• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul tercihi

Kelimede bir sey yok. Onu cirkinlestiren bizim cahil toplumumuz. Dul tedavulden kalkar, baska bir kelime onu ikame eder. Zihniyet degismedikce ikame edilen kelime de zamanla bu kirli zihniyetten nasibini alir.

zihniyet bir anda değişmeyeceğine göre kötü anlam yüklenen her kelimeyi kaldıracağız o zaman.

ya var ya arada bi lazım bu tarz konular,
istisnasız her konuya ayrıl,boşan diyenler ayrıldığında da o kadını dul! diye toplum dışına ilk itecek kişiler
kimse kusura bakmasın yakın tarihe kadar belki hala vardır bilemiyorum,
kocası ölen ya da ayrılan genç kadın yaşlı başlı adamlarla evlendiriliyordu neden? çünkü duldu, kız değildi!
küçük yerlerde bu kadınlara yan gözle bakmak serbestti, neden? çünkü sahip çıkanı yoktu bakirelik gibi bir engeli yoktu ve o çok namuslu! adamlar o dula her şeyi yapma hakkını kendinde buluyordu.
uzağa gitmeyelim daha yakına gelelim, birçoğunuz boşanmış kadının kocanızı elinden almasında korkuyorsunuz.
kocanızın iğrençliklerini o kadına yüklüyorsunuz.
sonra da kelimelere takılma! nereye takılma sözcükler değişmeden zihinler nasıl değişecek?

ya var ya arada bi lazım bu tarz konular,
istisnasız her konuya ayrıl,boşan diyenler ayrıldığında da o kadını dul! diye toplum dışına ilk itecek kişiler
kimse kusura bakmasın yakın tarihe kadar belki hala vardır bilemiyorum,
kocası ölen ya da ayrılan genç kadın yaşlı başlı adamlarla evlendiriliyordu neden? çünkü duldu, kız değildi!
küçük yerlerde bu kadınlara yan gözle bakmak serbestti, neden? çünkü sahip çıkanı yoktu bakirelik gibi bir engeli yoktu ve o çok namuslu! adamlar o dula her şeyi yapma hakkını kendinde buluyordu.
uzağa gitmeyelim daha yakına gelelim, birçoğunuz boşanmış kadının kocanızı elinden almasında korkuyorsunuz.
kocanızın iğrençliklerini o kadına yüklüyorsunuz.
sonra da kelimelere takılma! nereye takılma sözcükler değişmeden zihinler nasıl değişecek?
Benim de anlatmaya çalıştığım bu. Yoksa ister dul desinler ister mahmut desinler banane yani. Ama böyle bir zihniyet var işte, şükür ki yeni nesilde azalıyor. Biz de evlatlarımızı daha bilinçli yetiştirelim ki silinsin gitsin bu pis anlayış.

Dul.derken eşi vefat etmiş biri mi kastediliyor yoksa boşanmış biri mi?
Benim bildiğim eşi ölmüş olana dul denir ve öyle birinin tekrar evlenmek istemesi son derece doğal, eşini kaybetti diye ömür boyu yas tutacak değil hayat devam ediyor
Eğer soru boşanmış biri icin i
se (öyle kisilere dul diye hitap edildiğini kkda gördüm ) o da biriyle evlendi ve evliliğini sonlandırdı diye bir daha evlenemez diye kural yok
Herkes mutlu olmayı hak eder ve her insan sevmek /sevilmek ister bunda da kriter olmaz bekar/dul/bosanmis ayrımı yapıyorsa zaten sevmiyordur

Tabii ki ikinci sınıf olmuyor hanımefendi. Devlet şurada son birkaç yıldır bekar yazıyor, ondan önce ne yazıyordu? Tekrar söylüyorum, kötü niyet olmadan bu ayrım bence olmalıdır. Eşimle ayrılmışsam ve de tek başıma ayakta duruyorsam bu hayatta, nasıl ki gocunup utanacak birşeyiniz yoksa, art niyetli olamadıktan sonra dul statüsünde görünmekten niye gocunasınız? Ayrıca nüfus cüzdanında bekar yazınca halloluyor mu? Yeni biriyle tanışırken de mi bekarım diyecek yoksa evlendim boşandım mı diyecek?
Kisi neden kendini otekelestirir ki? Yani bosanmissam kime ne? Bunun nufusumda yazmasina gerek yok ki
Ayrica onceden de dul degil bosanmis yaziyordu bunu bizzat gordugumden değil ama formlarda falan medeni durum dul bosanmis bekar evli diye ayrılıyordu

Back