dünyanın en kötü kaynanası benimkidir her iddiaya girerim:)

Belkide umurlasrında bile değil bunlar,aman gelin aramadı nasılsın diye sormadı diye düşünmüyor olabilir.
yapı ve kültür meselesi bence abla. biz aileci bir yapıda büyüdük. Evlenen kadar analarımızın dizinin dibinden ayrılmadık. Ama onlar reşit olunca evi ayırma, ayrı bir hayata sahip olma hakları legal ailelerin gözünde. Ancak bir kadın boşansa bile Türkiye'de öncelikle ailesinin evidir gideceği yer. Hatta bir konu açılmıştı geçen "boşandım ama babam başka eve çıkmama izin vermiyor" diye. Yani bizim analarımız da sevmezdi kaynana, analarımızın komşuları da.. bunlar beynimize işlendi..

tabi canım çoğu bir dernek bir kuruluşa falan üye,geçenbir kadın vardı Cesar Millan da,köpek gezdirme kulübü kurmuş nasıl sahiplenmiş ailem onlar diyo torunları falan görmeye parka geliyorlar

Onlar genelde aktif çalışıyorlar,bizdeki gibi altın günlerine gidip dedikoduya karışmıyorlar..

valla eltin için dedikleri de çok normal değil. gerçi eltin de normal değil. Allah sana sabır versin artık. Ben baya bir uzağım da hiç kimse ne yapıyor bilmiyorum. Eşime diyorum ki " hiç ağzıma alıyor muyum sizinkileri, bir şey diyor muyum haklarında" diyor ki bana "sorun da bu zaten":KK70:

İşte uzak olunca öyle oluyo sen de görüşmüyosun yani,belki görüşüp yüz gözolsan nermin gibi şeyler yaşıcaksın bu gibi olaylarla sınanmadın hiç bakalım ben ankarayagidince neler olacak

hadi onları yemeğe al hadi bunları yemeğe al eşim dostum oğlumun evinimerakediyo vs vs vs pfff

yapı ve kültür meselesi bence abla. biz aileci bir yapıda büyüdük. Evlenen kadar analarımızın dizinin dibinden ayrılmadık. Ama onlar reşit olunca evi ayırma, ayrı bir hayata sahip olma hakları legal ailelerin gözünde. Ancak bir kadın boşansa bile Türkiye'de öncelikle ailesinin evidir gideceği yer. Hatta bir konu açılmıştı geçen "boşandım ama babam başka eve çıkmama izin vermiyor" diye. Yani bizim analarımız da sevmezdi kaynana, analarımızın komşuları da.. bunlar beynimize işlendi..

Arada uçurumlar var elbette,gerçi onların kide belki bize ters geliyor,bizimkiler ona ters geliyor..
Bizde boşanan kadın direk baba evine gidiyor,şayet çalışıyor ise gücüde varsa ailede destekse ayrı eve çıkıyor.

İşte uzak olunca öyle oluyo sen de görüşmüyosun yani,belki görüşüp yüz gözolsan nermin gibi şeyler yaşıcaksın bu gibi olaylarla sınanmadın hiç bakalım ben ankarayagidince neler olacak

hadi onları yemeğe al hadi bunları yemeğe al eşim dostum oğlumun evinimerakediyo vs vs vs pfff
aman ALLAH korusun hiç gelemem öyle şeylere:)

ooooo neler yaşadım neler. Bizdeki olaylar da daha farklı.
Ben muhatap olmuyorum. Olmamak için sınırlarımı çiziyorum. Geri kalan olayları evden sokmuyorum. Yoksa tadımızı karçırmaya değer mi şu insanlar?

Çok sıkı bir aileyse birbirlerine düşkğn iseler,sende orta yolu bulmaya başlayacaksın..

ya da abla hayattan zevk almayı biliyorlar. cinselliği bile kendi istedikleri için istediği kişiyle yaşıyorlar. bizdeki gibi kocaya asli vazife gibi görmüyorlar.

Bizde de hayat bitmiş gözüyle bakıyoruz aslında,cinsellik sorun değil onlarda,adamlar rahat tabiilk gece derdi yok bakşre olsan ayıplarlar herhalde..

Arada uçurumlar var elbette,gerçi onların kide belki bize ters geliyor,bizimkiler ona ters geliyor..
Bizde boşanan kadın direk baba evine gidiyor,şayet çalışıyor ise gücüde varsa ailede destekse ayrı eve çıkıyor.
liseye gidiyordum. yıl 95 civarı sen düşün bizim ülkedeki tabuları.
Film izliyorum. Kız 14-15 yaşında çok telaşlı erkek arkadaşıyla sorunları var. Annesi odaya giriyor
"Jennyyy hayatımmm neyin var" diyor..
"Jenny hamile değilsin demi tatlımmmm"
Ben bunu duyduğum zaman şok olmuştum. İşte kültür farkı.

ooooo neler yaşadım neler. Bizdeki olaylar da daha farklı.
Ben muhatap olmuyorum. Olmamak için sınırlarımı çiziyorum. Geri kalan olayları evden sokmuyorum. Yoksa tadımızı karçırmaya değer mi şu insanlar?

Bak kaç yıllık evliyim hala arada laf sokmaya alışır bana,eşimde bıktı artık daha bayramda kavga ettiler yani atıltılar ikisi başka konular yüzünden.

liseye gidiyordum. yıl 95 civarı sen düşün bizim ülkedeki tabuları.
Film izliyorum. Kız 14-15 yaşında çok telaşlı erkek arkadaşıyla sorunları var. Annesi odaya giriyor
"Jennyyy hayatımmm neyin var" diyor..
"Jenny hamile değilsin demi tatlımmmm"
Ben bunu duyduğum zaman şok olmuştum. İşte kültür farkı.

Bizde olsa saç baş yolarız herhalde..

aman ALLAH korusun hiç gelemem öyle şeylere:)

biz evlenip hemen batmana geldik dilediğince kaynanalık yapamadı bana o yüzden ankaraya dönünce ayarlarımızla bir oynar illa ki ama küskünlük olmadan çözmeyi umuyorum

namus şeref aile hele ki ölmüş babama laf olmadığı sürece ben küslük istemiyorum oğlum kalabalık bir ailedebüyüsün istiyorum ama bakalım

bir gün nişanlımla oturuyoduk. deryada yanımızdaydı nedense deryanın morali çok bozuktu. biz eşimle ne zaman gülsek derya üzülürdü:) kaynanamdan bomba geldi: mehmet oğlum bak derya çok üzgün tüh benim prensesimin morali bozuk soldu benim gülüm. mehmet al deryayı hadi şu ayrı odaya geçin ben kapıyı kitlerim kimse giremez kızın biraz moralini düzelt:) eşimde anne saçmalama dediği zaman seni hep nermin böyle yaptı seni bizden soğuttu yılan nermin diye bağırırdı

biz evlenip hemen batmana geldik dilediğince kaynanalık yapamadı bana o yüzden ankaraya dönünce ayarlarımızla bir oynar illa ki ama küskünlük olmadan çözmeyi umuyorum

namus şeref aile hele ki ölmüş babama laf olmadığı sürece ben küslük istemiyorum oğlum kalabalık bir ailedebüyüsün istiyorum ama bakalım
inşallah canım

Bak kaç yıllık evliyim hala arada laf sokmaya alışır bana,eşimde bıktı artık daha bayramda kavga ettiler yani atıltılar ikisi başka konular yüzünden.
ay abla ona bakarsan annem 55 yaşındayken ve babannemle annemin yaşadığı sorunlardan dolayı annem evimize gelmeisni istemediği zaman, babam gelecek diye tutturmuştu. annem de bir komşuya gitmişti. Neyse o an bile 80 yaşındaki kadın 30 sene öncesi annemle babamın ilk evlendikleri zamn kendince yaşadığı sorunları hatırlıyor. ama anneme yaptıklarını unutuyor gibi.. Düşün 80 yaşında bile... bu olaydan sonra babannem bir hastanladı hastanede yatıyor. kardeşim gitmişti yanına. ilk sorduğu soru: annen evde mi:KK70:
ne dersin ki, güler misin ağlar mısın?

ay abla ona bakarsan annem 55 yaşındayken ve babannemle annemin yaşadığı sorunlardan dolayı annem evimize gelmeisni istemediği zaman, babam gelecek diye tutturmuştu. annem de bir komşuya gitmişti. Neyse o an bile 80 yaşındaki kadın 30 sene öncesi annemle babamın ilk evlendikleri zamn kendince yaşadığı sorunları hatırlıyor. ama anneme yaptıklarını unutuyor gibi.. Düşün 80 yaşında bile... bu olaydan sonra babannem bir hastanladı hastanede yatıyor. kardeşim gitmişti yanına. ilk sorduğu soru: annen evde mi:KK70:
ne dersin ki, güler misin ağlar mısın?

Tam traji komik mesele buda,hem et hemde sor evdemi diye :KK70:

aynen benim kv de ben im oğlumu istemiyordu dogduktan sonra 50 52 gün görmeye gelmedi şimdi de neredeyse oglum için ölecek bende göndermedim bi kaç defa ama kendi babam torunu kızım nihayetinde yazık kadına gönder dedi eşimle de aram bozulur gibi olunca degmez dedim kötü olmaya

Mecbur kalıyorsun bir yerde bazı şeylere. Ya ayrılacaksın ya da huzursuz olmamak için esnek davranacaksın maalesef.
Ama size tavsiyem göndermek yerine sizde gidin. Muhattap olmayın ama çocuğunuzun yanında olun. Yaptığınız daha çok işlerine gelir gibi geliyor bana

X