-
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
Sen kendi ailene yemek götursen sadece yemek para değil.Oglumun parasını yiyor der.şuana kadar veremedi alamadı aldıgı yaptıgı nadirdir durumumuz ölçüsünde bi ablasının telefonunu yaptırdı cebimizden ama paramız olsa diğer isteklerini de yapmaya müsait.
Karşı taraf sömürmeye çalışıyor şimdiye kadar borçtan dolayı yapamıyordu artık imkan var bende buna engel olmak istiyorum. Mesela kardeşinin kredisini ödüycez askere gidecek ödeyemeyecek bu ay. O bize geri ödeyecekmiş borç olarak dedi. Ama geri gerçekten ödenecek mi para bilmiyorum. Annesi ödemeyversin nolcak der niye çünkü biz çift maaşız. Eşime dedim ödeyecek mi güldü ödeyemeyecek mi dedim hibe mi edicez alırız dedi annemlere borçtan düşeriz hallederiz dedi bakalım nolcak
Deniyor işte, kocanız da izin vermeyecek. Verdirmeyecek olan kişi de sensin. Z zeycan18 in dediği gibi kocan için de kv içinde bir cinnete bakar hepsinin muma dönmesiG
Bi fırsatını bekliyorum ayrı şehirlerde oldugumuz için fırsat olmuyor bişey isterse telefondan bana duyurmadan istiyor o yüzden haberim olmuyor yada konuşmalardan anlıyorum ama fırsatı olunca söylüycem biz de aile kurduk diye açık açık o kadar para ye ye bitmez diyor o kadar para alıyorsun annene bi harçlık vermiyorsun diyor. O kadar arsız ki benim robot süpürgem yok bana robot süpürge al kaplıcaya gidicem 5 bin gönder telefon al böyle istiyor. Oğlum artık evli kendi ailesi var kazancı gideri ayrı diye düşünmüyor. Bunları istedi ama almadı tabi biz çok sıkışıktık paramız olsa alır mıydı bilmiyorum paramız olmadıgı için sadece biz o kadar pahalı hediyeler almıyoruz anne dedi ama anne anlamıyor maalesef
Olsun anne tekefonda konusurken duyuyorum bu sekilde olmaz bizimde kendimiz egite borcumuz duzenimiz var vs vs soyleyin. Ver der ama vermeyeceginizi tahmin eder diye dusunuyorum verdim param kalmadi diyip siz ondan para isteyin bakalim verecek parasi kalmayinca ne olacak ayrica kayin borcunu neden ustlendinizki durumumuz yok veremeyiz diyebilirdiniz.Ver der ya da benden gizli yapmaya başlar. Kv ye söylerim de işte bana duyurmadan istiyor oğlundan telefonda
Buna kadar siz tamamen haklıydınız gözümde. Ama bu noktada eşiniz de yiyici kusura bakmayın. Şu an onların alın destek olsun diye size para vermesine gerek yok geçmişte vermişler zaten oğullarına destek. Ama sizden destek istemeleri ( bu kadar çok saçma)Aynen alttan da işliyorum araba alıcaz ama kenarda da birikim olsun ileride ev için teminat vermeye falan diyorum
bu da nerden kaynaklı biraz da düğün zamanı arabayı sattılar hem düğün masrafı için hem de eşimin eksi hesabını kapatmışlar iki senedir başına kakıyorlar senin içim arabayı sattık eksi hesabını kapattık geri ödemedin sürekli her fırsatta bütün ailesi eşime baskı yapıyor eksi hesabı kapattık vermedin. Ya madem böyle yapacaktın niye ödedin ben böyle anne baba görmedim hiç benim ailem de benim kredi kartımı ödediği oldu hiç de geri istemedi eşime o kadar baskı yaptılar ki benim yanımda da yaptılar bi yerden bulup vermek istedim o an ben bile kötü oldum o yüzden eşim onlara karşı borçlu hissediyor sürekli senin için arabayı sattık şunu yaptık bunu ettik başına kakıyorlar eşim de cevabını veriyor ama içten içe bunu işlediler o parayı geri ödüyoruz ama o arabanın değeri şimdi şu kadar oldu falan diyor kendini ailesine karşı borçlu hissediyor
Aslında bende eşimi çok suçlayamıyordum sonuçta anne napsın anne baba isterse elimizde olmasa bile bulur buluştururuz. Acaba kadının duyacağı şekilde mi tartışsanız bi şekilde bilmesi lazım ama sanki şey hissettim bu kadın sizin rahatsız olduğunuzu öğrense çirkefleşir. Ama bağı koparmaya bakın bir şekildeÖyle iyi niyetli olmuycaksın ama bana duyurmadan istiyor annesi genelde telefonda ben konuşmalarından anlıyorum bazen de ufak tefek bişeyler isterse yanımda istiyor ve arsız evet yok dediği halde on kere istiyor ve kendini acındırıyor annene bi şunu alamıyor musun o kadar para alıyorsun annene harçlık vermiyorsun hiç falan. Eşim de diyo sen bana şunu alsana diyo mesela lafın gelişi biz nasıl alalım emekli insanlarız paramız yok ki diye kendini acındırıyor sürekli izne gidiyoruz gitmeden eve bişeyler sipariş et öyle git dedi ama eşime bi pişirimlik bişey bile vermez eşim de bunları hiç görmez görse de bişey değişmiyor gerçi yüzüne vuruyor ama annesi çok iyi manipüle ediyor kendini çok iyi acındırıyor eşimde çok yufka yürekli kıyamıyo
Bu mesajı ben görmemiştimBuna kadar siz tamamen haklıydınız gözümde. Ama bu noktada eşiniz de yiyici kusura bakmayın. Şu an onların alın destek olsun diye size para vermesine gerek yok geçmişte vermişler zaten oğullarına destek. Ama sizden destek istemeleri ( bu kadar çok saçma)
Eşim deniyor anne bize şunu alıver falan diyor takılmak için biz nasıl alalım ya da sen iste herşeyi alırım ama işte bla bla blaOlsun anne tekefonda konusurken duyuyorum bu sekilde olmaz bizimde kendimiz egite borcumuz duzenimiz var vs vs soyleyin. Ver der ama vermeyeceginizi tahmin eder diye dusunuyorum verdim param kalmadi diyip siz ondan para isteyin bakalim verecek parasi kalmayinca ne olacak ayrica kayin borcunu neden ustlendinizki durumumuz yok veremeyiz diyebilirdiniz.
tamam da bu beni bağlamaz biz artık aile kurduk iki maaşız diye kimin ihtiyacı varsa görmek zorunda mıyız hem de anne baba evladına yapar alır öder bunun lafı yapılır mı karşılık için mi yapıyor anne babalar benim babam da neler yaptı ödedi benim için bi kere benden istemediler bişey anne baba olmak böyle bişey değil mi bende evladıma yaparım karşılığını almak için mi yapıcam benim için ödemediler oğulları için ödediler bize vermedilr para düğün yapmak için satmayı tercih ettiler biz satın bize verin demedik eksi hesabımı kapat da demedi eşimBuna kadar siz tamamen haklıydınız gözümde. Ama bu noktada eşiniz de yiyici kusura bakmayın. Şu an onların alın destek olsun diye size para vermesine gerek yok geçmişte vermişler zaten oğullarına destek. Ama sizden destek istemeleri ( bu kadar çok saçma)
Eşim demedi ki arabayı satın diye biz o zaman evli değildik düğün yapmak için satmak istediler eşim satmayın dedi bi de eksisini ödemişler bana verilen bi para yok oğlunun düğününü yaptı borcunu ödemiş beni ilgilendiren bişey yok. Benim de babam düğün yaptı kardeşime hemde onların 4-5 katı masrafla anne baba olarak yaptılar karşılık için yapmadılar. Lazım olunca da destek oluyor ailem karşılık beklemeden mesela lafını etmezlerBu mesajı ben görmemiştimN Nedesemolmuyor1 kredi kartı ödemeyle araba satmak pek aynı şey değil. Bence önce siz araba konusunda helalleşin eğer arabayı eşiniz almadıysa ailesine. Sonuçta o arabada diğer kardeşlerin de hakkı var. Yüksek ihtimalle aile düzenleri kimin eli kimin cebinde şeklindeymiş. Eş kişisi evlenince bu durumu değiştirmek istemiş, bence gayet de iyi düşünmüş ama helalleşme önemşi
Ne konuda iyi düşünmüş eşim anlamadım o kısmı. Burda beni rahatsız eden çift maaşız diye kimin ne ihtiyacı varsa eşimden destek beklemesi. Arabayı sattı tmm verdikleri parayı da geri ödüyoruz ama ablası evli ablasının süpürgesini neden biz alalım mesela ya da kardeşi çalısıyor çok para harcıyor biz niye harçlık verelim ona gibi bu tarz şeyler rahatsız ediyoBu mesajı ben görmemiştimN Nedesemolmuyor1 kredi kartı ödemeyle araba satmak pek aynı şey değil. Bence önce siz araba konusunda helalleşin eğer arabayı eşiniz almadıysa ailesine. Sonuçta o arabada diğer kardeşlerin de hakkı var. Yüksek ihtimalle aile düzenleri kimin eli kimin cebinde şeklindeymiş. Eş kişisi evlenince bu durumu değiştirmek istemiş, bence gayet de iyi düşünmüş ama helalleşme önemşi
Ne görgüsüz kadın, valla ben olsam fena bozarım daha da isteyemezbişey isteyince yüzümden anlıyor o yüzden bana duyurmuyor bazen ben yokken söylüyor. Böyle devam ederse söylerim artık. Annesinin huyu biraz da öyle galiba. Hep almak istiyor vermeye gelince yok. Umreye gidecek mesela kardeşi ödüyor umre parasını
Eşinizi karşınıza alıp çok ciddi konuşun ve bu konuda taviz vermeyeceğinizi belirtin , bir güzel kavganızı da edin hiç yüz vermeyin , erkekler çok fenalar, eşim yeni evliyken buna benzer şeyler olacaktı ki ben ortalığı ayağa kaldırdım, şimdi maaşımı direk yatırım için değerlendiriyorum esimbdr evi geçindiriyor, cebinde pra dahi kalmıyor bazen benden istiyor az az veriyorum duruma göre, bunlara böyle yapacaksın yoksa hep sömürürler...Annesi biraz arsız o kadar para ye ye bitmez diyor o kadar para alıyorsun annene bi harçlık vermiyorsun diyor annene sunu alıver diyor yok dese bile on kere istiyor almıycak mısın hadi al diye. Yoktan falan anlamıyor yani. Sürekli para konusuyor annesi bi de o kadar parayı napıyorsunuz ye ye bitmez vs bende hayat pahalı artık evler arabalar ne kadar oldu almak zor dedim siz de hemen olsun istiyorsunuz bizim önceden hiç bişeyimiz yoktu dedi babası. Bi de düğün için arabayı sattılar bide eşimin eksi hesabını kapatmışlar sürekli eşimin başına kakıyorlar senin için arabayı sattık eksini kapattık geri ödemedin iki senedir itinayla istiyor ve dile getiriyor başına kakıyorlar kardeşleri faln. O yüzden kendini onlara borçlu hissediyor o kadar çok baskıladılar ki ben utandım artık parayı bulup veresim geldi o yüzden kendini de borçlu hissediyor o araba şimdi daha değerlendi benim için sattılar vs diye eşimi manipüle ediyorlar
Valla elinden geleni yap fırsat verme , hesapçı diyerek seni manipüle edip bastırıyor ki bişey diyemeyesin, asıl sen üste çıkacaksın diyeceksin ki ben kimseyi geçindirmek için okumadım , böyle devam edecekse boşan git ananı kardeşlerini geçindir, kesinlikle tek çare maaşınızı ayırmanız...Zaten susmadığım için kavga çıkıyor fırsat vermemeye çalışıyorum ama sonra ben paracı hesapcı oluyorum çünkü eşime annesi öyle bir empoze ediyor ki sanki yapması gerekiyor gibi hissediyor bu kadarcık şeyden nolcak diye düşünüyor sonra ben üç kurusun hesabını yapıyor oluyorum. Bişey istediğinde de sadece eşime söylüyor telefondan bana duyurmuyor o yüzden hepsine dahil olamıyorum malesef
Böyle kocaya 1 lira vermemEşimin ailesinin hep bi borçları var araba aldılar borç ödüyorlar ama alışveriş yapmaktan gezmekten geri kalmıyor mesela. Görümcelerim çalışmıyor eşleri tek maaş. Erkek kardeşi çalışıyor ama çok para yiyor yetiremiyor. Biz iki maaşız. Bizimde kredi borçlarımız var maaşımız yetmiyordu kardeşinden borç alıp maaşta veriyorduk olmadıgı zamanlarda. zamlardan sonra az biraz rahatladık şimdi.
Borç ödediğimizi ailesi biliyor ama gene de bazen eşimden para gönder diyo annesi. Biz alırken borç olarak alıyoruz ama eşime para göndermesi gerekiyor gibi konuşuyor eşimde bunu içselleştiriyor sanırım. Ablasının süpürgesi (ablası evli) bozuldu eşime alıver diyo benden gizli ama duydum. Telefonu bozuldu eşime yaptırıver diyor. Bizim paramız zaten yetmiyorken gidip telefonu yaptırmış kavga ettik baya bi tabi. Kardeşinin parası kalmıyor gönderiver diyor. Kaplıcaya gidecekmiş 5 bin gönderiver annen gidiversin diyor. Diğer çocuklardan istemiyor çünkü biz çift maaşız ama borç öderken kardesinden borç alınca yoksa sonra verirsiniz sıkışmayın ya da oğlum paranız var mı az da olsa veririz parasız kalmayın demiyorlar maaş yatar yatmaz yakasına yapıyor kardesi vermiyor musun göndermiycek misin diye. Eşim bunları hiç görmüyor görse de unutuyor.
Şimdi askere gidecek biz kardeşinin kredisini ödüycez borç olarak dedi ama verecek mi geri belli değil. Sanki ailesinden kimin neyi eksikse bizim karşılamamız gerekiyor gibi davranıyor annesi. Eşime de bunu empoze ediyor. Eşim yok vs dese bile annesi manipüle ediyor kardeşlerine bize yardımcı ol vs falan Eşimle zaman zaman bu konu yüzünden kavga ediyoruz hemen annesini savunmaya geçiyor. hediye vs alınır onlara lafım yok ama sürekli evli ablasının çalışan kardeşinin ihtiyaçlarını biz karşılamamız gerekiyor gibi davranması sinirimi bozuyor Eşimde benim artık kendi ailem var anne demiyor. Bi ihtiyacları olunca karşılamak normal geliyor. bizim arabamız yok mesela almak istiyoruz herkes kendi evini geçindirip birikim yapıyor ev araba için. Annesi sizin paranız çok size dokunmaz diye düşünüp eşimden istiyor sürekli.
Ben eşime artık sen ayrı bi aile kurdun ailene bunu söyle biz niye karşılıyoruz biz niye veriyoruz parasını niye istiyor deyince annesini savunuyor ve kavga ediyoruz ben paracı hesapcı biri oluyorum. Hediye almayı severim annesi bişey heves eder alırım eşimin annesi sonuçta ama böyle yaptığı için içimden almak yapmak gelmiyor. Mesela kızına kışlık yiyecekten ya da kurban kesince etten verir ama eşime hiç bişey vermez ama hep ister. Biz hep veren olucaz çünkü çift maaşız erişte isterseniz kestiriyim dedi 100 tl verin de dedi. 100 tl yi bile istiyor bize 100 liralık bişey bile almaz ama bizden sürekli destek para bekliyor. İzne memlekete gidince dolaba alışveriş yap burası senin evin hadi yemek ısmarla der(çok da kalabalıklar) avm ye gitsek hemen kendine kıyafet begenmeye başlar eşime aldırmak için. Acaba paramız Var mı yok mu sormaz düşünmez. Kardeşine 15 bin vericez(bana sormadı bir de istemiş tamam demiş eşim) ama geri gelecek mi mechul. Verecek dedi ama bi alaycı tavırla güldü.
Eşime güzelce söylesem de kavgaya dönüşüyor dilenci muamelesi mi yapıyorsun vs saçma sapan yerlere çekiyor konuyu. Ama annesi oğlunun artık kendi ailesi oldugunu kazancının ayrı oldugunu anlaması gerekiyor. Söyle ben aile kurdum artık de diyorum ama kavgaya dönüştüğü için ben paracı hesapcı biri oluyorum. Eşime bazı şeyleri nasıl idrak ettirebilirim böyle bişey yaşayan var mı ne tür çözüm buldunuz
Eşiniz evlendikten sonra ailesiyle ortak hesap yerine sizin yönetiminizde sizin paranız olma kararı almış ve bence iyi de düşünmüş. Çünkü aile kültürleri öyle değil belliki. Daha öncede söyledim, çalışan ya da evli kardeşlerin harcamaları sizi ilgilendirmiyor.Ne konuda iyi düşünmüş eşim anlamadım o kısmı. Burda beni rahatsız eden çift maaşız diye kimin ne ihtiyacı varsa eşimden destek beklemesi. Arabayı sattı tmm verdikleri parayı da geri ödüyoruz ama ablası evli ablasının süpürgesini neden biz alalım mesela ya da kardeşi çalısıyor çok para harcıyor biz niye harçlık verelim ona gibi bu tarz şeyler rahatsız ediyo
Size paraci hesapci diyen adam ailesinin paraci hesapci olduğunu görmüyorsa esinizde büyük bir problem varEşimin ailesinin hep bi borçları var araba aldılar borç ödüyorlar ama alışveriş yapmaktan gezmekten geri kalmıyor mesela. Görümcelerim çalışmıyor eşleri tek maaş. Erkek kardeşi çalışıyor ama çok para yiyor yetiremiyor. Biz iki maaşız. Bizimde kredi borçlarımız var maaşımız yetmiyordu kardeşinden borç alıp maaşta veriyorduk olmadıgı zamanlarda. zamlardan sonra az biraz rahatladık şimdi.
Borç ödediğimizi ailesi biliyor ama gene de bazen eşimden para gönder diyo annesi. Biz alırken borç olarak alıyoruz ama eşime para göndermesi gerekiyor gibi konuşuyor eşimde bunu içselleştiriyor sanırım. Ablasının süpürgesi (ablası evli) bozuldu eşime alıver diyo benden gizli ama duydum. Telefonu bozuldu eşime yaptırıver diyor. Bizim paramız zaten yetmiyorken gidip telefonu yaptırmış kavga ettik baya bi tabi. Kardeşinin parası kalmıyor gönderiver diyor. Kaplıcaya gidecekmiş 5 bin gönderiver annen gidiversin diyor. Diğer çocuklardan istemiyor çünkü biz çift maaşız ama borç öderken kardesinden borç alınca yoksa sonra verirsiniz sıkışmayın ya da oğlum paranız var mı az da olsa veririz parasız kalmayın demiyorlar maaş yatar yatmaz yakasına yapıyor kardesi vermiyor musun göndermiycek misin diye. Eşim bunları hiç görmüyor görse de unutuyor.
Şimdi askere gidecek biz kardeşinin kredisini ödüycez borç olarak dedi ama verecek mi geri belli değil. Sanki ailesinden kimin neyi eksikse bizim karşılamamız gerekiyor gibi davranıyor annesi. Eşime de bunu empoze ediyor. Eşim yok vs dese bile annesi manipüle ediyor kardeşlerine bize yardımcı ol vs falan Eşimle zaman zaman bu konu yüzünden kavga ediyoruz hemen annesini savunmaya geçiyor. hediye vs alınır onlara lafım yok ama sürekli evli ablasının çalışan kardeşinin ihtiyaçlarını biz karşılamamız gerekiyor gibi davranması sinirimi bozuyor Eşimde benim artık kendi ailem var anne demiyor. Bi ihtiyacları olunca karşılamak normal geliyor. bizim arabamız yok mesela almak istiyoruz herkes kendi evini geçindirip birikim yapıyor ev araba için. Annesi sizin paranız çok size dokunmaz diye düşünüp eşimden istiyor sürekli.
Ben eşime artık sen ayrı bi aile kurdun ailene bunu söyle biz niye karşılıyoruz biz niye veriyoruz parasını niye istiyor deyince annesini savunuyor ve kavga ediyoruz ben paracı hesapcı biri oluyorum. Hediye almayı severim annesi bişey heves eder alırım eşimin annesi sonuçta ama böyle yaptığı için içimden almak yapmak gelmiyor. Mesela kızına kışlık yiyecekten ya da kurban kesince etten verir ama eşime hiç bişey vermez ama hep ister. Biz hep veren olucaz çünkü çift maaşız erişte isterseniz kestiriyim dedi 100 tl verin de dedi. 100 tl yi bile istiyor bize 100 liralık bişey bile almaz ama bizden sürekli destek para bekliyor. İzne memlekete gidince dolaba alışveriş yap burası senin evin hadi yemek ısmarla der(çok da kalabalıklar) avm ye gitsek hemen kendine kıyafet begenmeye başlar eşime aldırmak için. Acaba paramız Var mı yok mu sormaz düşünmez. Kardeşine 15 bin vericez(bana sormadı bir de istemiş tamam demiş eşim) ama geri gelecek mi mechul. Verecek dedi ama bi alaycı tavırla güldü.
Eşime güzelce söylesem de kavgaya dönüşüyor dilenci muamelesi mi yapıyorsun vs saçma sapan yerlere çekiyor konuyu. Ama annesi oğlunun artık kendi ailesi oldugunu kazancının ayrı oldugunu anlaması gerekiyor. Söyle ben aile kurdum artık de diyorum ama kavgaya dönüştüğü için ben paracı hesapcı biri oluyorum. Eşime bazı şeyleri nasıl idrak ettirebilirim böyle bişey yaşayan var mı ne tür çözüm buldunuz
Ne diyim inşaallah esin gözünü açarEşimin ailesinin hep bi borçları var araba aldılar borç ödüyorlar ama alışveriş yapmaktan gezmekten geri kalmıyor mesela. Görümcelerim çalışmıyor eşleri tek maaş. Erkek kardeşi çalışıyor ama çok para yiyor yetiremiyor. Biz iki maaşız. Bizimde kredi borçlarımız var maaşımız yetmiyordu kardeşinden borç alıp maaşta veriyorduk olmadıgı zamanlarda. zamlardan sonra az biraz rahatladık şimdi.