Doğuma Hazırlık Doğum çantasında ne olmalı ve ne zaman hazırlanmalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bugun butun bebisin kiyafetlerini yikadim ikinci oldugundan ilkin kiyafetlerini giydirecegim cinsiywt ayni oldugundan.. insallah haftaya cantayida hazirlayacagim simdi 27 hafta bitti erken ama olsun yinede kwnarda durmasinin zarari yok sicaklarda zaten agirlasicam bide utusudur hazirligidir ugrasamam..
Cantaya koyacaklarim

bebek icin
Iki hastane cikis takimi
1tulum
Emzik
Bez, islak mendil
Alt acmabezi
Biberon
Puset

Anne icin
Iki tane gecelik, sabahlik
1pijama
Terlik
Rulo selpak
Iccamasir
Tülbent
Emzirme onlugu
Goguspedi
Kamera fotograf makinasi telefon sarji
Makyaj malzemesi
Gelenlere ikram icin lokum kolanya
Ama süslü tül aldim pembe onun icinde suslu sepetle ikram edilecek :))
Simdilik aklima gelenler bunlar eklersem yazarim yine :))

Bugun butun bebisin kiyafetlerini yikadim ikinci oldugundan ilkin kiyafetlerini giydirecegim cinsiywt ayni oldugundan.. insallah haftaya cantayida hazirlayacagim simdi 27 hafta bitti erken ama olsun yinede kwnarda durmasinin zarari yok sicaklarda zaten agirlasicam bide utusudur hazirligidir ugrasamam..
Cantaya koyacaklarim

bebek icin
Iki hastane cikis takimi
1tulum
Emzik
Bez, islak mendil
Alt acmabezi
Biberon
Puset

Anne icin
Iki tane gecelik, sabahlik
1pijama
Terlik
Rulo selpak
Iccamasir
Tülbent
Emzirme onlugu
Goguspedi
Kamera fotograf makinasi telefon sarji
Makyaj malzemesi
Gelenlere ikram icin lokum kolanya
Ama süslü tül aldim pembe onun icinde suslu sepetle ikram edilecek :))
Simdilik aklima gelenler bunlar eklersem yazarim yine :))

Peki gecelik için tavsiyen var mı? emzirmek için kolay bir yakası olmalı değil mi? Önü açılanlardan bulmak çok zor oluyor aslında..

Peki gecelik için tavsiyen var mı? emzirmek için kolay bir yakası olmalı değil mi? Önü açılanlardan bulmak çok zor oluyor aslında..

Normal geceliklerde o problem oluyor lohusa geceliklerinde olmuyor genwli dugmeli zaten yeni gordum bide lcwkikiden aldim kirmizi bilek ustu bebek var ustunde yakasinda karsilikli ikili uc sira dugme koymuslar busenenin lohusa modeli herhalde.. rahat o modelleride tavsiye edeeim..

Arkadaşlar merhaba bende eksiklerimi tamamladım bugün bebeğin eşyaları hazırda benimkiler daha hazır değil benimde listem şöyle. Bu arada bnim ikinci bebeğim ama hem cinsiyet farklı hemde mevsim o yüzden biraz tereddütlüyüm. Ayrıca ilki sez.ama şimdi normal deniyeceğim olmazsa yine sez. 1 veya 2 gün belli değil ama ne olur ne olmaz diye 2 günlük hazırlıyorum benimkiler henüz valizde değil.

Bebek için,
3 tane benye battaniye
3 kısa kollu çıt çıtlı badi
3 patikli alt üst takım
2 iç zıbın
1 penye yelek
1 patikli tulum
5 ağız mendili
3 er eldiven çorap şapka
Bez ıslak mendil kutulu emzik
Süt sağma makinası ve biberon (ilki pek ememediği için ne olur ne olmaz evimde uzak hastaneye)
Kirli poşeti

Benim için,
Banyo havlusu, şampuan
Çıkış için eşofman takımı
1 pijama takımı
2 gecelik
4 kilot
2 emzirme sütyeni
2 çorap
Terlik
havlu peçete, deodorant, diş fırçası, diş macunu, permatik
Bol miktarda gece pedi, göğüs pedi, kutulu ikili göğüs ucu (benim göğüs ucum fazla olmadığı için ihtiyaç duyuyorum)
Lohusa tacı, lastik toka.
Kirli poşeti
Telefon şarj aleti ve makyaj malzemelerimi giderken koyucam.

İnşallah normal olurda bir gün kalır gelirim evime başkada bişey lazım olmaz :emir_bebek:

merhaba anne adayları bende 2 ci anne adayıyım daha 3 aydan fala zamanım var benimde inşallah rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

bende 23.haftanın içindeyim ama doktor 14 ekimde doğumun olcak dedi senin nasıl daha geç oluyo onu anlamadım yahu..

öncelikle merhabalar,
şimdi hastaneden çıkarken için eşofman takımı demişsiniz ama gerek var mı pijamalarımızla çıkarız zaten kapıdan çıkıp arabaya binmeyecekmiyiz hem sabahlıkta var nasılsa.
diğer sorumda yanımıza alacağımız alt iç çamaşırı hamileyken kullundığımız büyüklerden mi olmalı,yoksa eskidende kullundığımız klasik boy mu.

öncelikle merhabalar,
şimdi hastaneden çıkarken için eşofman takımı demişsiniz ama gerek var mı pijamalarımızla çıkarız zaten kapıdan çıkıp arabaya binmeyecekmiyiz hem sabahlıkta var nasılsa.
diğer sorumda yanımıza alacağımız alt iç çamaşırı hamileyken kullundığımız büyüklerden mi olmalı,yoksa eskidende kullundığımız klasik boy mu.

çıkış için eşofman tercih meselesi tabi, ben koymak istedim ne olur ne olmaz diye :KK70: iç çamaşırı da eğer sezaryen olursam diye dikişleri rahatsız etmeyecek şekilde olmasına dikkat ettim ne olur ne olmaz. Ben şu anda yani hamileyken normal iç çamaşırlarımı kullanabiliyorum ama sezaryenden sonra bunları kullanamam diye biraz daha büyük olanları tercih ettim.

slm kızlarr... bende 28e girdim bugün, 2.olucak benimse ilki (kızım) yazdı ve bi çıtçıtlı badiyle geçirdik :))bu (oğluşum) kış bebeği olucak kısmetse ve ne giyderceğim konusunda kararsızım hastaneye ne götürmeliyim,nası giydirmeliyim hiç bilmiyorum??? izmirde yaşıyorum burası çok soğuk olan biyer diil ama büyükler bebek o üşür diyolar... Yardıımmmm..... :KK76:

Ya herkes citcitli body koymus ama bebegin gobegi dusmeden giydiriliyor mu o ?

Giydirilir sorun olmuyor.
Bir de sıcak havalarda çocuk yeni doğmuş bile olsa kat kat giydirmek doğru değil. Tek dikkat edilmesi gereken şey bebeğin olduğu odada pencerenin açık olmaması gerekiyor. Benim oğlum ilk 1 ay kat kat giydirmemiz sonucu isilik olmuştu. Sonra tek çıtçıtlı body ile giydirmeye başladım bütün isilikleri geçti. Çorap giydirdim ince, gaz problemimiz vardı çünkü. Ben kat kat giydirme taraftarı değildim ama büyüklere anlatamıyorsun işte. İlla bebeğin sıcaktan isilik çıkartması lazımmış anlamaları için.

Son düzenleme:
23gunluk bebegin var ve antalya sicaginda giydirdigim en cok kisakollu citcitli badi. Dogdugundan beri oyle giydiriyorum klimayi yaktigimda uzun kollu giydiriyorum sadece

aşağıdaki linkten yardım alabilirsiniz.elimden geldiğince kapsamlı hazırlamaya çalıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim spinal sezeryandı.gecelik ve pijama takımı almıştım.ben geceliği ilk gün giyecektim.ama hasta bakıcılar kanama olduğundan elbise geceliği giydirmek istemediler.uzun olduğu içn sıkıntı olur dediler.pijama takımının sadece üstünü giyindim.altta bakıcılar temizliği yaptıktan sonra kocamannnn gazlı bezlerii koydular.yarım saatte bir kontrol ettiler.belden aşağısı uyuşuk olduğundan alt taraf çıplak yattım.sonra ayağa kaldırmaya geldiklerinde elbise geceliği giyindim.ama şu var arkadaşlar aklınuzda olsun hani fotoğraflarda falan güzel görünmek için güzel geceliği sonraya bırakıyoruz ya.şimdi bakıyorum en önemli fotolar bebeğinizle ilk buluşmanız en önemli anınız.sıralamanızı ona göre yapın yani...tavsiye :)
Coookkk uzun zaman olmus ama bir danismak istedim ben suan sadece lohusa sabahlikli pijama takimi aldim kirik beyaz renginde dogumdan hemen sonra onu giyersem kan gecme ihtimalibyuksek oldugundan fotograflarda giyemem diye uzuluyorum baska bir takim daha almak istiyorum onuda hemen giyersem şık birsey olmali gelen giden onunla gorecek sizce ne yapmaliyim malum lohusa pijamalarida pahali....

slm kızlarr... bende 28e girdim bugün, 2.olucak benimse ilki (kızım) yazdı ve bi çıtçıtlı badiyle geçirdik :))bu (oğluşum) kış bebeği olucak kısmetse ve ne giyderceğim konusunda kararsızım hastaneye ne götürmeliyim,nası giydirmeliyim hiç bilmiyorum??? izmirde yaşıyorum burası çok soğuk olan biyer diil ama büyükler bebek o üşür diyolar... Yardıımmmm..... :KK76:

kendımız ne gıyıyorsak bır kat fazlası denır normalde..
bn hastaneye hastane çıkışı,zıbın ve yelekle gıdeceğim..bır de battanıye olunca ustunde yeterde artar.. fazlası isilik yapar dıye düşünüyorum..

Pijama demissiniz ama ben lohusa degil de normal onden dugmeli aldim karin kismi bol degil bu sorun olur m? Gecelik sart mi almadim.

X