Doğuma Hazırlık Doğum çantasında ne olmalı ve ne zaman hazırlanmalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Pijama demissiniz ama ben lohusa degil de normal onden dugmeli aldim karin kismi bol degil bu sorun olur m? Gecelik sart mi almadim.
Ben 2 lohusa pijamasi bir de gecelik almıştım yanıma. Benim dogum sezeryan oldu o yüzden pijama gecelikten daha çok işime geldi diyebilirim. Geceligi eve gelince giydim. Hastanede 1gun kaldık . Pijamanin yedeği olmalı, lekelenme olabiliyor, hastane odaları çok sıcak ve aşırı terleyebiliyorsunuz, pamuklu atletler bir de sırt havlusu çok iş görüyor. Pijamanin önden düğmeli oluşu bence daha kullanışlı. Ben eve gelince lohusa pijamalarim yerine önden düğmeli bir pijama giydim daha çok rahat ettim. Kısacası normal doğum durumu varsa gecelik daha rahat ama sezeryan olacaksa pijama yeterli oluyor.

Merhaba,
Hem kendi doğumumda hem de doğumlarına eşlik ettiğim gebelerin doğumlarında tecrübe ettiğim kadarıyla, şunlar olmazsa olmaz:

- 2 tane gecelik
- Çorap ve çamaşır
- Ped
- Terlik (duş kullanılacaksa +parmak arası da koyun)
- Hırka (mevsime göre)
- Makyaj malzemeleri (doğumdan sonra fotoğraflarda bakımlı olmak isterseniz)
- Saç tokası, tarak
- Hurma, kuruyemiş, atıştırmalık kraker, kutu meyve suyu, su (doğumda enerji vermesi için)
- Bebek için 2 takım hastane çıkışı ya da body takımı
- 2 tane penye battaniye
- Bebek bezi
- Biberon, mama, emzik önermiyorum. Emzirmeye odaklanın.

Sevgiler.

Merhaba,
Hem kendi doğumumda hem de doğumlarına eşlik ettiğim gebelerin doğumlarında tecrübe ettiğim kadarıyla, şunlar olmazsa olmaz:

- 2 tane gecelik
- Çorap ve çamaşır
- Ped
- Terlik (duş kullanılacaksa +parmak arası da koyun)
- Hırka (mevsime göre)
- Makyaj malzemeleri (doğumdan sonra fotoğraflarda bakımlı olmak isterseniz)
- Saç tokası, tarak
- Hurma, kuruyemiş, atıştırmalık kraker, kutu meyve suyu, su (doğumda enerji vermesi için)
- Bebek için 2 takım hastane çıkışı ya da body takımı
- 2 tane penye battaniye
- Bebek bezi
- Biberon, mama, emzik önermiyorum. Emzirmeye odaklanın.

Sevgiler.

bu listenin bu kadar kısa ve makul olması çok hoşuma gitti. İnternette öyle listeler görüyorum ki sanki çocuğu 1 haftlalığına hastanede bırakacağız, o kadar çok! Ne gerek var diyordum ki cidden yokmuş...

Millet niye hastaneye yeni doğum yapmış kadının yanına gidip geliyor hiç anlamıyorum ya. Refakatçisi ve belki çok çok yakını dursa yeter bence (anne,abla, en yakın arkadaş). Eve geçince gel gör bebeği. Yazık yeni doğum yapan kadın bir de gelen gidene nasıl görüneceğim ne ikram edeceğim derdine düşüyor. Şu zaman da hiç birşeyi rahat yaşayamıyoruz ya hep bir organizasyon telaşı yüzünden anı yaşayamıyoruz. Bende çok abartılı listeleri düşünmüyorum açıkçası hele yazın hiç gerek yok kat kat kıyafetlere.

bende bugün hazır olan eşyaları çantasına koydum bebeğimin.

10 ad. bebek bezi
1 pk. ıslak havlu
1 pk. bebek temizleme pamuğu
2 ad. penye battaniye
3 ad. havlu farklı büyüklüklerde
3 ad. ağız mendili
3 ad. sırt havlusu
3 ad. alt üst takım (zıbın, patikli alt, kollu üst, çorap, bere)
1 ad. eldiven (eldivene karşıyım)

daha biberon emzik pişik kremi vücut losyonu gibi ufak tefek şeyler eklemeyi planlıyorum

ped yerine hasta bezi daha iyi bence. yada bebek bezi kullanmalı anne de

Ben iki buçuk ay önce normal doğum yaptım. Doğum çantamı 28. haftadan itibaren yavaş yavaş hazırladım. Biraz da heves oluyor ☺️ Ekim ayında 39+4'te bebeğim çok şükür dünyaya geldi. Doğum çantam çok dolu değildi. Zaten buna rağmen kullanmadığım çok şey oldu. Hastanede 1 gün kaldım.

Anne için
- Önden açılan pijama ve gecelik (sadece gecelik kullandım)
- Sabahlık (Kullanmadım)
- İç çamaşırı ( Kilot ihtiyacım olmadı çünkü kilot şeklinde giyilen hasta bezi kullandım Depend marka çok kullanışlıydı)
- Çorap (Kullandım)
- Terlik (Kullandım)
- Havlu ( Kağıt havlu kullandım)
- Göğüs pedi (Sütüm hemen o kadar çok gelmediği için kullanmama gerek kalmadı)
- Göğüs ucu kremi ( Eve geldiğimde bol bol kullandım orada değil)
- Hasta bezi ( Favorim buydu çok kullandım)
- Hijyenik ped ( Hasta bezi tercih ettim)
- Kirliler için poşet ( Kullandım)
- Kağıt havlu (Kullandım)
- Kişisel bakım (Hevesle krem, rimel falan koydum ama sadece tarak ve toka kullandım )
- Şarj aleti

Bebek için:
- İki takım hastane çıkışı: İç body, patikli alt, dış zıbın, çorap, şapka, eldiven. (Sadece birini kullandım)
- İç body
- Bir kalın bir penye battaniye ( Kullandım her ikisini de)
- Sanırım on tane bez (Kullandım ama kaçını hatırlamıyorum)
- Islak mendil ( Kullandım)
- Alt değiştirme örtüsü (Kullandım)
- Küçük çöp poşeti ya da poşet kirliler için (Kullandım)
- Biberon (Hemen süt gelmediği için kullanmadım)
- Emzik (Kullanmadım)

X