16.00 tamamdırOlur canım
Oruçlu olanların saati 16:00 idi
Katılabilirsin tabiki
Ellerine sağlık canımm
Hedeflerine ulaşanlarıbluegreeneyes Cicekbocekkaktus ayrı ayrı tebrik ediyorum
Tartıdan sonra belirleyeyim canım
HoşbuldumHosgeldin
Hodgeldindepresyon yassah burada depresyonunu , yeme bozukluğunu affederek başla. " Olabilir, kilo almış olabilirim, duygularımla baş etme zannıyla yemiş olabilirim " "kötü duygu yoktur "bu telkinleri yap.
Hoşgeldinben bu nicki hatırlıyorum belki eskileri okurken görmüşümdür
Ben bayramda 3 gün evde değildim. Ama bak iftara misafir cagirdigim gün hem kendi yaptığım hem misafirimin getirdi tatlilarla diyeti bozmustum. Evde tatlı olması risk. Az yapmak ve kalanı dondurucuya kaldırmak da seçenek.ben de aslında Ramazanda kilo verirdim ama bu yıl tatlıya dayanamadım. ancak gündüzleri 10.000-14.000 arası adımım vardı hep. 1,5 kilo verdim başlarda sonra 1 kilosunu geri aldım.
ama bayramda çok tatlı yedim. çok gelen giden olmuyor artık büyükşehirlerde. genelde telefonla bayramlaşılıyor. eve cevizli kalburabastı yapmıştık. çoğu bize kaldı, yedik. o zaman artı oldum işte.
Ramazandan sonra illa bir dengeyi bulma çabası oluyor. aslında bayram olmadan direk normal beslenme olsa ama o da olmuyor. bayram tatlılarına yakalanıyoruz. valla aklıma koydum, Allah nasip ederse Kurban bayramına tatlı yapmayacağız. çikolata + kahve yeterli.
moralini bozma sakın kuzum. içinde ödem de vardır mutlaka. verirsin
MaşallahBen bayramda 3 gün evde değildim. Ama bak iftara misafir cagirdigim gün hem kendi yaptığım hem misafirimin getirdi tatlilarla diyeti bozmustum. Evde tatlı olması risk. Az yapmak ve kalanı dondurucuya kaldırmak da seçenek.
Bu sefer bir şey denedim. Hani keto bitti geri dönmek zor vs ya , madem kendimi 2 dilimle tutamadım yedim 5-6 dilim bu sefer kaldığım yerden devam etmeyi başaracağım. Yaptım bakkendi yaptığım tatlıyı saklama kabına koydum cocuklara yedirdim, misafirin getirdigi cevizli baklavayi ki çok severim dondurucuya kaldırdım ( bayrama kadar sabredip bayramda yemek üzere)
Ben birşeyler denemeyi seviyirum bu beni motive ediyor
2023 Ramazaninda depremden etkilenmiş bir aile olarak kurban rolüne yapismistim. Ve fırsat bu fırsat ne bulursam yemiştimüzgündum çünkü hayatımda en çok tatlı yapıp yediğim Ramazandi. Ve tabi ki o yıl çok kilo aldım.
2024e biraz toparladım. Öncesinde 2 ay online pilates dersi falan aldım 5 kilo vererek Ramazan a girdim. Amma velakin Ramazan'ın ilk günleri olan sağlıklı beslenmem sona doğru bozuldu. Orucu fırsata ceviremedim.
Bu Ramazan korkuyordum şimdi karbonhidratsiz başlarım sonra tatlı krizleri gelir yerim diye . Kâh sabrettim, kâh stevyali tahinli tatlı yaptım, 1 gün de tatlıları yiyip ertesi gün döndüm
Kendimi övmüş gibi oldum ama düzen hep aynı kalacak değil , değişebiliyor onu demek istiyorum. Metabolizmamiz degisiyorsa da biz de tecrubeleniyoruz
Bu 29Ramazan+ öncesi 5 gün toplam 34 gün bana şunu gösterdi. 1 ay uzun bir süre değilmisaç susuz özellikle susuzlukla o 1 ayı gecirdikse sanki bu önünüzdeki ay daha kolay gibi
1 ay boyunca menemeni ekmeksiz yedim. Sulu olmasın içinde kıvamlı birşey olsun diye içine peynir koydum yumurtayı bol koydum ki çatalla yiyebileyim. Bayram günü annem menemenin yanına ekmek koyunca o kadar saçma geldi ki yanında ekmek yemekEkmekler de önceki günden beklemiş vs. (Belki sıcak olsaydı cazip gelirdi ) Zaten canımın çektiği kabak tatlısını yiyeceğim, zaten açlığa alıştık, zaten ekmekler taze değil niye yiyeyim ki ... Önceden olsa sırf ekmek çöpe gitmesin diye yerdim
Arkadaşımla konystuk bunu anlattım. Dedi ki "iyi de tahıl grubu benim beslenmemin 3te 2si, onları çıkarınca geriye birşey kalmıyor. Senin bahsettigin kremalı kabak çorbasıni pişirmek ölsem aklıma gelmez "
Sonra geri dönüp baktığımda nasıl bir yol aldığımi gördüm. Ben de ilk zamanlar. " eee pilav makarna ve ekmek yemeyeceksem ne yiyeceğim, lezzetli şeylerin hepsi yasak , nasil keyif alacağım" diye düşünmüştüm .
Yemekler daha bile lezzetli
Unsuz lezzetli şeyler de pişiriliyorzorunlu olarak uydurulmus yemekler de güzel
Salata da kuruyemişler de çok güzel
Erken bir başarı hikayesi gibi oldu
Sizlerden böyle şeyler okumak beni motive ediyor, umarım yazdıklarım da size iyi gelir
Devam ediyoruz kızlarGelişiyoruz , evriliyoruz, devriliyoruz ama ne yapıyoruz üstümüzü silkeleyip yolumuza devam ediyoruz
o nedenle kimseye diyet yaptığını, diyetisyene başladığını vs söylemeyeceksin. benim sadece annem biliyor. o da mecbur biliyor. çünkü ona bile söylemek istemiyorum. insanlar diyetisyenle çalıştığını veya kendi başına diyet yaptığını bilince seni takip ediyor, soruyor vs bu da olumsuz etkiliyor.Maşallahne güzel anlatmışsın canım
Ekmekten vazgeçmek gerçekten çok zor
Ve hadi kalmasın hadi ye ısrarları… hele çevre diyet yaptığını fark ederse
Çok haklısın canımo nedenle kimseye diyet yaptığını, diyetisyene başladığını vs söylemeyeceksin. benim sadece annem biliyor. o da mecbur biliyor. çünkü ona bile söylemek istemiyorum. insanlar diyetisyenle çalıştığını veya kendi başına diyet yaptığını bilince seni takip ediyor, soruyor vs bu da olumsuz etkiliyor.
derin dondurucu güzel bir seçenek kesinlikle. kalanı kaldırırsın, sonra gelenlere çıkartılabilir. veya daha sonra kendin tüketirsin. ama benim için en güzel seçenek kalanı vermek, tatlı seçeneklerini eve hiç almamak... çünkü yeme bozukluğu ciddi sıkıntı ve beni sürekli dürtüyorBen bayramda 3 gün evde değildim. Ama bak iftara misafir cagirdigim gün hem kendi yaptığım hem misafirimin getirdi tatlilarla diyeti bozmustum. Evde tatlı olması risk. Az yapmak ve kalanı dondurucuya kaldırmak da seçenek.
Bu sefer bir şey denedim. Hani keto bitti geri dönmek zor vs ya , madem kendimi 2 dilimle tutamadım yedim 5-6 dilim bu sefer kaldığım yerden devam etmeyi başaracağım. Yaptım bakkendi yaptığım tatlıyı saklama kabına koydum cocuklara yedirdim, misafirin getirdigi cevizli baklavayi ki çok severim dondurucuya kaldırdım ( bayrama kadar sabredip bayramda yemek üzere)
Ben birşeyler denemeyi seviyirum bu beni motive ediyor
2023 Ramazaninda depremden etkilenmiş bir aile olarak kurban rolüne yapismistim. Ve fırsat bu fırsat ne bulursam yemiştimüzgündum çünkü hayatımda en çok tatlı yapıp yediğim Ramazandi. Ve tabi ki o yıl çok kilo aldım.
2024e biraz toparladım. Öncesinde 2 ay online pilates dersi falan aldım 5 kilo vererek Ramazan a girdim. Amma velakin Ramazan'ın ilk günleri olan sağlıklı beslenmem sona doğru bozuldu. Orucu fırsata ceviremedim.
Bu Ramazan korkuyordum şimdi karbonhidratsiz başlarım sonra tatlı krizleri gelir yerim diye . Kâh sabrettim, kâh stevyali tahinli tatlı yaptım, 1 gün de tatlıları yiyip ertesi gün döndüm
Kendimi övmüş gibi oldum ama düzen hep aynı kalacak değil , değişebiliyor onu demek istiyorum. Metabolizmamiz degisiyorsa da biz de tecrubeleniyoruz
Bu 29Ramazan+ öncesi 5 gün toplam 34 gün bana şunu gösterdi. 1 ay uzun bir süre değilmisaç susuz özellikle susuzlukla o 1 ayı gecirdikse sanki bu önünüzdeki ay daha kolay gibi
1 ay boyunca menemeni ekmeksiz yedim. Sulu olmasın içinde kıvamlı birşey olsun diye içine peynir koydum yumurtayı bol koydum ki çatalla yiyebileyim. Bayram günü annem menemenin yanına ekmek koyunca o kadar saçma geldi ki yanında ekmek yemekEkmekler de önceki günden beklemiş vs. (Belki sıcak olsaydı cazip gelirdi ) Zaten canımın çektiği kabak tatlısını yiyeceğim, zaten açlığa alıştık, zaten ekmekler taze değil niye yiyeyim ki ... Önceden olsa sırf ekmek çöpe gitmesin diye yerdim
Arkadaşımla konystuk bunu anlattım. Dedi ki "iyi de tahıl grubu benim beslenmemin 3te 2si, onları çıkarınca geriye birşey kalmıyor. Senin bahsettigin kremalı kabak çorbasıni pişirmek ölsem aklıma gelmez "
Sonra geri dönüp baktığımda nasıl bir yol aldığımi gördüm. Ben de ilk zamanlar. " eee pilav makarna ve ekmek yemeyeceksem ne yiyeceğim, lezzetli şeylerin hepsi yasak , nasil keyif alacağım" diye düşünmüştüm .
Yemekler daha bile lezzetli
Unsuz lezzetli şeyler de pişiriliyorzorunlu olarak uydurulmus yemekler de güzel
Salata da kuruyemişler de çok güzel
Erken bir başarı hikayesi gibi oldu
Sizlerden böyle şeyler okumak beni motive ediyor, umarım yazdıklarım da size iyi gelir
Devam ediyoruz kızlarGelişiyoruz , evriliyoruz, devriliyoruz ama ne yapıyoruz üstümüzü silkeleyip yolumuza devam ediyoruz
İnşallah ablamoralini bozma sakın kuzum. içinde ödem de vardır mutlaka. verirsin
tatlılı ve bol bol karbonhidratlı bir haftanın ardından şimdi bu hafta ödemlerle birlikte kilo da veririz. moral olur bizeİnşallah ablacanım sıkılmadı desem yalan olur ama ramazanda sporu da pek yapamadım benim vücudum ideal kiloda da olsa kesin spora devam etmem lazım yoksa alıyorum en azından 1-2 yıl sporla koruyup sabitlemem lazım yaş geçmeden
Maşallahderin dondurucu güzel bir seçenek kesinlikle. kalanı kaldırırsın, sonra gelenlere çıkartılabilir. veya daha sonra kendin tüketirsin. ama benim için en güzel seçenek kalanı vermek, tatlı seçeneklerini eve hiç almamak... çünkü yeme bozukluğu ciddi sıkıntı ve beni sürekli dürtüyor
yüksek kilolarda olan ben ve pek çok kimse için aslında en doğru seçenek: zayıflamak için ve beslenmeni sağlıklı ve keyifli hale getirmek için mutfağa girmek.... akıldan veya netten bir sürü güzel ve basit tarif yapabiliriz. ben bir ara çok güzel yapıyordum. keyifli de oluyordu ve hem midem hem de ruhum doyuyordu. kendin yapınca basit karbonhidratlardan da kaçıyorsun iyi oluyor
bir de dün yazdığım gibi, diyetimiz için küçük alışverişler yapmak çok iyi geliyor. ben mesela işyeri için bir tık daha büyük yemek çantası sipariş ettim temudan. glutensiz un çeşitlerinden peynirli, sebzeli vs li pankekler yapıyordum. küçük pankek tavam eskimişti attım. onun yerine küçük 4 gözlü demir döküm pankek tavası sipariş ettim. yeni başlangıç için motive etti beni
benim var ama olmayanlar için yazayım. mesela dışarıya çıkıyorsunuz ve seçenekler güzel değil. çantanızda mutlaka atıştırmalık kabı olsun. ben kuruyemiş ve kuru meyve koyuyorum. veya uzun kalacaksanız ev yapımı diyet poğaça falan da olabilir. gayet kurtarıcı oluyor.
velhasıl beslenme tarzımızı düzenlemek küçük değişikliklerle başlıyor. kendimizi ve burada birbirimizi motive ederek bunu başarabiliriz.
ben mesela eskiye göre çok yol katettim. diyetisyenimin de çok faydası oldu. doğru bilgileri birleştirip, yanlış bilgileri silince nasıl yol alacağını görebiliyorsun. bayramda yoldan çıksam da şimdi motiveyim çok şükür
Bunu nereden yapıyordukkhadi kızlar herkes profilindeki kilo cetvelini de düzenlesin. motive olsun bize
Kesinlikle çok güzel anlatmışsın abla hazırlıklı olmak süreci daha kolaylaştırıyorderin dondurucu güzel bir seçenek kesinlikle. kalanı kaldırırsın, sonra gelenlere çıkartılabilir. veya daha sonra kendin tüketirsin. ama benim için en güzel seçenek kalanı vermek, tatlı seçeneklerini eve hiç almamak... çünkü yeme bozukluğu ciddi sıkıntı ve beni sürekli dürtüyor
yüksek kilolarda olan ben ve pek çok kimse için aslında en doğru seçenek: zayıflamak için ve beslenmeni sağlıklı ve keyifli hale getirmek için mutfağa girmek.... akıldan veya netten bir sürü güzel ve basit tarif yapabiliriz. ben bir ara çok güzel yapıyordum. keyifli de oluyordu ve hem midem hem de ruhum doyuyordu. kendin yapınca basit karbonhidratlardan da kaçıyorsun iyi oluyor
bir de dün yazdığım gibi, diyetimiz için küçük alışverişler yapmak çok iyi geliyor. ben mesela işyeri için bir tık daha büyük yemek çantası sipariş ettim temudan. glutensiz un çeşitlerinden peynirli, sebzeli vs li pankekler yapıyordum. küçük pankek tavam eskimişti attım. onun yerine küçük 4 gözlü demir döküm pankek tavası sipariş ettim. yeni başlangıç için motive etti beni
benim var ama olmayanlar için yazayım. mesela dışarıya çıkıyorsunuz ve seçenekler güzel değil. çantanızda mutlaka atıştırmalık kabı olsun. ben kuruyemiş ve kuru meyve koyuyorum. veya uzun kalacaksanız ev yapımı diyet poğaça falan da olabilir. gayet kurtarıcı oluyor.
velhasıl beslenme tarzımızı düzenlemek küçük değişikliklerle başlıyor. kendimizi ve burada birbirimizi motive ederek bunu başarabiliriz.
ben mesela eskiye göre çok yol katettim. diyetisyenimin de çok faydası oldu. doğru bilgileri birleştirip, yanlış bilgileri silince nasıl yol alacağını görebiliyorsun. bayramda yoldan çıksam da şimdi motiveyim çok şükür
sitenin üzerinde ismimizin olduğu yeri tıklıyoruz. hesap detaylarına girip orada kiloyu değiştirip kaydediyoruz.Bunu nereden yapıyordukk
Hadi bakalım yeni maraton hayırlı olsuntatlılı ve bol bol karbonhidratlı bir haftanın ardından şimdi bu hafta ödemlerle birlikte kilo da veririz. moral olur bize
ben de hazırlık düşünüyordum. gel direk listelere girelim dülülü dülülüüüüBen de bu hafta gruplara katılmak istiyorum
Şimdilik hazırlıkta olsam iyi olur
Eki Görüntüle 3571016
Ellssa Boncuk2307
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?