- 28 Şubat 2012
- 12.339
- 1
- 23.694
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Devlet bile boşanmış insanın kimliğine bekar yazıyor artık.
Dul eşi ölmüş insana denir. Dul maaşı da boşanana değil eşi ölene bağlanır. Boşanmış insan dul değil bekardır. Yani single, yalnız, evli olmayan.
Boşanmış kadınla hiç evlenmemiş kadın arasında ne gibi bir statü farkı var anlamadım? İkinci sınıf mı oluyor boşanan insan?
Bu durumu daha çok yaşayanlara soruyorum..neden bekar erkekler ya da bayanlar dul birini tercih eder?
Eh napalım yani bir kaç yıl önce dul yazıyorsa kimliklerde? Bırakın da o kadarcık gelişelim ya, hep geri i gidelim yani, bunu mu istiyorsunuz?Tabii ki ikinci sınıf olmuyor hanımefendi. Devlet şurada son birkaç yıldır bekar yazıyor, ondan önce ne yazıyordu? Tekrar söylüyorum, kötü niyet olmadan bu ayrım bence olmalıdır. Eşimle ayrılmışsam ve de tek başıma ayakta duruyorsam bu hayatta, nasıl ki gocunup utanacak birşeyiniz yoksa, art niyetli olamadıktan sonra dul statüsünde görünmekten niye gocunasınız? Ayrıca nüfus cüzdanında bekar yazınca halloluyor mu? Yeni biriyle tanışırken de mi bekarım diyecek yoksa evlendim boşandım mı diyecek?
Tabii ki ikinci sınıf olmuyor hanımefendi. Devlet şurada son birkaç yıldır bekar yazıyor, ondan önce ne yazıyordu? Tekrar söylüyorum, kötü niyet olmadan bu ayrım bence olmalıdır. Eşimle ayrılmışsam ve de tek başıma ayakta duruyorsam bu hayatta, nasıl ki gocunup utanacak birşeyiniz yoksa, art niyetli olamadıktan sonra dul statüsünde görünmekten niye gocunasınız? Ayrıca nüfus cüzdanında bekar yazınca halloluyor mu? Yeni biriyle tanışırken de mi bekarım diyecek yoksa evlendim boşandım mı diyecek?
Eh napalım yani bir kaç yıl önce dul yazıyorsa kimliklerde? Bırakın da o kadarcık gelişelim ya, hep geri i gidelim yani, bunu mu istiyorsunuz?
Bende bizzat görmedim hakim değilim bu konuya. Ne yazardı bilmiyorum. Burda yorum yazan arkadaş öyle söyleyince...Birkaç yıl önce de dul yazmıyordu, boşanmış yazıyordu. Çok uzun yıllardır tc kimliklerinde boşanmış insanların kimliğinde dul yazmıyor.
Eh napalım yani bir kaç yıl önce dul yazıyorsa kimliklerde? Bırakın da o kadarcık gelişelim ya, hep geri i gidelim yani, bunu mu istiyorsunuz?
Bende bizzat görmedim hakim değilim bu konuya. Ne yazardı bilmiyorum. Burda yorum yazan arkadaş öyle söyleyince...
bazı kelimeler kullanımdan kalksın istiyorum dul da onlardan biri
Toplumun yargılarına göre düşünmüyorum, toplumun yargılarına göre savunma mekanizması geliştiriyoruz. Bu kimlik bir çok yerde gösterilen birşey. Toplumun evlenip ayrılmış kadına bakış açısı malum. Gerek kadın olsun gerek erkek olsun, niyetler bozuksa, kafalar da geriyse, evlenmiş ayrılmış kadına bakış açımız, bekar birine kıyasla aynı mıdır? Değildir. O halde hemen her yerde göstermek zorunda oldugum kimliğimde dul yazmasın bi zahmet. Bir de insanlarla uğraşmayayım.Size göre gerilik. Çünkü toplumum yargıları ile düşünüyorsunuz siz de. Şikayet ettiğim şey tam da bu işte. Boşanmaktan rahatsız olmuyorsam, ki tabii ki olmam, elaleme ne, yaşadığım hayatı ben bilirim. Boşanmak da benim hakkım, statü olarak dul denilmesinden neden rahatsız olayım? Toplum kalıbı ile düşünmeyin. 15 yaşında genç bir kız ile 35 yaşında boşanmış bir kadını siz mantıken aynı kefeye koyabilir misiniz?
Birde şu son cümlenize takıldım. Ne fark varmış 15 yaşındakı kızla 35 yaşındakı kadının arasında? Ben sadece yaştan dolayı hayat tecrübesi farkı görürüm. Biri cinsel ilişkiye girmiş, biri girmemiş. Bu yuzden mı ayırmak gerekiyor? Kimliğimde özellikle belli mi olsun yani bu durum? Bu sevişmiş, bu sevişmemişSize göre gerilik. Çünkü toplumum yargıları ile düşünüyorsunuz siz de. Şikayet ettiğim şey tam da bu işte. Boşanmaktan rahatsız olmuyorsam, ki tabii ki olmam, elaleme ne, yaşadığım hayatı ben bilirim. Boşanmak da benim hakkım, statü olarak dul denilmesinden neden rahatsız olayım? Toplum kalıbı ile düşünmeyin. 15 yaşında genç bir kız ile 35 yaşında boşanmış bir kadını siz mantıken aynı kefeye koyabilir misiniz?
Birde şu cümlenize takıldım. Ne fark varmış 15 yaşındakı kızla 35 yaşındakı kadının arasında? Ben sadece yaştan dolayı hayat tecrübesi farkı görürüm. Biri cinsel ilişkiye girmiş, biri girmemiş. Bu yuzden mı ayırmak gerekiyor? Kimliğimde özellikle belli mi olsun yani bu durum? Bu sevişmiş, bu sevişmemiş
Oralara hiç girmiyoruz bile. Bence bu arkadaş zaten fark derken bunu kastediyor.Mantıklı olan 35 yaşında boşanmış kadınla yine 35 yaşında hiç evlenmemiş kadın arasında fark var mı diye sormak olurdu. Ki o zaman hepimiz hayır yok diyecektik. 15 yaşında daha reşit bile olmayan bir kız çocuğu ile 35 yaşında bir yetişkin kadının kıyaslaması yapılamaz ki.
Kimlikte dul ya da bekar yazması da sevişip sevişmediğini belli etmez ki insanların. Hiç evlenmeden sevişen kadınlar olduğu halde boşanmış olup hala bakire olanlar da var.
allah için çok istikrarlı bir milletiz, kendimizi hiç bozmuyoruz kafalar hala 1900'lü yılların başında..