Ya hu oldu olacak alnımıza yazalım, öyle gezelim.Aynen boşanmış adama boşanmış yazmalı kocası ölmüşe dul,evlenmemişe bekar.
Bu ne gericilik ne de başka bişey gizlenen şey ne ki? Herşey insanlar için sonuçta.
o da bişey mi 3 kere bebek aldırıp, diktirip sonra kırmızı kuşakla evlenenler de var. çok doğru yazmışsınız. işte hayat böyle göründüğü kadar basit değil o yüzden bu kadar mutsuz oluyoruz. sadece görünenlere göre değerlendirdiğimiz için. herkesin evliliği iki gün sonra bitebilir. işte bunlar hep imtihan ama anlayana..Bir kadın ya da erkek "dul" olmadan da ahlaksız, karaktersiz ve kalitesiz olabilir. Bu etiketleme ve önyargılarımız yüzünden kek gibi kandırılmaya her daim mahkumuz. Mesela bakire kalıp evli bir adamla üç sene her haltı yiyen , adamı bebeği olmasına rağmen bırakmayan kız geçen hafta kırmızı kuşakla evlendi. Hayırlı olsun nişanlısına.
Ben de bir dul olarak sevdiğim adamla evlendim onu aldatmadan. O bakireydi ben duldum. Anlayana....
Aynen öyle.. Ben sırf evleneceğim insanı kandırmayayım diye bütün girdiğim ortamlarda boşanmış olmamın açıklamasını yapmak istemem şahsen.. Evleneceğim adamı da nüfus cüzdanımda bekar yazıyor diye kandırmam.. Eski sevgilimi herkese anlatmak açıklamak zorundamıyım ki eski eşimi sırf birileri bunu kullanacak diye herkese anlatmak zorunda kalayım???Ya hu oldu olacak alnımıza yazalım, öyle gezelim.
Kimseyi ilgilendiriyor mu benim medeni halim, en ince ayrıntısına kadar? Herkes bilmek zorunda mı o kişinin 2 kere başarısız bir evlilik yaptığını? Boşanma sebeplerini de yazalım o vakit, hiç gizli, özel bir şey kalmasın he?
Bazen insanlar yaşadıkları kötü durumları kendilerine saklamak isterler, hiç var olmamış saymak isterler, biraz saygı duymak lazım. Belki de her kimliğini gören kişiye yaşadığı trajediyi birkaç cümleyle de olsa açıklamak istemiyor! Olamaz mı ya?
Evli birinin şu çıkarımı yapabilmesi gerekir, ben yaşamadığım halde anlıyorum yani...
Değilsin tabi. Yok kandırmaymış şuymuş buymuş. Ya hu insan olan, dürüst olan zaten evlilik aşamasına gelmeden, hayatının dönüm noktalarını paylaşır o adamla. Sanki sır yani, daha önce evlendiğine göre zaten herkes biliyor, en azından tanıdıkları. Çorap söküğü gibi gelir, gbt mi bu? Siz nasıl insanlarla nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz anlamıyorum ki? Paranoyada zirve yapıyorlar arkadaş!Aynen öyle.. Ben sırf evleneceğim insanı kandırmayayım diye bütün girdiğim ortamlarda boşanmış olmamın açıklamasını yapmak istemem şahsen.. Evleneceğim adamı da nüfus cüzdanımda bekar yazıyor diye kandırmam.. Eski sevgilimi herkese anlatmak açıklamak zorundamıyım ki eski eşimi sırf birileri bunu kullanacak diye herkese anlatmak zorunda kalayım???
Ya hu oldu olacak alnımıza yazalım, öyle gezelim.
Kimseyi ilgilendiriyor mu benim medeni halim, en ince ayrıntısına kadar? Herkes bilmek zorunda mı o kişinin 2 kere başarısız bir evlilik yaptığını? Boşanma sebeplerini de yazalım o vakit, hiç gizli, özel bir şey kalmasın he?
Bazen insanlar yaşadıkları kötü durumları kendilerine saklamak isterler, hiç var olmamış saymak isterler, biraz saygı duymak lazım. Belki de her kimliğini gören kişiye yaşadığı trajediyi birkaç cümleyle de olsa açıklamak istemiyor! Olamaz mı ya?
Evli birinin şu çıkarımı yapabilmesi gerekir, ben yaşamadığım halde anlıyorum yani...
olayı anlayamadım. boşanmış olan siz misiniz? ve evli misiniz?üşenmedim gitti sordum benimkine..
bekar birinden o 'boşanmış' kadından hoşlandığı kadar hoşlanmadığı içinmiş..
cevap bu kadar basit zaten, sormaya bile gerek yok..
Ya sanki her durumda içimiz dışımız bir, şeffaflıktan ölen bir ülkeyiz, afişe edecek bir bu kaldı geriye! Git ya, bu konuda ağzımı açmayayım, açarsam durduramam çünkü!Hatta boşananlara vesika verelim bence. Vesikası yanında olmadan sokağa çıkamasın. İçinde de neden boşandığı, kaç kez seviştiği falan yazsın ki olur da o insanla evlenecek olan biri olursa en ince ayrıntısına kadar her şeyi bilsin.
Benim benolayı anlayamadım. boşanmış olan siz misiniz? ve evli misiniz?
bence bu da yeterli değil. eğer çocukları olmadıysa istemişler de mi olmamış yoksa ikisinden birinde sorun mu varmış? hatta sorun hangisindeymiş bu da yazılsın. sonuçta bu da çok önemli bi konu. niye ben kısır biriyle evleneyim ki?Hatta boşananlara vesika verelim bence. Vesikası yanında olmadan sokağa çıkamasın. İçinde de neden boşandığı, kaç kez seviştiği falan yazsın ki olur da o insanla evlenecek olan biri olursa en ince ayrıntısına kadar her şeyi bilsin.
Ben tercih etmezler bekar biri diye düşünürdüm Allah Allah :))Bu durumu daha çok yaşayanlara soruyorum..neden bekar erkekler ya da bayanlar dul birini tercih eder?
yani sevgilin bekar senle evlenmek istiyor ama sen evlenmiyosun yaniBenim ben
Evli değilim evlilik erteleyenim ..
bence bu da yeterli değil. eğer çocukları olmadıysa istemişler de mi olmamış yoksa ikisinden birinde sorun mu varmış? hatta sorun hangisindeymiş bu da yazılsın. sonuçta bu da çok önemli bi konu. niye ben kısır biriyle evleneyim ki?
Bu neden ilginizi çekti ?yani sevgilin bekar senle evlenmek istiyor ama sen evlenmiyosun yani
Bu neden ilginizi çekti ?
Boşanmış biri olarak evliliğe çok meraklı olduğumu söyleyemem.. Ama tabii kendimi hazır hissettiğimde evlenmeyi düşünüyoruz..
verdiği cevap hoşuma gitti de ayrıntısı öğrenmek istedim :)Bu neden ilginizi çekti ?
Boşanmış biri olarak evliliğe çok meraklı olduğumu söyleyemem.. Ama tabii kendimi hazır hissettiğimde evlenmeyi düşünüyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?