• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler evlilikten bu kadar mı nefret ediyor?

Seven erkek evlilikten kaçmaz.

Buna inan.

Seni sevmiyor diyemem ama normal olmayan bişey var. Kesinlikle.

Benim de evlenmeye hiç niyetim yoktu. Ama eşim 10 sene ısrar etti. Yalvarmak yakarmak için haftasonlari türkiyenin öteki ucundan gelip ikna çalışması yapıyordu. Ve hiç yatmadan geri gidiyordu...

Demek ki erkekler evlilikten kaçiyor diyemeyiz.

Sizin durumunuzda kesinlikle bir anormallik var.

Erkek arkadaşımla bir buçuk senedir beraberiz. Evlilik meraklısı değilim yanlış anlaşılmasın daha yaşım 24 ailemle yaşamaktan aşırı memnun ve rahat biriyim. Ama ilk erkek arkadaşım ve hayatımda ilk kez arada bir gelecek planları yapmaktan mutlu oluyorum. Baskıda yapmıyorum kendisine ama ne zaman evlenirsek şöyle, çocuğumuz olursa böyle desem bu konuları konuşmayı sevmediğini söylüyor. Hayır başının etini de yemiyorum. Mesela dediğim basit bir örnekle şu, evlenirsek evcil hayvanımız olsun mu diyorum mesela. Bir iki kelime zorla konuşuyor sonra hemen sıkılıyor. Niye bu konularda böylesin diyorum geleceğe dair şimdiden plan yapmaktan hayal kurmaktan hoşlanmadığını gerçekçi olduğunu söylüyor. Zamanı gelince böyle şeyleri konuşalım diyor. Tamam da her insan gibi sevdiğim insanla gelecek hayalleri kurmam normal olan değil mi? Evlenmeyebiliriz de illa evleneceğimiz insanlar biziz de demiyorum ona hep söylerim ne olacağı belli olmaz. Adam her şeyiyle çok iyi, anlayışlı, efendi, ama evlilik ve gelecek konularında aşırı bunalıyor sinir oluyorum. Bu normal mi ya da bu konuda ne yapabilirim?
Her hayali kurmakta özgürsün.Buna neden engel oluyorkı.Alıpta hemen nikah masasına oturmadın ya.Anlayışlıymıs bılmıorum canım.Daha yasın genc .O sana gelecek pşanınyaparsa oralı olma ne hıssettıgını anlasın.Baktınkı bir cacık olmuo boşver senı her konuda destekleyenle beraber ol.

Ay bilmiyorum vallahi.
Sokaktan geçen adamla mı evlilik hayali kuralım anlamadım ki bende.
Diyorum ya erkekler kadınlardan daha karmaşık kesinlikle :kızgın:
Öyleler. Bir de şımarıyorlar da boyle konusunca. Ben evlendim eşim hala simariyor yuz vermeye hic gelmiyor. Biz yapsak neler söylerler .

Seven erkek evlilikten kaçmaz.

Buna inan.

Seni sevmiyor diyemem ama normal olmayan bişey var. Kesinlikle.

Benim de evlenmeye hiç niyetim yoktu. Ama eşim 10 sene ısrar etti. Yalvarmak yakarmak için haftasonlari türkiyenin öteki ucundan gelip ikna çalışması yapıyordu. Ve hiç yatmadan geri gidiyordu...

Demek ki erkekler evlilikten kaçiyor diyemeyiz.

Sizin durumunuzda kesinlikle bir anormallik var.
Ben buna benzer seyler düşündüm ama konu sahibini üzmek istemedim.
Esinize de masallah diyorum bu da nazar boncuğu :nazar:
Hepsi aynı degiller. Benim eşim ilk zamandan beri istiyordu. Hatta kendisi hayal kurupta cocugumuzun ismine kadar konusuyorduk 3 ay sonra da sözlendik. Biz hızlıymışız gerci ama🥰🥰

Aynı sekilde kardesim de bir erkekle görüştü gecenlerde ki erkekte 33 yaşında . Gayet olgun bir yaş sayılır kardesime diyormus ki :) bütün arkadaslarim boşandı artik ailem bana evlen diye baskı yapmiyor falan. Görüştüler ettiler bakti çocukta bir ışık yok ciddiyet yok hemen kesti attı

Yani butun erkekler ayni degil gercekten

Tabiki seviyordur ama evlenmeyi mi düşünmüyor acaba bu erkek anlamadim ;/ konu sahibininki.

Daha evlenmeye seneler varken "Evlenince o olsun mu, bunu yapalım mı" gibi muhabbetler bana da bayık geliyor açıkçası. Benim sevdiğim kişi bana böyle uzak hayaller yerine bu haftasonu ne yapalım, gelecek ay nereye tatile gidelim vs daha gerçekçi konularla gelsin mesela.

Erkek arkadaşımla bir buçuk senedir beraberiz. Evlilik meraklısı değilim yanlış anlaşılmasın daha yaşım 24 ailemle yaşamaktan aşırı memnun ve rahat biriyim. Ama ilk erkek arkadaşım ve hayatımda ilk kez arada bir gelecek planları yapmaktan mutlu oluyorum. Baskıda yapmıyorum kendisine ama ne zaman evlenirsek şöyle, çocuğumuz olursa böyle desem bu konuları konuşmayı sevmediğini söylüyor. Hayır başının etini de yemiyorum. Mesela dediğim basit bir örnekle şu, evlenirsek evcil hayvanımız olsun mu diyorum mesela. Bir iki kelime zorla konuşuyor sonra hemen sıkılıyor. Niye bu konularda böylesin diyorum geleceğe dair şimdiden plan yapmaktan hayal kurmaktan hoşlanmadığını gerçekçi olduğunu söylüyor. Zamanı gelince böyle şeyleri konuşalım diyor. Tamam da her insan gibi sevdiğim insanla gelecek hayalleri kurmam normal olan değil mi? Evlenmeyebiliriz de illa evleneceğimiz insanlar biziz de demiyorum ona hep söylerim ne olacağı belli olmaz. Adam her şeyiyle çok iyi, anlayışlı, efendi, ama evlilik ve gelecek konularında aşırı bunalıyor sinir oluyorum. Bu normal mi ya da bu konuda ne yapabilirim?
Vallah baci ben dobra konysacam bu adamin 35 yasindan sonra evlenecegini tahmin ediyorum

Senş sevmiyor
demek değil bu ama evlilik sorumluluğu belli ki ona ağır geliyor
İnan ki bende öyleyim asla gelecek hakkında hayal kurmaktan haz etmiyorum ama ben kurdum ve geçmişte olmadı diye belki de
Yakın zamanda evlilik düşünmüyorsan girme bu konulara
Yakın zamanda evlilik istiyorsan onu ikna etmeye çalışma , ikna olmuşunu bul

Tabiki böyle değil . Evlenmeye henüz hazır olmadığı için , evlenmeyi henüz düşünmediği için bu konulardan konuşmak istememesi normal.
Ayrıca şu evlenme meraklısı laflarını da kimseye yakisturmiyorum . Evlilik güzel bişey ve insanlar belli bir olgunluğa geldiğinde evlenmeyi istemeleri de çok istemeleri de normal bence .
Erkek arkadaşınız da hayatini oturttuktan sonra düşünmeye başlar . Yani iş konusu ,belli bir birikim vs vs gibi

O isin bahanesi.Benim esim 6 sene boyle dedi ben hayal kurmam,gercekciyim diye hem de yaslarimiz daha vardi sizden.Ne zaman bicak gibi kestim iliskiyi bitirdim 3 ay sonra evlilik planlarina basladi ve evlendik 😁 Bence hic bu muhabbete girme simdilik.

Biz 10 senelik birliktelikten sonra evlendik. O 10 sene boyunca aynı sevgilin gibiydi. Hiçbir hayalime ortak olmazdı hep zamanı gelince düşünürüz derdi. Önce üniversiteyi bitirdi, sonra askerlik yaptı, en son da işini buldu ve gelip evlenebiliriz artık dedi. Çünkü kafasındaki sıralama buydu ve evlilik adımına gelmeden biz hayal bile kurmadık izin vermedi. Eşim herşeyi planlı yaşayan çok mantıksal biridir tuvalete bile planlı gider o derece. Yani böyle davranması evlenmek istemediği anlamına gelmez aslında yapısı böyledir belki eşim gibi. Kafasında bir sıralama vardır.

Erkek arkadaşınız anı yaşamaktan mutlu ve keyif aliyor. Evlilik dusunmuyor ki, bu insani zor ikna edersin evliliğe, Uzun bir süre..

Her erkek nefret etmez tabikide evlilikten, eşim ilk 1 ayda evlilikle ilgili konustu hep bana, o hayal kurdu, plan yapti, zaten 4. Ayda nisanlandik. Kisa surede de evlendik zaten.

Uzamasin dedi, kendini hazir hissediyordu cunku.
Haklida bir iliski ne kadar uzarsa, o kadar b.. cikiyor.

Ama benden sana tavsiye evlilik dusunmeyen bir insani, evlilige zor ikna edersin.
Kendini yormaktan baska birsey degil anlicagin.

Erkekler evlilikten nefret etmez keza sizin sevgilinizde etmiyor
Ancak belliki kendini hazır hissetmedigi durumlar var ve evlenmeyi henüz düşünmüyor sizde evlenince söyle olsun böyle olsun dedikce kendini geriyor sıkılıyor
Madem sizde evlenmek icin henüz erken oldugunu düşünüyorsunuz bu konuları acıp daha cook sonrasının planı icin adamı bunaltmayın derim vakti gelince farkında olmadan karsılıklı konusmaya baslayacaksınız zaten

Siz on hayal kuruyorsanız sevgiliniz en azından birine eşlik etmeli. Ben burada sizi kırmaktan, kaybetmekten korkan bir erkek görmüyorum ne yazık ki. Öyle olsaydı gerçekçilik adı altında hödük gibi davranmazdı.

Bunalıp sıkıldığını ben söylüyorum aslında hissediyorum çünkü.
O sadece şimdiden böyle şeyleri konuşmayı sevmiyorum diyor.
İstemiyor musun diyorum istiyorum diyor.
Canım çok özür dilerim yaş kaç bana göre hiç bir erkek ileriyi düşündüğü bir insana bu denli konuşmaz ondan sana hayır gelmez canım bırak sen onu

Bunlar zamanla kendiliğinden oluşacak şeyler. Bırakın. Zaten olacaksa oluyor. Şimdiden darlamaya gerek yok

Kızlar bu kızın konuşmasınada müsade etmiyormuş ben 8 aylık evliyim benim eşimin iş durumu çok kötü borcu var ödemede sıkıntı yaşıyor ve sorumluluğu çok olduğu halde biz evlendik ve ilk baştan beri oturupta evlenince şöyle böyle yaparız diye konuşmuyorduk ama mutlaka geçiyordu evlilik kelimesi kendisi de odunun tekidir yani

Evlilik düşünmüyor sizinle zaman geçirmek istiyor buna da müsade ediyosunuz göz göre göre :işsiz:

Back