• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul tercihi

O zaman kimliklerde cinsel hayat çetelesi de tutulsun. :KK70: kadınlara rutin kontrol yapılsın vajina genişliyorsa kimlikte ya da gerçek hayatta kendini hiç ilişki yaşamıyor gibi gösteremesin. :KK70:
Bugün yine çok iğrencim. :KK70:
Veya ikinci üçüncü evliliğinden boşananlar için de dul değil Şen dul yazılsın. Yoksa ne bilelim bir evlilik mi geçirdi üç mü beş mi. :KK70:
Kimlikte evli mi evli değil mi, hukuken anlam ifade ettiği için sadece bu yazmalı. Gerisi kimseyi ilgilendirmez. Kimseyi ilgilendirmediği için de boşanmış olup olmadığı kimlikte yazmamalıdır. İnsan ya evlidir ya da değildir. Evli olmamanın karşılığı bekar olmaktır.
Şen dul iyi fikir ya, tuttum bunu :KK70::KK70::KK70::KK70:

Size göre gerilik. Çünkü toplumum yargıları ile düşünüyorsunuz siz de. Şikayet ettiğim şey tam da bu işte. Boşanmaktan rahatsız olmuyorsam, ki tabii ki olmam, elaleme ne, yaşadığım hayatı ben bilirim. Boşanmak da benim hakkım, statü olarak dul denilmesinden neden rahatsız olayım? Toplum kalıbı ile düşünmeyin. 15 yaşında genç bir kız ile 35 yaşında boşanmış bir kadını siz mantıken aynı kefeye koyabilir misiniz?
Araya yas farki koyarsaniz ayni kefeye koyamazsiniz tabi, biri cocuk biri kadin. Soru su olmali 35 yasinda bosanmis bir kadinla yine 35 yasinda hic evlenmemis kadini ayni kefryr koyar misiniz?
Koyarim tabi neden koymayayim. Ne farklari oluyor?

Evlenip bosanmak madem gocunulacak bir sey degil, o zaman nufus cuzdaninda bunun belirtilmesinin ne gibi bir sakincasi olabilir ki? Dogru olanin beyan edilmesi neden yanlis olsun ki? Her ikisi de "halihazirda evli olmayan" statusunde olmasina ragmen hic evlenmemis olmak ile evlenip bosanmis olmak niye ayni kelime (bekar) ile anilsin ki?

Ha bir de evlenip bosanmis kimi adamciklarin nufus cuzdanlarindaki bekar kelimesinden feyz alarak kendisini hic evlenmemis gibi gosterip ortalikta cirit atmalari yasanmamakta midir? Bal gibi yasanmaktadir.
Aynen boşanmış adama boşanmış yazmalı kocası ölmüşe dul,evlenmemişe bekar.
Bu ne gericilik ne de başka bişey gizlenen şey ne ki? Herşey insanlar için sonuçta.

Aynen boşanmış adama boşanmış yazmalı kocası ölmüşe dul,evlenmemişe bekar.
Bu ne gericilik ne de başka bişey gizlenen şey ne ki? Herşey insanlar için sonuçta.
Bi insan ya evlidir ya da bekardir. Bence bu dediginiz nufus cuzdaninda "Dini : Islam ama namaz kilmiyor" demek gibi bisey oluyor

Konu sahibi Schiller Schiller konuyu yazip gitmissiniz.
Eger sizin tabirinizle "dul" birine tercih edilmisseniz olayin dullukta bitmedigini anlayip diger vasiflarinizi gelistirmeye bakin diyorum ;)

Dul esi olmus olana denir. Esinden bosanana bekar denir. Lutfen dilimizi iyi kullanalim. Anlamini bilmediginiz kelimeler icin sozluge bakalim.
Esinden ayrilan bayanlarin da, esi olmus bayanlarin da daha once hic evlenmemis bayanlar gibi evlenip yuva kurmaya haklari vardir. Kanun onunde esitlik diye birsey var. Dul ya da bosanmis bayanlar icin evlilikte farkli kural ya da kanunlar yoktur. Herkes esittir. Ayrimcilik zihniyette baslar. Lutfen once kafanizdan su dusunceleri atin insanlara bakis acinizi degistirin. Kaldi ki Peygamberimizin ilk esi de sizin deyiminizle "dul" idi. Azicik kendinizi gelistirin lutfen.

Şimdi Tdk'nin internet sitesinden baktım ;

Dul : Eşi ölmüş veya eşinden boşanmıs kadın veya erkek

yaziyor.

Siz hangi sözlükten baktınız ?

O zaman kimliklerde cinsel hayat çetelesi de tutulsun. :KK70: kadınlara rutin kontrol yapılsın vajina genişliyorsa kimlikte ya da gerçek hayatta kendini hiç ilişki yaşamıyor gibi gösteremesin. :KK70:
Bugün yine çok iğrencim. :KK70:
Veya ikinci üçüncü evliliğinden boşananlar için de dul değil Şen dul yazılsın. Yoksa ne bilelim bir evlilik mi geçirdi üç mü beş mi. :KK70:
Kimlikte evli mi evli değil mi, hukuken anlam ifade ettiği için sadece bu yazmalı. Gerisi kimseyi ilgilendirmez. Kimseyi ilgilendirmediği için de boşanmış olup olmadığı kimlikte yazmamalıdır. İnsan ya evlidir ya da değildir. Evli olmamanın karşılığı bekar olmaktır.
aynen çok güzel yazmışsın. eline sağlık.
o zaman madem kaç kere evlendiği de yazsın, hatta evliliğin kim tarafından bitirildiği kimliğe geçsin.
bi tek bizim ülkemizde bu tarz şeyler zaten araştırılıyor. bi de kimliğe geçiyor ya. komediyiz resmen

Tabii ki ikinci sınıf olmuyor hanımefendi. Devlet şurada son birkaç yıldır bekar yazıyor, ondan önce ne yazıyordu? Tekrar söylüyorum, kötü niyet olmadan bu ayrım bence olmalıdır. Eşimle ayrılmışsam ve de tek başıma ayakta duruyorsam bu hayatta, nasıl ki gocunup utanacak birşeyiniz yoksa, art niyetli olamadıktan sonra dul statüsünde görünmekten niye gocunasınız? Ayrıca nüfus cüzdanında bekar yazınca halloluyor mu? Yeni biriyle tanışırken de mi bekarım diyecek yoksa evlendim boşandım mı diyecek?

Bosanmis kadin olacak iste. Arzu ettiginiz ayrim bu zaten. Hic evlenmemis kadin ve bosanmis kadin.

Dul ise esi vefat edene denir. Neden yanlis kelimeyi kullanmakta israr ediyorsunuz?

Kadin bayan tartismasina dondu bu. Ki ortada tartisilacak bir sey yok. Bayan yanlis kullanimdir, dul da bu ornekte yanlis kullanimdir.

Herkez'i savunmak gibi bir sey bu. Ama daha primitif gondermeler icereni.

Size göre gerilik. Çünkü toplumum yargıları ile düşünüyorsunuz siz de. Şikayet ettiğim şey tam da bu işte. Boşanmaktan rahatsız olmuyorsam, ki tabii ki olmam, elaleme ne, yaşadığım hayatı ben bilirim. Boşanmak da benim hakkım, statü olarak dul denilmesinden neden rahatsız olayım? Toplum kalıbı ile düşünmeyin. 15 yaşında genç bir kız ile 35 yaşında boşanmış bir kadını siz mantıken aynı kefeye koyabilir misiniz?

Zaten bosanmis olmak iki ornegi yeterince ayiriyorsa neden 20 yas fark ile ornek verdiniz?

35 yasinda bosanmis ve bosanmamis kadin ornegi vermeniz gerekirdi. Bunu siz de yeterince ayri statude bulmadiginiz icin mi ornegi radikallestirdiniz?

Nufus cuzdaninda bence de dul ya da bosanma yazmali. Kandiriyorlar insanlari hic evlenmemis gibi davranip kendine baglayinca soyluyorlar. Herkes bosanmis biriyle evlenmek istemeyebilir, bekarken ben de istemezdim.
Bekar bir insan neden bosanmis birini tercih eder ben bilmiyorum. Gecmisini kafama takarim cunku. Bu yuzden bosanmis sekilde olecegim :)). Bekar biriyle evlenmem.

Hepimiz potansiyel duluz, şu dulları aşağılama istememe durumu nedir anlayamıyorum. Sanki dul kadın/erkek kötü yola düşmüş mentalitesi nedir arkadaş? Sen de dul kalırsın yarın öbür gün, aşık olursun ve aşık olduğun adamın ailesi sen dulsun diye karşı çıkar o zaman görürsün dul/bekar ayırmak ne menem birşey. (Konu sahibine değil genele lafım)

Bir de müslümanım diye gezen ve oğlu/kızı dulla evlenince yaygara koparanlar var ayrı ifrit olurum. Peygamberimiz dul kadın almış hem de iki evlilik yapmış Hz. Hatice. Allah Peygamber derler ama sünnet diye dört kadını almayı normal, dulla evliliği ahlaksızmış gibi anlatırlar.

Aynı kefeye koymama yolu kimlik de bastıra bastıra belirtmek mi yani? Kaç kişi gelip sizin kimliğinize bakıyor ki bu ayırımı yapmak çok zaruri birşey olsun? Resmi daireler falan 15lik çıtırmısın yoksa 35lik dulmusun kısmını çok mu önemseyecek ki kimliğe bunu ısrarla belirtelim? Ayrıca 15lik olup boşanmış, 35 lik olup bekar olan da var, dip not olsun. Evlenip boşanan da belli toplumda 15'lik bekar da. Bunu kimlikte yazmanın ne manası olabilir cidden anlayamıyorum. Şahsen dul ya da boşanmış olsam bu kimliğimde yazsın istemezdim, çok absürd bir ayrıntı. Tıpkı önceden bazı kimliklerde bakire yazması kadar gereksiz. Milletin kızlık zarının durumu ne kadar önemli arkadaş...

Nufus cuzdaninda bence de dul ya da bosanma yazmali. Kandiriyorlar insanlari hic evlenmemis gibi davranip kendine baglayinca soyluyorlar. Herkes bosanmis biriyle evlenmek istemeyebilir, bekarken ben de istemezdim.
Bekar bir insan neden bosanmis birini tercih eder ben bilmiyorum. Gecmisini kafama takarim cunku. Bu yuzden bosanmis sekilde olecegim :)). Bekar biriyle evlenmem.

O zaman evlenmeden bekaretini yitirenlerde yazsın bakire değil diye Alimallah onlar da kandırıyor zavallı insanları, bakireyim diyor. Yok yani dul ya da boşanmış biri bekarım evlenmedim diye kandırdı da nereye kadar kandırabilir? Hiç mi kimseden duymayacak, evlense nikah dairesinde çıkmayacak mı işlemler yaparken. Öteki türlü bakire olmasa sittin sene geçse öğrenemez, diktirir evlenir yani. Ne kadar çok anlam yüklüyorsunuz nüfus cüzdanına. Eşim evlenmeden önce hiç nüfus cüzdanıma bakmadı, hani boşanmış ya da dul yazsa bile göremeyecekti. Demek ki sizin orada nüfus cüzdanına bakıyorlar ilk flört aşamasında.

Son düzenleme:
o zaman aynı evde birlikte cinsellik ve herşeyi yaşamış bekarları nasıl ayırt edeceksin? onlarında kimliğe "birlikte yaşamış" olarak geçirilmesini istemelisin senin mantığına göre. çünkü onların da evlilerden hiç bir farkı olmuyor.

bi erkek ewli gbi yaşamışsa ewli dul pek takmaz. bekar kadının tercihi olabilr ama bn şöyle düşünrm onun kıymetini bilememiş benimkini mi bilcek. bide onu arar mı düşünür mü pişman mı diye içim içimi yer. o yüzden karısı öldüyse olur ama ayrıldysa kesinlikle dul erkek tercih etmezdim.

Evlenecegin adamin peki emin misin senden once baska biriyle beraber olmadigina? Bosanmis adam esiyle birliktelik yasayip evliligini surduremedigi icin ayrilandir. Bekar adamin belki senden once bir suru sevgilisi olmustur, onlari neden kafana takmazsin. Imza mi sadece aradaki fark. Durustluk onemli. Kimliginde bekar yazsa da durustse adam bosandim der merak etme.

bi erkek ewli gbi yaşamışsa ewli dul pek takmaz. bekar kadının tercihi olabilr ama bn şöyle düşünrm onun kıymetini bilememiş benimkini mi bilcek. bide onu arar mı düşünür mü pişman mı diye içim içimi yer. o yüzden karısı öldüyse olur ama ayrıldysa kesinlikle dul erkek tercih etmezdim.
hiç evlenmemiş erkeklerde yeri geliyor evlendikten sonra eski sevgililerine dönüyor. yani bu işin evlisi bekarı yok. boşanıp karısına dönen erkekten çok evlenip de eski sevgilisini arayıp soran erkek daha çok.

Genelde bosanmis degil evli insanlar kandiriyor bekarim diye.

Bu forumda da yuzlerce ornegi var.

Halbuki kimlikte yaziyor evli olduklari. Yani onerdiginiz yontem ise yariyor mu sizce?

Back