• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocugu

Şu "çocuğun olunca anlarsin" diyenler sanirim sadece kendilerinin çocuğu var saniyor,konu sahibini hakli bulanlarin çoğu çocuklu zaten,ben dahil :)

Haa çocuguna kesinlikle laf geçiremiyor ve kontrol edemiyorsan da ev gezmesine gitmeyeceksin.Çocugun enerjisini atabileceği,özgürce koşup oynayabileceği park bahçe etkinlik takilacaksin.Ama misafirlikte salip oturmak daha cazip geliyor annelere tabi:)

Ve dünya mali da kiymetli elbette,insanlar iki parça eşya alayim diye aylarca çalişiyor.Ne diye milletin çocuğuna oyuncak etsin.

Salonunuz varsa kitleyin oturma odasi halisina hali örtüsü serin
Koltuklara da pike atın..Mutfak tezgahini poşetleyin.Kitaplara ve çiçeklere de tel örgü yaptırın.
Cocuk bir sey kırmamış buyuk bi zarar vermemis eli kirliymis de koltuga sürüyormuş sizin kediniz kakasina paticiklerini sürüp orterken patisi kaka oluyor kediniz çiş yaparken tüyüne çiş bulaşıyor yani zaten haliniz koltugunuz yagdan ziyade kakali ve çişli ayrica her yer eminim ki tüylü. Kedi severim de bu kadar abartmaniz komik geldi.Zaten az geliyorlarmis hiç mi gelmesinler.Ben mum gibi oturup hicbir seye dokunmayan cocuklarin anormal olduğunu düşünüyorum doğası geregi cocuk dokunur ve oturamaz.

konu sahibine gereksiz yüklenilmiş , yok 2 yaş sendromu, yok özgüven , yok çocuğun olunca görürsün diye ama kimsenin kimsenin evinde rahatsızlık vermeye hakkı yok.eğer ben o kişinin evinde huzursuzluktan hoşlanmadığını biliyorsam çocuğumla oraya gitmem çocuk aklı başına gelene kadar ya da bir kahve içer kalkarım.kendi çocuğunun çiçekleri yıkmasına izin vereceği ne malum? benim baba tarafımda çocukları mum gibi yetiştiriyorlar evdeki eşyalara ellerini sürmüyor çocuklar ve çok da aklı başında terbiyeli özgüvenli sağlıklı insan oldular.teyzemin çocukları da ortada duran bir bibloya bile saldırmadılar.çocuğun yaramazlığına şımarıklığına özgüven demeyin. ki kendi evinizde isterseniz kendi çocuğunuzun ya da komşunuzun bile ortalığı savaş alanına çevirmesine izin verebilirsiniz ama başkasının evi , başkasının düzeni, başkasının kurallarına saygısızlık yapamazsınız orası sizin eviniz değil başkasının evi.çocuğum o evi de yıkar geçer oh canım çocuğum lüksünüz yok.bu kadar bencil olmayın.herkes kendi evinde napıyorsa yapsın ama başka evde misafirsiniz oranın kurallarına uyacaksınız.

Tezgah ne alaka ben iki şeyden bahsettim çiçek ve kitap. Onlara verdigim anlam da bana göre şekillenir size göre degil. Zaten buradaki konu mal da degil, gözümün içine baka baka bu kadar sorumsuz davranması. Zarar görüyorum ötesi var mı? Dünya malı aman diyerek evime eşyalarıma zarar verdiren, kimse yaptırmaz
Zarar görüyorsanız esinize de soyleyin ve kovun.Net

Ama 2 yaşındaki çocuğun bir suçu yok, tamam gerçekten hamile halinizle temizlemek, annesinin göz göre göre çocuğunun döke saça yemesine müsamaha göstermesi sinirlerinizi bozuyordur lakin eltiniz rahatsa umursamazsa pek de yapacak bir şey yok, birkaç dikkat çekici oyuncak edinin, geldiklerinde çocuk kitaplarınıza, çiçeklerinize yöneldiğinde oyuncaklarla dikkatini dağıtın, inatla bir şeyi tutturduklarında ilgilerini farklı bir noktaya çekmek işe yarıyor çoğu zaman.
konu sahibinin görevi mi ki bu? evine gelen cocukla ilgilenmek misafir davet eden kisinin üzerine mi yikilmali?

Sizin gibi birinin evine asla gidilmez.Gitmeye çekinir insan.
Yeni evliyken bebeğim henüz yokken çocuklar gelirdi,bikeresinde hiç unutmam mavi kokulu mumlarim vardı,salonumun halisinin üzerine bildiğin ezmişlerdi.Anneside öylece izliyordu.
Yinede hoşgördüm olabilir çocuk dedim surat yapmadım.
Evim savaş alanı gibi olurdu bazen.
onlar gidince yapar düzene koyardım.
şimdi benimde 2 yaşında kızım var.
Gittiğimiz yerlerde dikkat ediyorum.
ama ne kadar dikkat etsemde bi yerde patlak verebiliyor.
çünkü tam inatçı oldukları bir yaş dönemindeler.
Annesi evde yeterince daralıyor inanın.
zamanla o çocuk büyüdükçe düzelecek.
İlerde sizinde bebeğiniz olacak.
o zaman işlere yetişemeyeceksiniz şimdiki kadar.
ve bu kadar kınamayın sizin çocugunuzda böyle yaramaz olur başedemezsiniz.
hoşgörmeye çalışın..
Hakiniza bisey dökülmesine engel olmak hakkiniz ama diğerleri çok fazla çok abartı.
sonuçta misafir bi süre idare edebilirsiniz

Son düzenleme:
Eltine kızma belki kocasının zorlamasıyla geliyordur. Benimde ele avuca sığmaz 2 çocuğum var hiç bir yere gitmek istemem ama mecbur akraba ziyareti yapıyoruz eşimin sayesinde. Gidince de ben sinir oluyorum aman çocuğum yapma etme diye peşlerinde gezmekle. Dönünce 1 hafta başım ağrıyor. Eşime yıktım en sonunda madem götürüyorsun bi zahmet ilgilen çocuklarla... Hiç karışmıyorum artık... Çocuklarda bide farklı ortam ve insan görünce şımardıkça şımartıyorlar.

Zarar görüyorsanız esinize de soyleyin ve kovun.Net
Bu yorumum tamamen tam tersidir :) bu arada kayinpederiniz de sapikmis gelinlerine karşı
nasil bir aile amaan yarabbim cocugunuzun kuzeni yaramaz dedesi sizin onceden konunuzda belirttiginiz gibi gelinlerinin göğsüne falan bakip evde teklerken geliyor.Kimseye kapıyı açmamak tek çözüm galiba .

Evet o aşırı rahat ben de aşırı taktım gerçekten
Ben sizi kendime.benzettim benim de altın geldiğinde dikkat etmezdi cocuk her yeri karıştırırdi ben de sınır olurdum ama cocuk olunca anladım insan iki çift laf etmek için bazen istediğini yapıyor maalesef çocuğun he tabii ki başkalarının eşyalarına zarar vererek olmaması lazim

Senin cocguun olacak göreceksiniz yazanlar benim çocuklarım da yaramaz anlatılan kadar olmasa da
.gezmeye gitmesin böyle insanlar çocuklar kendi evini talan etsin madem .

Sahsen ben öyle yapıyorum ..

Dışarda da hiç kimsenin biseyine zarar vermesin e müsaade etmiyorum

Merhaba arkadaşlar
Eltimin iki yaşında bir cocugu var. Annesi, cocuk ne isterse yapıyor, veriyor. Kendi evinde bunu yapması sorun degil ama benim evimde de yapıyor.
Dün bana geldiler, cocuk içeceği bardağı kendi eline almak istiyor. Ama her defasında döküyor. Halının birine limonata, diğerine su döktü bu şekilde.
Benim için çiçeklerim ve kitaplarım cok önemli. İki kez saksımı devirdi. Canlı çiçegimin yapraklarından süt aktı hep. Kitaplarımı devirecekti son anda kurtardım.
Elektrikli süpürgemin düğmeleri ile oynadı. Evi zaten talan etti. Yemek yerken her şeye ellemesine izin verdiler. Her yer yag oldu. Ben rahatsız olunca da babası birşey olmaz dedi.
Annesini zaten defalarca uyardım.
Zaten eltim sakar birisi. Yere tatlı falan döküyor. Ayrıca bütün bunlar ben temizlik yaptıgım günün akşamı oldu. Her zaman gelmiyorlar ama ne zaman gelseler ben böyle sinir oluyorum.
Ayrıca bir konuda çok itici davrandılar: kedim geçen haftalarda oyuncak tavşanıma hallendi onların yanında. Bunlar resmen tiksindi ve bunu belli etti. Bu hafta da hoparlör açık eltim yanımda kaynımla konuşuyor. Cocuk o tavşanla oynuyor diyor. Kaynım da "cocugu oynatma o tavşanla" diyor. Resmen benim kedimden tiksindiklerini belli ediyorlar. Ben de benim kedimin pis olmadıgını söyledim. Kaynım sustu bir şey demedi.
Dün gece resmen kabus gibiydi, üstelik son degil biliyorum. Eşim de yemekten sonra kaynımla çıkınca tek başıma mücadele verdim resmen şımarık bir cocuga ve dikkatsiz bir anneye karşı.
Sabaha kadar da bunu kafama taktım.
Görüşmeyi kesemem. Çünkü sık gelmiyor. Rahatsız oldugumu belli edip yerine göre cocuga mudahale ediyorum ama buna ragmen böyle. Özellikle her gelmede halıma birşeyler dökülüyor. Önceki aydan yeni aldıgım halımda hala kahve lekesi duruyor mesela. Örtü veriyorum, eline verme diyorum ama oluyor işte.
Ha bir de mutfagıma girmesini istmiyorum. Kaç kez söyledim istemedigimi. Zorla giriyor ve orayı da yardım niyetine talan ediyor. Beyaz tezgaha tencere vs sürterek siyah çizikler bırakıyor. O gelmeden her şeyii hazır etmeye çalışıyorum sırf bu yüzden. Bu kez bulaşıklara sarıyor. Titiz oldugumu biliyor ve istemedigimi söyledigim halde böyle.
Agır kokulu yemek yaptıgım için mutfak kapısını kapalı tuttum onu da uyardım açık kalsın dedi tekrar uyardım anlattım kokudan rahatsız oldugumu
Ona ragmen elli kere açık bıraktı. Bütün eve o koku yayıldı ki kokuya karsı bu aralar cok hassasım.
Ne yapıcam ben?
aq51 adi ustunde cocuk robot degil senin kinide gorecegiz

Senin cocguun olacak göreceksiniz yazanlar benim çocuklarım da yaramaz anlatılan kadar olmasa da
.gezmeye gitmesin böyle insanlar çocuklar kendi evini talan etsin madem .

Sahsen ben öyle yapıyorum ..

Dışarda da hiç kimsenin biseyine zarar vermesin e müsaade etmiyorum
Bana gel minik benim ev de talan 😀😀

Back
X