Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben yazacaktim bunu
Biz evde karisik konusuyoruz
Buyuk kizimla hep fransizca
Esimle agirlikli turkce ama hollandacada konusuyoruz ,tv hollandaca bakiyoruz genelde
Kizim 30 aylik ama akici konusmuyor diye doktorumuza danistik. Evde surekli turkce konusun diger dilleri okulda ogrenecek (yurt disindayiz) veya anne turkce konusuyosa baba hep fransizca konusacak
Ama turkcenin icine az fransizca az hollandaca katmayin cocuk zorlanir demisti. Bizde suan evde hep turkce konusuyoruz gelecek ayda okula baslicak

Kesinlikle çok haklısınız. Keşke ailelerimizin de bu konuda imkanı ve bilgisi olsaydı bizler de zorlanmasaydık.
Özellikle bu yaş aralığında hızlı öğreniyorlarken tüm imkanları zorlamak lazım tabi günümüz şartlarında zorlansakta.
İleri ki yıllarda akedemi eğitimleri başladığında, ders olarak gördüklerinde daha da zorlanabilirler. Şuan oğlum Almancayı 2.dil olarak ders olarak görüyor okulda ama hiç umrunda değil etkisini görmedik :) Dil eğitimi en güzel konuşularak veriliyor.

Bebek neden oyun terapisine gidiyordu acaba ya ?

Hangi ülkedesiniz? Ister istemez öğrenecek bir şekilde bence siz hic düşünmeyin :)
Arkadasım Hollanda'da yaşıyor çok daha küçükken veriliyor burada çocuklar okula demişti siz sanırım daha geç veriyorsunuz

Bu arada konu sahibinin, konusunu saptırdık biraz ama çocuk olunca muhabbet bir şekilde değişiyor :))

Eşiniz bir pislik ...

ya kendisine daha ne yazalım ki

ileri yaş annesi, eşiyle zaten sevgi dolu bir iletişimleri yokken, bana kalırsa fazlasıyla tuhaf bir ilişkileri varken, bir de desteksiz çocuk büyütüyorlar. çoğu kadın buna dayanamaz ki. (çocuk isterse melek olsun).

çocuk da belli ki algıları açık, zihni farklı çalışan bir çocuk. yabancıyı yanına yaklaştışmıyor sosyalleşmiyor ve ağlama nöbetleri var.

belki tek iletişim olarak ağlıyor işte.
ben kalabalık bir ailede büyüdüm. o kalabalıkta kesinlikle kimseyi yanında istemeyen asla kimseye karışmayan çocuklar da biliyorum, var böyle çocuklar.

kadın gergin, kadın aslında çok mutsuz. ne bileyim bir yandan doktor doktor gezdiriyor ki sanki bir düğmesi var basacaklar susacak gibi. ya da şirin bir çocuk olsa da takdir alsa gibi, çocuğa üzülmüyor sanki yaa. öyle bir dünya yok ama. bir sorunu varsa bile şak diye çözülmeyecek. bana tuhaf gelen bir şey de eşinin köyünün evine laminant bakıyor -hiç yadırgamıyor- ama çocuğa 14 hafta götürdüm 50 bin verdim gibi sürekli sayıyor hep hesap içinde. sanki çile dolduruyor çocukla.

bundan sonra hayatı hep çocuklu olacak. sanki böyle yap dediler bebek yaptım. ama eşim iyice elimden gitti kaygısı yaşıyor gibi.
işin ilginç yanı eşini neden bu kadar önceliyor asla ona cevap da vermiyor, eski konularında da vermemiş. ilginç yani. bu aralarındaki ilişkinin tuhaflığı herşeye sirayet ediyor... e çocuğa da biz profesyonel değiliz bildiğimiz bu, belki sadece zamana ihtiyaç var. ne yazalım ki başka?

Bebek neden oyun terapisine gidiyordu acaba ya ?
çünkü çocuğa evde anne-baba dönüşümlü bakıyor ve çocuk asla yabancı ortama girmiyormuş
hiç bakıcı bakmamış. akranlarıyla oyun kurup oynamıyor onların yanına girmiyormuş. yolda sokakta yanına yabancı biri gelse ağlama krizine giriyormuş. ama bir yandan da genç kızlarla filan arası iyi demişti bir yerde.
yani alıştırmak istiyorlar sosyalleşsin diye... aslında bunları bile derli toplu çocuğum böyle böyle diye yazmadı ha, o eşiyle ilişkisini dert ettiği için başlık açmıştı. çünkü çocuğu bi düzeltseler, eşiyle de düzelcekler diye bakıyor.

misal karı-koca olarak baktıkları için uyku sorunu olan adam ayrı yatıyor demiş, e cinsel hayatları ne alemde ona dair de tek bir şey yok.
kendi aralarındaki iletişim ve sorunlarla ilgili, üstelik o kadar şey yazıldı, kadından gık yok nedense.

Çocukta otizm gibi bir hastalık olmasın? Ben de içime kapanıktım ama sizinki bambaşka bir şey.

Tivoliye, öneri sunup, yardımcı olmaya çalışan iyi yürekli üyeler, çabanız boşa, ha duvara anlatmışsınız ha duvara. Değişen birşey yok.
Şeker hastası olursam günahı boynuna
Su sitede seninle ne zaman karsilassam ki iki ucyil oldu heralde emin olamadım, gidip bı tahin pekmez yapıp yiyorum
Hayır ocağıma da incir ağacı bı yandan

bu arada kendisi öyle demişti -8 10 yaş ya da genç kızlarla iyi arası diye
o yüzden diyorum

oyun grubuna götürmektense eve böyle bir kız gelse
kız da çocuğa aaa ayşse fatma gel oynayalım diye değil de evde sanki bir bireymiş gibi olsa alışsa, belki öyle öyle alışabilir başkalarına.

belki akranlarını sevmiyor ya da yabancı ortama girmek istemiyor, evde başka olabilir?

Çocukta otizm gibi bir hastalık olmasın? Ben de içime kapanıktım ama sizinki bambaşka bir şey.
neredeyse tüm spektrumun üstünden geçtik

profesyonel olarak kimse görüş bildiremez tabii ki ama çocuk cayır cayır konuşuyor, 9 aylıkken konuşmuş, düz otistikler için aşırı erken olur
asperger denildi drama yapan, empati yapan, hayal gücü olan vs bir çocuk pek uymuyor yani. takıntısı, zorlantılı bir davranışı da yok. fil hafızalı ama yabancı sevmiyor. bir de sebepsiz ağlıyor. (sebepsiz derken; inattan veya bir şeyi yaptırmak için değil)

Çocuk yapasım kaçtı valla

Belcika
30 aylikken veriliyo, ama suan okullar tatil burada ve ay basinda okula giris oldugu icin biz subatin basinda basliyoruz cok sukur elhamdullillah
Biz baskentte oldugumuz icin 2 dil konusuluyo
Okulda hollandaca ama halk arasinda fransizca olacak
Ingilizcede ilkokul 3de hakim olacak, hatta bazi dersler ya ingilizce yada almanca secebiliyoruz

Allah yardim etsin ne diyelim daha

Büyükşehirde iyi bir psikiyatriste gitmemişsiniz hiç anladığım kadarıyla. Birisi yüksek sesle konuşunca ağlıyor, dokununca kusuyor, gerçekten otizm olabilir. Dokununca kusması çok garip açıkçası.

Ya evet imkanları zorlayacak ama ileride de mecbur o parayı harciyorsun keşke ailelerimiz de dusunseydi ama o zamanki koşullar hayat şartı tabi çok farklı..

Sizin cocuk icin istikrarli yaptiginiz tek sey oyun terapisi olmus. Dogru duzgun pedagog mu cocuk psikiyatristi mi artik her kimin alaniysa onunla calismaniz olmamis ki. 50 bin harcadiginiza inanmak mumkun degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…