Erkek ailesi oğlunun maaşından alma çabası yaşayan var mı ?

Ortak para kısmı işte çok savurgan oldugu için ben kontrol mekanizması oluyorum biraz yoksa çar çur edip yiyo o yüzden bende kalıyor para. Bi de ben biraz anlatıyorum bak biz ayrı aile olduk herkes kendi evinin geçimiyle ilgileniyor kendi birikimini yapıyor vs diye bak enişten ne güzel evini arabasını almış çocuklarını büyütüyor mis gibi herkesin kazancı gideri kendine ya da aldıgını kazancını herkese söylemen gerekmiyor nazar da olur gerek yok vs gibi biraz anlatıyorum.

Aynen aile dinamikleri çok farklı ama sanki sadece bize yapılıyor gibi çünkü bize gelen bişey görmüyorum pek verdikleri parayı da ödeyelim bitsin inşallah kendi yolumuza bakalım diyorum kendi birikimimizi yapalım o da aynı düşüncede ama işte annesinin tavrı sinir bozuyor böyle yapmasa ben eşimden önce ona alırım eşimin annesi sonuçta param varsa bize sarsmıyorsa alırım ama evli ablasının çalışan kardeşin ihtiyacını gidermek zorunda değilim yani kimse bizim ihtiyacımızı karşılamadı şimdiye kadar

Bi de ben biraz anlatıyorum bak biz ayrı aile olduk herkes kendi evinin geçimiyle ilgileniyor kendi birikimini yapıyor vs diye bak enişten ne güzel evini arabasını almış çocuklarını büyütüyor mis gibi
Bunu bile siz mi söylüyorsunuz, çocuğa öğretir gibi. Ben ergen kızlarıma öğretiyorum para idaresini. Beş kuruş birikmişi olmayan hatta borcu olan biriyle evlenmişsiniz. Eksi hesabı kapattılar diyorsunuz, ne kadardı eksi hesap? Düğün yapacak, ev eşyası alacak birikimi yok üstüne borcu var. Keşke adam önce para biriktirip borcunu ödeseydi sonra da evlenmeye kalksaydı.

Sizi suçlamıyorum yanlış anlamayın sevmiş aile kurmak istemişsiniz ama acele etmişsiniz. Hadi evlendiniz hemen çocuk yapmışsınız. Ailesi mal satmış kocanızı evlendirebilmek için. İstediğiniz kadar ama o istemedi deyin. Nasıl evlenecektiniz peki beş kuruşsuz adamla? Yazık olmuş arabaya. Bir de lütfen ailelerinizi kıyaslamayın. Ben ailemde asla görmedim bizde böyle değildir, annem babam hemen verir yardım eder lafını etmez vs. Tamam insanın arkasında ailesi olması güzel ama kıyaslamanın anlamı ne? Siz, bile isteye gidip böyle ailesi olan biriyle evlenmişsiniz kimse sizi zorlamamış.

Kayınvalide arsız onda hemfikirim. Devamlı al oğlum ver oğlum diyen beş kuruşa takla atanlardan. Ama keşke arabaları satılmasaydı ve eşinizin borcunu ödemeselerdi. Buradan sıkıştırıyorlar eşinizi. Düğün yerine nikah olsaydı veya 1 sene daha borçların ödenmesi beklenseydi eşiniz minnet etmezdi böyle.

Kazık kadar adam, baba olmak üzere. Daha ne kadar sabırla anlatmaya söylemeye devam edeceksiniz merak ettim açıkçası.

Ne yaptın ki değişti

aminnnnn
Benim eşim yıllarca babası için çektiği krediyi ödemiş bekarken. Beş kuruş parası yoktu evlendigimiz zaman, ful borçla evlendik. Üstüne düğün takilarimizi alıp düğünün bütün borcunu bize yıktılar. Yetmedi benim kına gecemde takilan takılara göz diktiler. Hergün arayıp bir bahaneyle para istediler. Ben sürekli anlatıyordum seni kullanıyorlar, kendine haksızlık ediyorsun diye anlamıyordu. Işsiz kaldı, baktı ki hergün arayan ailesi anında araya mesafe koydu, o zaman anladı ne demek istediğimi. Şimdi ailesi asla para muhabbeti yapamıyor telefonda. Buna eşim izin vermiyor çünkü, anında veriyor cevabını. Kendi gözü açılmamış olsa ben ne anlatsam fayda etmezdi.

Saçma sapan şeylere alınganlık yapın eşinize çaktırmadan, lafları çarpıtın. Annesi eşinize böyle böyle dedi bize gibi konuşursa bahaneniz hazır olsun ben şunu kastetmiştim de onlar yanlış anladı vb diye. Eşiniz pasif olabilir, sevmese de annesine kıyamıyor olabilir, kendine kızdığı için de olayı kavgaya götürüyordur. O pasifse onu kullandırtmayın. Siz kullanın aileye şeyten eş e melek olun. Maaşlar eşit ise maaş kartlarını değistirip limit koyun. Limiti sizden habersiz geçemez aile ile de gizliden aranız kötü olursa size danışmadan bişey yapamazlar. Eşiniz pasif olmasaydı bile sizi öne sürmeli çünkü ailesine kötü olamayabilir. Size bi yararları yokken iyi geçinmeye çalışmayın siz kötü gelin olun, eşiniz de kadın lafıyla hareket ediyor. Diye dedikodu çıksın ne olucak.

E oğlu var evlen diyorsa düğünü nasıl yapacagını da düşünecek herkes çocugunu evlendiriyor arabayı satmak kendi tercihleri öyle pahalı bi düğün yapılmadı normal sıradan bi düğündü kredi çekebilirdi kimse sat demedi herkes kızına oğluna düğün yapıyor. Eksi hesabı da kendi isteğiyle evleniyorsun oğlum borçla uğraşma diye kapatıp sonradan başına kakmaya başladılar eşim istemedi yok demiş. Anne baba olmak çocuguna destek olmaktır herşeyi karşılık beklemek için mi yapar aile. Biz seni dershaneye gönderdik sana telefon aldık falan diyor ee yani sanki bunlar ne ? Çıkarcılık için mi doğurdun çocuğunu ben ne kendi ailemde ne çevremde ne arkadaşlarımda görmedim böylesini anne babalık bu değil yani bu fırsatçılık sömürmeye çalışmak.
Bi an önce verdikleri parayı ödeyelim yolumuza bakalım dedim ben bile irite oldum annesinin ettiği laflardan ama işte anne olunca unutuyor maalesef

Bir de annesi ilk evlendiğimizde oğlumun parasını yiyemedim dedi açık açık. Oğlu evlenmeden önce de 5 senedir çalışan biriydi yeseydi isteseydi evlenince mi aklına gelmiş. Şuan aile kurdugunu gelirinin de giderinin de ayrı oldugunu anlaması gerekiyor ve yeterince bencil sadece kendi ceplerini düşünüyor oğlu borç öderken oğlum durumun nasıl parasız kalma diye sormadı biz kaç ay zor çıkardıgımızı biliyoruz borç aldık elin bollasınca verirsin demediler bile maaş yatar yatmaz yapıştılar ama kendileri hem harcayıp hem de paramız yok diye eşime sürekli kendini acındırıyor eşimde inanıyo ve kıyamıyo ama öyle değil gayet rahat harcama yapıyorlar kardeşi gidip 3500 tl ye ayakkabı alıp sonra paramız yok diye ağlıyor annesi borcumuz var diyor gidip eve halı alıyor kusura bakmasınlar parası ne kadarsa o kadar harcasınlar ama bunları eşim görmüyor işte

yaşadım.. iki çalışanız diye boşanmış olan ebeveynlerinden annesi ayrı babası ayrı kullandı eski eşimi. eşim de ailesine kullandırdı kendisini bizim hanemizi bana yıktı. başka sebepler de vardı anlaşamadık boşandık. böyle bir aileden kurtulduğum için çok mutluyum

Esiniz o ayirimi yapamiyorsa siz yapacaksiniz. Kendi maasinizdan bir kurus vermeyin ne esinize ne ailesine
.tek basina bir süre evi gecindirmeye bir ugrassin. Borc yapip onlara bos yerden para yedirmeye devam ederse de bir olay cikartin. Kaynin asker parasini siz niye ödüyorsunuz? Ne alaka? Esimde fazla iyi niyetlidir. Bende artik engel koyuyorum. Benim yaptigimi herkes bildigi icin kimse de bulasamiyor.

Senin paran benim param yapmak istemiyorsun anlıyorum ama bu şekilde yapmazsan eşinin idrak etmesi zor . 3 yıllık evliyim dilimden tırnağımdan arttırarak borç ödüyorum bizde çift maaş çalışıyoruz eşimin ailesindeki herkes tek maaş geçiniyor bizde de bu algı var . Eee oğlum çift maaş giriyor eve harçlık ver bana salıncak ,al bana ayakkabı al, elbise al, felanca yere borcum var öde , altın kolye alcam eksiğim var öde , sen şunu al ben veririm parasını aldıktan sonra elleri cebine gitmez . Üstüne benim eşimin kendisi de yaklaşık 300 bine yakın para yedi benden gizli . Artık ben çekinmiyorum eşşek gibi çalışıyorum paramla sen bana bakacağına ben senin borcunu ödüyorum üstüne evi geçindiriyorum artık kendi paramı harcamayacağım sen evi geçindireceksin gibi konuşuyorum ne kadar işe yarıyor dersen hala borç ödemekten onun evi çevirdiği günleri göremedik ama bu şekilde davranıxam beni buna o itti

Şimdiye kadar pek paramız kalmadıgı için gönderemedi alamadı ama karşı taraf bu tarz istekleri oldugu için ve artık durumumuz düzeldiği için önlem almak istiyorum. Asker parasını ödemiyoruz askere gideceği için bir ay krediyi ödeyemeyecek eşimden istemis borç olarak. Ama geri ödeyecek mi diye tereddüt ediyorum eşime sordum geri ödeyecek mi bi güldü sonra napcaz hibe mi edicez ödeyecek dedi olmadı annemlere gönderdiğimiz paradan düşeriz falan dedi

Araba için şimdiden altın döviz alın biz de araba için borca girdik deyin. Hamilesin bir süre sonra zaten çalışamayacaksınız. Çocuğun geleceği deyip üste çıkın biraz.

Nerdeyse aynı durumdayız gibi bizim paramız pek kalmadıgı için istediklerini alamadı para gönderemedi sadece. Ama karşı taraf sizinkiler gibi aynı. Ama eşim diyor bana ne babam alsın ben niye alıyorum vs diye (belki para olmadığı için belki de benim gelirim ayrı diye düşündüğü için bilmiyorum orasını) ama bazen de yapmak almak istiyor. Bu süreçte borclu olmamız belki de işe yaradı eşim sürekli yok alamam dediği için pek umut beslemiyor annesi ama gene de istiyor orası ayrı. Birikim yapmamız lazım araba almamız lazım falan da diyor eşim ben de diyorum. istediklerinde kavga ediyoruz fırsat olsa annesine söylerim biz de aile kurduk diye ama benim yanımda istemiyor oğluyla telefonda konusurken istiyor

Eşiniz sizden mi istiyor parayı ailesine harcarken
Paramız ortak borçlardan ne kalırsa ortak harcıyoruz hem eve hem kendimize. Şuana kadar çok bişey kalmıyordu kalanı da eşim bana atıyor benim hesaptan birlikte harcıyoruz. Pek para kalmadıgı için gönderme alma durumu pek olmadı bi ablasına telefon yaptırdı. eşim yok alamam vs dediği halde ısrarla istiyor annesi işte artık borcumuz da bittiği için önünü kesmek istiyorum

Araba için şimdiden altın döviz alın biz de araba için borca girdik deyin. Hamilesin bir süre sonra zaten çalışamayacaksınız. Çocuğun geleceği deyip üste çıkın biraz.
Zaten onların parasını verelim bi an önce bitsin kredilerimiz de bitiyor az kaldı hemen arabaya girişcez çocugumuz olacak eşimde aynı fikirde. Araba dışımda kalsa da kenara atalım ileride bişey alacak olursak teminat olsun elimizde diyorum aynen evet diyor. Sadece para yönetmeyi bilmiyor savurgan gözüne gelmiyor hiç istenilen şeyler biraz da annesi manipüle ediyor ve kendini acındırıyor çok paramız yok annene bi şunu alamıyor musun falan diyor alıver diyor yok diyor ısrarla istiyor falan. Böyle yapmasa eşimden önce ben gider alırım ona böyle yaptıgı için alasım veresim gelmiyor

Ya ben de bunu anlamıyorum. Onlar tek maaşmışmış... Eee kıymetli hanımları da bi taraflarını kaldırıp çalışsın bi zahmet. Karda ,kışta, hastalıkta, sıcakta o güzelim yatağınızı bırakıp siz gidiyorsunuz işe, milletin ağız kokusunu çekiyorsunuz, snr "omo siz çüf mooşsunuz" "hadi ya. Seni ben mi engelledim?" Bi de lafa gelince "ay benden geçti ben çalışamam artık" baksan arada ne yaş farkı var, ne sosyal fark var. Benden niye geçmemiş? Rahatlarını bozmak istemiyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…