Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi kızınıza gelişim için test yapıldı mı ?

Ya evet sormayın. insanlar ben de dahil neler yazdık yok tek odağı çocuğun ne kadar zor ve evliliğin çocuk yüzünden böyle olduğuna bizi ikna etmek.

Siz ve esiniz sevgisiz Anne babalarsiniz. cocuk ne yapsin, bir sekilde ilgi alaka cekmeye calisiyor.

Bahsettiginiz cocuk 2.5 yasinda. Öyle bahsetmissiniz ki, bunu yapan 7-8 yasinda cocukmus, aglamasi, gece uyanmasi anormalmis gibi.

Anormal olan Tek sey esinizin ettigi laf.

Cocugunuz gercekden acinacak bi yavrucak. Kendini sevdirmek icin cirpinan asiri derecede Zeki zavalli bi yavru

Problem değil bizim için.
Sanatını icra ediyor kendisi.
Bak geçen gün evde bir sessizlik oldu o an bir gariplik olduğunu anladım koştum salonda açmaması gereken bir dolabı açmış suç üstü yaptım . Beni görünce anne bacağım acıdı diye ağlamaya başladı ama gördüm yani çarptığı filan yok sırf ben o an kızmayayım diye suçunu bastırdı

Kıyamam ya…

Benim hâla gözlerim doluyor bahsederken bile…

Benim yazdıklarımdan gerçekten bunları mı çıkardınız? Şaşkınlıkla okudum.
Daha açıklayıcı olayım size karşı o zaman 0-3 yaşın öneminden bahsettim. O yaşlarda çocukların algılarının ne kadar açık olduğunu belirttim. Öğrenmeye, gözlemlemeye ne kadar istekli olduğundan artı duygu değişimlerinin ne kadar hassas olduğundan bu yüzden anne ve babaların en azından 3 yaşa kadar çocuklara karşı daha hassas ve ilgili davranamaları gerektiğinin altını çizdim.
Amaç sayıların, harflerin ti ye aldığiniz gibi gezegenlerin olmadığı zaten bunların ileri yaşta da öğrenebilecekleri şeyler olduğunu fakat 3 yaşa kadar onların birer hamur olduğunu nasıl yoğrulursa ileriki yaşamlarında da o şekilde şekil alabileceklerini belirtmek istedim.

Eminim sizin hatta benim ailemde bu bilinçte olsaydı bugün daha farklı olabilirdik. Mizah anlayışlarımız, karakterlerimiz, duruşlarımız, kendimizi ifade etme şekillerimiz, algılarımız, algıladıklarımızı hayata geçirebilme potansiyellerimiz vb.

Yeni nesil çocuklar şanslılar çünkü ebevynler artık daha bilinçli. O yüzden şuan çocuklar, bizlerin nesline göre çok daha akıllılar.

Zor çocuğun tanımını iyi bilirim, az cok tahmin ediyorum neler yaşadığınızı.
Ama kizinizdan çocuk çocuk diye bahsediyorsunuz, sanki çocuğunuzu suçlar gibi.
Bu iletişimsizlik, bu kavgalar, bu ilişki eşinizle size ait.
Çocuğunuzun huysuzluklarina değil.
Ne olacağını bilmeden çocuklar dünyalar getiriyoruz, herşey olabilir, o zaman her çocuğu hasta olan, ağlayan, uyumayan bu hale gelirdi.
Hatayı çocukta değil esinizde bulursaniz belki çözüm de bulabilirsiniz.

Sessiz sessiz tatlı duran bebek diye birşey var mı bilmiyorum açıkçası . Duygu durumlarını dengelemeyi bilmediklerinden ağlıyorlar zaten. Evet konu sahibi eminim ki çok zorlanıyordur çok zor susmayan bebek birde insanlar dönüp dönüp bakıyor sanki birşey olmuş gibi bir yere gitmekte çok zor . Ama ya intihar ederim ya katil olurum gibi söylemler normal değil . Çünkü şu anlattıgi olayı annelerin bir çoğu farklı şeylerde yaşıyorlar .

Sorun onu sevmeyen eşi . Eğer eşi onu çok sevseydi ayrı odaya da gitmezdi kulağına kulaklık takip hakaret etmezdi . Sevilememenin acısını on beş yıl sonra yaptığı çocuktan çıkarıyor . Bu çocuklar masum onların en çok ihtiyaç duyduğu şey sınırsız sevgi bu çocuk anne babadan bunu alamıyor . Annesi babaya sınırsız sevgi besliyor

İngilizceyi nasıl öğretiniz

siz kötü bir gün geçirdiğiniz herhalde, yazdığım şeye bunu yazmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…