Hayatımı bir düzene sokmak üzerine...(Resimli)

Böyle pat diye bitmemeliydi... Şu an ne iş yapıyorsunuz, mutlu musunuz, bir şeyler düzene girdi mi, İngilizce ne alemde...? :)) Merakla bekliyorum. yenGEnC yenGEnC :KK200:
Squat yaptıgı poposu, bakım yaptıgı ellerı tırnakları cok güzel taş gibi hatun oldu. Dil dile değe değe yabancı dili de çook iyi gelişti manitleri hepp yabancı seçti. Çeşitli işlere girdi çıktı. Vize sorunu olmayan bir çok ülkeye gitti. Benimle evlen dedim kabul etmedi çünkü cok sevgi dolu bi ilişkisi var, enişte Türkiye'ye yerleşti ev bark oluyorlar gözümün içine baka baka 🥹 yengeçi cok seviyorum.

Böyle pat diye bitmemeliydi... Şu an ne iş yapıyorsunuz, mutlu musunuz, bir şeyler düzene girdi mi, İngilizce ne alemde...? :)) Merakla bekliyorum. yenGEnC yenGEnC :KK200:
merhaba minik panda
senin vesilenle ben de eski konumu okumus oldum uzun uzun 😇
okurken bir kere daha farkettim ki hayatimda hep ayni yerlerde takiliyorum. hep benzer problemlere sahibim. 2017'den beri 7 sene geçmiş ama benim gundemim cok degismemis.
genel olarak bakarsak en son 2021 eylulde yazmışım.

*bir sene sonra 2022 eylülde katıldığım bir sehir ici turda tam istedigim gibi iki arkadas buldum, ikisi de tam kültür ateşesi:) onlarla takila takila arkadaşlarıyla da tanistim, simdi tam surada yazdigim gibi bir arkadas cevrem var.
9) DEVAM EDİYOR! seni yoran, geriye çeken insanlarla fazla görüşme. Çok gezen-cok okuyan- hiç yoktan bir konuda ilham alabileceğin insanlarla tanış
Ayrica yüzyıllardır bütün arkadaşlarıma tiyatro biletlerini,opera biletlerini vs ben alıyorum, bütün ilginç planları ben yapıyorum ama kimse bana. 'matruska,bak çok seversin şöyle bir etkinlik varmiş' demiyor
artik insanlar bana guzel etkinlikleri haber verip, davet ediyor :) son yıllarda sezonda ayda 2-3 tiyatroya/baleye gider oldum. mutluyum

* ah is is is
nedense hayatta her durumda bir sekilde sansli ve mutlu olurum, tikanmadan ilerler. bu askta da böyle, (tarzlarini sevmedigim zamanda bile) arkadaslikta da böyle, seyahatlerde de böyle...her zaman bir sekilde su akip yolunu buluyor yine beni mutlu ediyor. ama su is konusunda bir blokajim var heralde. bir türlü toparlanamiyorum.
en son calistigim iste 1 bucuk sene daha calistim. sonra KKda teeeeee 10 sene önce ogrenciyken "keske soyle bir projede calissam" diye yazdigim projeye kendim de basvuru yapmadan, tamamen tesaduf eseri basladim
Bence çok güzel bir proje,zaten bu tarz konular hep ilgimi çekmiştir,inşallah okulum bitince bu veya benzer bir projede çalışırım..
o kadar mutluydum ki, hem hayatlara dokunuyordum, hem cocuklarlaydim, hem is arkadaslarima bayiliyordum, hem maasim cok guzeldi. ama evrene mesajimi yanlis vermisim, proje demisim :) proje tarihi bitince isim de bitti. simdi yine issizim :KK43:

*birikim icin 60 gram altin hedefi koymusum, şükür gecen zamanda iki katindan da fazlasini biriktirdim. canim param, ona güveniyorum da insan gibi yasayabiliyorum.

*yazmadigim 2021 eylulden beri 10 ulke gezdim , normalde hep yakin yerlere giderdim, simdi birazcik orta asyaya acildim 🥰 yurticinde de epey bir yeri karaladim haritamda 😇 bol bol gezme kisminda basarili bir 3 seneydi.

*2022 eylülde arkadaşlarıyla kapadokyaya gitmek icin istanbula gelen ama son dakika arkadasinin işyerinde isi ciktigi icin bir güncük istanbulda bos vakti olan Alman bir çocugu gezdirmistim. o gun aramızda bir romantizm yasanmisti, biraz takilmalcalar, biraz basbasa tatiller, biraz konusmayi kesmeler, biraz yeniden-sevgili olarak baslamalar derken simdi turkiyeye tasindi 🥰🥰🥰 ona coook harika bahceli ve uygun bir ev tuttum. ev uygun oldugu icin evin icinde cok fazla is vardi. bugunlerde her günümüz beraber alçi boya yapmakla, esya alip icini temizlemekle ve onun izni icin gereken evraklari toplamakla geciyor :)) bu surecte çalışmadığım için cidden cok mutluyum çünkü tum bu zahmetli islerde onu tek biraksaydim kendimi coook kotu hissederdim.
Screenshot_20240822_084416_WhatsApp~2.jpg

su modda karman corman bir evde yasiyoruz:)) ama tabii her gecen gun biraz daha toparlaniyor 🥰🥰
20240807_111717.jpg

günlerimiz her gün yeni gorevleri tamamlayarak, bir sonraki güne planlar yaparak, bol bol para harcayarak ve koklasarak geciyor. her aksam su sofrada yemek yerken bu evin istanbulda tutuabilecek en harika ev oldugu konusunda istişare ediyoruz 😅
simdilik guzel gidiyor. ev yerlestirme stresi bitip sevgilim isine alisip ben de guzel bir ise baslarsam ve kendimizi yeni bir strese hazir hissedersek anne ve babamla tanistiracagim bir üst adim icin.

*aile dedim de o konuda da cok ilerleyemedim. bunca sene sonra hala gezi planlarimi son saniyeye kadar söyleyemiyorum, hala bunun stresini yaşıyorum ve hala annem endiseli bir sekilde tepki gösteriyor. bir türlü asamadik malesef.
neyse ki son bir büyük stresten sonra daha da onlarlik bir isim olmayacak ayni evde yasamadigimiz icin 😅

*organik Yaşam arzusu demisim bak bu yönde cok ilerledim. sevgilim geri dönüşümün baskentinden geldigi icin yeni evimizde copleri ayiriyoruz. yemek sebze artiklarini biriktirip mikserden gecirip kompost olarak biriktiriyoruz, bahcede kullanacagiz. vajinal cup+yikanabilir ped ile adetlerimde atik uretmiyorum. mutfakta toksik yapistiricili sungerler yerine hindistan cevizi lifi kullanıyoruz:) gibi gibi gibi pek cok sey var da simdi aklima gelmedi.

*hobiler konusunda istedigim kadar olmasa da ilerleme sagladim. pastel boyayla güzel seyler çiziyorum. yüzmemi gelistirdim, yine balık gibi degilim ama karaya vurmus köpek baligi gibi de degilim:))
öğrenciyken aktif sekilde arama kurtarma eğitimi almistim. bu depremin ilk günü çok şükür guneydoguya giden bir ekibe katildim, dokuz gün kadar enkazda calistim. simdi egitimi bir tık üste çıkarmak, sertifikali arama kurtarmaci olmak istiyorum. benim ekibimin 9 aylik bir egitimi var, sevgilimle katılırım diye onu bekliyordum. çünkü tam onluk seyler, insaattan, matkaptan hilteden anlar. egitim alirken pratik derslere, kamplara falan onu da goturecegim. boyle bir planim var bakalim, insallah seneye egitimimizi tamamlamis oluruz (bu egitimi tamamlayan arkadaslar igneadadaki sele, orman yanginlarina falan katiliyorlar. ben tabii cok aktif olamam ama yani başımda bir felaket yasanirsa en azindan elimden bir sey gelecek olmasi beni motive ediyor).

*ingilizce konusu. tabii ki buyuk ilerleme katettim sabah aksam ingilizce konustugum bir ilişki icinde olunca. ama şöyle bir sey var. sevgilim 1-6 yas arasi cocuklarla calisiyor. yani derdini anlatamayani anlama konusunda bir dunya markasi. o yüzden ben yanlis da konuşsam o dogrusunu anlıyor, beni duzeltmiyor. boylece ben yanlislarimla devam ediyorum.. misal yokuş icin ingilizce kelimeyi bilmiyorum. ev ararken cok defa "burasi yokuslu, yokusunu sevmedim, az bir yokusu var" falan demem gerekti. ama "hill" (tepe) dedim, anladi. o saatten sonra hep hill diyorum. oysa yanlis yani. bunun gibi bir suru ornegim var. nasilsa beni anladigi icin cok dikkat etmiyorum. "hatalarimi duzelt" diyorum, o da sevgilimin isine gelmiyor. "bana hata gibi gelmiyor" diyor. ote yandan pratikonlinedil 'den online dersler aliyorum. simdi hayat kosusturmasindan ihmal ettim ama genel olarak memnundum. bu piyasadaki en uygun olanlardan bir tanesi.

onun disinda lazere yazildim, bakalim guzel gidiyor simdilik. sporda da cok aktif degilim ama yeni evimizin yaninda kilometrelerce uzanan bir park var. sevgilimle beraber yasamaya baslayinca her aksam koşu yapma karari aldik orada

genel olarak da mutluyum şükür ya
zaten yapi olarak mutlu bir insanim. hayatimin b.ka sardigi gunlerde bile bir sekilde mutlulugumu kaybetmezdim.
insallah is bulunca ve ailem sorunsuz sekilde sevgilimi kabul edince benden mutlusu olmayacak. o zaman "on numara hayatim var" diyebilecegim ⭐🌟🌟

sapyoseksuel sapyoseksuel seni yerim 😘

Selamlar🥳

Bu topik hortlayınca şöyle bir göz gezdirip sonra müsait bir zamanımda oturup okumaya karar verdim…

Şimdi kahvemi alıp okudum🥰

Üye olup kendi konumu açmadan önce uzaktan, konularımı açtıktan sonra da giriş yapmayıp takip ediyordum…

Sizin yorumlarınızı çok gördüm…
Aklımda “zengin gezmeyi özgürlüğü bireyselliği seven karışık ilişkileri olan” biri olarak kalmıştınız.

Şimdi aktif üye olarak sizin yorumlarınızı çok sever biri olarak bu topiği okuyup çok heyecanladığımı söylemek istiyorum 😍

Kendimden parçalar gördüm, eksikliklerimin size ne kadar yakıştığını ve mücadeleci ruhunuzu görmüş oldum…

Oysa diğer insanlardan çok uzak tutabileceğim bir hayat yerine herkesten bir parça taşıdığınız insanların kolaylığa kaçıp tercih ettiği şeyleri siz çabalayarak yapmışsınız…

Neye göre kafamda “zengin” izlenimi oluştu tam hatırlamamakla beraber sanki gezdiğiniz yerlere örneklere denk gelince kendi paranızı kazanmak için binbir mücadele verip, birikim yaptığınızı değil de babadan zengin olduğunuzu düşündüm🤣🤣

Dil öğrenme mücadelenize aşık oldum, bekarken imkanım varken yapmadığım şeyleri bugün eş kişisiyle yapıyor olmam sizin tek başınıza rahatça özgürce ülke ülke gezdiğiniz gerçeğine olan imrenişimi değiştirmiyor🥰🤣

Haftada iki gun dişlerimi hindistancevizi yağı ve zerdeçal ile fircalayacagim
İşe yarıyor mu hâlâ yapıyor musunuz?

neyse son travmam da Arap sevgilimin benim İngilizcemden ümidi kesip büyük bir hızla Türkçe öğrenmesiydi :)
En çok güldüğüm kısım🤣

Belki bu ağırlık kaldırma hikayesinden sonra daha güçlü ve fit kollara sahip olurum.
Kollarım vermiş olduğum kilolardan dolayı güçsüz ve sarkık sizde ile yaradı mı?🥲

Pozitif düşünmeye cidden inanıyorum, çünkü neyi gerçekten istediysem ve kesin olacak gibi davrandiysam bir şekilde oldu.
Demişsiniz an itibariyle mottom ilan ediyor, kendime telkinlerde bulunmaya başlıyorum haddi bakalım🤣🥰

Egodan gösterişten kendi çabanızla bir şeyler yaptığınız, negatifliği uzak tutup pozitifler büründüğünüz hayatınızda mutluluklar diliyorum🙏🏻🥲

Son olarak umarım bu topiğe çok ağırlık verirsiniz🙏🏻 çok ister çok mutlu olurum…

Son düzenleme:
harikasın yengeç
bu gece istanbula geliyorum
bisiklet rotandaki börekçide boğaza karşı börek yiyeceğim sayende yarın
çünkü tüm sayfaları okudum:KK50:
hayatın boyunca mutluluklar diliyorum

harikasın yengeç
bu gece istanbula geliyorum
bisiklet rotandaki börekçide boğaza karşı börek yiyeceğim sayende yarın
çünkü tüm sayfaları okudum:KK50:
hayatın boyunca mutluluklar diliyorum
yaaa cok teşekkür ederim.
sanırım çengelkoy borekcisisinden alip tarihi çınaralti'da oturacaksin. afiyet olsun şimdiden 🥰 umarim denize nazir masalardan birini kaparsin
(hurma6 kafe kapandi ama malesef)
eger bisikletsizsem çengelkoye gitmek icin vapur saatlerini takip ediyorum. çünkü cirkin bir trafigi var. su bolgelere yakinsan bence sen de atla vapura, keyifle git 🥰 hemen iskelenin orada zaten cay bahçesi
Screenshot_20240826_221240_All PDF Reader.jpg
Screenshot_20240826_221334_All PDF Reader.jpg
Screenshot_20240826_221220_All PDF Reader.jpg

simdiden iyi eglenceler diliyorummm

sanırım çengelkoy borekcisisinden alip tarihi çınaralti'da oturacaksin. afiyet olsun şimdiden 🥰 umarim denize nazir masalardan birini kaparsin
eger bisikletsizsem çengelkoye gitmek icin vapur saatlerini takip ediyorum. çünkü cirkin bir trafigi var. su bolgelere yakinsan bence sen de atla vapura, keyifle git 🥰 hemen iskelenin orada zaten cay bahçesi Eki Görüntüle 3471471 Eki Görüntüle 3471470 Eki Görüntüle 3471472
Oturmuş tüm seferleri sıra sıra koymuş ya sen melek misin ama gözüküyorsun🥹

eger bisikletsizsem çengelkoye gitmek icin vapur saatlerini takip ediyorum. çünkü cirkin bir trafigi var. su bolgelere yakinsan bence sen de atla vapura, keyifle git 🥰 hemen iskelenin orada zaten cay bahçesi Eki Görüntüle 3471471 Eki Görüntüle 3471470 Eki Görüntüle 3471472
marmara üniversitesinden taksiyle geçicem
500 lirayı geçer mi

500 lirayı geçer mi
şaşırma ya
istanbulu iyi bilmiyorum
otobüslerde uzun uzun sürünmek istemiyorum
güzel sanatlardan 20 dk görünüyor
çok tutmaz heralde

500 lirayı geçer mi
hic taksiye binmem, öyle bir aliskanligim yoktur:)
marmara üniversitesi marmaraya yakin miydi?
eger yakinsa kadikoye birkac durak sonra uskudar var. uskudarda inip saat basi olan vapurlardan birine binebilirsin 😇😇😇

Oturmuş tüm seferleri sıra sıra koymuş ya sen melek misin ama gözüküyorsun🥹
yok ya değilim :KK22: bildigim yerden geldi, gönderdim öyle:)
Selamlar🥳

Bu topik hortlayınca şöyle bir göz gezdirip sonra müsait bir zamanımda oturup okumaya karar verdim…

Şimdi kahvemi alıp okudum🥰

Üye olup kendi konumu açmadan önce uzaktan, konularımı açtıktan sonra da giriş yapmayıp takip ediyordum…

Sizin yorumlarınızı çok gördüm…
Aklımda “zengin gezmeyi özgürlüğü bireyselliği seven karışık ilişkileri olan” biri olarak kalmıştınız.

Şimdi aktif üye olarak sizin yorumlarınızı çok sever biri olarak bu topiği okuyup çok heyecanladığımı söylemek istiyorum 😍

Kendimden parçalar gördüm, eksikliklerimin size ne kadar yakıştığını ve mücadeleci ruhunuzu görmüş oldum…

Oysa diğer insanlardan çok uzak tutabileceğim bir hayat yerine herkesten bir parça taşıdığınız insanların kolaylığa kaçıp tercih ettiği şeyleri siz çabalayarak yapmışsınız…

Neye göre kafamda “zengin” izlenimi oluştu tam hatırlamamakla beraber sanki gezdiğiniz yerlere örneklere denk gelince kendi paranızı kazanmak için binbir mücadele verip, birikim yaptığınızı değil de babadan zengin olduğunuzu düşündüm🤣🤣

Dil öğrenme mücadelenize aşık oldum, bekarken imkanım varken yapmadığım şeyleri bugün eş kişisiyle yapıyor olmam sizin tek başınıza rahatça özgürce ülke ülke gezdiğiniz gerçeğine olan imrenişimi değiştirmiyor🥰🤣

Haftada iki gun dişlerimi hindistancevizi yağı ve zerdeçal ile fircalayacagim
İşe yarıyor mu hâlâ yapıyor musunuz?

neyse son travmam da Arap sevgilimin benim İngilizcemden ümidi kesip büyük bir hızla Türkçe öğrenmesiydi :)
En çok güldüğüm kısım🤣

Belki bu ağırlık kaldırma hikayesinden sonra daha güçlü ve fit kollara sahip olurum.
Kollarım vermiş olduğum kilolardan dolayı güçsüz ve sarkık sizde ile yaradı mı?🥲

Pozitif düşünmeye cidden inanıyorum, çünkü neyi gerçekten istediysem ve kesin olacak gibi davrandiysam bir şekilde oldu.
Demişsiniz an itibariyle mottom ilan ediyor, kendime telkinlerde bulunmaya başlıyorum haddi bakalım🤣🥰

Egodan gösterişten kendi çabanızla bir şeyler yaptığınız, negatifliği uzak tutup pozitifler büründüğünüz hayatınızda mutluluklar diliyorum🙏🏻🥲

Son olarak umarım bu topiğe çok ağırlık verirsiniz🙏🏻 çok ister çok mutlu olurum…
cok gezince zengin saniyorlar ama tam tersi. genelde insanlarin ucuza seyahat planlamalarina yardim ediyorum Kkda. son gittigim iki ülkeye (orta asyada) 3500 tl bilet bulmustum gidiş ve gelis toplam. genelde az parayla ya da az yabanci dille yurtdisina cikmaya cekinenleri gaza getiririm:)))
gidince sarabimi peynirimi marketten alir manzarali yerde piknik yapar icerim falan :) ya da meshur yemekleri yerim ama arada marketten manti alir aksam yemegine onu haslarim sicak suyla.
hatta şöyle bir resmim vardi
Screenshot_20240826_223542_WhatsApp.jpg

Cannes sehri zengin sehri oldugu icin cok pahaliydi, bir kuru sandvice 10 euro vermek istemediğim icin teee istanbulda şok'tan alip cantama attigim yaprak sarmayi afiyetle yiyip halk plajında yüzüp günü cok az bir parayla kapatmistim 😅😅

yok ya değilim :KK22: bildigim yerden geldi, gönderdim öyle:)

cok gezince zengin saniyorlar ama tam tersi. genelde insanlarin ucuza seyahat planlamalarina yardim ediyorum Kkda. son gittigim iki ülkeye (orta asyada) 3500 tl bilet bulmustum gidiş ve gelis toplam. genelde az parayla ya da az yabanci dille yurtdisina cikmaya cekinenleri gaza getiririm:)))
gidince sarabimi peynirimi marketten alir manzarali yerde piknik yapar icerim falan :) ya da meshur yemekleri yerim ama arada marketten manti alir aksam yemegine onu haslarim sicak suyla.
hatta şöyle bir resmim vardiEki Görüntüle 3471482
Cannes sehri zengin sehri oldugu icin cok pahaliydi, bir kuru sandvice 10 euro vermek istemediğim icin teee istanbulda şok'tan alip cantama attigim yaprak sarmayi afiyetle yiyip halk plajında yüzüp günü cok az bir parayla kapatmistim 😅😅

Harikasın🥳
Demekki böylesi de olabiliyormuş…
Zaten şu an ülke içinde gezmektense yurtdışı daha tercih edilir durumda maalesef…

Harikasın🥳
Demekki böylesi de olabiliyormuş…
Zaten şu an ülke içinde gezmektense yurtdışı daha tercih edilir durumda maalesef…
evet ama cadirim var benim. ulke ici de uygun sayılır yani. mesela gecenlerde perseid meteor yagmurunu izlemeye iznik'e gittim. hemen gölün kenarında, insandan uzak bir yerde iki gece konakladim. yolu, yanimda getirdigim yemekleri saymazsak sifir tl ile günü kapattim.
doğayı seven herkese tavsiyemdir 😇 cadir hemen kendini amorti eden bir sey.

görev tamamlandı
börekçiye niyet midyeciye kısmet oldu ama kızım midye canavarı
haftaya salı için bir rota lazım şimdi
anadolu yakası için :KK50:

Eklentiler

• WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.46.13.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.46.13.jpeg
    114,6 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.46.15.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.46.15.jpeg
    124,3 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.46.24.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.46.24.jpeg
    143,2 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.46.23.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.46.23.jpeg
    150,1 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.47.22 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.47.22 (2).jpeg
    229,5 KB · Görüntüleme: 33
  • WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.47.22 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-28 at 12.47.22 (3).jpeg
    226,1 KB · Görüntüleme: 34
görev tamamlandı
börekçiye niyet midyeciye kısmet oldu ama kızım midye canavarı
haftaya salı için bir rota lazım şimdi
anadolu yakası için :KK50:
harika, eglenmenize cok sevindim 🥰 kuzguncuk onerebilirim. kuzguncuk istanbulda sokak kültürünün hala yasandigi cok tatli bir mahalledir. ekmek teknesi, perihan abla falan hep burada cekilmis. ben enerjisini cok seviyorum.
nail kitabevi var mesela. oranin harika cocuk kitaplari var. iceride pencere kenarina oturup kizinizla alacak kitaplari secebilirsiniz. kahve satisi var alt katta kahvenizi icebilirsiniz.
images (7).jpeg
bostani var, siz dinlenirken kiziniz parkta takilabilir. denk gelirseniz kilisenini gezebilirsiniz.
vapurla gelebilirsiniz gecen sefer paylastigim siteden. ya da uskudardan sahilden yuruyerek 1,5 kilometre.
uskudardan buraya yürürken arada blue diye çok şik bir arap lokantasi var. manzarasi da cok guzel orada falafel tabagi yerdim, asiri lezzetliydi. ama sonra yersiz zamlar yaptılar, kendime baska falafelci buldum artik gitmiyorum:) yol ustunde fethipaşa korusu var. küçük, bol merdivenli ama yesil, guzel manzarali ve ekonomik bir yer. sehir tiyatrolari tekel sahnesi de yakininda, genelde oyun cikisi kuzguncuga ugrarim. ama simdi sezon degil. onun disinda nakkaştepe millet bahcesi de yakinda. gelen kitle biraz muhafazakar ama zipline falan var cocuklar icin. keyifli bir yer.
onun disinda beylerbeyi sarayini da keyifle gezebilirsiniz. rehber eşliğinde geziliyor.

harika, eglenmenize cok sevindim 🥰 kuzguncuk onerebilirim. kuzguncuk istanbulda sokak kültürünün hala yasandigi cok tatli bir mahalledir. ekmek teknesi, perihan abla falan hep burada cekilmis. ben enerjisini cok seviyorum.
nail kitabevi var mesela. oranin harika cocuk kitaplari var. iceride pencere kenarina oturup kizinizla alacak kitaplari secebilirsiniz. kahve satisi var alt katta kahvenizi icebilirsiniz. Eki Görüntüle 3472112 bostani var, siz dinlenirken kiziniz parkta takilabilir. denk gelirseniz kilisenini gezebilirsiniz.
vapurla gelebilirsiniz gecen sefer paylastigim siteden. ya da uskudardan sahilden yuruyerek 1,5 kilometre.
uskudardan buraya yürürken arada blue diye çok şik bir arap lokantasi var. manzarasi da cok guzel orada falafel tabagi yerdim, asiri lezzetliydi. ama sonra yersiz zamlar yaptılar, kendime baska falafelci buldum artik gitmiyorum:) yol ustunde fethipaşa korusu var. küçük, bol merdivenli ama yesil, guzel manzarali ve ekonomik bir yer. sehir tiyatrolari tekel sahnesi de yakininda, genelde oyun cikisi kuzguncuga ugrarim. ama simdi sezon degil. onun disinda nakkaştepe millet bahcesi de yakinda. gelen kitle biraz muhafazakar ama zipline falan var cocuklar icin. keyifli bir yer.
onun disinda beylerbeyi sarayini da keyifle gezebilirsiniz. rehber eşliğinde geziliyor.
çengelköyden üsküdara biraz yürüdük biraz araca bindik kuzguncuğa da uğradık ama ayrıntılı gezmedik
beylerbeyinde sıra vardı araya sıkıştırmak istemedik dar vakitte
koruyu gördüm galiba tam anlayamadım giriş var mı yok mu
bakalım haftaya yeni maceralar

X