Erkek ailesi oğlunun maaşından alma çabası yaşayan var mı ?

Bu ne ya, sanane kardeşim bu ne arsızlık.
Cebime giren kuruşu mu sayıyosun, terbiyesizliğe bak.
Ben böyle birini "çocuğum var, geleceğine yatırım yapmak zorundayım birikim yapıyorum" diye susturmuştum. Aklınızda olsun.
Ben böyle yetişmediğim için ağzım açık kalıyor hep sonra bana sanki normal de ben abartıyorum para hesabı yapıyorum muamelesi yapıyor eşim. Yok biz birbirimize tutkunuz dayımlar annemlere verir vs ama safım kendine gelince borç olarak veriyorlar herşeyi onların kendini sömürmeye çalıştığını anlamıyor. Ben bişey deyince de paracı hesapçı oluyorum. Ama böyle devam ederse çirkefliğe doğru gidicem

Şuana kadar vermedi öyle çok çünkü kalmıyor bizde de ama sürekli eşimden talep ediyor gönder diye kaplıcaya gitcem 5 bin gönder yok kardeşine para gönder ablana süpürge al sürekli istiyor gecen bi telefonu yaptırdı bi onu vermiş maaş yeni yatmıştı eger vereceksek bana söylüyor şimdi borç olarak vericez mesela ama geri gelecek mi endişeliyim ailem diye gözüne gelmiyor
En kısa zamanda borca girin. Baska caresi yok. Ev arsa araba birseyler almak zorundasınız😑

Bazen çok lazım olunca istiyoruz ama borç olarak alıyoruz maaş yatınca veriyoruz geri karşılıksız olarak vermiyorlar. Zaten maaş yatar yatmaz yakasına yapışıyor vermiyor musun diye biz alırken borç olarak alıyoruz ama onlar karşılıksız olarak istiyorlar geri verme amaçlı alsa sorun değil ya da çok nadir zor durumda olunca istese o da neyse ama evin eksiği olsun para lazım olsun bizi banka olarak görüyorlar. Israrla tava istedi annesi gecen yaz O zaman da ancak yetiyor paramız yok diyor on kere annene bi tava almıycak mısın al hadi sipariş ver de gelsin on kere söyledi yok dediği halde yoktan hayırdan anlamıyor

Bazen çok lazım olunca istiyoruz ama borç olarak alıyoruz maaş yatınca veriyoruz geri karşılıksız olarak vermiyorlar. Zaten maaş yatar yatmaz yakasına yapışıyor vermiyor musun diye biz alırken borç olarak alıyoruz ama onlar karşılıksız olarak istiyorlar geri verme amaçlı alsa sorun değil ya da çok nadir zor durumda olunca istese o da neyse ama evin eksiği olsun para lazım olsun bizi banka olarak görüyorlar. Israrla tava istedi annesi gecen yaz O zaman da ancak yetiyor paramız yok diyor on kere annene bi tava almıycak mısın al hadi sipariş ver de gelsin on kere söyledi yok dediği halde yoktan hayırdan anlamıyor
Para ilişkisini kesin. Belli ki çok arsizlar. O istiyorsa siz de isteyin. Arayın o tava mi siz de isteyin. Sık sık niye çalışmadıklarini sorun.

Ben böyle yetişmediğim için ağzım açık kalıyor hep sonra bana sanki normal de ben abartıyorum para hesabı yapıyorum muamelesi yapıyor eşim. Yok biz birbirimize tutkunuz dayımlar annemlere verir vs ama safım kendine gelince borç olarak veriyorlar herşeyi onların kendini sömürmeye çalıştığını anlamıyor. Ben bişey deyince de paracı hesapçı oluyorum. Ama böyle devam ederse çirkefliğe doğru gidicem
Evet paraciyim diyeceksin. Totosunu kaldıramayan kimseye tek kuruş para yok diyeceksin.

Aynen alttan da işliyorum araba alıcaz ama kenarda da birikim olsun ileride ev için teminat vermeye falan diyorum

bu da nerden kaynaklı biraz da düğün zamanı arabayı sattılar hem düğün masrafı için hem de eşimin eksi hesabını kapatmışlar iki senedir başına kakıyorlar senin içim arabayı sattık eksi hesabını kapattık geri ödemedin sürekli her fırsatta bütün ailesi eşime baskı yapıyor eksi hesabı kapattık vermedin. Ya madem böyle yapacaktın niye ödedin ben böyle anne baba görmedim hiç benim ailem de benim kredi kartımı ödediği oldu hiç de geri istemedi eşime o kadar baskı yaptılar ki benim yanımda da yaptılar bi yerden bulup vermek istedim o an ben bile kötü oldum o yüzden eşim onlara karşı borçlu hissediyor sürekli senin için arabayı sattık şunu yaptık bunu ettik başına kakıyorlar eşim de cevabını veriyor ama içten içe bunu işlediler o parayı geri ödüyoruz ama o arabanın değeri şimdi şu kadar oldu falan diyor kendini ailesine karşı borçlu hissediyor
Satmasalarmış. Erkek evladı var evlendireceği parayı kenara atmamışlarsa bu onların sorunu. Oğlum evlensin demeyi biliyorlarsa düğünü de yapmalılar. Kv ler tam bir yiyici. Size üzüldüm eşinizin ailesine rest çekmelisiniz ama bunu öyle laf olsun diye değilde tam zamanını kollamalısın bıçak kemiğe dayandı hesabı. Küçük bir cinnet geçirmenin açamayacağı kapı yoktur 🥳

Eşimin ailesinin hep bi borçları var araba aldılar borç ödüyorlar ama alışveriş yapmaktan gezmekten geri kalmıyor mesela. Görümcelerim çalışmıyor eşleri tek maaş. Erkek kardeşi çalışıyor ama çok para yiyor yetiremiyor. Biz iki maaşız. Bizimde kredi borçlarımız var maaşımız yetmiyordu kardeşinden borç alıp maaşta veriyorduk olmadıgı zamanlarda. zamlardan sonra az biraz rahatladık şimdi.

Borç ödediğimizi ailesi biliyor ama gene de bazen eşimden para gönder diyo annesi. Biz alırken borç olarak alıyoruz ama eşime para göndermesi gerekiyor gibi konuşuyor eşimde bunu içselleştiriyor sanırım. Ablasının süpürgesi (ablası evli) bozuldu eşime alıver diyo benden gizli ama duydum. Telefonu bozuldu eşime yaptırıver diyor. Bizim paramız zaten yetmiyorken gidip telefonu yaptırmış kavga ettik baya bi tabi. Kardeşinin parası kalmıyor gönderiver diyor. Kaplıcaya gidecekmiş 5 bin gönderiver annen gidiversin diyor. Diğer çocuklardan istemiyor çünkü biz çift maaşız ama borç öderken kardesinden borç alınca yoksa sonra verirsiniz sıkışmayın ya da oğlum paranız var mı az da olsa veririz parasız kalmayın demiyorlar maaş yatar yatmaz yakasına yapıyor kardesi vermiyor musun göndermiycek misin diye. Eşim bunları hiç görmüyor görse de unutuyor.

Şimdi askere gidecek biz kardeşinin kredisini ödüycez borç olarak dedi ama verecek mi geri belli değil. Sanki ailesinden kimin neyi eksikse bizim karşılamamız gerekiyor gibi davranıyor annesi. Eşime de bunu empoze ediyor. Eşim yok vs dese bile annesi manipüle ediyor kardeşlerine bize yardımcı ol vs falan Eşimle zaman zaman bu konu yüzünden kavga ediyoruz hemen annesini savunmaya geçiyor. hediye vs alınır onlara lafım yok ama sürekli evli ablasının çalışan kardeşinin ihtiyaçlarını biz karşılamamız gerekiyor gibi davranması sinirimi bozuyor Eşimde benim artık kendi ailem var anne demiyor. Bi ihtiyacları olunca karşılamak normal geliyor. bizim arabamız yok mesela almak istiyoruz herkes kendi evini geçindirip birikim yapıyor ev araba için. Annesi sizin paranız çok size dokunmaz diye düşünüp eşimden istiyor sürekli.

Ben eşime artık sen ayrı bi aile kurdun ailene bunu söyle biz niye karşılıyoruz biz niye veriyoruz parasını niye istiyor deyince annesini savunuyor ve kavga ediyoruz ben paracı hesapcı biri oluyorum. Hediye almayı severim annesi bişey heves eder alırım eşimin annesi sonuçta ama böyle yaptığı için içimden almak yapmak gelmiyor. Mesela kızına kışlık yiyecekten ya da kurban kesince etten verir ama eşime hiç bişey vermez ama hep ister. Biz hep veren olucaz çünkü çift maaşız erişte isterseniz kestiriyim dedi 100 tl verin de dedi. 100 tl yi bile istiyor bize 100 liralık bişey bile almaz ama bizden sürekli destek para bekliyor. İzne memlekete gidince dolaba alışveriş yap burası senin evin hadi yemek ısmarla der(çok da kalabalıklar) avm ye gitsek hemen kendine kıyafet begenmeye başlar eşime aldırmak için. Acaba paramız Var mı yok mu sormaz düşünmez. Kardeşine 15 bin vericez(bana sormadı bir de istemiş tamam demiş eşim) ama geri gelecek mi mechul. Verecek dedi ama bi alaycı tavırla güldü.

Eşime güzelce söylesem de kavgaya dönüşüyor dilenci muamelesi mi yapıyorsun vs saçma sapan yerlere çekiyor konuyu. Ama annesi oğlunun artık kendi ailesi oldugunu kazancının ayrı oldugunu anlaması gerekiyor. Söyle ben aile kurdum artık de diyorum ama kavgaya dönüştüğü için ben paracı hesapcı biri oluyorum. Eşime bazı şeyleri nasıl idrak ettirebilirim böyle bişey yaşayan var mı ne tür çözüm buldunuz
Sen kavga etmeye devam et kapiyi vurup cikmadigin surece bisey degismez.
Kavga etsende catir cayir esinle maasini paylasacaksin enayi miyim ben bu kadar lara veri ceyr kadar gider kendi maasinla kendim gecinirim.diyip rest cekmedigin surece bisey degismez

Eşinizle para ilişkinizi çaktırmadan ayırın. Kavgayla olacak işler değil bunlar, sonra hep siz kötü olursunuz. Hamilesiniz, maaşınızı sadece bebek ve kendinizle ilgili şeylere harcayın, zaten onlar bir maaş götürüyor. Arada da market falan yaptınız mı bir bakmışsınız maaş bitmiş. Kiradır, faturadır, Pazardır, büyük market alışverişidir; hepsini eşiniz yapsın. Artırabiliyorsa versin anasına babasına; sizden para istediği zamanda canım çocuğun ihtiyaçlarını aldım, bitti maaşım deyin. Bitmese de bitmiş olsun maaşınız. Madem ki her şeye rağmen manipüle olup ailesinin istediklerini aşıyor, zorlasın ve alsın. Sizi ilgilendirmez. Sonuçta siz maaşınızı çocuğunuza harcıyorsunuz 😉😉

Satmasalarmış. Erkek evladı var evlendireceği parayı kenara atmamışlarsa bu onların sorunu. Oğlum evlensin demeyi biliyorlarsa düğünü de yapmalılar. Kv ler tam bir yiyici. Size üzüldüm eşinizin ailesine rest çekmelisiniz ama bunu öyle laf olsun diye değilde tam zamanını kollamalısın bıçak kemiğe dayandı hesabı. Küçük bir cinnet geçirmenin açamayacağı kapı yoktur 🥳
aynen hayır insan çocuguna yardım eder ben görmedim kimsede böyle bişey. Benim babamda kredimi ödedi vs lafını bile etmedi. İnsan çocuguna yaptığı şeyin lafını eder mi ya çok değişik Bunlar yok biz seni dershaneye gönderdik de senim için arabayı sattık da geri ödemedin erişte istersen kestiriyim diyor 100 tl verde. 100 tl lil bişey bile veremiyor musun çocuguna. Ama kızına veriyor alıyor bi de bizim almamızı söylüyor.

Şöyle ki bu istemeleri bana duyurmadan yapıyor ben sonradan anlıyorum ya da konuşmalardan çıkarıyorum. Şimdiye kadar borcumuz vardı ona rağmen istediler ama veremedi alamadı ama şimdi borcumuz bitmek üzere rahatlıycaz benim önlem almam lazım ya da eşimin bazı şeyleri anlamasını sağlamam lazım

Eşinizle para ilişkinizi çaktırmadan ayırın. Kavgayla olacak işler değil bunlar, sonra hep siz kötü olursunuz. Hamilesiniz, maaşınızı sadece bebek ve kendinizle ilgili şeylere harcayın, zaten onlar bir maaş götürüyor. Arada da market falan yaptınız mı bir bakmışsınız maaş bitmiş. Kiradır, faturadır, Pazardır, büyük market alışverişidir; hepsini eşiniz yapsın. Artırabiliyorsa versin anasına babasına; sizden para istediği zamanda canım çocuğun ihtiyaçlarını aldım, bitti maaşım deyin. Bitmese de bitmiş olsun maaşınız. Madem ki her şeye rağmen manipüle olup ailesinin istediklerini aşıyor, zorlasın ve alsın. Sizi ilgilendirmez. Sonuçta siz maaşınızı çocuğunuza harcıyorsunuz 😉😉
Bana atıyor genelde maaşımı borçlardan geri zaten az kalıyordu kalanı atıyordu benden harcıyorduk. Gene bana atmaya devam eder çünkü o savurgan biraz çar çur ediyor birikim kısmını ben yapıcam araba alıcaz inşallah gene bende birikir para. Aslında eşim kendimize birikim yapmamız gerektiğinin farkında karşı taraf fazla arsız sürekli istiyor talepte bulunuyor eşim de paraya deger vermez gözüne gelmiyor o yüzden az miktarlar ya da miktar çoksa ya anne git ne alcam ya falan diyo yok diyo ama gene de istemekten geri durmuyor annesi

bişey isteyince yüzümden anlıyor o yüzden bana duyurmuyor bazen ben yokken söylüyor. Böyle devam ederse söylerim artık. Annesinin huyu biraz da öyle galiba. Hep almak istiyor vermeye gelince yok. Umreye gidecek mesela kardeşi ödüyor umre parasını
Eşine para verme sen ben senin ailene bakmak zorunda değilim sen bana bakmak zorundasın benim erkek gibi çalışma zorunlulugum yok de.

Eşine para verme sen ben senin ailene bakmak zorunda değilim sen bana bakmak zorundasın benim erkek gibi çalışma zorunlulugum yok de.
Vermiyorum hatta ondaki parayı alıyorum benim kartta duruyor 😀 bi miktar veriyorum işte harcamak için kalanı ev vs ihtiyaçlarımıza harcıyoruz falan

Bana atıyor genelde maaşımı borçlardan geri zaten az kalıyordu kalanı atıyordu benden harcıyorduk. Gene bana atmaya devam eder çünkü o savurgan biraz çar çur ediyor birikim kısmını ben yapıcam araba alıcaz inşallah gene bende birikir para. Aslında eşim kendimize birikim yapmamız gerektiğinin farkında karşı taraf fazla arsız sürekli istiyor talepte bulunuyor eşim de paraya deger vermez gözüne gelmiyor o yüzden az miktarlar ya da miktar çoksa ya anne git ne alcam ya falan diyo yok diyo ama gene de istemekten geri durmuyor annesi
bir şekilde geleceğini biliyor çünkü annesi. Ben daha sevgiliyken demiştim, ailelerimize tabiki yardım edeceğiz ama bunun kullanma olduğunu hissettiğim an problem yaratırım diye. Kendim de aileme öyle kolay kolay gereksiz para yollamam, eşime de bunu bir şekilde gösteririm. O da mecburen benim gibi davranmak zorunda kalıyor ailesine. Sonuçta iki maaş girip ben aileme gereksiz harcama yapmayıp o yaparsa, ben kime çalışıyorum diye hesabını sorarım. Sonuçta sizi de anne babanız okutmuş etmiş, onlar niye sizden maddi beklenti içinde değil? Anne babaya alınan yine bir nebze ama kardeşinin telefonunu da bir zahmet eşi yaptırsın. Yani eşiniz anne baba konusunda manipüle olsa bile bunda olmayıp, hayır diyebilmeliydi. E buna bile hayır diyemeyen adamı, zaten kullanmaya müsait herkes kullanır ne yazıkki. Kavgadan ziyade net konuşun, ya herro ya merro demeyi de bilmek gerekiyor bazen

bir şekilde geleceğini biliyor çünkü annesi. Ben daha sevgiliyken demiştim, ailelerimize tabiki yardım edeceğiz ama bunun kullanma olduğunu hissettiğim an problem yaratırım diye. Kendim de aileme öyle kolay kolay gereksiz para yollamam, eşime de bunu bir şekilde gösteririm. O da mecburen benim gibi davranmak zorunda kalıyor ailesine. Sonuçta iki maaş girip ben aileme gereksiz harcama yapmayıp o yaparsa, ben kime çalışıyorum diye hesabını sorarım. Sonuçta sizi de anne babanız okutmuş etmiş, onlar niye sizden maddi beklenti içinde değil? Anne babaya alınan yine bir nebze ama kardeşinin telefonunu da bir zahmet eşi yaptırsın. Yani eşiniz anne baba konusunda manipüle olsa bile bunda olmayıp, hayır diyebilmeliydi. E buna bile hayır diyemeyen adamı, zaten kullanmaya müsait herkes kullanır ne yazıkki. Kavgadan ziyade net konuşun, ya herro ya merro demeyi de bilmek gerekiyor bazen
Konusuyorum güzel dille söylüyorum ama yanlış anlıyor ve kavgaya dönüşüyor. Borcumuz oldugunda bile istiyordu borç ödediğimizi bile bile neden istiyor diyorum mesela annesini savunmaya geçiyor. Biz artık ayrı bi aile kurduk diyorum farkında ama işte bazen isteklerini yapmaya çalışıyor. Şimdiye kadar para kalmıyordu yapamıyordu ama isteyince kıyamıyo bişey dersem sende al yap diyor ne zaman laf ettim diyor ama benim ailem onunki gibi değil istemiyor alsam bile kızım kendi geçiminize bakın diyor gelirkende misli misli kışlık herşeyimi yapıyorlar onlarınki hem bencil hiç bişey vermez hem de hep versin istiyor. Durumumuz düzelsin bende anneme babama almak istediklerimi alıcam hep amma gizli amma söyleyerek.

Guzel bir dille anlatamazsin esine sunu de sen nekadar aile veriyosan bende kendi aileme vericem ona gore bakalim kabul edecekmi akli cikar senin ailen soz konusu olunca kvdeye sende soyleyebilirsin biz kendimize anca yetiyoruz bizden
Beklentiyi birakin diye esinin bisey yapacagi yok

Ee nasıl ailesine para veriyor.
şuana kadar veremedi alamadı aldıgı yaptıgı nadirdir durumumuz ölçüsünde bi ablasının telefonunu yaptırdı cebimizden ama paramız olsa diğer isteklerini de yapmaya müsait.
Karşı taraf sömürmeye çalışıyor şimdiye kadar borçtan dolayı yapamıyordu artık imkan var bende buna engel olmak istiyorum. Mesela kardeşinin kredisini ödüycez askere gidecek ödeyemeyecek bu ay. O bize geri ödeyecekmiş borç olarak dedi. Ama geri gerçekten ödenecek mi para bilmiyorum. Annesi ödemeyversin nolcak der niye çünkü biz çift maaşız. Eşime dedim ödeyecek mi güldü ödeyemeyecek mi dedim hibe mi edicez alırız dedi annemlere borçtan düşeriz hallederiz dedi bakalım nolcak

Guzel bir dille anlatamazsin esine sunu de sen nekadar aile veriyosan bende kendi aileme vericem ona gore bakalim kabul edecekmi akli cikar senin ailen soz konusu olunca kvdeye sende soyleyebilirsin biz kendimize anca yetiyoruz bizden
Ver der ya da benden gizli yapmaya başlar. Kv ye söylerim de işte bana duyurmadan istiyor oğlundan telefonda

Konusuyorum güzel dille söylüyorum ama yanlış anlıyor ve kavgaya dönüşüyor. Borcumuz oldugunda bile istiyordu borç ödediğimizi bile bile neden istiyor diyorum mesela annesini savunmaya geçiyor. Biz artık ayrı bi aile kurduk diyorum farkında ama işte bazen isteklerini yapmaya çalışıyor. Şimdiye kadar para kalmıyordu yapamıyordu ama isteyince kıyamıyo bişey dersem sende al yap diyor ne zaman laf ettim diyor ama benim ailem onunki gibi değil istemiyor alsam bile kızım kendi geçiminize bakın diyor gelirkende misli misli kışlık herşeyimi yapıyorlar onlarınki hem bencil hiç bişey vermez hem de hep versin istiyor. Durumumuz düzelsin bende anneme babama almak istediklerimi alıcam hep amma gizli amma söyleyerek.
Arkadaşım güzel dille olacak bir şey değil bu ya da kavga ederek. Paranın yönetimi sendeyse vermeyeceksin. Kayınvalidede de ister şaka yollu ister zamanı gelince, para hesabının sende olduğunu ve gelen gideni iyi bildiğini söyleyeceksin. Ben babamın hayrına çalışmıyorum diyeceksin. Kocan anlamıyorsa dediklerini, tüm sülaleye duyuracaksın ki huzur bırakmadıklarını bilsinler. Kimsenin hayrına çalışmadığını da bilsinler, kimse kusura bakmasın. Kötü olacaksan bırak bir kere kötü ol en azından hepsinden kurtulmuş olursın

Ablaları böyle değil babası da değil annesi böyle böyle yapmasa ben kendim ne eksiği varsa alır hediye ederim istediği bişey varsa yaparım ben paraya önem vermem severim de hediye almayı ama böyle sömürmeye çalıştıgı için içimden bi çöp bile almak gelmiyor

G
Arkadaşım güzel dille olacak bir şey değil bu ya da kavga ederek. Paranın yönetimi sendeyse vermeyeceksin. Kayınvalidede de ister şaka yollu ister zamanı gelince, para hesabının sende olduğunu ve gelen gideni iyi bildiğini söyleyeceksin. Ben babamın hayrına çalışmıyorum diyeceksin. Kocan anlamıyorsa dediklerini, tüm sülaleye duyuracaksın ki huzur bırakmadıklarını bilsinler. Kimsenin hayrına çalışmadığını da bilsinler, kimse kusura bakmasın. Kötü olacaksan bırak bir kere kötü ol en azından hepsinden kurtulmuş olursın
Bi fırsatını bekliyorum ayrı şehirlerde oldugumuz için fırsat olmuyor bişey isterse telefondan bana duyurmadan istiyor o yüzden haberim olmuyor yada konuşmalardan anlıyorum ama fırsatı olunca söylüycem biz de aile kurduk diye açık açık o kadar para ye ye bitmez diyor o kadar para alıyorsun annene bi harçlık vermiyorsun diyor. O kadar arsız ki benim robot süpürgem yok bana robot süpürge al kaplıcaya gidicem 5 bin gönder telefon al böyle istiyor. Oğlum artık evli kendi ailesi var kazancı gideri ayrı diye düşünmüyor. Bunları istedi ama almadı tabi biz çok sıkışıktık paramız olsa alır mıydı bilmiyorum paramız olmadıgı için sadece biz o kadar pahalı hediyeler almıyoruz anne dedi ama anne anlamıyor maalesef

X