- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
-
- Konu Sahibi GelenKutusu
yyuuuhhhh..ne demek para kaçırmak yahu..nasıl ispat edemediniz ki? üstelik kaynak gösterilmeden arkadaşının hesabına yatan ciddi bir rakam var ortada..bence avukatınız iyi değilmiş..araba paraalrı için mutlaka banka kanalıyla yapılıyordur ödemeler..hangi hesaptan ödendiği araştırlamaz mı?Maddi açıdan bakınca artırabilir tabi ki
Ama onu ben boşadığım için bana feci kinli şu anda. Benim burnum sürtülsün diye yapmadığı kalmıyor. Arada çocuklar zarar görse bile umurunda değil, yeter ki ben de zarar göreyim.
Maddi durumu gayet iyi, eski para ile 2 trilyon kaçırmıştı benden. Ama başkasının adına yatırmış bankaya, arabasını filan hep başkasının üstüne almış. Mahkeme sürecinde kendi adına emekli maaşından başka şeyi yoktu.
Kuaför yerine kişisel bakım diyebilirim belki.
yyuuuhhhh..ne demek para kaçırmak yahu..nasıl ispat edemediniz ki? üstelik kaynak gösterilmeden arkadaşının hesabına yatan ciddi bir rakam var ortada..bence avukatınız iyi değilmiş..araba paraalrı için mutlaka banka kanalıyla yapılıyordur ödemeler..hangi hesaptan ödendiği araştırlamaz mı?
çok sinirleniyorum gerçekten ...arada çcuklar kalıyor,anne hem kendi yaralarını saıroyr,hem çocuklarınkini..bir de çocuklara belli etmemeye açlışıyor ki üzülmesinler..ayrıca babası hakkında gerçekleri de anlatamıyosun ki ,daha da yaralanmasınlar...
şerefsiz herifler..çok sinirlendim...
çocuklar kaç yaşında bu arada?
en doğrusunu yapıyorsunuz,boşverin babaları için olmasa da anneleri için en önce gelen şey onların mutluluğu..Evet maalesef güneydoğuda bir şehirde doğu hizmeti yapıyordum, çok fazla seçeneğim yoktu. Avukatım çok tecrübeli değildi. Şimdi Ankara'dayım, içime sinen ve çok deneyimli birini buldum.
Dediğiniz gibi gerçekleri anlatamıyorum. Aksi gibi babanız sizi çok seviyor deyip benlikleri yaralanmasın diye içime sinmeyen ve doğru olmayan bir şeyi söylüyorum :)))
Çocuklar 5 ve 8 yaşlarında.
Saglik disinda her seyi yazmissiniz sanki, bu arada 2 cocuk icin 1000 tl coook dusuk degil mi okul masrafina bile yetmez
çok özür ama 5 ve 8 yaşında kuaför masrafı ilginç
birde özel okul demişssin,bence aklı başında bı hakin pardon yani demeli size,hatta avukatta,demiyorsa avukatınız izinle alay ediyor demektir,benım bildiğim hayat idame ettirmek,ama siz lux koşullarda yaşam için nafaka davası açıyorsunuz
haa şuda bır gerçek adam zenginse versin kızlarına ayrı konu
Eşinizle aranızda olup bitenleri bilmiyorum ama maşallah sizde biraz fazla lüks yaşıyorsunuz...
valla esınızle ne yasadıgınızı bılmıyorum ama 2 trılyonluk bır paradan bahsetmıssınız, bu sızın paranız ve esınız bunu baskasının ustune gecırdı ıse bunda sızınde payınız var , cunku ıznınız ve rızanız olmadan sızın paranızı baskasına veremez.
ama olay farklı ıse bır yorum yapamayacagım o konuda...
nafaka konusunda da gercekten yazdıgınız lıste bıraz lukse kacmıs gıbı geldı kuafor masrafı ne demek yaa??? egrı oturup dogru konusalım cocuklar ortak yapıldı ıse hersey ortak karsılanmalıdır bunda hem fıkırım ama bu herseyı ese nafaka olarak yıkmak anlamına da gelmemelı bence.. esınızın durumu ıyıyse nafakayı arttırabılır ama 1000 tl de az bır para degıl gunumuzde bu parayla aıleler gecınıyor.
bence sızde bıraz ayagınızı yorganına gore uzatsanız her ıkı cocugunuza da bol bol yeter o para, cunku sureklı saglık masrafı olmuyor, yasları yakın bırbırlerının kıyafetlerını gıyebılırler cok eskımedıkce, servıs falan kullanmıyormussunuz, eee sureklı bır kursa etkınlıge gıtme mecburıyetlerı de yok normal kosullarda 1000 tl ıyı para ama sızın durumunuz bıraz karısık sanırım...
ıhtıyac lıstesıne gelırsekte bana gore kalemler soyle olmalı
1-eğıtım masrafı (okul ucretı-servıs-kırtasıye-forma)
2-saglık masrafı (doktor muayene ucretı ve ılaç parası)
3-sosyal etkınlık masrafı(okul gezısı-eğıtım amaclı kurslar-dans,yuzme,futbol gıbı)
4-gıyım masrafı
5-gunluk harclık.
çok özür ama 5 ve 8 yaşında kuaför masrafı ilginç
birde özel okul demişssin,bence aklı başında bı hakin pardon yani demeli size,hatta avukatta,demiyorsa avukatınız izinle alay ediyor demektir,benım bildiğim hayat idame ettirmek,ama siz lux koşullarda yaşam için nafaka davası açıyorsunuz
haa şuda bır gerçek adam zenginse versin kızlarına ayrı konu
en doğrusunu yapıyorsunuz,boşverin babaları için olmasa da anneleri için en önce gelen şey onların mutluluğu..
şimdiki avukatınız tuttuğunu koparır umarım..sizin ve kızlarınız için hakkınızı almanızı dilerim.
babaları çocukları görüyor mu peki? yani nafaka olarak vermez de,atıyorum h.sonları beraberken,alışveriş yapar,gezdirir,harçlık verir vs..?<**
Eşinizle aranızda olup bitenleri bilmiyorum ama maşallah sizde biraz fazla lüks yaşıyorsunuz...
valla esınızle ne yasadıgınızı bılmıyorum ama 2 trılyonluk bır paradan bahsetmıssınız, bu sızın paranız ve esınız bunu baskasının ustune gecırdı ıse bunda sızınde payınız var , cunku ıznınız ve rızanız olmadan sızın paranızı baskasına veremez.
ama olay farklı ıse bır yorum yapamayacagım o konuda...
nafaka konusunda da gercekten yazdıgınız lıste bıraz lukse kacmıs gıbı geldı kuafor masrafı ne demek yaa??? egrı oturup dogru konusalım cocuklar ortak yapıldı ıse hersey ortak karsılanmalıdır bunda hem fıkırım ama bu herseyı ese nafaka olarak yıkmak anlamına da gelmemelı bence.. esınızın durumu ıyıyse nafakayı arttırabılır ama 1000 tl de az bır para degıl gunumuzde bu parayla aıleler gecınıyor.
bence sızde bıraz ayagınızı yorganına gore uzatsanız her ıkı cocugunuza da bol bol yeter o para, cunku sureklı saglık masrafı olmuyor, yasları yakın bırbırlerının kıyafetlerını gıyebılırler cok eskımedıkce, servıs falan kullanmıyormussunuz, eee sureklı bır kursa etkınlıge gıtme mecburıyetlerı de yok normal kosullarda 1000 tl ıyı para ama sızın durumunuz bıraz karısık sanırım...
ıhtıyac lıstesıne gelırsekte bana gore kalemler soyle olmalı
1-eğıtım masrafı (okul ucretı-servıs-kırtasıye-forma)
2-saglık masrafı (doktor muayene ucretı ve ılaç parası)
3-sosyal etkınlık masrafı(okul gezısı-eğıtım amaclı kurslar-dans,yuzme,futbol gıbı)
4-gıyım masrafı
5-gunluk harclık.
Evet okul parasına yetmiyor zaten ama ben de çalışıyorum, ben de masraflara ortak oluyorum. Ama yine de yarı yarıya olmuyor.Saglik disinda her seyi yazmissiniz sanki, bu arada 2 cocuk icin 1000 tl coook dusuk degil mi okul masrafina bile yetmez
yetmez mi???? Asgari ücretle geçinenler var yahu ne diyorsunuz siz?
Bir avukat olarak şunları demek istiyorum ; Gelire göre nafaka baglanır. Eğer siz karar verip ayrıldıysanız ve öyle özel okular tatiller kuaförler filan diyorsanız, sizinde geliriniz iyi ve bu çocuk tek babasının degil, sizde ihtiyaçlarını karşılıcaksınız.. Gerçekten anlam veremiyorum.. Benim birçok müvekkilim çocuk başına 200ü duyunca mutlu oluyor.. Demek ki yetinmeyi bilmekle alakalı bir durum..
valla paranın varlıgını kanıtlayabılırsenız evlendıkten sonra elde edılen bır kazanc ıse onun ıcın tazmınat ısteyebılırsınız bence nafaka arttırımı yerıne.Nafaka hayatı idame ettirmek için verilmiyor sadece. Ben ve kızlarım boşanmadan önce de bu standartlarda yaşıyorduk. Boşanma ile standardımız düştü diyebilirim. Hakimler buna önem veriyor. Yoksa ben evliyken asgari ücretle geçiniyordum da boşanınca lüks yaşamı seçtim değil. Lüks yaşamak değil de alıştığımız gibi yaşamak diyelim.
Babaları çocukları görüyor, hatta hakimin izin verdiği günler haricinde de veriyorum babalarına. Haftasonu onlar da sinemaya gidiyor, ama kılık-kıyafet almaz. Okul kıyafetlerine karışmaz. Harçlık vermez. Sadece dışarıdalarda karınlarını doyurur o kadar.
Boşanmadan önce de böyle yaşıyorduk, Allah gördüğümüzden geri bırakmasın inşallah.
Bankadaki para ortak hesapta değildi ki, sadece eşimin üzerinde idi. O nedenle istediği gibi çekip yatırabiliyordu.
Liste lükse kaçmış diyorsunuz ama okul masrafları iki kızımın 11bin*2=22 bin TL. Babaları ise senede 12bin TL veriyor. Geri kalan 10bni TL'yi zaten ben ödüyorum. Ama listeden göreceğiniz gibi masraflar sadece okul masrafı olarak kalmıyor. Toplam senelik masraf 30 bin TL ise 15 binini babaları versin, 15 binini ben vereyim diyorum ben.
Evet okul parasına yetmiyor zaten ama ben de çalışıyorum, ben de masraflara ortak oluyorum. Ama yine de yarı yarıya olmuyor.
evet özel okul, kuaför, tatil.. çocukların yaşları 5 ve 8. bi banamı tuhaf geldi acaba?
elbette kuaför masrafı oluyordur, ama nafaka arttıracak sebeplerin içine yazılması tuhafıma gitti. affedin.Çocuklarımın saçlarını ben mi keseyim???
Boyaya permaya balyaja götürüyorum demedim ki ben.
Okuma bayramında, 23 nisan gösterisinde, sene sonu gösterisinde, düğünlerde, kına gecelerinde saçlarını yapıyorlar ki çoğu anne de yaptırıyordur diye düşünüyorum.
valla paranın varlıgını kanıtlayabılırsenız evlendıkten sonra elde edılen bır kazanc ıse onun ıcın tazmınat ısteyebılırsınız bence nafaka arttırımı yerıne.
ayrıca hayat standartlarınız gercekten cok yuksekmıs, dusmus halı bu ıse yuksegını dusunemıyorum su an. bellı kı sızınde gelırınız ıyı, nafakayı arttırabılıyorsanız arttırın tabıkı ama bıra zmasraflardan kıssanız aldıgınız para sıze cok rahat yeter bence...
Çocuklarımın saçlarını ben mi keseyim???
Boyaya permaya balyaja götürüyorum demedim ki ben.
Okuma bayramında, 23 nisan gösterisinde, sene sonu gösterisinde, düğünlerde, kına gecelerinde saçlarını yapıyorlar ki çoğu anne de yaptırıyordur diye düşünüyorum.