• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul tercihi

O zaman kimliklerde cinsel hayat çetelesi de tutulsun. :KK70: kadınlara rutin kontrol yapılsın vajina genişliyorsa kimlikte ya da gerçek hayatta kendini hiç ilişki yaşamıyor gibi gösteremesin. :KK70:
Bugün yine çok iğrencim. :KK70:
Veya ikinci üçüncü evliliğinden boşananlar için de dul değil Şen dul yazılsın. Yoksa ne bilelim bir evlilik mi geçirdi üç mü beş mi. :KK70:
Kimlikte evli mi evli değil mi, hukuken anlam ifade ettiği için sadece bu yazmalı. Gerisi kimseyi ilgilendirmez. Kimseyi ilgilendirmediği için de boşanmış olup olmadığı kimlikte yazmamalıdır. İnsan ya evlidir ya da değildir. Evli olmamanın karşılığı bekar olmaktır.

Medeni durumun Ingilizcede single, married, divorced, widowed olarak kategorize edilmesinden esinlenerek kimlikte yazilmasi gerekiyorsa ne ise o yazilsin seklindeki yorumuma vajinayi katmaniz pek ilginc geldi. Illaki marjinal olacagiz yani!

Evli olmayana bekar denirmis. Dogru. Beyaz olmayan renge de siyah diyoruz zaten.

Tekrarliyorum: Ne ise o.

in vino veritas in vino veritas ve sonanda sonanda
Dul kelimesi eşi ölmüş ya da eşinden boşanmış olan için kullanılıyormuş ama. TDK'da öyle yazıyor. Sözlüğe bakalım dediniz, baktım; buyurun:
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.579ca785f24af6.31350557

Ben size sözlüğe bakın demedim.
Sözcükler önce halk kullanımında değişir sonra sözlüğe girer. Şu konuda da gördüğümüz gibi halk kullanımında değişmesine bile çok yolumuz varken sözlükte bu şekilde duruyor olması beni şaşırtmadı.

Burda her mesajın sonuna yazacağım, iki kişinin kafasına girse yeter. Dul eşi ölmüş insana denir boşanmış olana değil.

Nufus cuzdaninda bence de dul ya da bosanma yazmali. Kandiriyorlar insanlari hic evlenmemis gibi davranip kendine baglayinca soyluyorlar. Herkes bosanmis biriyle evlenmek istemeyebilir, bekarken ben de istemezdim.
Bekar bir insan neden bosanmis birini tercih eder ben bilmiyorum. Gecmisini kafama takarim cunku. Bu yuzden bosanmis sekilde olecegim :)). Bekar biriyle evlenmem.
Birini geçmişte boşanmış olduğunu bilmeyecek kadar tanımadan evlenmeyin o zaman arkadaş allah allah ya. Ya da vukuatlı nüfus kaydı örneği isteyin madem o kadar takıyorsunuz.

Medeni durumun Ingilizcede single, married, divorced, widowed olarak kategorize edilmesinden esinlenerek kimlikte yazilmasi gerekiyorsa ne ise o yazilsin seklindeki yorumuma vajinayi katmaniz pek ilginc geldi. Illaki marjinal olacagiz yani!

Evli olmayana bekar denirmis. Dogru. Beyaz olmayan renge de siyah diyoruz zaten.

Tekrarliyorum: Ne ise o.

Beyaz ve siyah birbirinin karsiti degil ki. O bir metafor sadece.

Evli - evli degil.

Yani evli olmayan bekardir, gerisi ayrintiya girer.

Bosanmis mi, esi olmus mu, esi aslinda erkeklere ilgi duyuyormus da bundan mi bosanmis, 8 kere mi bosanmis bunlar ayrinti.

Ben size sözlüğe bakın demedim.
Sözcükler önce galk kullanımında değişir sonra sözlüğe girer. Şu konuda da gördüğümüz gibi halk kullanımında değişmesine bile çok yolumuz varken sözlükte bu şekilde duruyor olması beni şaşırtmadı.

Burda her mesajın sonuna yazacağım, iki kişinin kafasına girse yeter. Dul eşi ölmüş insana denir boşanmış olana değil.
Bence boşverin, boşanırlarsa bu kafadakilere dul; diğerlerine boşanmış deriz olur biter..

in vino veritas in vino veritas ve sonanda sonanda
Dul kelimesi eşi ölmüş ya da eşinden boşanmış olan için kullanılıyormuş ama. TDK'da öyle yazıyor. Sözlüğe bakalım dediniz, baktım; buyurun:
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.579ca785f24af6.31350557

Kizlik zari da hymen'in karsiligi olarak sozlukte yazar.

Halbuki o kizlik zari degildir. Halkin cahil olan kismi kizlik zari sandigi icin oyle kullanir. Sozlukler de bu kullanimi aciklamakla yukumludur.

Ancak dogrusu o degildir. Zarin kizlikla? alakasi yoktur, islevi ve ispati farklidir.

Yanlis kullanimlari da sozluklerin aciklamasi herhangi bir sey ifade etmez.

Boşanmanın da yaşamın içindeki gayet tabiî süreçlerden biri olduğunu düşündüğü için olabilir mi?

Gayritabii olan hiçbir şey vuku bulmaz şu hayatta. Nedir bu toplumda boşanmış, çocuklu insanlara yapılan vebalı muamelesi anlamıyorum.

Ilginizi çekecekse söyleyeyim. Eşimden bir önceki ilişkim, boşanmış (dul değil evet.) bir erkekle idi. Kandırılmadım da boşanmış olduğunu biliyordum. O süreç ikili ilişkimizden önceki kısmına denk geldiği için beni alakadar etmiyordu. Ayrılma nedenimiz de evlilik geçirmiş olması değil hayatımıza yön veren dinamiklerin farklı oluşu ve o zaman mantığı daha ağır basan bir kadın olmamdı.

Şimdi şu açıdan da bakarsak açıkçası 20'li yaşlarının başında üniversite, askerlik, kariyer bunalımıyla boğuşurken bir yandan da ilk yetişkinliğe adım atmanın verdiği özgürlükle libidosunun tesiri altında gördüğü her kadına cinsellik olarak yaklaşan, hayatındaki kadınları kendi himayesinde tutma adına kişiliğine müdahale eden, karakterinin direksiyonunu eline alamamış bir erkek ilgi alanıma girmezdi açıkçası.

En basiti her gün Bdv'de istisnasız bir konu görüyoruz bununla alakalı. Sevgilim etek boyuma karışıyor, erkek arkadaşım bikini giymeme izin vermiyor, bana küçük beyinli dedi vs. vs. örneklenir gider.

Ee ne kaldı geriye? 30'lu yaşlar ve %50 daha önce başından bir evlilik geçmiş olması ihtimali.

Yani sizin kuvvetle muhtemel düşündüğünüz gibi daha önce başından bir evlilik geçtiyse errrkekliğini ispatlamış ve tercih edilmiş olma durumu yahut kadınsa bakire değildir, cinsel yönden faydalanmaya (bu da ilginç bir zihniyet) müsaittir durumundan ötürü değil bu tercihler.

Birini geçmişte boşanmış olduğunu bilmeyecek kadar tanımadan evlenmeyin o zaman arkadaş allah allah ya. Ya da vukuatlı nüfus kaydı örneği isteyin madem o kadar takıyorsunuz.

Zaten isteseler de yapamazlar bunu.

Evlenirken imzaladiklari kagitlarda yaziyor hepsi. Hem de basvuru asamasinda.

bi erkek ewli gbi yaşamışsa ewli dul pek takmaz. bekar kadının tercihi olabilr ama bn şöyle düşünrm onun kıymetini bilememiş benimkini mi bilcek. bide onu arar mı düşünür mü pişman mı diye içim içimi yer. o yüzden karısı öldüyse olur ama ayrıldysa kesinlikle dul erkek tercih etmezdim.
Kıymet bilinecek biri olduğu ne malum? Eski kocam benim kıymetimi bilmemişti mesela :KK48: şimdiki sevgilimin kıymetini de eski kocam sayesinde çok iyi biliyorum, evlilikte nelere gerçekten ihtiyaç duyacağımı gördüm ve yeni birini kabul ederken de ona göre kabul ettim... Her şey daha sağlam olabilir yani...

Dul diye bir şey yok zannımca. Evli olmak ya da bekar olmak var.
Evlenip boşanma haline isim taktıkları ve çokça anlam yükledikleri için insanlar boşanmaya korkar hale geliyor. Aman dul demesinler, adımız çıkmasın diye işkenceden farksız evliliklere devam ediyorlar.
Dul tercihiymiş bir de başlığa bak ya! Sanki üniversite tercihi gibi.

Bir kadın ya da erkek "dul" olmadan da ahlaksız, karaktersiz ve kalitesiz olabilir. Bu etiketleme ve önyargılarımız yüzünden kek gibi kandırılmaya her daim mahkumuz. Mesela bakire kalıp evli bir adamla üç sene her haltı yiyen , adamı bebeği olmasına rağmen bırakmayan kız geçen hafta kırmızı kuşakla evlendi. Hayırlı olsun nişanlısına.

Ben de bir dul olarak sevdiğim adamla evlendim onu aldatmadan. O bakireydi ben duldum. Anlayana....

Öss tercihi gibi, dul tercihi ne ola ki diye girdim konuya.:KK53:
Dul, yani eşi ölmüş birini özellikle niye tercih ederdim. .. Daha önce evlilik geçirmiş ama eski eş problemi olmayan birini istediğim için olabilir mesela.:110:

Bir kadın ya da erkek "dul" olmadan da ahlaksız, karaktersiz ve kalitesiz olabilir. Bu etiketleme ve önyargılarımız yüzünden kek gibi kandırılmaya her daim mahkumuz. Mesela bakire kalıp evli bir adamla üç sene her haltı yiyen , adamı bebeği olmasına rağmen bırakmayan kız geçen hafta kırmızı kuşakla evlendi. Hayırlı olsun nişanlısına.

Ben de bir dul olarak sevdiğim adamla evlendim onu aldatmadan. O bakireydi ben duldum. Anlayana....
:KK9::KK9:

Back