Hazır Ol🧘‍♀️ Nişan Al🎯 Harekete Geç!🏃‍♀️‍➡️

Menu gayet guzel afiyet olsun.
Bir tek ara öğünde 2 meyve bir arada yemek yerine birini sabah birini aksam yiyebilirsin. 2meyve Kan şekerini birden yukseltir ve birden düşürür cok kısa sürede tekrar acıkmana sebep olur. Meyveni yoğurda falan doğrarsan daha doyurucu olur ve kan sekerini dengeler 💐😊
Valla açıktım ne yalan söyliyim bu seferde kuruyemişe yöneldim tuzlu kavrulmuş oda ödem yapıyormuş öğrenecez bu işi az kaldı azim:duduk:

HuMIsma HuMIsma seni çok iyi anlıyorum canım. Bir arkadaşım da ailesiyle kaza geçirmişti, belinde kırık olduğundan uzun süre yattı, sonra fizik tedavi ihtiyacı oldu. Tekrar aynı durumu yaşama düşüncesinin verdiği huzursuzluk da cabası oluyor. Zor bir durum.
Yavaş yavaş, kendini alıştıra alıştıra, korkularının üzerine gidip onları yenmeye çalış, emi? Hayatının bundan sonraki kısmında daha iyi olabilmen için.🙏
kolay değil ama başaracağım istersek yapamayacağımız hiç bir şey yok

Ben gecenin 3 de yemek yediğim günleri hatırlıyorum o da öğün sayılıyor
Kuzum o ennnn kötü öğün vucudu yaşlandıran kilo aldıran öğün o. Ben de bir ara çok yaptım onu eşim uyuyo. Ben saat 2-3 oldu mu gidip mutfaktan tırtıklıyodum habire bişeyler. yatsılık derler bizim orda 😂 annem de ye geber ekmeği der. Nasıl guzel uyku bastırır yiyince. Şeker tavan oluyo. Yemediğim için uyuyamıyordum geceleri. Bunu farkedince dedim ki bu bi bağımlılık durmalısın. Neyse simdi yapmıyorum ben de alısıyo vucut bi sure sonra.

Kuzum o ennnn kötü öğün vucudu yaşlandıran kilo aldıran öğün o. Ben de bir ara çok yaptım onu eşim uyuyo. Ben saat 2-3 oldu mu gidip mutfaktan tırtıklıyodum habire bişeyler. yatsılık derler bizim orda 😂 annem de ye geber ekmeği der. Nasıl guzel uyku bastırır yiyince. Şeker tavan oluyo. Yemediğim için uyuyamıyordum geceleri. Bunu farkedince dedim ki bu bi bağımlılık durmalısın. Neyse simdi yapmıyorum ben de alısıyo vucut bi sure sonra.
Yatsılık deyince bir gülme geldi ahahaha

Çok şükür bende bıraktımm bir müddet uzak dursun bu alışkanlık

Kızlar sorum var şimdi az değil 25 kilo aldım ya şuan vücudum bi çatlak oluşmuş krem falan yeni sürmeye başladım düzenli olarak faydası olurmu sarkma olmaz dimi eskiye dönerim herhalde

Evet zaten bacak kaslarım falan seyiriyo bi 10 dk daha 😂 hissediyorum ben dursam da vucudum durmuyo gibi oluyo

Bak ne diyor
"afterburn effect" denir. Yani egzersiz sonrası vücut hâlâ toparlanmaya çalışırken enerji harcamaya devam eder.
Hafif/orta tempolu egzersiz sonrası EPOC etkisi 1-2 saat sürebilir.

Yoğun ve tempolu egzersizlerde (HIIT gibi) bu süre 24 saate kadar çıkabilir.

Ama en aktif yağ yakımı, spor sonrası ilk 1 saat içinde olur. Bu yüzden egzersiz sonrası bir şeyler yemeyi biraz geciktirmek (tabii abartmadan) bu süreci destekleyebilir.

Kızlar sorum var şimdi az değil 25 kilo aldım ya şuan vücudum bi çatlak oluşmuş krem falan yeni sürmeye başladım düzenli olarak faydası olurmu sarkma olmaz dimi eskiye dönerim herhalde
Sarkma konusunda bir bilgim yok olur mu olmaz mı diye ama spor yaparsan en azından evde günlük videolar falan biraz sıkılaşma olur.
Çatlak bende de var bacak içlerimde ama hiç farketmedim ne zaman çatladı niye çatladı onu da bilmiyorum. Beyazlamış çatlaklar gitmiyomus. Ama yeni oluşan kırmızısı olanlar kremlerle hafifleyebiliyomus🤷🏻‍♀️ dermarollar da kullan ama krem surmeden once

Evet zaten bacak kaslarım falan seyiriyo bi 10 dk daha 😂 hissediyorum ben dursam da vucudum durmuyo gibi oluyo

Bak ne diyor
"afterburn effect" denir. Yani egzersiz sonrası vücut hâlâ toparlanmaya çalışırken enerji harcamaya devam eder.
Hafif/orta tempolu egzersiz sonrası EPOC etkisi 1-2 saat sürebilir.

Yoğun ve tempolu egzersizlerde (HIIT gibi) bu süre 24 saate kadar çıkabilir.

Ama en aktif yağ yakımı, spor sonrası ilk 1 saat içinde olur. Bu yüzden egzersiz sonrası bir şeyler yemeyi biraz geciktirmek (tabii abartmadan) bu süreci destekleyebilir.
Düzenli spor az kalori ✓bol yağ yakımı

Back
X