O zaman kimliklerde cinsel hayat çetelesi de tutulsun.kadınlara rutin kontrol yapılsın vajina genişliyorsa kimlikte ya da gerçek hayatta kendini hiç ilişki yaşamıyor gibi gösteremesin.
Bugün yine çok iğrencim.
Veya ikinci üçüncü evliliğinden boşananlar için de dul değil Şen dul yazılsın. Yoksa ne bilelim bir evlilik mi geçirdi üç mü beş mi.
Kimlikte evli mi evli değil mi, hukuken anlam ifade ettiği için sadece bu yazmalı. Gerisi kimseyi ilgilendirmez. Kimseyi ilgilendirmediği için de boşanmış olup olmadığı kimlikte yazmamalıdır. İnsan ya evlidir ya da değildir. Evli olmamanın karşılığı bekar olmaktır.
in vino veritas ve sonanda
Dul kelimesi eşi ölmüş ya da eşinden boşanmış olan için kullanılıyormuş ama. TDK'da öyle yazıyor. Sözlüğe bakalım dediniz, baktım; buyurun:
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.579ca785f24af6.31350557
Birini geçmişte boşanmış olduğunu bilmeyecek kadar tanımadan evlenmeyin o zaman arkadaş allah allah ya. Ya da vukuatlı nüfus kaydı örneği isteyin madem o kadar takıyorsunuz.Nufus cuzdaninda bence de dul ya da bosanma yazmali. Kandiriyorlar insanlari hic evlenmemis gibi davranip kendine baglayinca soyluyorlar. Herkes bosanmis biriyle evlenmek istemeyebilir, bekarken ben de istemezdim.
Bekar bir insan neden bosanmis birini tercih eder ben bilmiyorum. Gecmisini kafama takarim cunku. Bu yuzden bosanmis sekilde olecegim :)). Bekar biriyle evlenmem.
Medeni durumun Ingilizcede single, married, divorced, widowed olarak kategorize edilmesinden esinlenerek kimlikte yazilmasi gerekiyorsa ne ise o yazilsin seklindeki yorumuma vajinayi katmaniz pek ilginc geldi. Illaki marjinal olacagiz yani!
Evli olmayana bekar denirmis. Dogru. Beyaz olmayan renge de siyah diyoruz zaten.
Tekrarliyorum: Ne ise o.
Bence boşverin, boşanırlarsa bu kafadakilere dul; diğerlerine boşanmış deriz olur biter..Ben size sözlüğe bakın demedim.
Sözcükler önce galk kullanımında değişir sonra sözlüğe girer. Şu konuda da gördüğümüz gibi halk kullanımında değişmesine bile çok yolumuz varken sözlükte bu şekilde duruyor olması beni şaşırtmadı.
Burda her mesajın sonuna yazacağım, iki kişinin kafasına girse yeter. Dul eşi ölmüş insana denir boşanmış olana değil.
in vino veritas ve sonanda
Dul kelimesi eşi ölmüş ya da eşinden boşanmış olan için kullanılıyormuş ama. TDK'da öyle yazıyor. Sözlüğe bakalım dediniz, baktım; buyurun:
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.579ca785f24af6.31350557
Hem madem tdk da boşanmış kimseye de dul denilir yazıyorsa, gidin dul maaşına yazılın bakalım devlet vercek mi? Tdk da böyle yazıyor vermek zorundasınız diye de dilekçenize ekleyin. O tdk anında güncellenir.
Genelde bosanmis degil evli insanlar kandiriyor bekarim diye.
Bu forumda da yuzlerce ornegi var.
Halbuki kimlikte yaziyor evli olduklari. Yani onerdiginiz yontem ise yariyor mu sizce?
Birini geçmişte boşanmış olduğunu bilmeyecek kadar tanımadan evlenmeyin o zaman arkadaş allah allah ya. Ya da vukuatlı nüfus kaydı örneği isteyin madem o kadar takıyorsunuz.
Kıymet bilinecek biri olduğu ne malum? Eski kocam benim kıymetimi bilmemişti meselabi erkek ewli gbi yaşamışsa ewli dul pek takmaz. bekar kadının tercihi olabilr ama bn şöyle düşünrm onun kıymetini bilememiş benimkini mi bilcek. bide onu arar mı düşünür mü pişman mı diye içim içimi yer. o yüzden karısı öldüyse olur ama ayrıldysa kesinlikle dul erkek tercih etmezdim.
Bir kadın ya da erkek "dul" olmadan da ahlaksız, karaktersiz ve kalitesiz olabilir. Bu etiketleme ve önyargılarımız yüzünden kek gibi kandırılmaya her daim mahkumuz. Mesela bakire kalıp evli bir adamla üç sene her haltı yiyen , adamı bebeği olmasına rağmen bırakmayan kız geçen hafta kırmızı kuşakla evlendi. Hayırlı olsun nişanlısına.
Ben de bir dul olarak sevdiğim adamla evlendim onu aldatmadan. O bakireydi ben duldum. Anlayana....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?