• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul tercihi

Benim ilk evliliğim eşimin ikinci... Ve ben asla yok bekar yok boşanmış çocuğu var vs diye geçmişine mesleğine boyuna posuna bakmadım.. ilk gördüğümde hiçbir insana karşı hisetmedigim sıcaklığı hissettim sanki yıllarca beraber vakit geçirmiş ama araya yıllar girmiş sonra tekrar karşılaşmış gibi ... Ki ben isnanslara kolay kolay güvenip isinamam... O his kolay kolay kelimelere dokulemiyor ışte :-) ... 12 Yaş farkimizda var Ne arkadaşlarım ne ailem ne de onun çevresi benim hala eşimle neden evlendiğini anlam vermiyorlar... Oysa ben milyon defa dünyaya gelsem yine eşimi tercih ederim sorgulamadan sanırım buna aşk diyorlar... :-)

Şu kafadan şu zihniyetten kurtuldugumuz gün ülkece çağ atlamış olacağız.

Dul kelimesinden de hep nefret etmişimdir.

Erkek ya da kadın farketmez, boşanmış ya da eşi ölmüş bir insanla, hiç evlenmemiş insanın arasındaki fark nedir?

Bütün mesele sevişmiş ya da sevişmemiş olması mı? Tüm dert bu mu?

Benim açımdan hiçbir farkları yok. Önemli olan kişinin huyu kisiligidir, anlasabilmektir, sevgidir.

Evlenip bosanmak madem gocunulacak bir sey degil, o zaman nufus cuzdaninda bunun belirtilmesinin ne gibi bir sakincasi olabilir ki? Dogru olanin beyan edilmesi neden yanlis olsun ki? Her ikisi de "halihazirda evli olmayan" statusunde olmasina ragmen hic evlenmemis olmak ile evlenip bosanmis olmak niye ayni kelime (bekar) ile anilsin ki?

Ha bir de evlenip bosanmis kimi adamciklarin nufus cuzdanlarindaki bekar kelimesinden feyz alarak kendisini hic evlenmemis gibi gosterip ortalikta cirit atmalari yasanmamakta midir? Bal gibi yasanmaktadir.

Size göre gerilik. Çünkü toplumum yargıları ile düşünüyorsunuz siz de. Şikayet ettiğim şey tam da bu işte. Boşanmaktan rahatsız olmuyorsam, ki tabii ki olmam, elaleme ne, yaşadığım hayatı ben bilirim. Boşanmak da benim hakkım, statü olarak dul denilmesinden neden rahatsız olayım? Toplum kalıbı ile düşünmeyin. 15 yaşında genç bir kız ile 35 yaşında boşanmış bir kadını siz mantıken aynı kefeye koyabilir misiniz?
Yahu tamam da dul olmak gibi bir statü mü var?

Ya da şöyle sorayım, bizim toplumumuzda dul olmak ikinci sınıf olmak gibi birşey değil mi, ondan kullanmıyorlar mı bu lafı? Toplumun kalıbı ile düşünmemek de nedir bu toplumun içinde yaşarken genel geçer kavramlardan nasıl soyutlanıyorsunuz?

15 yaşındaki kız ile 35 yaşındaki bekar kadının mantıken ne gibi bir farkı var mesela? İkisi de yaşları birbirinden farklı birer kadın işte. Yoksa siz de mi toplum kalıbıyla düşünüyorsunuz?

Ablam boşanalı 12 sene oldu, önceden boşanmış yazıyordu. Üç dört sene önce kimliği değişti şimdi bekar yazıyor.
Ben üç ay önce boşandığımda kimlik çıkarttıracaktım e-devletten kontrol ettim yenilenmiş mi ona göre nüfusa gideyim diye. Yenilenmiş ve medeni hal kısmında boşanmış yazıyordu. Nüfusa gidince söyledim burada boşanmış yazıyor bekar yazın diye, kimliğe bekar yazdılar. E-devlette hala boşanmış yazıyor.

Evlenip bosanmak madem gocunulacak bir sey degil, o zaman nufus cuzdaninda bunun belirtilmesinin ne gibi bir sakincasi olabilir ki? Dogru olanin beyan edilmesi neden yanlis olsun ki? Her ikisi de "halihazirda evli olmayan" statusunde olmasina ragmen hic evlenmemis olmak ile evlenip bosanmis olmak niye ayni kelime (bekar) ile anilsin ki?

Ha bir de evlenip bosanmis kimi adamciklarin nufus cuzdanlarindaki bekar kelimesinden feyz alarak kendisini hic evlenmemis gibi gosterip ortalikta cirit atmalari yasanmamakta midir? Bal gibi yasanmaktadir.
Ben boşanmış olmaktan dolayı hiçbir rahatsızlık, kötü hisler, eksiklik vs duymuyorum. Eğer daha medeni bir toplumda yaşasaydık kimliğimde boşanmış-dul vb yazması da beni hiç rahatsız etmezdi. Çünkü medeni bir toplumda boşanmış olmak da evlenmiş olmak kadar normal. Ama ülkemizde henüz bu anlayış yerleşmedi. Ben de kimliğime bekar yazdırarak toplumun muhtemel zihinsel, sözlü ve belki de fiziksel (olmuyor mu yani toplumda?) kötü davranışlarına karşı kendimi korumak ve tedbirimi almak durumundayım. Ayol sen ne dersen de ne yaparsan yap ben rahatsız olmuyorum gibi bir kafa normal hayatta olmaz yani. Ne varmış dul kelimesinde diyenler bunu anlamıyor.

O zaman kimliklerde cinsel hayat çetelesi de tutulsun. :D kadınlara rutin kontrol yapılsın vajina genişliyorsa kimlikte ya da gerçek hayatta kendini hiç ilişki yaşamıyor gibi gösteremesin. :D
Bugün yine çok iğrencim. :D
Veya ikinci üçüncü evliliğinden boşananlar için de dul değil Şen dul yazılsın. Yoksa ne bilelim bir evlilik mi geçirdi üç mü beş mi. :D
Kimlikte evli mi evli değil mi, hukuken anlam ifade ettiği için sadece bu yazmalı. Gerisi kimseyi ilgilendirmez. Kimseyi ilgilendirmediği için de boşanmış olup olmadığı kimlikte yazmamalıdır. İnsan ya evlidir ya da değildir. Evli olmamanın karşılığı bekar olmaktır.

konu sahibi kusura bakma da ''dul '' dediklerin uzaylı falan mı?insanların birbirini sevmesi için illa ''bekar'' sıfatında mı olmak zorunda?

Size göre gerilik. Çünkü toplumum yargıları ile düşünüyorsunuz siz de. Şikayet ettiğim şey tam da bu işte. Boşanmaktan rahatsız olmuyorsam, ki tabii ki olmam, elaleme ne, yaşadığım hayatı ben bilirim. Boşanmak da benim hakkım, statü olarak dul denilmesinden neden rahatsız olayım? Toplum kalıbı ile düşünmeyin. 15 yaşında genç bir kız ile 35 yaşında boşanmış bir kadını siz mantıken aynı kefeye koyabilir misiniz?

Tabi ki ayni kefeye koyamayiz. Çünkü 15 yasindaki henüz çocuktur. Kiyaslama bile uygun degil bana göre.

Dul kelimesine neden bu kadar sinirleniyorsunuz ki? Evlenmek kadar boşanmak da haktır ama evet ikiyüzlü toplumumuz bunu hep inkâr eder. Kötü niyetli kullanılmasına ben de karşıyım. Ama hiç evlenmemiş bir genç kızla boşanmış bir kadın sizce aynı mıdır? Statü olarak bu ayrım yapılmalıdır, düşünün devlet dairelerini mesela. Dul maaşı diye birşey var. Kötü niyet olmadan bu ayrımın yapılması taraftarıyım. Neden bu kadar kızıyorsunuz anlamadım?
Dul esi olmus olana denir. Esinden bosanana bekar denir. Lutfen dilimizi iyi kullanalim. Anlamini bilmediginiz kelimeler icin sozluge bakalim.
Esinden ayrilan bayanlarin da, esi olmus bayanlarin da daha once hic evlenmemis bayanlar gibi evlenip yuva kurmaya haklari vardir. Kanun onunde esitlik diye birsey var. Dul ya da bosanmis bayanlar icin evlilikte farkli kural ya da kanunlar yoktur. Herkes esittir. Ayrimcilik zihniyette baslar. Lutfen once kafanizdan su dusunceleri atin insanlara bakis acinizi degistirin. Kaldi ki Peygamberimizin ilk esi de sizin deyiminizle "dul" idi. Azicik kendinizi gelistirin lutfen.

Mantıklı olan 35 yaşında boşanmış kadınla yine 35 yaşında hiç evlenmemiş kadın arasında fark var mı diye sormak olurdu. Ki o zaman hepimiz hayır yok diyecektik. 15 yaşında daha reşit bile olmayan bir kız çocuğu ile 35 yaşında bir yetişkin kadının kıyaslaması yapılamaz ki.

Kimlikte dul ya da bekar yazması da sevişip sevişmediğini belli etmez ki insanların. Hiç evlenmeden sevişen kadınlar olduğu halde boşanmış olup hala bakire olanlar da var.
Agzina saglik.

Back