- 7 Mart 2019
- 2.943
- 1.460
- 32
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
Ortak para kısmı işte çok savurgan oldugu için ben kontrol mekanizması oluyorum biraz yoksa çar çur edip yiyo o yüzden bende kalıyor para. Bi de ben biraz anlatıyorum bak biz ayrı aile olduk herkes kendi evinin geçimiyle ilgileniyor kendi birikimini yapıyor vs diye bak enişten ne güzel evini arabasını almış çocuklarını büyütüyor mis gibi herkesin kazancı gideri kendine ya da aldıgını kazancını herkese söylemen gerekmiyor nazar da olur gerek yok vs gibi biraz anlatıyorum.Eşiniz evlendikten sonra ailesiyle ortak hesap yerine sizin yönetiminizde sizin paranız olma kararı almış ve bence iyi de düşünmüş. Çünkü aile kültürleri öyle değil belliki. Daha öncede söyledim, çalışan ya da evli kardeşlerin harcamaları sizi ilgilendirmiyor.
Atladığınız nokta şu, her ailenin iklimi birbirinden farklı. Siz de şu an bunun savaşını veriyorsunuz ya zaten: “Biz bir aileyiz, sizin işleriniz bizi ilgilendirmez, bizim ekonomimiz bize ait, çift maaş olmamız kimseyi ilgilendirmez “
Ne kadar güzel sizin aileniz kat be kat fazlasını harcayarak kardeşinize düğün yapmışlar ve eminimki benzer bir düğünü de eşinizden beklemişlerdir. Çünkü aynısını benim ailemde yaptı, kardeşimden 6 ay sonra ben evlendim ve aynısını karşıdan da az ya da çok beklediler. Sonuç olarak düğünümüzü kendimiz yaptık. Eşimin ailesi sadece altınları aldı, geri kalan her şeyi eşimle biz yaptık. İki farklı aile kültürü diyelim buna.
Dediğim gibi araba satıldıysa sizi ilgilendirsin ya da ilgilendirmesin eşinizin kardeşlerinin hakkına girme durumu vardı. Ve zaten onu ödemeye başlamışsınız. Ki bence em güzeli, en azından hiç kimse evliliğinizle ilgili biz size şunu yaptık diyemez. Bu sayede yukarda da yazdığım gibi ufak bir cinnet geçirmeyle hem eşiniz hem de ailesi haddi hududunu bilir
Aynen aile dinamikleri çok farklı ama sanki sadece bize yapılıyor gibi çünkü bize gelen bişey görmüyorum pek verdikleri parayı da ödeyelim bitsin inşallah kendi yolumuza bakalım diyorum kendi birikimimizi yapalım o da aynı düşüncede ama işte annesinin tavrı sinir bozuyor böyle yapmasa ben eşimden önce ona alırım eşimin annesi sonuçta param varsa bize sarsmıyorsa alırım ama evli ablasının çalışan kardeşin ihtiyacını gidermek zorunda değilim yani kimse bizim ihtiyacımızı karşılamadı şimdiye kadar