• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul tercihi

Aynen boşanmış adama boşanmış yazmalı kocası ölmüşe dul,evlenmemişe bekar.
Bu ne gericilik ne de başka bişey gizlenen şey ne ki? Herşey insanlar için sonuçta.
Ya hu oldu olacak alnımıza yazalım, öyle gezelim.
Kimseyi ilgilendiriyor mu benim medeni halim, en ince ayrıntısına kadar? Herkes bilmek zorunda mı o kişinin 2 kere başarısız bir evlilik yaptığını? Boşanma sebeplerini de yazalım o vakit, hiç gizli, özel bir şey kalmasın he?
Bazen insanlar yaşadıkları kötü durumları kendilerine saklamak isterler, hiç var olmamış saymak isterler, biraz saygı duymak lazım. Belki de her kimliğini gören kişiye yaşadığı trajediyi birkaç cümleyle de olsa açıklamak istemiyor! Olamaz mı ya?
Evli birinin şu çıkarımı yapabilmesi gerekir, ben yaşamadığım halde anlıyorum yani...

Bir kadın ya da erkek "dul" olmadan da ahlaksız, karaktersiz ve kalitesiz olabilir. Bu etiketleme ve önyargılarımız yüzünden kek gibi kandırılmaya her daim mahkumuz. Mesela bakire kalıp evli bir adamla üç sene her haltı yiyen , adamı bebeği olmasına rağmen bırakmayan kız geçen hafta kırmızı kuşakla evlendi. Hayırlı olsun nişanlısına.

Ben de bir dul olarak sevdiğim adamla evlendim onu aldatmadan. O bakireydi ben duldum. Anlayana....
o da bişey mi 3 kere bebek aldırıp, diktirip sonra kırmızı kuşakla evlenenler de var. çok doğru yazmışsınız. işte hayat böyle göründüğü kadar basit değil o yüzden bu kadar mutsuz oluyoruz. sadece görünenlere göre değerlendirdiğimiz için. herkesin evliliği iki gün sonra bitebilir. işte bunlar hep imtihan ama anlayana..

Kimseyi ilgilendiriyor mu benim medeni halim, en ince ayrıntısına kadar? Herkes bilmek zorunda mı o kişinin 2 kere başarısız bir evlilik yaptığını? Boşanma sebeplerini de yazalım o vakit, hiç gizli, özel bir şey kalmasın he?
Bazen insanlar yaşadıkları kötü durumları kendilerine saklamak isterler, hiç var olmamış saymak isterler, biraz saygı duymak lazım. Belki de her kimliğini gören kişiye yaşadığı trajediyi birkaç cümleyle de olsa açıklamak istemiyor! Olamaz mı ya?
Evli birinin şu çıkarımı yapabilmesi gerekir, ben yaşamadığım halde anlıyorum yani...
Aynen öyle.. Ben sırf evleneceğim insanı kandırmayayım diye bütün girdiğim ortamlarda boşanmış olmamın açıklamasını yapmak istemem şahsen.. Evleneceğim adamı da nüfus cüzdanımda bekar yazıyor diye kandırmam.. Eski sevgilimi herkese anlatmak açıklamak zorundamıyım ki eski eşimi sırf birileri bunu kullanacak diye herkese anlatmak zorunda kalayım???

Aynen öyle.. Ben sırf evleneceğim insanı kandırmayayım diye bütün girdiğim ortamlarda boşanmış olmamın açıklamasını yapmak istemem şahsen.. Evleneceğim adamı da nüfus cüzdanımda bekar yazıyor diye kandırmam.. Eski sevgilimi herkese anlatmak açıklamak zorundamıyım ki eski eşimi sırf birileri bunu kullanacak diye herkese anlatmak zorunda kalayım???
Değilsin tabi. Yok kandırmaymış şuymuş buymuş. Ya hu insan olan, dürüst olan zaten evlilik aşamasına gelmeden, hayatının dönüm noktalarını paylaşır o adamla. Sanki sır yani, daha önce evlendiğine göre zaten herkes biliyor, en azından tanıdıkları. Çorap söküğü gibi gelir, gbt mi bu? Siz nasıl insanlarla nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz anlamıyorum ki? Paranoyada zirve yapıyorlar arkadaş!
Ben boşanmış olsam açıklamamı istediğim kişiye yapmak isterim, eğer çok gerekiyorsa yani! Her kimliğime bakanın fikir yürütmesini, kim niye boşamış bunu diye aklından geçirmesini istemem ya hu.

Hatta boşananlara vesika verelim bence. Vesikası yanında olmadan sokağa çıkamasın. İçinde de neden boşandığı, kaç kez seviştiği falan yazsın ki olur da o insanla evlenecek olan biri olursa en ince ayrıntısına kadar her şeyi bilsin.

Biz medeni durumu duz mantikla "evli, bekar" olarak ayirirken medeni durumu "single, married, divorced, widowed" olarak kategorize eden gavurlar (!) ne merakliymis insanların ozel hayatlarini didiklemeye. Bizden ogrenecekleri cok sey var. :KK47:

üşenmedim gitti sordum benimkine..

bekar birinden o 'boşanmış' kadından hoşlandığı kadar hoşlanmadığı içinmiş..

cevap bu kadar basit zaten, sormaya bile gerek yok..
olayı anlayamadım. boşanmış olan siz misiniz? ve evli misiniz?

Hatta boşananlara vesika verelim bence. Vesikası yanında olmadan sokağa çıkamasın. İçinde de neden boşandığı, kaç kez seviştiği falan yazsın ki olur da o insanla evlenecek olan biri olursa en ince ayrıntısına kadar her şeyi bilsin.
Ya sanki her durumda içimiz dışımız bir, şeffaflıktan ölen bir ülkeyiz, afişe edecek bir bu kaldı geriye! Git ya, bu konuda ağzımı açmayayım, açarsam durduramam çünkü!
İstememekle yukarıdan bakıp, küçük görmeyi karıştırıyorlar. Evlenmemiş biri daha önce evlenmiş, ayrılmış biriyle evlenmeyi istemeyebilir. Yani ilkleri beraber yaşamak ister, ne bileyim bir sürü sebebi olabilir. Saygı duyarım, ama bu kişi tutup da o bana layık değil derse orada dur derim işte.
Bak şahsen daha önce çocuğu olan biriyle ben de evlenmeyi istemem. Çünkü sebebim var, eski eşiyle asla kopamayacakları bir bağ olduğunu düşünüyorum. Bu evliliği 3 başlı yürütmek gibi geliyor bana, bu sebepten evlenemem. Yoksa ben sıfır kilometreyim, on numara çıtırım vs. gibi bir sebep değil.
Edit: Medeniyet ölçüsü olarak da gavurları(!) her durumda haklı görüp, körü körüne haklı bulanlar düşünsün madem özel hayatla alakalı meseleyi. Rasyonel insanlar genelde hiçbir şeyi böylesine dogmatik olarak savunmazlar zaten.

bence bu da yeterli değil. eğer çocukları olmadıysa istemişler de mi olmamış yoksa ikisinden birinde sorun mu varmış? hatta sorun hangisindeymiş bu da yazılsın. sonuçta bu da çok önemli bi konu. niye ben kısır biriyle evleneyim ki?

bence bu da yeterli değil. eğer çocukları olmadıysa istemişler de mi olmamış yoksa ikisinden birinde sorun mu varmış? hatta sorun hangisindeymiş bu da yazılsın. sonuçta bu da çok önemli bi konu. niye ben kısır biriyle evleneyim ki?

Dimi. Kesinlikle bütün sağlık sorunları, üreme yeteneği hatta performansları da eklensin. Yetmez eski sevgililer ve onlarla ne kadar ileri gidildiği de eklensin. Boşanmış insan sonuçta, belli mi olur ne yapacağı..

Bu neden ilginizi çekti ?
Boşanmış biri olarak evliliğe çok meraklı olduğumu söyleyemem.. Ama tabii kendimi hazır hissettiğimde evlenmeyi düşünüyoruz..

Çünkü haketmiyorsun. Boşanmış olduğun halde bir adam (hem de bekar) seninle evlenmek istiyorsa üzerine atlamalısın. Reddetmek gibi bir ihtimal yok.

Bu neden ilginizi çekti ?
Boşanmış biri olarak evliliğe çok meraklı olduğumu söyleyemem.. Ama tabii kendimi hazır hissettiğimde evlenmeyi düşünüyoruz..
verdiği cevap hoşuma gitti de ayrıntısı öğrenmek istedim :)

Back