Çocukların masraf konuları

Aslında haklısın.
Bu konuyu düşüneceğim.
Bir arkadaşım boşanıyor. Ondan örnek veriyim. O da başlarda nafaka istemeyecekti. Sonra dedi ki hayır 1 kuruş da verse nafaka isteyeceğim çünkü nafaka vermezse çocuklarla bağı kesilir, en azından ayda bir de olsa bir çocuğu olduğunu hatırlar dedi. Ben baba olmak istemeyen adamı zorla baba yapamazsın dediğimde olsun ayda 1 kez bile olsa aklına bir çocuğu olduğu gelir dedi. Bilmem ne derece doğru...Ben pek nafaka ile bağ kurulacağına inanmıyorum ama...Gerçi erkeklerin kafası da farklı çalışıyor. Onlar değer verdiklerine para harcıyorlar ya da para harcadıklarına değer veriyorlar...

Güncelleme: Davamızın gerekçeli kararı yayınlanmış. Yani temyize gitme hakkımız doğdu. Ben gitmeme kararı aldım, bana yeterli dedim.

Ama eski eşim temyize gitmiş.

Sadece 1050 TL emekli maaşı varmış. Ayrıca arkadaşı ile beraber kalıyormuş. Zavallının ayrı ev kiralayacak durumu bile yokmuş. Şimdi temyiz sonucunu bekliyorum.

Güncelleme: Davamızın gerekçeli kararı yayınlanmış. Yani temyize gitme hakkımız doğdu. Ben gitmeme kararı aldım, bana yeterli dedim.

Sadece 1050 TL emekli maaşı varmış. Ayrıca arkadaşı ile beraber kalıyormuş. Zavallının ayrı ev kiralayacak durumu bile yokmuş. Şimdi temyiz sonucunu bekliyorum.

Bunun üstüne sizden para istese şaşırmayacağım.Hem yüzsüz hem yalancı ayda 35000 kazanan adamın yaptığına bak .Böyle dalevere yapan helal para da kazanmıyordur.

Son durum nedir? Benim de iki çocuğum var gelirini düşük gösterdi. 1600 tl. Ne kadar nafaka bağlanır ki?

Son durum nedir? Benim de iki çocuğum var gelirini düşük gösterdi. 1600 tl. Ne kadar nafaka bağlanır ki?

Temyize gitmişti en son.
Hala bir sonuç çıkmadı oradan.

Eğer geliri dışında sahip olduklarını belgeleyebiliyorsanız maddi durumu oranında nafaka bağlanır.

Ya bu nasıl bir kafa nasıl bir düşünce tarzı hadi eşine hırslısın da iki çocuğundan da mı utanmıyorsun be adam :kızgın:
Abla lütfen kusura bakma çok sinirlendim nefret ediyorum böyle hırsından gözü dönen erkeklerden :KK11:
Biraz adamlık olsa şunu yapmaya utanır ya

çok özür ama 5 ve 8 yaşında kuaför masrafı ilginç
birde özel okul demişssin,bence aklı başında bı hakin pardon yani demeli size,hatta avukatta,demiyorsa avukatınız izinle alay ediyor demektir,benım bildiğim hayat idame ettirmek,ama siz lux koşullarda yaşam için nafaka davası açıyorsunuz
haa şuda bır gerçek adam zenginse versin kızlarına ayrı konu
benim çok yakınlarımdan biri
2 cocukla boşandı
iki cocuguna 2000 tl alıyor nafaka
ve adamdan da gecen ay 200 bın tl toplu para aldı

canı sıkıldıkca eskı esıne dava acıyor
adamla 10 senedır davalık
şimdiki talebı de
8 ve 10 yasındakı cocukları için birer ev

bana komık gelıyor
8 ve 10 yasındakı cocuk için ne evi ya
kadın 10 yıldır direndi bosanmıyor resmen adamı surundurme derdinde

burda da kuaför özel olur falan yazılmıs
herkesın cocugu ozel okula mı gidiyor acaba?

2 cocukla boşandı

şimdiki talebı de

bana komık gelıyor

Adamın çocuklarına 200bin vermeye gücü varsa verecek tabi. Maddi gücü olan babanın çocuğu da özel okulda okuyacak. Niye asgari hayat şartlarına tamah etsin ki. Boşanınca çocuktan da boşanılmaz. 200 bin verecek adamın en az 400 bini vardır. Biri bana 200 bin ver dese ancak gülerim:deli:

2 cocukla boşandı

şimdiki talebı de

bana komık gelıyor

eski kocasının 30.000-50.000 arası aylık geliri varmış
benim de eşimin drumu böyle olsa ben de özel okula gönderirdim çocuklarımı

2 cocukla boşandı

şimdiki talebı de

bana komık gelıyor

Ececim bahsettiğin adamın bunları yapmaya durumu olmadığı halde kadın haksız yere soyup soğana çeviriyorsa (ki bu çok nadirdir genelde erkekler mal kaçırır çocuktan da boşanır) haklısın derim sana ama muhtemelen öyle değildir.

Neden boşanınca kadın zorluk çeksin de adam sefa sürsün haksızlık değil mi bu? Herkes özel okula gitmiyor tabii ama ailenin durumu baştan beri buna elveriyorsa bunu sürdürmek istemeleri en doğal hakları. Başkası özel okula kuaföre gitmiyor diye kıyaslamak mantıklı değil bence.

Ececim bahsettiğin adamın bunları yapmaya durumu olmadığı halde kadın haksız yere soyup soğana çeviriyorsa (ki bu çok nadirdir genelde erkekler mal kaçırır çocuktan da boşanır) haklısın derim sana ama muhtemelen öyle değildir.

Neden boşanınca kadın zorluk çeksin de adam sefa sürsün haksızlık değil mi bu? Herkes özel okula gitmiyor tabii ama ailenin durumu baştan beri buna elveriyorsa bunu sürdürmek istemeleri en doğal hakları. Başkası özel okula kuaföre gitmiyor diye kıyaslamak mantıklı değil bence.
konu sahıbının eski eşinin durumu ıyıymıs sanırım
ben yanlıs anlamıs olabılırım

X