-
- Konu Sahibi GelenKutusu
Ben ne konu sahibini tanırım ne de kocasını .Konu sahibini ben de tanımıyorum burada yazdıklarından yorum yapıyoruz hepimiz ama paragöz biri olsa o kaçırdığı paradan payımı söke söke alacağım tarzında bir konu ile gelirdi karşımıza. kadın çocukların senelik masrafını hesaplıyorum eski eşimle ortak bölüşmek için, eksik olanları hatırlatır mısınız diye geldi sadece. Belki çocuk olmasa bu dediğinizi yapardı ama çocuklarının hakkını istiyor bir tek. zaten bir başına çocuk büyütmek bu kadar zorken çocukların babasından bunu talep etmenin neresi yanlış anlamadım.
Ya bir de bu forumda daha önce konu sahibi dışında birinin yazdığı yorumu alıntılayıp cevap verdiğimde ben konu sahibine dedim size ne diyen çok oldu teşekkür ederim güzel güzel fikir paylaşımı yapabilmeye olanak sağladığınız için :)
Aynı şey mi?Ben ne konu sahibini tanırım ne de kocasını .
Abim yakın zamanda boşandı .
Geçmişte evinde hizmetçisi bile vardı .
Lüks bir semtte yaşardı .
Karısı para içinde yüzerdi.
Ne zaman işleri bozuldu ne zaman paranın suyu çekildi kadın dava açtı
Maliyeye borçlu sskya borçlu adama bir yığın tazminat davası açtı .
Nafaka davası açtı .
Dışarıdan bakan ooo kadın çocuklarının hakkını arıyor der .
Ne hakkı allahaşkına .
İki kızı okut büyüt yetiştir sonra da o emekleri hiçe say.
Nafakayı fazla koparmak için mühendis kızın ikametini bile farklı yer göstermişler .
Abimin büyük kızına dava açma hakkı bile var .Muhtacım onun geliri var şeklinde anne baba dava açabiliyor ama açmayız açtırmayız .
Gerekirse soğan ekmek yeriz kendimizi o pozisyona sokmayız .
Herkes çektiğini bilir .
aynı şey sayılır .Aynı şey mi?
Açıkcası çocuğuma yedirecek ekmeği kazanabiliyosam bende nafaka talebinde bulunmam.aynı şey sayılır .
Sizin çektikleriniz kolay değilmiş ama bence konular çok farklı. Konu sahibi abinizin eski eşi ve çocukları gibi ne çakallık yapayım da sömüreyim derdinde değil. İmkan dahilinle çocukların ihtiyaçlarını bölüşmek istiyo. Üzerime ev araba versin bana para versin demiyorBen ne konu sahibini tanırım ne de kocasını .
Abim yakın zamanda boşandı .
Geçmişte evinde hizmetçisi bile vardı .
Lüks bir semtte yaşardı .
Karısı para içinde yüzerdi.
Ne zaman işleri bozuldu ne zaman paranın suyu çekildi kadın dava açtı
Maliyeye borçlu sskya borçlu adama bir yığın tazminat davası açtı .
Nafaka davası açtı .
Dışarıdan bakan ooo kadın çocuklarının hakkını arıyor der .
Ne hakkı allahaşkına .
İki kızı okut büyüt yetiştir sonra da o emekleri hiçe say.
Nafakayı fazla koparmak için mühendis kızın ikametini bile farklı yer göstermişler .
Abimin büyük kızına dava açma hakkı bile var .Muhtacım onun geliri var şeklinde anne baba dava açabiliyor ama açmayız açtırmayız .
Gerekirse soğan ekmek yeriz kendimizi o pozisyona sokmayız .
Herkes çektiğini bilir .
Sadece bu konu için demiyorum ki ben .Açıkcası çocuğuma yedirecek ekmeği kazanabiliyosam bende nafaka talebinde bulunmam.
Ama bulunan insanada paragöz muamelesi yapmam. Hakkı olan bi para çünkü. ( bu konu için söylüyorum)
Sizin abinizin konusu ise bu konuyla ak la kara kadar zıt.
Siz acınızdan dolayı objectif düşünemiyorsunuz sanırım.
aynı şey sayılır .
konu sahibini bilemem . Bu işler tercih meselesidir .Bazı insanlar para için savaşmayı sever bazıları gururuna yediremez olay bu .
Herkesin kendi tercihi .
Eşlerin çoğu intikam için birbirlerini mahkemelerde rezil ediyorlar .
Bence değmez .
Tuzsuz aşım kaygısız başım derim bir kenara çekilirim efendice .
Bu tamamen kendi tercihim .
konu sahibini bilemiyorum .Belki de çok dürüst çok iyi bir kadındır .Kocası da pisliğin tekidir muhtemelen .bence yanlis dusunuyorsunuz.
sizin abinizin su an parasi yok, o yuzden karisi acgozluluk etmis olmayan seyi isteyerek,
ama konusahibinin kocasi zaten zamaninda ortak birikimlerini kacirmis ondan, ve gayet te zengin.
sizin caniniz yanmis ama burda konusahibinin de cani yanmis.
bence oyle dusununun.
Tamam da bizler konuya yorum yapıyoruz Türkiye geneline seslenmiyoruz.Sadece bu konu için demiyorum ki ben .
Zaman öyle bir zaman olmuş ki insanlar paranın esiri olmuş .
Geçenlerde öğle yemeğine gittim .Oturdum lokantaya .
Yan masada 6 yaşlarında ikiz kızlar ve anne ve babaları vardı .
Kulak misafiri oldum Çünkü sürekli tartışıyorlardı .Boşanmış olduklarını öğrendim kulak misafiri olunca .
Herneyse ,
Hesap geldi .Paylaşarak ödediler .
İğrendim onlardan .
Bir zamanlar aynı yastığa baş koymuş insanlar aynı masada yemek yiyebiliyor ama hesabı ortak ödüyorlar .
İçimden saydırdım .Size de sizin yetiştirdiğiniz çocuğa da dedim ama tabi kimse duymadı .
Ölürmüsünüz yahu hesabı biriniz ödeseniz .Dışarıda yemek yemeyi biliyorsunuz lüks lokantada ama paylaşmayı bilmiyorsunuz demek geldi içimden .
diyorum ya herkesin yapısı bir değil .Herkes aynı değil .Bu benim düşüncem.Bu tip konularda ben daha marjinal daha sıradışı düşünürüm bunu kabul ediyorum .bu arada su gurur meselesine de takildim.
hakkin olan bir seyi istememek enayiliktir bence, hele de o hak cocuklarina aitse, gurur deyil.
Bahsettiğiniz konularda yerden göğe kadar haklısınız. Ama bahsettiğiniz şeyler anlattığı kadarıyla konu sahibiyle bağdaştırılacak şeyler değil. Siz eğer bu konuda ki sıkıntınızı konu sahibi üzerinden dile getirirseniz haksızlık etmiş olursunuzSadece bu konu için demiyorum ki ben .
Zaman öyle bir zaman olmuş ki insanlar paranın esiri olmuş .
Geçenlerde öğle yemeğine gittim .Oturdum lokantaya .
Yan masada 6 yaşlarında ikiz kızlar ve anne ve babaları vardı .
Kulak misafiri oldum Çünkü sürekli tartışıyorlardı .Boşanmış olduklarını öğrendim kulak misafiri olunca .
Herneyse ,
Hesap geldi .Paylaşarak ödediler .
İğrendim onlardan .
Bir zamanlar aynı yastığa baş koymuş insanlar aynı masada yemek yiyebiliyor ama hesabı ortak ödüyorlar .
İçimden saydırdım .Size de sizin yetiştirdiğiniz çocuğa da dedim ama tabi kimse duymadı .
Ölürmüsünüz yahu hesabı biriniz ödeseniz .Dışarıda yemek yemeyi biliyorsunuz lüks lokantada ama paylaşmayı bilmiyorsunuz demek geldi içimden .
insanlar ne kadar fena olmuşlar böyle .Kocasının para kaçırmasını bilmem . O da berbat bir şey .Kadından hem çocuk yap hem mal kaçır .Aman ne ala memleket . İğrenç ötesi şeyler .Bahsettiğiniz konularda yerden göğe kadar haklısınız. Ama bahsettiğiniz şeyler anlattığı kadarıyla konu sahibiyle bağdaştırılacak şeyler değil. Siz eğer bu konuda ki sıkıntınızı konu sahibi üzerinden dile getirirseniz haksızlık etmiş olursunuz
Nafaka hakkınız olabilir de "kuaför" ne arkadaş? Onu da kendi cebinizden veremiyor musunuz? Siz çocuklarınız için ne harcama yapıyorsunuz çok merak ettim. Çocuklar ileride bizi annem büyüttü diyecekler de kuaför parasını bile nafaka olarak isteyen bir anne??
Sevgili arkadaşlar,
Bazılarınız bilir, 2 kızı olan boşanmış bir anneyim. Şimdi babalarına nafaka artırım davası açacağım. Ancak avukat benden çocukların masraf kalemlerini istedi. Babaları nafaka veriyor ama onun verdiğinden daha fazlasını ben harcıyorum normal olarak.
Detayları unutmak istemiyorum, düşünüyorum bazı başlıkları buldum ama atlamak istemiyorum önemli şeyleri.
Belki sizin aklınızda önereceğiniz şeyler olabilir.
Şimdilik benim listemdekiler şunlar:
1. Özel okul ücreti
2. Giyecek (kıyafet-ayakkabı)
3. Kişisel masraflar (kuaför)
4. Okuldaki ekstra aktiviteler
5. Büyük kızımın etüdü
6. Okul kıyafeti ve defter-kitap ücreti
7. Haftasonu aktiviteleri (sinema-tiyatro)
8. Yaz tatili ücreti (otel-yol vs)
9. Okullar kapanınca bakıcı ücreti
Sizin aklınızdakiler neler?
Ben daha sonra yanına fiyatları ekleyeceğim ve ortalama aylık masraf tespit edeceğim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
kızlar size tek birşey sormak istiyorum,erkeklerı savunduğum sanımasın,ama 2, triılyon kaçırdı diyorsunuzya
hiç dşündünüzmü isla ne diyor bu konuda islam hukuku,Allah katında o para sızın hakkınız falan eğil kızlar,Hak falan değil
işte bu yüzden erkekler sizden sonra gayet mutlu devam ediyor hayatlarına,ama çocuklarına babalık yazpmak zorunda,babalık ama,onlara lux hayat yaşatmka zorunda değil,babalık başka bişey,islama göre haklar var
kusura bakmayın bu böle,
kızlar size tek birşey sormak istiyorum,erkeklerı savunduğum sanımasın,ama 2, triılyon kaçırdı diyorsunuzya
hiç dşündünüzmü isla ne diyor bu konuda islam hukuku,Allah katında o para sızın hakkınız falan eğil kızlar,Hak falan değil
işte bu yüzden erkekler sizden sonra gayet mutlu devam ediyor hayatlarına,ama çocuklarına babalık yazpmak zorunda,babalık ama,onlara lux hayat yaşatmka zorunda değil,babalık başka bişey,islama göre haklar var
kusura bakmayın bu böle,
yazınızın konu ile ne alakası var kadın götürüyor kuaföre işte çocuklarını. hayat standardı sizinki ile aynı değil diye zoraki kendi fikrinizi kabul ettirmek niye anlamadım. yok kendim yaparım daha zevkli falan burda saç yapmanın zevkli olup olmadığını tartışmıyoruz kadının kocası para kaçırmış kadın da çocuklarım için daha fazla almak istiyorum diyor bu kadar basit. adam orda burda lüks hayat yaşayıp çarçur edeceğine çocuklarına biraz daha fazla harcasın .ben kuafore gıtmeyın demıyorum sadece cocukların yas grubu geregı kuafore zırt pırt gıtmelerı gerekmedıgını, gerekırse evde annelerının de saclarını yapabılecegını soyluyorum ıyıce okuyun da sonra yorum yazın..!!