Popüler Konu Ellssa ile MasterFit

Menune bakayım dedim. 2 yumurta ve 1 su bardağı undan yapılan tarifin ne kadarını yedin çok çıkıyor çünkü🙈
Eğer her gün tartılıyor ve tartıyı kafaya takıyorsan kalori dışında dikkat etmen gereken bir şey daha var. Hacim
Yani hemen akşam yediklerimiz sabaha vucudu terk etmiyor. Çokça sebze ve baklagiller lifli oldukları için su tutup ağırlık yapıyor , ama 1-2 güne vücudu terk edince kilo birden azalıyor :olamaz:

Bak bu menüyu şu şekilde değiştirelim

✅Sabah aynı, tahin pekmez de dursun hatta

✅Öğlenki mücveri 2 kaşık unlu( un tam buğday veya yulaf kepeği olsa harika olur ) ve bol peynirli- kaşarlı yap. Peynir mücveri olsun😅
Ekle yanına salata veya yesillik

✅Akşam da pilav kurufasulye yerine
Tavuk veya köfte ( az değil 200 g - 5-6 tane ye )
Salata
Cacık

( Kahvaltıdaki yumurtayı arttır, zeytin ekle, 2-3 ceviz koy , olur👍.
Acıktıgin öğüne 10 kadar çiğ kuruyemis ekle o da olur.👍( kahve , sade maden suyu, yeşil çay , hindiba kahvesi bunları içerek oyalanabilirsin 2ser tane bile icebilirsin. Hem tokluk verirler hem ödem atılır )

Yıllardır tartiyla dövüşe dövüşe tartinin dilini çözdüm 😁
O tartıda 90-80-70leri gorucezEn Büyük KK. Hatta istiyorsan 60lar 50ler de gelir neden olmasinEn Büyük KK
Yok yok 2 kaşık tam buğday unu ile yapmıştım kuzum 1 kabak 1 yumurta ama dediğin gibi peynir filan koysam zenginleştirilmiş. Akşamları özellikle protein yemeye özen göstereceğim inşallah yapalım yaa bu işi bırakmanın eşiğine geliyorum bazen gerçekten böyle olunca

1000089585.webp
Başlangıç tartım kızlar ♥️

Kızlar dünden beri şöyle birşey oldu. Dün baktım masanın üzerinde açılmış bir paket petibör büskivi var. Bu sabah baktım mutfakta yine açılmış 1 paket petibör var. Evdekilere dedim zaten açılmış var eğer yemek isterseniz bunu yiyin dedim. Bu akşam baktım masanın üzerinde 1 paket daha açılmış petibör var. En sonunda oğlumu fırçaladım niye sürekli paket açıyorsun günah değilmi diye.
Oğlumun cevabı. Anne geçen sefer sen kalan petibörleri değerlendirdim mozaik pasta yaptım dedinya bende mozaik pastaya alt yapı hazırladım dedi👉😁. Bu çocuklar çok fena ya
O pasta sonuna kadar hak edilmiş bence :KK70: :KK70: Bizim de evde bozulmak üzere olan çilekler var, sanırım çilekli pasta olmak istiyorlar :)))

Ana besin kaynağımız makarna+tavuk o kadar net yani haftanin 5 günü evde ya makarna pişer ya dünden kalmıştır.
Diğer 2 günde pirinç pilavı belki dürüm tarzı birşey.
Kilo alma sebebim de biraz bu duruma kendim için çözüm bulamamıştı.
Artık kendime sebze ve salatayı hazır ediyorum.
Bugün kaç cedit tavuk ve makarna yapabiliyorum diye saydım😅

Sade makarna
Kavurma makarna
Salçalı makarna
Donatesli fesleğenli Makarna
Sarımsaklı yoğurtlu makarna
Kremalı körili makarna
Fırında peynirli makarna
Kıymalı makarna
Bizde çeşit hitmez:KK70:
Bak daha makarnayi şekillerine göre ayirmadim:KK70:
Makarna üreticileri bile bu kadar çeşit düşünmemiştir :KK70:

Sabah yaptım sirkeli su ile. Ne kadar etki ederse artık. Evde gargara yoktu canım.

Yok canım ilaç yazdiramadim ki. Ben okuldan çıkınca aile hekimliklerini kapanıyor. Cuma günü gideceğim olmazsa

Ya bir de üzerine regl eklendi. Ohhhh tuz biber oldu.

Valla canım şey derler burada . Bir totomuz düzelmedi bu sene. 🤣🤣 Kendimi iyi ediyorum çocuklar başlıyor. Ahha onlar iyi oldu. Sıra bana geliyor yeniden
Geçmiş olsun canım, hastasın galiba :KK60:

O pasta sonuna kadar hak edilmiş bence :KK70: :KK70: Bizim de evde bozulmak üzere olan çilekler var, sanırım çilekli pasta olmak istiyorlar :)))
Dondurucuya konuluyor:KK12: gerçi onları da stevya ile reçel yapıp yiyom ama neyse 😅

O kadar az da yememe rağmen niye böyle anlamiyorum ne yapacan yardım edin yaa ben metabolizma mi çok yavaşlattim sanırım diyetisyene de gidemem şu ara

Canim sürekli aynı tip besleniyorum sanirim vücut direniyor.

Kızlar bugünkü menum

Sabah 09.00 3 dal kıvırcık 1/2 salatalık 4 çeri domates , 1.5 dilim süzme peynir , 5zeytin , 2tane wasa, 1parça yumurta çay

Ara 12.00 1 havuç 4kasik yoğurt
Ara 15.00Türk kahvesi +etilifalif

Akşam 18.00 1 büyük tabak kıymalı ıspanak yemeği +4 kaşık yoğurt + 1diljm kepek ekmeği yerim
Sonrasında maden suyu içerim
Su 2litrw ancak olur
60kiloyum 60kiloyum Boncuk2307 Boncuk2307 Ellssa Ellssa

Back
X