Çocukların masraf konuları

boşanmış aileler ne yazık ki böyle..Çocuğu babaya karşı dolduran anneler de var..İntikamlarını hırslarını çocuk üzerinden sürdürüyorlar..

halbu ki siz ikiniz boşandınız..çOcukların anne ve babası ölselerde değişmeyecek..Cahil zihniyeti devam ediyor ne yazık ki.

Lüks yaşıyosunuz diyen arkadaşlara katılmıyorum. Çocuklar önceden o düzende yaşıyorsa, babalarının da paraları varsa neden hayat kaliteleri düşsün ki. Her zaman ders dışı aktivite olmaz sözüne de katılmıyorum en basitinden şimdiki çocuklar yüzme, jimnastik kursu alıyo düzenli olarak sonra ; müziğe yeteneği varsa bi müzik kursu.... Yani masraf çok boşanmış aile diye çocuklar neden bunlardan geri kalsın ki.

Ben de boşansam adamı donuna kadar soyardım.
Ben doğurup onca acıyı çekeyim, yüksek ihtimal hiç bir gece ağlamasında uyanma, ben büyüteyim ben bakayım sen sadece maddi tarafıyla ilgilen, üstelik hala ben ilgilenip geleceğimi feda edeyim, boşanmış ve çocuklu bir anne olarak çocuk-ev-iş arasında sıkışıp kalayım, gelecek bütün dertleriyle uğraşayım, sense çöpsüz üzüm gibi hayattına devam et. Oldu tabi. Bari maddi olarak çocuklarının yanında ol. Bunu savunan kadınlara da hayret ettim gerçekten. Adamların rahat rahat hayatlarına devam etmesinin sebebi onca ssıkıntıyı kadınların yüklenmesidir zaten. Bırakın siz manen sıkıntı çekiyorsanız adam da maddi olarak çeksin. Pardon da hangisi daha zor acaba?

Çocuklar büyüyüp ilerde bir yerlere gelince de ortaya çıkarlar ben babayım diye...çok emeği varmış gibi...

islam devleti bile olsa adamın yanına klamz ki bu yaptığı. hadi kdaını boşadı diyelim çocuklarının her türlü ihtiyacını eksik etmeyecek, kadın çalışmak zorunda bile değil evine oturup çocuğuna bakar.
burda durumu konu sahibi kadar iyi olmayanların resmen kıskançlıktan yazdıkları okadar belli ki. takmaları da bu yüzden zaten istiyorlar ki herkes kendileri kadar sıkıntı çeksin. halbuki başkasını yaşamı bizi hiç ilgilendirmez biz burada konu sahibine yardım etmek madeni destek vermek zorundayız görevimiz bu sadece.

Aynen. Benim bildiğim İslamda kadının çalışma zorunluluğu dahi yok. Kazandığı para da kendisinindir.
Diğer dediğine de aynen katılıyorum.
Bu bu sitede hep yapılıyor. Sadece bu konuda değil. Konu sahibesi asgari ücretle geçinse herkesin sempatisini kazanacaktı.
Ama onun yerine maddi durumu iyi olduğu ve ağlayıp sızlamak yerine güçlü durduğu için problem oldu.

Zahmet edip okuyan, parmaklarını yorup yorum yazan herkese teşekkür ederim.
Bugün avukatıma gönderdim listeyi. Kuaförü sildim, sadece kişisel ihtiyaçlar kaldı

Bazı yanlış anlamalar da olmuş sanırım. Öncelikle ben eski eşimden herhangi bir para talep etmiyorum. Tazminat ya da havadan bir para. Sadece 1000 TL olan nafakayı 2000 TL olarak isteyeceğim. Bazı arkadaşlar şu meşhur sanatçıların çocukları için aldığı ayda 5000 TL, 6000$ gibi nafakalardan bahsettiğimi sanmış sanırım, değil Sadece 2000 TL istiyorum. Babaları iflas etmiş, parasız biri olsa ister miydim? Tabi ki hayır. Ama kızımı hafta sonu yüzme kursuna götürebilmek varken neden evde kalalım? Ya da ihtiyacı olan başka bir şey varken neden bulduğumuzla yetinelim? Anneleri olarak ben de çocuklarım için harcama yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim elbette, ama takdir edersiniz ki benim maaşım da harcadıkça çoğalan sihirli maaşlardan değil Bir limiti var ve kazandığımdan fazlasını harcayabilmem mümkün değil.

Gurur meselesi yapacağını söyleyen arkadaşlar olmuş, açıkçası ben kendim için belki yapabilirdim ama konu çocuklar olunca, hayır yapmayacağım. Pire için yorgan yakmayacağım. Ben çocuklarımı annemin evinden getirmedim, sperm bankasından da yapmadım.

Babaları neredeyse benden daha çok istedi onlara sahip olmayı. "Mutlu bir aile", "neşe dolu bir yuva" vaat etti bana. Ben evlenirken işimi bıraktım, aile olalım diye. Çocuklarımıza ben bakayım diye. Ama sonuç 5 sene mesleğimden uzak kalmak, körelmek, 5 sene geç emekli olmak olarak bana geri döndü. Mutlu bir yuvam olsaydı hiç lafını etmezdim, bir annenin çocuklarına kendisinin bakabilmesinden daha güzel ne olabilir ki. Ama ekonomik şiddet işin içine girince (ki maddi durumu olmasa asla lafını etmem zaten, ama var olduğunu biliyordum) mesleğime geri dönmek zorunda kaldım. Keşke böyle olmasaydı ama oldu işte.

İntikam almak için bunu yaptığımı yazanlar olmuş, ama gerek evliliğim gerek boşanma sürecinde o kadar olgunlaştım ki intikamın bana ve çocuklarıma zarar vereceğini görebiliyorum. İntikam bana ne kazandıracak? Ben şu anda eski eşimin kendisini sevecek, sevdiği bir kadınla karşılaşıp hayatına devam etmesini diliyorum. Bu şekilde benimle uğraşmaktan vazgeçecek belki.

Mahkeme ile ilgili gelişmelerden haberdar ederim tekrar sizi.
Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.

trilyonlarına güvenip 2 çocuk yapan adam bi zahmet bakacak elbet
hepsini bile o ödemeli
boşandın mı at gitsin çocukları başından
oh ne rahat hayat

Anlaşılan eski yengene epey kızgınsın, belkide eski yengen abinden para talep etmeseydi o paralar sana ve annene harcanacaktı. imagemaker
Bunu da nerden çıkardınız .Kusura bakmayın da aklım bu kadar şeytanlığa çalışmıyor.
Çalışanları da allah ıslah etsin .

Bunu da nerden çıkardınız .Kusura bakmayın da aklım bu kadar şeytanlığa çalışmıyor.
Çalışanları da allah ıslah etsin .

Konuşmalarınızdan apaçık belli oluyor zaten. O mesajımı kaç kişi beğenmiş bak demek ki böyle düşünen ben değilim sadece. Allah önce seni ıslah etsin.

Konuşmalarınızdan apaçık belli oluyor zaten. O mesajımı kaç kişi beğenmiş bak demek ki böyle düşünen ben değilim sadece. Allah önce seni ıslah etsin.
dokundu mu?

Emek verip konuya yorum yapan arkadaşlar için güncelleme yapmak istedim.

Bu hafta davam vardı.
Nafakayı 1700 TL'ye yükseltmiş hakim. Büyük kızım için 900, küçük için 800 TL.
Ben davaya katılmadım, avukatım katıldı.

Temyize gitmeyi teklif etti avukatım ama istemedim. Şimdilik idare ediyorum.

Bu arada masraf kalemlerimiz arttı tabi.
Özel ders almaya başladılar, ayda yaklaşık 1300-1500 TL özel derse gidiyor.
Bu sene okul fiyatları da arttı, ikisi toplam 25000 civarı olacak (erken ödeme indirimi)
Ayda 2500 TL sadece okul taksidi, 1500 özel ders, sadece eğitimleri 4000 tl ediyor.

Bir avukat olarak ben bile bazen bu nafakayı neye göre belirlediklerini düşünmüyor değilim.!!! Babanın belgelenebilir geliri ne kadar? Özel okul, özel ders gibi yüksek rakamlı harcamalar için babaya danışarak mı karar verdiniz? Yanlış anlamayın, benimde eşimin ilk eşinden kızı var, şuan bizimle ama annesiyle beraberken ,okul,servis vs gibi yüksek miktarlı harcamalarda annesi eşimle görüşürdü.

o bu değilde ben kızlarınız için baya sevindim imkan var mis gibi özel okullar kurslar tatiller felan gidiyor ben hep kendim çalıştım yaptım bu yönden şanslı buldum

Benim genel tecrübelerim, okuduklarım ve avukatımın söylemiyle, karar hakimin takdirine kalıyor.
Babanın belgelenebilir geliri yüksek, ama belge istememiş hakim. Avukatımın daha önce söylediğine göre aslında tek celsede bitmezmiş, biz de şahit gösterecektik normalde. Ama gerek kalmadı, ben şehir dışında iş toplantısında idim, avukatım da şaşkınlıkla aradı, hakim kararını verdi diye. Ben de ikinci celse olur diye hazırlamıştım kendimi.

Babaya danışmadım bir şeyi, çünkü özel okul kararını beraber vermiştik zaten. Okulu da beraber seçmiştik ki bu uygun fiyatlı bir özel okul. Özel ders aldırma kararıma da ok demişti. Aslında danışmışım galiba. Daha doğrusu haberi vardı. Ama nafaka dışında ekstra desteği olmadı. Sadece çocukları aldığı zamanlara onlara kıyafet, oyuncak gibi şeyler alarak yükümü az da olsa hafifletti.

Bu arada eski eşimin aylık geliri yaklaşık 30.000-50.000 arası.
O yüzden onu sıkıntıya sokar mı acaba benim çocuklar için yaptığım planlar diye düşünmedim. Sizin durumunuz farklı olabilir.

o bu değilde ben kızlarınız için baya sevindim imkan var mis gibi özel okullar kurslar tatiller felan gidiyor ben hep kendim çalıştım yaptım bu yönden şanslı buldum

Merak etmeyin, benim çocukluğum da kendi çocuklarımınki gibi geçmedi.

Her şeyin ayrı bir güzelliği var, tadı var. Ben de çok çalıştım, ama bu sayede işimi çok seviyorum.
Bir şey satın aldığımda beni mutlu ediyor.

Çocuklarım böyle küçük mutlulukları yaşayamadığı için aslında üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…