Çocukların masraf konuları

Valla zerre kadar marjinal ya da sıradışı düşündüğünüz falan yok, kendinizi kandırmayın Tamamen at gözlüğüyle bakıyorsunuz hatta.

Burada çocukların alışık olduğu bir hayat standardı var. O da babaları olduğuna göre ve sizin abinizin tersine batmakta olmadığına göre tabi ki masraflarını paylaşacak.

Evet asgari ucretle gecinen de var onu bulamayip sokakta dilenen de, o zaman hicbirimiz cocuklarimizi ozel okula gondermeyelim, beslenme saglik giderlerini minimumda tutalim, sosyal aktivitelerden mahrum birakalim bu mudur?
Eger bosanilan es, konu sahibinde de oldugu gibi varlikli bir insansa, neden bosanma sonrasi cocuklarinin yasam standardi dussun ki? Baba ayni sekilde çocuklara bakmak zorunda olmali.
cok yakin gecmiste bosanan bir yakinim çocukların okul ucretini senelik peşin odedigi halde aylik 5000 tl veriyor, olmasi gereken de bu olmali cunku o cocuklar dogduklari gunden beri sahip olduklari standartlari kaybetmeyi hakedecek hicbir sey yapmadilar.

ben kendim icin bisey istemesemde cocuklarim icin catir catir alirim nafaka.
cocuklsrin ne sucu, gunahi var ki?
baba olacak beyefendi para icinde yuzecek
cocuklar standartlarini dusurecek.
yok oyle iş!!! adamin herseyini alirim ben olsam

Burası İslam devleti değil, laik bir hukuk devleti. İslam hukukuna göre yaşamak isteyen Suudi Arabistan gidebilir.
Millet neden özel okula, gidilen tatile takmış bu kadar kafayı? Çocuklar milyoner babaları varken neden varlık içinde yokluk çeksinler? Sanki kadın sperm bankasından hamile kaldı.

At gözlüğü ile bakan sizsiniz .
Hanımefendi kocasının mal kaçırdığını söylüyor .
Kendisinden mal kaçırılıyorsa açarsınız asliye hukuk mahkemesinde alacak davanızı olur biter.
Çocukların kuaför parasına kadar sıralayarak 1000 TL yi 1500 TL yapmak için uğraşmazsınız .
Alacak davası başkadır aile mahkemelerinde görülen davalar başkadır .
Çocukların hakkı çocukların hakkı .
Hayır efendim bizzat intikam meselesi .
Çocuklar aç değil açıkta değil .
Çocukları öne sürerek hak istemektir bu .

Aç değil açıkta değil ne demek yaa. Böyle mantıksızlık görmedim. Açlıktan ölmüyorlarsa yeter gerisine gerek yok mu diyecek. Çocukların ne kadar masrafı varsa hesaplanıp yarı yarıya bölüşmek tabi ki normal olanı, konu sahibi de bunu yapmaya çalışıyor. Çocukların hakkı o zaten, ne demek çocukları öne sürerek hak istemek. Aklınızca bir şey tutturmuşsunuz ne söylesem de anlamayacaksınız belli ki. Çok temel ufacık bir mantık gerekiyor oysa bunu anlamak için.

Madem kendi çocuğunuz olduğunda babası hiç para vermesin. Babalık parayla olmaz olmaz. Hatta siz de aneleri olarak para vermeyin, sonuçta annelik de parayla olmaz. Çocuklar çöpten bulduklarıyla idare etsinler.

Son düzenleme:
Aile mahkemelerinde adamın üzerine kayıtlı bir şey yoksa fazlaca bir nafaka alamazsınız .
Sabancı,Koç,Boyner,Eczacıbaşı gibi bir soyadınız yok ise özel okul masrafı şu masrafı kuaför masrafı,epilasyon masrafı ,imagemaker masrafı gibi kalemleri sıralamanız çok saçma olur .
Adamın mal kaçırdığını ispatlarsanız eğer ki zaten yarı yarıya hak sahibi olursunuz .
Bilmem anlatabiliyor muyum?
Ufacık bir mantık gerekiyor diyerek alttan alta hakaret etmek çok yakıştı size .

Çocuklar aç değil açıkta değil, ( öyle bir şansları olduğu halde) daha iyi fırsatlara sahip olsunlar ki düşüncesi tabi ki tamamen mantıksız.

Neden saçma? Annesi oderken saçma değil ama öz babası yarisini verince neden sorun oluyor ve saçma oluyor?

Çocuklar aç değil açıkta değil, ( öyle bir şansları olduğu halde) daha iyi fırsatlara sahip olsunlar ki düşüncesi tabi ki tamamen mantıksız.
Yazdıklarımı anlayacak kapasitede olanlar alıntı yapsınlar rica ediyorum .Hadi kible razıyım .

Konu sahibini taslayanlara akil sir erdirmek mumkun degil.Hele birde konuyu dine getirenler var ki anlamak imkansiz.Avukatiniz dilerim cok cok iyidir ve siz beraber yapmis oldugunuz servetten her ay payiniza duseni alirsiniz.Hem cocuklarinizin hem de sizin icin bir an evvel nafaka davasinin lehinize sonuclanmasini dilerim.Iyi ki o adama boyun egip bir omur mutsuz yasamayi secmemissiniz gonulden tebrik ediyorum sizi.

Dilerim sizin başınıza gelmez! İnsanın başına gelmeden karşısındakini anlayamıyor. Yazık size!

Ortada çocuk yokken doğru söylediğiniz, ve muhtemelen ben de sizin gibi yapardım ama çocuk varken mümkün değil. Benim yakın bir arkadaşımın da eski eşi çok çok zengin biriydi, ama ayrılırken mehri haricinde hiç bir şey almadı, davayı uzatmadı ama bir başıydı, boşandı, kurtuldu. Fakat ortada iki çocuk varken ve bu çocukların eğitimleri, yani en çok harcamalarının olacağı dönem yeni başlıyorken tabi ki baba bu harcamaları paylaşmalı.

Asıl gurursuzluk olan babanın maddi durumu olduğu halde çocuklarından para kaçırması ve eşini bu bu talebin peşinde koşturması davalarla, avukatla. Bir insanın onurlu duruşu vardır, hayatta iyi ya da kötü ivmeler olur ama en azından duruşu, karakteri sağlam kalır. Anne baba anlaşamayabilir, ayrılırlar ama çocuklarından ayrılmazlar. Hem maddi, hem manevi olarak paylaşırlar anne baba olmanın sorumluluğunu.

Konu sahibi, aldığın miktar çok değil, bir çocuğun tabi ki aylık 500 masrafı olur. Sanırım hukuki meseleler, bunları kalem kalem, en ince ayrıntısına kadar dökmek lazım geliyor. İlk listeyi görünce bu kadar şeyle çok fazla nafaka istiyor diye düşündüm ama öyle değilmiş. Durumu varsa tabi ki yapmalı baba. Para kaçırmalar, arabayı başkalarının üstüne geçirmeler maalesef çok üzücü. Ben okuduğum kadarıyla bütün harcamaları erkeğin üstüne yıkmaya çalışan, paragöz bir tavır görmedim sende. Yalnızca şu ana kadar sürdürdüğünüz standardı devam ettirme çabasındasın. Ki en doğal hakkın. Zaten boşanma travması olacaktır çocuklarda. Bir de işin maddi yönleriyle bunalmasınlar. Allah kolaylık versin.

Hakimler bu gibi mal kaçıran adamlarla sık karşılaştığı için yemiyorlar. Hiçbir sigortalı işte çalışmıyor gösteren, mal varlığı başkalarının üstüne yapan şeref ve haysiyet yoksunu babalar bile nafaka ödüyor. Konu sahibi hepsini alamasa da nafaka artırımı olur.

Bazı yorumları okuyan konu sahibi 5 yaşındaki kıza yelkenli dersi aldıracak ayağına eski eşe tekne aldırmak istiyor filan sanır. Yok o yaşta çocuğa özel okul, kuaför masrafı neymiş baba böyle lüks hayatı karşılamak zorunda değilmiş. Çalışıp çocuklarını devlet okuluna gönderen anne diye birşey olamaz eğer bakıcı yoksa. Devlet okulları etüd sistemini kaldırıyor çünkü. Dine uygun olsun diye 12'de okuldan gelip evde saatlerce annesinin dönmesini mi bekleyecek 5 yaş çocuğu. 2 çocuk için yıllık 30.000 okul masrafı gayet makul 50.000 - 60.000 tek çocuk kreş masrafı olan okullar var.

Kuaför masrafı ayrı bir mevzu bende ilk okuduğumda bir yorumda belirtildiği gibi masraf kalemi olarak belirtilmesinin yanlış anlaşılacağını düşündüm. Ama çok lüksmüş ekstremmiş gibi davranmak nedir. Hiç mi köy düğünlerine, kenar köşe salon düğünlerine gitmediniz. O pist ortasında dolanan prenses topuzlu çocukların aileleri de aşırı lüks bir yaşam sürüyor demek ki, erkek çocuklarını düzenli saç traşına göndermek yerine evde makineyle girişmeyen aileler yine lükse kaçıyorlar o zaman.

2 trilyonu faize koysa 1000 tl 2 günlük faize denk gelir..Adi herif.

2 trilyonu faize koysa 1000 tl 2 günlük faize denk gelir..Adi herif.

Bir baba nasıl böyle olabilir, ya annelerini sevsen de sevmesen de nefret de etsen onlar çocuğun senin, en değerlin, kanından canından, hayatta seni belki hep sevecek olan bir kaç kişiden biri, hiç mi babalık duygusu yok anlamıyorum. İnsan kendinden kısıyor da çocuğuna harcıyor, 2 trilyonum olacak ama çocuklarıma ayda 1000 tl vereceğim öyle mi...
daha da ilginci babayı haklı görenler var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…