Doğuma Hazırlık Doğum çantasında ne olmalı ve ne zaman hazırlanmalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

almira85

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
911
27
arkadaşlar güncel bulamadım bende kendim açtım. ben perşembe günü 28.haftaya başlıycam iş yerinde bi arkadaşım 37 de izne çıktığı gün doğum yaptığı için eşim evhamlı. bebişimizin herşeyi hazır çantada hazır olsun istiyor ne koymalıyım çantaya ne kadar olmalı bende hazır olanlar şunlar bu arada aralıkta doğumum

*bebişimin hastane çıkış takımı
*badi,zıbın,tulum,çorap,patik,eldiven vs.
*penye,polar battaniye-puset
*biberon,emzik,temizlik malzemeleri (dalin marka)
*önden düğmeli gecelik-pijama takımı-çorap-hırka
*emzirme sütyeni-kilot
*göğüs pedi ve kremi

canım 32. haftadan sonra arabanızda ya da evinizde acil bir doğum için bir canta ahzır olmalı.

çünkü erken doğum olabilir hiç beklenmedik bir anda.

ben doğum yapalı 4 bucuk ay olmak üzere.

doğum cantam hazırdı ama sürekli birseyler ekleme gereği duyuyordum

1 takım 10lu hastane cıkısı

1 takım 5li hastane cıkışı

2 adet polar battanıye ( nisan ayından doğum yaptım)

2 adet penye battaniye

4 bady

4 patikli pantolan

4 çorap

extra eldiven

emzikler

biberon( ne olur ne olmaz diye doğum sezeryanlı isesart)

şapka
pipet( anne için dikişler sıkıntı yaratabiliyor beslenmk için )

anne için çorap alt çamasır hasta bezi bol bol orkid önden düğmeli gecelik ve pijama hırka terlik havlu çok terleniyor ter için kağıt havlu pet bardak

ve bunnlar bebeğime yetmedi çünkü bebekler cok sık kaka yapıyor ilk gunlerde mekonyumu dısarı atıyorlar.
ve sezeryanda 2 gece yatıyorsun hastanede.

hmmm baska baska bence herseyi bol bol al derim kulanmadığını geri getirsin zaten.
orda cici dedne düşmeyinderim..

şimdiden hayırlı doğumlar sağlıkca alın bebeğinizi kucağınıza

Canım ben 34. Haftada hazırladım şuan 37. Haftama girdim ve unutmamak adına dün arabaya indirdik . Bir bebeğe bir bana çanta yaptım

bebeğin çantasına

15 tane bebek bezi ıslak mendil pişik kremi
10lu hastane çıkışı
5li hastane çıkışı
3 takım pijama
6 çırçıtlı bady
3 iç zıbın takımı
1 yelek 1 hırka
1 polar 1 penye battaniye
yedek eldiven, şapka ve önlük
7 tane küçük ağız mendili 1 tane yüz örtüsü çıkış için, 1 tanede orta boy bebek terler diye mendil
6 çorap patikler
biberon, emzik, emzik kutusu, süt pompası
oto koltuüu ve alt açma
(bebeğin ilk kıyafetlerini ayrı bir bölmeye koydum yani 10lu takımla 1 adet bebek bezini ebe istiyormuş doğuma girerken vermek kolay olsun diye)

kendi çantama
1 paket hasta bezi
1 paket hijyenik ped
3 gecelik, 2 pijama, 1 sabahlık(1 geceliği doktorum sancı dönemi için istedi)
10 tane pamuklu iç çamaşırı
2 tane emzirme sütyeni
göğüs pedi ve kremi
1 banyo 1 el havlusu
şampuan, duş jeli, tarak, kurutma makinası
nemlendirici krem, deodorant, makayaj çantası
lohusa tacı, başörtüşü ve toka
çıkış için eşorfman takımı
fotoğraf makinası, şarj aletleri
evlenme cüzdanı, nüfüs kağıdı ve hastane dosyası
umarım eksik kalmamıştır

:ecrin_bebek: çantayı hazırlamak da bi dert desenize bana bi bavul lazım bu durumda kayınvaldemin küçük bavulunu alırım artık

ay ya siz 1 için hazırlıyorsunuz ben ikiz ne yapacam bunların 2 katı yanii 14 haftalığım 1 ay sonra eşyaları almaya başlayımmm ancaaaaaa çünküü

Ya kızlar bunlar fazla değil mi? Ne bilim sezeryan olsa 2 gün normal olursa 1 gün kalıp sonra doğru eve yani : ) Eğer istenmedik bir durum olursa eve gider birileri bir şeyler alır gelir yani.Bu ne yahu valaha bavul lazım cidden.Biz ablam için de hazırladık ama bu kadar fazla eşya koymadık, nitekim gerek de olmadı zaten.

valla konu çok önce yazılmış ama okuyunca bende şaşırdın baya bir teferruatlıymış:)

ben de bugün yıkamaya başladım artık kızımın cicilerini.kurusunlar ütüleyip kaldırcam çantaya 1-2 haftaya koyarım 34.haftadayım

ben de bugün yıkamaya başladım artık kızımın cicilerini.kurusunlar ütüleyip kaldırcam çantaya 1-2 haftaya koyarım 34.haftadayım

senin baya az kalmış:) ben şimdilik sadece kendi ihtayaçlarımı koydum ne olur olmaz diye çünkü artık bi şekilde hastanede kalıcaz iyisinde de kötüsündede:KK43:

ben normal kullanım için bile o kadar çok şey almadım, çok fazla almaya gerek yok bebek çok çabuk büyüyor dediler, bence fazla abartılmış hastaneye götürülecek eşyalar.

ben sezeryan olucam diye rahat davranıyorum ama ne olur ne olmaz ben çantayı hazırlamaya başliyim bari korktum şimdi.

bebek için 2 takım hastane çıkışı,1 tane 2li takım,1 tane zıbın koydum tabi bez de.gerekli olacağını sanmıyorum ama pişik önleyici krem de koydum.hastaneden verdikleri broşürde her ihtimale karşı çaybardağı ve çaykaşığı koyun yazıyordu onlarıda koydum minik biberon suluk.
kendim iç,in terleme ve kan falan olması ihtimaline karşı 2 gecelik 1takım sabahlıklı pijama.3 çift çorap 2-3 atlet,2 k,lot,3 hasta bezi,1 paket ped,meme başı kremi,lohusa tacı,makyaj malzemesi,1 havlu
babasınada eşofman(hastane şehir dışında olduğu için)

bende artık yavaş yavaş kızımın çantasını ve kendi çantamı hazırlamaya başladım ama banada bu listedikiler biraz fazla geldi ben biraz daha eliyerek içlerinden bazılarını yanıma almayı düşünüyorum mesela 15 adet bebek bezi dıe yazılmıs ama hemen hemen bütün hastanelerde en az 4-5 tane olmak üzere bebek bezi veriliyor o yuzden o kadar çok götürmeye gerek yok bence

ah ahhh ne güzel heyecanlarrr...bizde 2,5 aylık oldukk..bende harıl harıl hazırlanıyordum şimdi çok şükür yanımda bebeğim.sağlıkla sizlere nasip olsun inş.şunu söyleyeyim hastanenizle mutlaka konuşun neleri verdiklerini sorun.mesela benim hastanemde bez falan verilmiyordu.yanınıza alacaklarınızı ona göre belirleyin.2 takım gecelik şart.emzirirken çok terliyorsunuz.atlet alın mutlaka. orkid almayın işe yaramıyor.bebek bezinin kenarlarını kesip onu kullanıyorsunuz.o yüzden bezi bolca alın.birde hastanede kaç gün kalacaksınız sorun.benim sezeryandı 2 gece kaldım.o yüzden miktarları ona göre belirleyin.
ha bebek şekeri falan isteğinize kalmış birşey listeyede hatırlatma amaçlı yazılmıştır mutlaka.saçma gelmesin çünkü bende hazırladım üstelik biz kutlama yaptık hastanede.:))) bu tercihler size kalmış.ama arkadaşında hatırlatması güzel olmuş.

Bende 37 haftalık oldum ama 2 hafta önceden hazırladım.bazı arkadaşların hazırlıklarını gördüm çok abartıldığını düşünüyorum.neticede 2 gece kalınacak.ben çantamıza
5 li hastane çıkışı
2 tane tulum
2 tane çıt çıtlı atlet.
3 ağız mendili ve 1 eldiven.
1 tane battaniye ,
2 çorap ,
bebek bezi
kendim için
2 pijama takımı ve iç çamaşırı ve emzirme sutyeni
terlik, havlu,peçete,hasta bezi
yatak için pike takımı koydum..
Biberona kremlere çeşit çeşit bebek kıyafetlerine gerek yok bence:KK34:

Bende 37 haftalık oldum ama 2 hafta önceden hazırladım.bazı arkadaşların hazırlıklarını gördüm çok abartıldığını düşünüyorum.neticede 2 gece kalınacak.ben çantamıza
5 li hastane çıkışı
2 tane tulum
2 tane çıt çıtlı atlet.
3 ağız mendili ve 1 eldiven.
1 tane battaniye ,
2 çorap ,
bebek bezi
kendim için
2 pijama takımı ve iç çamaşırı ve emzirme sutyeni
terlik, havlu,peçete,hasta bezi
yatak için pike takımı koydum..
Biberona kremlere çeşit çeşit bebek kıyafetlerine gerek yok bence:KK34: