Çocukların masraf konuları

Sanki kadın burda ben bu nafakayi alıyorum doğru mudur diye sormuş hemen yargilanmis her zamanki gibi :) alicak tabi ya sen 2 trilyon kalır çocuklara para vermemek için uğraş sırf kininden sonra ay gurur ne gururu Allah aşkına böyle adamın anladığı dilden konusucaksin. Islam hukukuna gelmiş konu islam hukukuna göre düşünmek zorunda mi herkes ? Ayrıca islam hukuku hicbiyerde kadını mağdur etmez kafanıza göre vaaz vermeyin. konu sahibi sizin yerinizde olsam çok daha fazla alırım çünkü annem kendini işsiz gösteren babamdan bile o işsiz gozukmeye rağmen tek çocuk için 450 tl aldı.

Ben ne konu sahibini tanırım ne de kocasını .
Abim yakın zamanda boşandı .
Geçmişte evinde hizmetçisi bile vardı .
Lüks bir semtte yaşardı .
Karısı para içinde yüzerdi.
Ne zaman işleri bozuldu ne zaman paranın suyu çekildi kadın dava açtı
Maliyeye borçlu sskya borçlu adama bir yığın tazminat davası açtı .
Nafaka davası açtı .
Dışarıdan bakan ooo kadın çocuklarının hakkını arıyor der .
Ne hakkı allahaşkına .
İki kızı okut büyüt yetiştir sonra da o emekleri hiçe say.
Nafakayı fazla koparmak için mühendis kızın ikametini bile farklı yer göstermişler .
Abimin büyük kızına dava açma hakkı bile var .Muhtacım onun geliri var şeklinde anne baba dava açabiliyor ama açmayız açtırmayız .
Gerekirse soğan ekmek yeriz kendimizi o pozisyona sokmayız .
Herkes çektiğini bilir .

Aynı şey mi?

aynı şey sayılır .
Açıkcası çocuğuma yedirecek ekmeği kazanabiliyosam bende nafaka talebinde bulunmam.
Ama bulunan insanada paragöz muamelesi yapmam. Hakkı olan bi para çünkü. ( bu konu için söylüyorum)
Sizin abinizin konusu ise bu konuyla ak la kara kadar zıt.
Siz acınızdan dolayı objectif düşünemiyorsunuz sanırım.

Sizin çektikleriniz kolay değilmiş ama bence konular çok farklı. Konu sahibi abinizin eski eşi ve çocukları gibi ne çakallık yapayım da sömüreyim derdinde değil. İmkan dahilinle çocukların ihtiyaçlarını bölüşmek istiyo. Üzerime ev araba versin bana para versin demiyor

Sadece bu konu için demiyorum ki ben .
Zaman öyle bir zaman olmuş ki insanlar paranın esiri olmuş .
Geçenlerde öğle yemeğine gittim .Oturdum lokantaya .
Yan masada 6 yaşlarında ikiz kızlar ve anne ve babaları vardı .
Kulak misafiri oldum Çünkü sürekli tartışıyorlardı .Boşanmış olduklarını öğrendim kulak misafiri olunca .
Herneyse ,
Hesap geldi .Paylaşarak ödediler .
İğrendim onlardan .
Bir zamanlar aynı yastığa baş koymuş insanlar aynı masada yemek yiyebiliyor ama hesabı ortak ödüyorlar .
İçimden saydırdım .Size de sizin yetiştirdiğiniz çocuğa da dedim ama tabi kimse duymadı .
Ölürmüsünüz yahu hesabı biriniz ödeseniz .Dışarıda yemek yemeyi biliyorsunuz lüks lokantada ama paylaşmayı bilmiyorsunuz demek geldi içimden .

aynı şey sayılır .

bence yanlis dusunuyorsunuz.
sizin abinizin su an parasi yok, o yuzden karisi acgozluluk etmis olmayan seyi isteyerek,
ama konusahibinin kocasi zaten zamaninda ortak birikimlerini kacirmis ondan, ve gayet te zengin.

sizin caniniz yanmis ama burda konusahibinin de cani yanmis.
bence oyle dusununun.

bu arada su gurur meselesine de takildim.
hakkin olan bir seyi istememek enayiliktir bence, hele de o hak cocuklarina aitse, gurur deyil.

konu sahibini bilemiyorum .Belki de çok dürüst çok iyi bir kadındır .Kocası da pisliğin tekidir muhtemelen .
Bu konularda o kadar doluyum ki bir kibrit çaksalar yanacak haldeyim .

Tamam da bizler konuya yorum yapıyoruz Türkiye geneline seslenmiyoruz.

Burada genelleme yapacak bir şey yok. Kon sahibi yazmis ona yazıyoruz. Ne abinizin eski esinize ne de lokantadaki insanlara yazmiyoruz

bu arada su gurur meselesine de takildim.
hakkin olan bir seyi istememek enayiliktir bence, hele de o hak cocuklarina aitse, gurur deyil.
diyorum ya herkesin yapısı bir değil .Herkes aynı değil .Bu benim düşüncem.Bu tip konularda ben daha marjinal daha sıradışı düşünürüm bunu kabul ediyorum .
Ben neye güveniyorum biliyor musunuz ?
Ne mahkemelere ne de paraya.
Allah o kadar büyük ki ve benim ona inancım o kadar büyük ki .
Yananı görür allah .
Herkes öteki dünyaya kalmadan ettiğini çeker .

Nafaka hakkınız olabilir de "kuaför" ne arkadaş? Onu da kendi cebinizden veremiyor musunuz? Siz çocuklarınız için ne harcama yapıyorsunuz çok merak ettim. Çocuklar ileride bizi annem büyüttü diyecekler de kuaför parasını bile nafaka olarak isteyen bir anne??

Bahsettiğiniz konularda yerden göğe kadar haklısınız. Ama bahsettiğiniz şeyler anlattığı kadarıyla konu sahibiyle bağdaştırılacak şeyler değil. Siz eğer bu konuda ki sıkıntınızı konu sahibi üzerinden dile getirirseniz haksızlık etmiş olursunuz

insanlar ne kadar fena olmuşlar böyle .Kocasının para kaçırmasını bilmem . O da berbat bir şey .Kadından hem çocuk yap hem mal kaçır .Aman ne ala memleket . İğrenç ötesi şeyler .
Diyorum ya insanların para için yaptıklarını görünce insanlığımdan tiksinir oldum .

Bu masraf kalemleri toplanıp ikiye bölünecek. Sadece herhangi bir şey unutmak istememiş konu sahibi.

Sağlık harcamaları olabilir. Özel ders, varsa müzik spor vs. aktiviteleri kurs parası
Teknolojik alet almışsanız tablet bilgisayar vs. onun da faturaları falan ekleniyorsa ekleyin.Çocukları evinizden getirmediniz sonuçta, hele de durumu iyi ve sizden para kaçırabilecek iğrençlikte bir adam, sadece sizden değil kendi öz çocuklarından da kaçırmış oluyor...

Konu sahibinin eski konularını okudunuz mu....

Eski konuları okuduysanız, kadının kazancı sayesinde oldu o paralar ve adam boşanınca para kaçırmış... çalmış yani...
Türkiye din ile değil medeni kanunla yönetiliyor.
Haa dini olarak bakacak olursak da evliliği içinde kadın kocasına asla para vermek zorunda değil, erkek eşine ve çocuklarına bakmakla yükümlü ama...kendi nasıl yaşıyorsa öyle yaşatmak zorunda. Boşansalar da çocukların tüm masraflarından da baba sorumlu...Para kaçırdığı için ilerde çocukların miras hakları da güme gitmiş oluyor ki bu da hak yani.
Ayrıca islam hukukuna göre boşanma halinde kadına verilmesi gereken para olan mehir in de üst sınırı yoktur, adamın gelirine göre, kadın 1 trilyon istiyorum dese der, adam vermek zorunda...islami düşününce adam zararlı bile çıkıyor.
Konunun dinle pek de ilgisi olmadığı halde dine getiriyorsunuz.

yazınızın konu ile ne alakası var kadın götürüyor kuaföre işte çocuklarını. hayat standardı sizinki ile aynı değil diye zoraki kendi fikrinizi kabul ettirmek niye anlamadım. yok kendim yaparım daha zevkli falan burda saç yapmanın zevkli olup olmadığını tartışmıyoruz kadının kocası para kaçırmış kadın da çocuklarım için daha fazla almak istiyorum diyor bu kadar basit. adam orda burda lüks hayat yaşayıp çarçur edeceğine çocuklarına biraz daha fazla harcasın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…