• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Üzerimize Geliniyor ! Biz Nerede Yanlış Yapıyoruz ?

Ben de taşlanırım diye söylemek istemedim , iki kişiyiz bizde de o civar masraf oluyor.Mutfak masrafından kısılmamalı bütçeye göre harcanmalı diye düşünenlerdenim.
Taslanacak birsey yok ki , ulkenin hali ortada ,normal beslenen bir aile icin bu zamlarla 2 bin lira bile yetmiyor
O yuzden cok sasirdim konu sahibine , 400 ile mutfagi halledebiliyorsa gercekten cok sansli

Taslanacak birsey yok ki , ulkenin hali ortada ,normal beslenen bir aile icin bu zamlarla 2 bin lira bile yetmiyor
O yuzden cok sasirdim konu sahibine , 400 ile mutfagi halledebiliyorsa gercekten cok sansli
evet hallediyorum canm çok şükür herşeyimide alırım
peynirimi 3 çeşit ,, zeytinimi yağımı aylık tereyağımı balımı tahini pekmezi kuruyemişimizi deterjanlarımı vs.. ama burda hep ben takip ederm mesela iki tane uygun market var ordan alırım normal bir marktten alsam zaten 400 tl olan tutar 600 tl fark eder direk
birde aktüelleri takip ederim

inanın şu an midem agırıyor iş yerinde.. kendime çok yükleniyorum sanırım .. zaten ben yazın 400 tl atıyordum onuda tatilimize harcadık.. ben o tatili yapamadıktan sonra köşeye atsam neye yarar ki ? sanırım annem eskiden çok sıkıntı çektiğimizi bildiği için böyle davranıyor yine öyle olmayın diye işten cıkarsan
Ben hic anlamadim neden bu kadar kafaya taktiginizi ? Koskoca kadinsiniz size ne annenizin yorumundan , ayrica bu kadar kisip para biriktirmek zorunda degilsiniz , imkan oldukca atarsiniz kenara , her insan tatile gitmeli , hafta sonu disari cikmali , abartacak seyler degil bunlar

herkesin gideri farklıdır bazı marketler çok pahalı.. bütce bu kadar olunca mutfağa cok ayıramıyorum ama yinede kısmıyorum hiç etimizide yiyoruz balığımızıda tavuğumuzda.. köşeye para atamadığım zaman çok kötü oluyorum
gerçi atsamda yazın tatile düğünlere gidiyor.. elde var sıfır
acaba cidden boş mu çalışıyorum

Ben hic anlamadim neden bu kadar kafaya taktiginizi ? Koskoca kadinsiniz size ne annenizin yorumundan , ayrica bu kadar kisip para biriktirmek zorunda degilsiniz , imkan oldukca atarsiniz kenara , her insan tatile gitmeli , hafta sonu disari cikmali , abartacak seyler degil bunlar
biirktirmek zorundaymışım işte çalışıyor isem böyle birşeylerin sahibi olamayız ama bir yandanda haklı mı .. birde
mutfak masrafını aylık alınca daha mı çok tutuyor ki acaba diyorum haftalık yatta bittikçe mi alsam

Valla fazlasını istemek napabilirim demek allahtan bela istemek gibi bir şey olur ayol daha ne yapacaksınız muazzamsınız tebrik edip geçiyorum sizi
ben kendimi hiç öyle görmüyorum ama biriktirdiğimde gidince..
birşeylerin sahibi olmayı çok istiyoruz herkes gibi özellikle kiradan kurtulmayı ama böyle birikim yapamadıktan sonra
yahut yaptığım birikim gittikten sonra boşuna çalışmışım gibi sanki..

herkesin gideri farklıdır bazı marketler çok pahalı.. bütce bu kadar olunca mutfağa cok ayıramıyorum ama yinede kısmıyorum hiç etimizide yiyoruz balığımızıda tavuğumuzda.. köşeye para atamadığım zaman çok kötü oluyorum
gerçi atsamda yazın tatile düğünlere gidiyor.. elde var sıfır
acaba cidden boş mu çalışıyorum
18 yildir essek gibi calisiyorum , hicbir zaman amacim para biriktirmek olmadi , insan gibi yasamak icin calisiyorum , bence dusunce tarzinizi biraz degistirin

Ben sadece dün migrosa 160 tl verdim.Ha bunun içinde 2 günlük yiyecek var.4oo tl nasıl yani:KK53:

Siz bize burdan eğitim verin.Nasıl yapıyorsunuz? Anneniz zaten aşmıış 200 tl nasıl olur anlamadım.

Şu an kendimden utandım.Biz ne yiyoruz ya:kızgın:

Bende dün migrosa 300 verdim. Hem de 4 litre yağı 9 liraya kampanyalı almışken...

Sorun migros değil ama, eminim.

Ben sadece dün migrosa 160 tl verdim.Ha bunun içinde 2 günlük yiyecek var.4oo tl nasıl yani:KK53:

Siz bize burdan eğitim verin.Nasıl yapıyorsunuz? Anneniz zaten aşmıış 200 tl nasıl olur anlamadım.

Şu an kendimden utandım.Biz ne yiyoruz ya:kızgın:
bende burdaki yorumlardan sonra şaşkınım birde kendimi çok harcıyorum sanıyorum =)
canm ben aylık maaş yatınca eşimle çıkıyoruz mesela ne eksik hepsini yazıyorum asla ondan hariç birşey almıyorum evime
abur cubur kola cips vs hiç girmez..
burda kahvaltıkların çok uygun olduğu bir market var mesela
geçen ay köy peyniri aldım tam yağlı 20 tl verdim.
süzme peynir aldım mesela oglum için 500 gram çok seviyor 6 45 verdim.
birde yağlı siverek aldım yarım kilosuna 7 . 45 verdim 3 çeşit peynir aldım
kilosu 20 tl den zeytin aldım mesela 1 kilo =)
nescafe felan almam.. sütlü kahve sevdiğimiz için sadece türk kahvesi alırız..
kuruyemiş kendimize 35 tl olan kilosu karışıkdan alırız
oğluma daha iyisini alırım az birşey ona yetecek kadar misal..
tereyağı indirime girer 27 düşer 1 kilosu gider alırım hemen
deterjanımı aldım gecen ay bingo 5 kilo 22 tl alabildim
bingo yumuşatıcı aldım 13 . 90tl
gecen pril indirime girmiş 9 tl kaptım hemen takip ettim =)
makarnalar normal markette 1 . 75 mesela ben kendi marketimdem 1 . 25 alıyorum filiz makarnaları..
zeytinyağı 35 den aşağı değil şimdi 27 tl aldm mesela
10 kuruş ondan 5 kuruş ondan 2 lira ondan derken böyle böyle ucuz tutuyor

Yani aileniz de iyi ki yardımcı olmuş ama söz sahibi de olmuşlar
Yardım etmesinler de karışmasınlar da
Aylık market benim 300 ü geçmez 200 pazar tutar
Oğlumun bezi falanı filanı 150 aşağı yukarı
Herşeyi de yer içeriz müsrif değilsiniz aksine iyi geçiniyorsunuz.

migros çok pahalı.. ben ordan almaya kalksam yetişemeyiz..

Kendi ürünleri bimle falan aynı aslında ama tercih etmiyorum ben.
Dün bende bingo aldım mesela 4,5 kilo mu 5 kilo mu ne 20 liraydı. Hani onu yazmışsın aldığından uygundu. Hele kampanya falan olunca kaçırmamak gerekiyor bence, ha öyle yapıyorum ama yine 2k +

Yani aileniz de iyi ki yardımcı olmuş ama söz sahibi de olmuşlar
Yardım etmesinler de karışmasınlar da
Aylık market benim 300 ü geçmez 200 pazar tutar
Oğlumun bezi falanı filanı 150 aşağı yukarı
Herşeyi de yer içeriz müsrif değilsiniz aksine iyi geçiniyorsunuz.
peki canm 300 tl herşeyi alabiliyormusun ? aylık geliriniz ne kadar ?

Eskiden aç kalırsak peynir ekmek soğan yeriz denirdi. Annenize söyleyin peynir olmuş 15-16 lira soğan olmuş 3 lira. Makarna olmuş 2.5 lira. Günümüze dönsün baya eskilerde kalmış zira.

Bu arada herşeyden kısarım ama çok çok ekstra ürünler olmamak kaydıyla mutfaktan kısmam. Bence kendinize yüklenmeyin.

Yaşadığınız yere gelmek istiyorum. Ne kadar ucuz yaşıyorsunuz.
Piknik en fazla 50-60 TL demişsiniz. Ben geçen hafta piknik yaptım toplamda 110 küsür TL ye mal oldu.
Öyle kırmızı et falan da yok yani. Salatalık malzemesini de evden götürdüm.
Valla iyi yaşıyorsunuz.
Aylık 400 TL mutfak 200 TL pazar diyorsunuz. Ben pazar giriyorum 100 tl harcıyorum eve geliyorum ortada bir şey yok. Marketteki masrafları hesaba bile katmıyorum.
Eve giren para sizin çok üstünüzde ama 2 ay önce eşim arabayı değiştirirken bile günlerce hesap kitap yaptık.
Helal size.

Yaşadığınız yere gelmek istiyorum. Ne kadar ucuz yaşıyorsunuz.
Piknik en fazla 50-60 TL demişsiniz. Ben geçen hafta piknik yaptım toplamda 110 küsür TL ye mal oldu.
Öyle kırmızı et falan da yok yani. Salatalık malzemesini de evden götürdüm.
Valla iyi yaşıyorsunuz.
Aylık 400 TL mutfak 200 TL pazar diyorsunuz. Ben pazar giriyorum 100 tl harcıyorum eve geliyorum ortada bir şey yok. Marketteki masrafları hesaba bile katmıyorum.
Eve giren para sizin çok üstünüzde ama 2 ay önce eşim arabayı değiştirirken bile günlerce hesap kitap yaptık.
Helal size.
evet öyle tutuyor mesela bende evden götürürüm sebzeleri
aldığımız kola, mangal kömürü bir tüm tavuk vs .. maksimum o kadar tutuyor cannm yine iyiymiş o zaman =)
arabayı değiştirmek için kredi mi çektiniz peki ?
burda 3 4 uygun market var onlar hariç burada çok pahalı ve marketteki fiyatlarda dağlar kadar fark var mesel dün bir markete girdimn
elidor saç sekillendiriciyi 8 90 tl alıyorum
orada 15 tl ağzım açık kaldı.

Back