, hayallerinizle zaten "seninle evlenmek istiyorum" mesajı fazlasıyla veriyosunuz bundan bahsediyorum. Sonra karşıdaki insan da uzaklaşınca neden şaşırıyosunuz ki bu kadar? Demekki o insan sizinle birlikte o hayalleri kurmak istemiyo? Belki başka hayalleri var sizinle paylaşmak istemiyo? Ha diyeceksiniz ki o zaman neden benimle devam ediyo? İşte onu da siz bileceksiniz biz değil ;) İlgi çekme mevzusuna gelince; siz ilgi çekmenin açık bulmakla olduğunu sanıyosanız onda da bayağı bir yanılıyorsunuz. Terimlerin, kelimelerin ve davranışların tanımlarını doğru yapabilmeniz adına, size kişisel gelişim kitapları okumanızı öneririm. Sevgiler..

Konunun tamamını okumadım da erkekler evlilikten neden nefret etsinler? Yemek çamaşır bulaşık sevgi saygı+ düzenli cinsellik erkekler başka ne ister? Bana göre erkekler evliliğe kadınlardan daha sıcak bakıyorlar. Evliliğe sıcak bakmayan erkek aradığı kadını bulamamıştır. Yani o sen değilsindir. Aradığı kadını bulan erkek er geç evlenmek ister bence. Ha çok çok ufak bir kesim var ki günümü gün edeyim mantığındadır sadakat anlayışı yoktur ömür boyu bağlılık sözü veremeyecek yapıdadır sorumluluk yoktur.

Erkek arkadaşımla bir buçuk senedir beraberiz. Evlilik meraklısı değilim yanlış anlaşılmasın daha yaşım 24 ailemle yaşamaktan aşırı memnun ve rahat biriyim. Ama ilk erkek arkadaşım ve hayatımda ilk kez arada bir gelecek planları yapmaktan mutlu oluyorum. Baskıda yapmıyorum kendisine ama ne zaman evlenirsek şöyle, çocuğumuz olursa böyle desem bu konuları konuşmayı sevmediğini söylüyor. Hayır başının etini de yemiyorum. Mesela dediğim basit bir örnekle şu, evlenirsek evcil hayvanımız olsun mu diyorum mesela. Bir iki kelime zorla konuşuyor sonra hemen sıkılıyor. Niye bu konularda böylesin diyorum geleceğe dair şimdiden plan yapmaktan hayal kurmaktan hoşlanmadığını gerçekçi olduğunu söylüyor. Zamanı gelince böyle şeyleri konuşalım diyor. Tamam da her insan gibi sevdiğim insanla gelecek hayalleri kurmam normal olan değil mi? Evlenmeyebiliriz de illa evleneceğimiz insanlar biziz de demiyorum ona hep söylerim ne olacağı belli olmaz. Adam her şeyiyle çok iyi, anlayışlı, efendi, ama evlilik ve gelecek konularında aşırı bunalıyor sinir oluyorum. Bu normal mi ya da bu konuda ne yapabilirim?
Canım benim esim evlilikten hic konu actirmazdi.
Evlenmeyi dusunmuyorum suan ama evlenmeye karar verirsem o zaman hayatimda sen olursan tabi ki seninle evlenicem derdi.
Her evlilikten konu acildiginda konuyu kapatirdi benim evlilik bir dusuncem asla yok derdi.
Sonra ne olduysa bizim fikirler degisti esim evlenmek istedi bu defa ben hic hazir olmadigimi fark ettim.
4 sene bekledi benim hazir olmami.
6 yillikta evliyiz. Her sey nasip kismet hayatin ne getirecegini bilemiyoruz.
Sen bence hic evlilik konusunu acma hayal kurmak istemen cok normal ama yaninda bir sey soyleme bosver.
Olacaksa oluyor zaten.

Erkek arkadaşımla bir buçuk senedir beraberiz. Evlilik meraklısı değilim yanlış anlaşılmasın daha yaşım 24 ailemle yaşamaktan aşırı memnun ve rahat biriyim. Ama ilk erkek arkadaşım ve hayatımda ilk kez arada bir gelecek planları yapmaktan mutlu oluyorum. Baskıda yapmıyorum kendisine ama ne zaman evlenirsek şöyle, çocuğumuz olursa böyle desem bu konuları konuşmayı sevmediğini söylüyor. Hayır başının etini de yemiyorum. Mesela dediğim basit bir örnekle şu, evlenirsek evcil hayvanımız olsun mu diyorum mesela. Bir iki kelime zorla konuşuyor sonra hemen sıkılıyor. Niye bu konularda böylesin diyorum geleceğe dair şimdiden plan yapmaktan hayal kurmaktan hoşlanmadığını gerçekçi olduğunu söylüyor. Zamanı gelince böyle şeyleri konuşalım diyor. Tamam da her insan gibi sevdiğim insanla gelecek hayalleri kurmam normal olan değil mi? Evlenmeyebiliriz de illa evleneceğimiz insanlar biziz de demiyorum ona hep söylerim ne olacağı belli olmaz. Adam her şeyiyle çok iyi, anlayışlı, efendi, ama evlilik ve gelecek konularında aşırı bunalıyor sinir oluyorum. Bu normal mi ya da bu konuda ne yapabilirim?
bence onun ki evlilikten korkmak değil. anı yaşayan insanlar vardır. arkadaşınız da öyle bence. ben de gelecek planları yapmaktan hiç hoşlanmam mesela. netleşsin o yola girelim ondan sonrasına bakarız diye düşünüyorum. daha evlenmeden, çocuklarımızın adını ne koyalım gibi birşey, beni karşımdaki kişiden soğutur ve itici bulurum. o yüzden bence siz de konuşmayın. anın tadını çıkarın. seviyor ve seviliyorsanız , sıkıntı yok. o yola girdiğinizde zaten muhabbetler dönmeye başlar.

Herkes geleceğe dair hayal kurar bunlardan hoşlanmıyorum diye konuyu kapatmaya çalışmış belki mutsuz bi evlilik olan ailenin içinde yaşıyordur travma olmuştur yada hayallerinin en sonunda evlilik vardır

Biz 10 senelik birliktelikten sonra evlendik. O 10 sene boyunca aynı sevgilin gibiydi. Hiçbir hayalime ortak olmazdı hep zamanı gelince düşünürüz derdi. Önce üniversiteyi bitirdi, sonra askerlik yaptı, en son da işini buldu ve gelip evlenebiliriz artık dedi. Çünkü kafasındaki sıralama buydu ve evlilik adımına gelmeden biz hayal bile kurmadık izin vermedi. Eşim herşeyi planlı yaşayan çok mantıksal biridir tuvalete bile planlı gider o derece. Yani böyle davranması evlenmek istemediği anlamına gelmez aslında yapısı böyledir belki eşim gibi. Kafasında bir sıralama vardır.
Tuvalete nasıl planlı gidiyor? Cırcır olunca bile saatini mi bekliyor geçmek için?:confused:

Evet aynen dediğiniz gibi hayal, TDK der ki; Hayal : Zihinde tasarlanan, canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen şey, imge, hülya.
Hayal zaten olmasını istediğimiz şeyler değil mi farklı bi anlamda mı kullandınız anlayamadım??
Elbette bitebilir. Hatta inanmazsınız belki evlendikten sonra da bitebilir :KK66: Zaten bu ihtimali düşünmeyen bi insan bile yoktur dünya üzerinde :KK66: Ama bu ihtimali düşünüyosunuz diye evlenmek istemiyosunuz anlamına gelmez. Sözlerinizle, hayallerinizle zaten "seninle evlenmek istiyorum" mesajı fazlasıyla veriyosunuz bundan bahsediyorum. Sonra karşıdaki insan da uzaklaşınca neden şaşırıyosunuz ki bu kadar? Demekki o insan sizinle birlikte o hayalleri kurmak istemiyo? Belki başka hayalleri var sizinle paylaşmak istemiyo? Ha diyeceksiniz ki o zaman neden benimle devam ediyo? İşte onu da siz bileceksiniz biz değil :KK66: İlgi çekme mevzusuna gelince; siz ilgi çekmenin açık bulmakla olduğunu sanıyosanız onda da bayağı bir yanılıyorsunuz. Terimlerin, kelimelerin ve davranışların tanımlarını doğru yapabilmeniz adına, size kişisel gelişim kitapları okumanızı öneririm. Sevgiler..

Neyi anlamıyorsunuz anlamış değilim. Bence bana terimleri açıklamak yerine önce okuduğunuzu anlayın. Keza kendimi daha fazla yorup polemiğe giremeyeceğim.
Bana kitap önermek de haddinize değil. Eğer isteseydim ben söylerdim sanırım.
Saygılar.

bence onun ki evlilikten korkmak değil. anı yaşayan insanlar vardır. arkadaşınız da öyle bence. ben de gelecek planları yapmaktan hiç hoşlanmam mesela. netleşsin o yola girelim ondan sonrasına bakarız diye düşünüyorum. daha evlenmeden, çocuklarımızın adını ne koyalım gibi birşey, beni karşımdaki kişiden soğutur ve itici bulurum. o yüzden bence siz de konuşmayın. anın tadını çıkarın. seviyor ve seviliyorsanız , sıkıntı yok. o yola girdiğinizde zaten muhabbetler dönmeye başlar.

Evet hep öyle diyor. Planlarım seninle ilgili benimde ama geleceğe yönelik çok konuşmak düşünmek tarzım değil diyor. Sevdiğimden ve sevildiğimden eminim. Dikkat edeceğim, teşekkür ederim.

Canım benim esim evlilikten hic konu actirmazdi.
Evlenmeyi dusunmuyorum suan ama evlenmeye karar verirsem o zaman hayatimda sen olursan tabi ki seninle evlenicem derdi.
Her evlilikten konu acildiginda konuyu kapatirdi benim evlilik bir dusuncem asla yok derdi.
Sonra ne olduysa bizim fikirler degisti esim evlenmek istedi bu defa ben hic hazir olmadigimi fark ettim.
4 sene bekledi benim hazir olmami.
6 yillikta evliyiz. Her sey nasip kismet hayatin ne getirecegini bilemiyoruz.
Sen bence hic evlilik konusunu acma hayal kurmak istemen cok normal ama yaninda bir sey soyleme bosver.
Olacaksa oluyor zaten.

Aynen bizde öyleyiz. Evlilik sadece seninle düşünüyorum diyor. Sadece konuşup çok plan yapmayı sevmiyorum diyor. Bende sanırım o kaçtığı için içten içe evliliği düşünürken buluyorum kendimi ve bazen strese giriyorum. Ama dediğiniz gibi yarın gelse evlenelim dese kesinlikle hazır değilim. Sanırım benim ki şu an psikolojik bir durum bu kadar peşine düşmem. Akışına bırakacağım artık. Ve konuyu açmayacağım bir daha. Hayırlısıysa hakkımda o olur zaten.
Teşekkür ederim.

Konunun tamamını okumadım da erkekler evlilikten neden nefret etsinler? Yemek çamaşır bulaşık sevgi saygı+ düzenli cinsellik erkekler başka ne ister? Bana göre erkekler evliliğe kadınlardan daha sıcak bakıyorlar. Evliliğe sıcak bakmayan erkek aradığı kadını bulamamıştır. Yani o sen değilsindir. Aradığı kadını bulan erkek er geç evlenmek ister bence. Ha çok çok ufak bir kesim var ki günümü gün edeyim mantığındadır sadakat anlayışı yoktur ömür boyu bağlılık sözü veremeyecek yapıdadır sorumluluk yoktur.

Yemek, çamaşır, bulaşık derken bunları sonuçta sadece kadın yapsın diye mi evleniyor erkekler? Bu mu evliliğe sıcak bakma sebebi. Eğer öyleyse zaten ben almayayım.

Kadın evlilik hakkında konuşunca erkeğe itici geliyor. Kendi yavaş yavaş düşünse bile kadından bu kelimeyi duyunca tüyleri diken diken oluyor. Kendilerini kafeslenmiş gibi hissediyorlar belki. Madem düzgün biri, şu kelimeyi ağzınıza almayın.

Ben kadın olmama rağmen, bekarken evlilik konusu açıldığında bir el gelip boğazımı sıkıyordu sanki ve hemen o kişiyi terkediyordum. Kişi ne kadar düzgün olursa olsun hiç değeri kalmıyordu benim için. O yüzden çok iyi anlıyorum.

Akışına bırakın bir süre. Bir de erkekler biraz mücadele etmek ister. Yoksa cazibesi kalmıyor onlar İçin. Yaşınız da çok genç. Silin kafanızdan şimdilik evlilik muhabbetini.

Benim yanlışım sanırım olaya dışarıdan bakıp onu anlamaya çalışmamam. Dediğiniz gibi alttan verdiğim mesajlar onu baskı altında bırakıp beni itici bir konuma getiriyor olabilir.
Dediğiniz mücadele olayını bir iki gündür deneyimliyorum ve gerçekten işe yarıyor. Artık ikimiz adına değil kendi adıma konuşuyorum sadece bir şeyden bahsedeceksem. Mesela kendi evine çıkmak isteyen biriyim ona dün evime alacağım bir eşyadan bahsediyordum bizim evimize alırız dedi. Çok üstünde durmadım bende ve baktım ki başka başka şeylerde iyice ikimize yönelik konuşmaya başladı.
Sanırım akışına bırakacağım.
Teşekkür ederim.

bende de var o ya erkek arkadaşım evlenirsek şuraya gideriz evlenince bunu yaparız giib konuşunca benim de ruhum daralıyor en az bi 4 sene evlilik düşünmüyorum kisonrası için de düşüneceğimi sanmıyorum ilişkimden memnunum ama evlilik planlamak istemiyorum geyik yapmak için bile olsa canımı sıkıyor hemen yarın gidip evlenelim diyormuş gibi hissediyorum. öyle oluyordur belki sevgilinizle de siz de evlenince yerine ileride ile başlayan cümleler kurarsanız daha az itici olabilir çocuk için

Evet herkes bu yönde yorum yaptığı için bir iki gündür kendimi geri çektim. Gerçekten işe yarıyor kendisi bahsetmeye başladı bu konulardan. Sanırım onu sıkmadan olayı akışına bırakmak en iyisi.
Teşekkür ederim.

Evlilikten nefret ediyor şeklinde yorumlamak yanlış olur bu durumu. Bunu konuşmaktan memnuniyet duymuyor sadece. Yeri ve zamanı geldiğinde konuşulmasını uygun görüyordur. Saygı duymak gerekir. Benim nişanlım da yüzüğü takana kadar pervaneydi yüzük takıldı şimdi umursamıyor :KK70:

Zamanı gelince konuşuruz zaten diyor beyefendi :halay:
Bende ileride öyle yapacağım bu gidişle sanırım yüzüğü takalım daha da umursamam :KK45:

Bence evlilik konusuna özel değil bu durum. Adam gelecek planları yapıp olmayan şeyler üstüne konuşmayı sevmiyor sadece.

Geleceği planlamak benim içimi inanılmaz daraltıyor. Mesela erkek arkadaşımla evlenmek isterim ama şu an uygun durumda değiliz birçok açıdan. O yüzden bunun üstüne plan yapmak saçma geliyor. Zaten plan yapmaktan nefret ediyorum bununla uğraşamam.

Erkek arkadaşımı sevmediğim anlamına gelmiyor bu. Sadece uzak geleceği planlayan türden insanlardan değilim. Üstüne konuşmak da gereksiz geliyor. Forumda böyle olan bir ben varmışım onu da öğrenmiş oldum :KK70:

İçimi rahatlattınız biraz doğrusu.
Çünkü erkek arkadaşımda öyle diyor sürekli plan yapmaktan nefret ederim, olmayan şeyleri konuşmam, bana saçma geliyor, bu seni sevmiyorum demek değil daha zamanı var gibi gibi.
Bende rahat bırakmaya karar verdim artık.
Teşekkür ederim.:KK200:

Back