Erkek ailesi oğlunun maaşından alma çabası yaşayan var mı ?

Öyle iyi niyetli olmuycaksın ama bana duyurmadan istiyor annesi genelde telefonda ben konuşmalarından anlıyorum bazen de ufak tefek bişeyler isterse yanımda istiyor ve arsız evet yok dediği halde on kere istiyor ve kendini acındırıyor annene bi şunu alamıyor musun o kadar para alıyorsun annene harçlık vermiyorsun hiç falan. Eşim de diyo sen bana şunu alsana diyo mesela lafın gelişi biz nasıl alalım emekli insanlarız paramız yok ki diye kendini acındırıyor sürekli izne gidiyoruz gitmeden eve bişeyler sipariş et öyle git dedi ama eşime bi pişirimlik bişey bile vermez eşim de bunları hiç görmez görse de bişey değişmiyor gerçi yüzüne vuruyor ama annesi çok iyi manipüle ediyor kendini çok iyi acındırıyor eşimde çok yufka yürekli kıyamıyo

Kv ne açık açık söyle.Kizan kızsın küsen kussun ne diye onlar için kendinizi feda edeceksiniz.

Tamam nasıl veriyor peki eşiniz. O hesap ortak olmayacak.
Şuana kadar vermedi öyle çok çünkü kalmıyor bizde de ama sürekli eşimden talep ediyor gönder diye kaplıcaya gitcem 5 bin gönder yok kardeşine para gönder ablana süpürge al sürekli istiyor gecen bi telefonu yaptırdı bi onu vermiş maaş yeni yatmıştı eger vereceksek bana söylüyor şimdi borç olarak vericez mesela ama geri gelecek mi endişeliyim ailem diye gözüne gelmiyor

Bende bu kafadanim.Aynisini bende yasayacaktim.

Size tek bir tavsiyem var:Bosanin.Cunku onlar bir aile siz de onların bankamatiklerisiniz başka da bir vasfınız yok aile için.Nereden biliyorsun diye sormabence yine cok bile sakinsin sana bakması gereken bir adam var bakmıyor üstüne bir de kendi cebinden de gidiyor evlenmenin mantıgı ne?

O zaman güzel kardeşim eşini borca sok. Ee ne demişler erkeğin iki çanağı varsa birini kıracaksın arabayı filan değiştirelim de ne bileyim

Bir noktadan sonra okuyamadım içim daraldı. Eşiniz kendisini ailenin hayr severi ilan etmiş sanırım başka açıklaması yok. Kayınvalidenizi arayıp sert bir dille uyarın bence bizim paramız yok isteyip durmayın diyin. Boşarım oğlunuzu diyin

Bende bu kafadanim.Aynisini bende yasayacaktim.
Ben eşler arasında senin paran benim param olmaması taraftarıyım ama karşıda böyle arsız insanlar olunca iş değişiyor
şuana kadar sadece istemekle kaldılar olmadıgı için veremedi alamadı ama artık rahatladık eşimde kendimize birikim yapalım araba alalım vs diyor ama annesi böyle işte harcama yaparsa bi kavga kıyamet kopar artık iş nereye varırsa

Yine ufak tefek seyler yapmis ama böyle baslar bu işler sonra bize ev ala kadar gider

Aldığı maaşı yediğiniz içtiğiniz söylemeyin paylaşmayın iyiniyetli bulmuşlar kullanıyorlar

O zaman güzel kardeşim eşini borca sok. Ee ne demişler erkeğin iki çanağı varsa birini kıracaksın arabayı filan değiştirelim de ne bileyim
Aynen alttan da işliyorum araba alıcaz ama kenarda da birikim olsun ileride ev için teminat vermeye falan diyorum
bu da nerden kaynaklı biraz da düğün zamanı arabayı sattılar hem düğün masrafı için hem de eşimin eksi hesabını kapatmışlar iki senedir başına kakıyorlar senin içim arabayı sattık eksi hesabını kapattık geri ödemedin sürekli her fırsatta bütün ailesi eşime baskı yapıyor eksi hesabı kapattık vermedin. Ya madem böyle yapacaktın niye ödedin ben böyle anne baba görmedim hiç benim ailem de benim kredi kartımı ödediği oldu hiç de geri istemedi eşime o kadar baskı yaptılar ki benim yanımda da yaptılar bi yerden bulup vermek istedim o an ben bile kötü oldum o yüzden eşim onlara karşı borçlu hissediyor sürekli senin için arabayı sattık şunu yaptık bunu ettik başına kakıyorlar eşim de cevabını veriyor ama içten içe bunu işlediler o parayı geri ödüyoruz ama o arabanın değeri şimdi şu kadar oldu falan diyor kendini ailesine karşı borçlu hissediyor

Yine ufak tefek seyler yapmis ama böyle baslar bu işler sonra bize ev ala kadar gider
Aynen öyle yoksa ben kendim alırım ufak tefek şeyleri ama elini versen kolumu kapacak bi durum var kardesi evleneceği zaman kesin bizden destek ister mesela kesin
Aldığı maaşı yediğiniz içtiğiniz söylemeyin paylaşmayın iyiniyetli bulmuşlar kullanıyorlar
ailesini eleştirmeden söylüyorum söyleme şu kadar alıyoruz bu kadar paramız var bak göz oluyo haset oluyo paranın bereketi yok öyle dile getirme diyorum aynen doğru söylüyorsun diyo ama herşeyi birbirlerine anlattıkları için gene söylüyor işte

Sen fırsat verme , maaşın geldiği gibi altın al köşeye at , bırak kendisi maaşıyla herşeye yetisiyorsa yetişsin, çocuğumun rızkını sizinkilere yediremem deyin, kavga etmeniz gerekiyorsa edin sakın susup sinmeyin, bazen bir cinnet herşeyi çözüyor, yeri gelirse ailesine bile yansıtın, kötü olun kafanız rahat etsin

Söylerse sizde hicbir şeyinizi söylemeyin ve maaşınızı koklatmayin öyle öyle düzelecek eşşek gibi...

Siz de o sırada ifadenizle belli edin , hatta anne bizde yetistiremiyoruz deyin, eşinize de böyle yaparsa ailesi ile görüşmeyi keseceginizi belirtin, gizli yaparsa da kendi maaşı ile yapsın, siz sakın kendi maaşınızı ortaya koymayın, eşiniz alsın herşeyi , siz deyin ben birikim yapıyorum...

Zaten susmadığım için kavga çıkıyor fırsat vermemeye çalışıyorum ama sonra ben paracı hesapcı oluyorum çünkü eşime annesi öyle bir empoze ediyor ki sanki yapması gerekiyor gibi hissediyor bu kadarcık şeyden nolcak diye düşünüyor sonra ben üç kurusun hesabını yapıyor oluyorum. Bişey istediğinde de sadece eşime söylüyor telefondan bana duyurmuyor o yüzden hepsine dahil olamıyorum malesef

Annesi biraz arsız o kadar para ye ye bitmez diyor o kadar para alıyorsun annene bi harçlık vermiyorsun diyor annene sunu alıver diyor yok dese bile on kere istiyor almıycak mısın hadi al diye. Yoktan falan anlamıyor yani. Sürekli para konusuyor annesi bi de o kadar parayı napıyorsunuz ye ye bitmez vs bende hayat pahalı artık evler arabalar ne kadar oldu almak zor dedim siz de hemen olsun istiyorsunuz bizim önceden hiç bişeyimiz yoktu dedi babası. Bi de düğün için arabayı sattılar bide eşimin eksi hesabını kapatmışlar sürekli eşimin başına kakıyorlar senin için arabayı sattık eksini kapattık geri ödemedin iki senedir itinayla istiyor ve dile getiriyor başına kakıyorlar kardeşleri faln. O yüzden kendini onlara borçlu hissediyor o kadar çok baskıladılar ki ben utandım artık parayı bulup veresim geldi o yüzden kendini de borçlu hissediyor o araba şimdi daha değerlendi benim için sattılar vs diye eşimi manipüle ediyorlar

bişey isteyince yüzümden anlıyor o yüzden bana duyurmuyor bazen ben yokken söylüyor. Böyle devam ederse söylerim artık. Annesinin huyu biraz da öyle galiba. Hep almak istiyor vermeye gelince yok. Umreye gidecek mesela kardeşi ödüyor umre parasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…