Erkek ailesi oğlunun maaşından alma çabası yaşayan var mı ?

Kardeşine 15bin verdi ve geri geleceği de meçhul ve sizin bu rahatlık.. Siz eşinizin ailesi için çalışıyorsunuz heralde

Yani esiniz de normal geri ödecegine pek inanmiyor.

Anlamadım kim satmış ki
Düğün yaparken kenarda birikmiş paraları olmadıgı için ailesi kredi çekmek vs yerine arabayı sattılar hepsiyle de düğün yapılmadı birazıyla borçlarını kapatmışlar birazıyla düğün birazda eşimin eksi hesabını kapatmışlar. Eksi hesap için ödenen parayı da geri ödemeye başladık. Öderken oğlum sen sıkışma diye ödediler sonra iki sene başına kaktılar biz arabayı sattık senin için diye şimdi araba aldılar bize verdikleri parayı geri ödüyoruz şimdi araba borcunun bi kısmını ödesinler diye

Sanırım doğumunuza az kaldı. Eşinin ailesi herhangi bişey aldımı çocuğaa. Yada bi takı bişi yapıcaklarmı. Sen doğum yapıcan hala bide sizden paramı istiyolar

Birebir aynısı değil ama esimin ailesinin de eşime karşı benzer bir tutumu var. 4 kardeşler, eşim en küçükleri. 2 abisi 1 ablası var. Abilerinden biri bir yıldan fazladır işsiz. İstediği gibi bir iş bulamiyormus kendileri. Diğeri de çalışıyor sözde ama hep bir zugurtluk,hep eşimden harçlık isteme durumu var. Eşinden boşandı ailesinin yanına döndü. Kayinpederi sömürüyor, arada eşimden istiyor. Haa bu arada hava atmayı da çok sever. Bayramda oğluma dolarla harçlık verdi bir gülme tuttu beni sinirden...harçlığı da onun olsun. İşsiz abisi desen telefon aldırmış 2 sene önce tesadüfen öğrendim...eşim iyi kazanıyor. Bunu bildikleri için rahatça istiyorlar ama bana da gına geldi artık..

Biz böyle şeyler görmedik hiç ne aileden ne akrabalardan çevreden o kadar garip geliyor ki. eşime seni dershaneye gönderdik sana telefon aldık(lisede) sana şunu yaptık vs demeleri. Benim ailem kat kat fazlasını yaptı hala geldiğinde evime dolu yiyecekle gelirler dışarı çıksak yemeği ödemeye çalısır ödetmezsek bi sonrakinde o ısmarlar paranız yetiyor mu yoksa göndereyim der bazen görmeden kenara bırakır giderken az maaş aldıgı halde. benim ailemde biliyor iki maaş olduğumuzu ama anne babayız biz karışma sen der. onunkiler gibi anne baba ben görmedim ne çevremde ne arkadaşlarımda. Herşeyi başına kaktılar eksi hesabın parasını borç ödediğimiz sıkışık oldugumuz halde defalarca istedi başına kaktılar öyle şeyler dediler ki o an bulup buluşturup veresim geldi. Ne bileyim dershaneye gönderdik telefon aldık bunların bile lafını etmezsin be oğluna 100 liralık erişte kestiriyim mi diyor 100 lirayı bile istiyor ver kestireyim diyor. sen annesin kızına veriyorsun o da senin oğlun benim için değil benim ailem fazlasıyla yapıyor sağolsun çok garip geliyor. Ama sorsan birbirimize çok tutkunuz der. Eşim görmüyor bazı şeyleri görse de çok çabuk unutuyor ben bişey söyleyince de işte ailesini savunmaya geçiyor

Aynen esimin ailesi de böyle...zamanında seni okuttuk ettik, düğününü yaptık sıra sende kafasindalar. Aile dediğin bunları yapar zaten. Benim annem benim için tek başına yaptı bunları, bir gün olsun bunlar gibi bir şey istemedi. Aksine sürekli oğluma bir şeyler alir, bir yere gideriz hesabı öder, mutfağıma bir şeyler alir...her aile bir olmuyor işte. Ama galiba erkek ailelerinde gelin yiyorsa biz de yiyelim kafası var. Erkekler de buna izin veriyorlar, ailelerine bir şeyler aldıkça kendilerini önemli mi hissediyorlar nedir. Sorun kocalarimizda

İkinci dediğim olabilir kendilerini güçlü göstermek gibi bişey belki. Genelde erkek aileleri yapıyor zaten kusura bakmasınlar da gelin de çalışıyor ki çalışmasam bile artık aile kurduktan sonra kocamın parası benim param ailesinden ayrı bi aile kurmuş oluyor oğlunun aile kurdugunu anlayamıyorlar

Merhabalar , bilmiyorum doğru yere mi yazıyormuyum , ama gerçekten çok yoruldum , eşim kardeşlerini özel okulda okuttu hala bir tanesini okutuyor , ama sürekli ailesine para gönderiyor ve artık önleyemiyorum , ne yapmalıyım ben , çok yoruldum artık bitmek tükenmek bilmeyen isteklerinden !!! Bana gelince sürekli paramız yok paramız bu ay az herşey ne kadar pahalı , bende gerçekten tutumlu biriyim , kendine marka kıyafetler alınca para var bana gelince hep para yok , ki bundan 8 ay önceye kadar çalışıyordum ama riskli bi hamilelikten dolayı işten çıkmak zorunda kaldım , ailesine deli gibi para gönderiyor az buz değil nerdeyse bütün gelirini ne yapıcam ben

Geçinme durumunuza bağlı. Eşiniz tek başına evi geçindirebiliyorsa buyursun versin anasına. İstedikleri miktarlar sizi zorluyorsa vermemeyi öğrensin,kavgayla öğretemezsiniz ama. Maddi olarak daralınca kendisi öğrenir. Siz de kendi ailenize verdiğinizi söyleyin mesela,izleyin bakın napacak diye. Evi geçindirebiliyorsa ne ala. Geçindiremiyorsa da aç kalsın aklı başına gelir

Ama bizden kesip onlara gönderiyor. Bana para yok diyor , bakıyorum kardeşine iPhone 11promax almış , diyorum niye aldın ben kardeşime telefon alamicakmıyım diyor , ailesi ev aldı parasının yarısını birikmişimizden gönderdi ve ev bizim adımıza değil , ilaveten 300 bin borç aldılar bizim arabayı satıp parayı göndermemizi bekliyorlar , artık çok yoruldum. Başlarda biraz çekiniyordu artık hiç çekmiyor bile , delirmek üzeriyim gerçekten

Aynı şeyleri yaşıyoruz maalesef ama benim eşim artık düzeldi hepsinin kendi eviyken ben kiracıyım ve 8 8 çalışıyorum hala benden bekliyorlar kayınbabam eşime bana telefon al diyor geçen gün kendi kızınıda yüklü miktar para gönderdi kızına 1 gün sonra ben hamileyim bu kadar düşüncesiz olmaz insan gelinim doğum yalıdaki oğlum kiracı tek çalışıyor artık diye işleri güçleri bizi sömürmek en iyisi elini ayağını çekmem bence

Siz de ailenize verin, ben de anneme telefon aldım deyin parayı alıp saklayın, sürekli eksilsin ortadaki para. Nerde derse de harcandı bitti deyin. Yorulacak bir şey yok,sakince ve kavgasız şekilde çözülebilir belki. Geçin sıkıntısı çektirin biraz, görsün iphone promaxın köşesini

Bizimkilerinde istekleri bitmiyor ya , yani sürekli bişey istiyorlar , eşimin erkek kardeşi evlenecek onun bile parasını bizden istiyorlar , eşim çoğu zaman gönderdiği parayı saklıyor , daha benim bilmediklerim var çünkü pirimle çalışıyor eşim ve bazen çok prim alıyor , bana almadık diyip oraya gönderiyor , o gün baktım bilezik fotoğrafı atmış kız kardeşi. İstemeye gidecekler bu bilezik alacakmış , ya dedim sen beni çıldırtacakmısın, ama biliyorum şimdi eline bi para gelirse hemen gönderecek alsınlar diye

Valla ufak tefek hediye alınır da zor durumdalarsa verilir keyfi harcamalar için değil ama evlenince kendi aileni kurmuş oluyorsun neden göndersin evinin geçimini yaparsın kalanı biriktirirsin her ailede böyle olmuyor mu bana mı anormal geliyor. Kendi evine kazanır birikimini yaparsın ayrı bi hayat kuruyorsun

Pardon ne münasebet valla biz tartışıyoruz öyle olunca herkesin kazancı kendine diyorum zor durumda olsa neyse ama keyfi şeyler için neden verelim alalım bizimkinin annesi de isteği bitmiyor elimiz bol olunca nasıl olur bilmiyorum ama sesimi çıkarıyorum tartışma oluyor ama ne yapalım onun ailesi için çalışmıyoruz biz de aile kurduk herkes kendine kazanıyor birikim yapıyor

Sadece iPhone olsa keşke , onun haşlığı ev kirası okul masrafı ( özel okul ) , ama annemleri tanıyor ve biliyor benim annemler para almazlar yani ben anneme 1 tl versem annem onu 5 tl olarak geri verir , düğündeki toplanan paralar altınlar gitti zaten ta ilk başından beri , 30 bin ondan önce para verdi ailesine bize düğün yapacaklarmış sözde , ama yapmadılar tekrar bütün masrafları biz verdik , aldığımız herşeyin parasının yarısını ben verdim para ayırmadım , şimdi bana diyor sen ne verdin ki , dedim 8 aydır çalışmıyorum ben ve maaşlarımız aynıydı , senin maaşın benden fazla değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…