- 5 Ekim 2013
- 3.583
- 3.395
-
- Konu Sahibi GelenKutusu
aynen öyle yaparım .yanlış anladıüınız birşey daha var,eski eşi ,konu sahibi boaşnadı diye kaçırıyor parayı ve arabayı..
yani konu sahibinin adam boşadı beni kimlerle yieycek o paraları gibi bir derdi yok..
zaten kadın eski eşle ilgili yani evlillikleriyle ilgili tek laf etmedi dikkat ederseniz...
siz çalışıp çabaladınız,hem de 2 çocukla çalışan anne oldunuz,her ay da 1.000 tl ortak hesabınıza yatırdınız birikim olarak..sonra da boşanınca eşiniz parayı kaçırdı...
dimdik olup önünüze mi bakarsınız cidden????
o zaman ya çok rahat para kazanıyorsunuz ya da hiçbir zaman kendi paranızı kazanmadınız....aynen öyle yaparım .
Her ikisi de değil .Herkes sizin gibi olmak zorunda değil.o zaman ya çok rahat para kazanıyorsunuz ya da hiçbir zaman kendi paranızı kazanmadınız....
Ben derim mesela .Çok rahat derim .bazıları cebinde para çalınsa ''amaaann olan oldu'' diyecek galiba.
yazdıklarınıza kendiniz inanıyor musunuz Allah aşkına ya.
kendi hakkını aramak ne zamandan beri paragözlük maddiyatçılık oldu???Her ikisi de değil .Herkes sizin gibi olmak zorunda değil.
Hayatım boyunca maddiyatçı insanlardan nefret ettim ben .
Şu an ailemizde geçmişte yer alan öyle bir sülük yüzünden huzurumuz kaçtı .
İnsanda şeref namus haysiyet gibi kavramlar vardır paradan çok daha önemlidir .
Peki bu bayanın şeref namus haysiyet ya da benzeri konularda bir hatası mı var eksiği mi var kendi isteği ile boşanmış olduğu adamdan birlikte yaptıkları çocukların masraflarını "eşit" bir şekilde bölüşmeyi istemek için? Maddiyatçılık değil bu ebeveyn olarak çocukların sorumluluğunu maddi manevi bölüşmekHer ikisi de değil .Herkes sizin gibi olmak zorunda değil.
Annem aynen dediğiniz gibi yaptı boşanırken. Sonra kendine bir hayat kurmak için tırmaladı durdu. Şimdi babamın evleri arabaları varken annem hala kirada oturuyor. Gururlu ya. Bence saçmalık. O zamanlar mallar eşit olarak paylaşılmıyordu ve annem dımdızlak kaldı.aynen öyle yaparım .
Siz hak aramakla hak yemeyi karıştırmışsınız..Her ikisi de değil .Herkes sizin gibi olmak zorunda değil.
konu sahibini bilemem . Bu işler tercih meselesidir .Bazı insanlar para için savaşmayı sever bazıları gururuna yediremez olay bu .Peki bu bayanın şeref namus haysiyet ya da benzeri konularda bir hatası mı var eksiği mi var kendi isteği ile boşanmış olduğu adamdan birlikte yaptıkları çocukların masraflarını "eşit" bir şekilde bölüşmeyi istemek için? Maddiyatçılık değil bu ebeveyn olarak çocukların sorumluluğunu maddi manevi bölüşmek
siz diyorsunuz diye herkes demek zorunda değil ama..Ben derim mesela .Çok rahat derim .
yaşamadığımızı nereden biliyorsunuz .Bu işler kişilik meselesi tarz meselesi .Herkes bir değil .Annem aynen dediğiniz gibi yaptı boşanırken. Sonra kendine bir hayat kurmak için tırmaladı durdu. Şimdi babamın evleri arabaları varken annem hala kirada oturuyor. Gururlu ya. Bence saçmalık. O zamanlar mallar eşit olarak paylaşılmıyordu ve annem dımdızlak kaldı.
Kurtulayım diye düşünüp paraya pula boşverdi. Şimdi ki aklı olsa asla yapmazdı. Yaşanmadan bilinmiyor yani imajmaker.
kimseye şeref haysiyet dersi vermedim ben .siz diyorsunuz diye herkes demek zorunda değil ama..
ya da hakkını aradıgı için seref haysiyet dersini de sizden almak zorunda değil.
herkes kendi hayatına dönüp bakarsa kendi hayatındaki maddiyatçı kişi ile sorununu hallederse başkasına bu tepkisini yansıtmasına da gerek kalmaz diye düşünüyorum:)
Hah şöyle. Herkes bir değil. Yani sizin gibi düşünmeyenler paragöz, paraya tapan insanlar değil. Herkesi aynı kefeye koyamazsınız.yaşamadığımızı nereden biliyorsunuz .Bu işler kişilik meselesi tarz meselesi .Herkes bir değil .
herkesi koymadım ki ben .Genelleme yapmadım .Hah şöyle. Herkes bir değil. Yani sizin gibi düşünmeyenler paragöz, paraya tapan insanlar değil. Herkesi aynı kefeye koyamazsınız.
dediğim gibi kendi hayatınızdaki maddiyatçı kişi ile herkesi bir tutmayın.kimseye şeref haysiyet dersi vermedim ben .
Konu sahibini ben de tanımıyorum burada yazdıklarından yorum yapıyoruz hepimiz ama paragöz biri olsa o kaçırdığı paradan payımı söke söke alacağım tarzında bir konu ile gelirdi karşımıza. kadın çocukların senelik masrafını hesaplıyorum eski eşimle ortak bölüşmek için, eksik olanları hatırlatır mısınız diye geldi sadece. Belki çocuk olmasa bu dediğinizi yapardı ama çocuklarının hakkını istiyor bir tek. zaten bir başına çocuk büyütmek bu kadar zorken çocukların babasından bunu talep etmenin neresi yanlış anlamadım.konu sahibini bilemem . Bu işler tercih meselesidir .Bazı insanlar para için savaşmayı sever bazıları gururuna yediremez olay bu .
Herkesin kendi tercihi .
Eşlerin çoğu intikam için birbirlerini mahkemelerde rezil ediyorlar .
Bence değmez .
Tuzsuz aşım kaygısız başım derim bir kenara çekilirim efendice .
Bu tamamen kendi tercihim .
Para yetmediği için dava açmadım ben. Allaha şükür (ankara'nın iyi bir semtinde) kendime ait evim ve arabam var, ekstra gelir olması açısından aldığım ikinci evimin de kredisini ödüyorum.
Sadece baba olmak bu kadar kolay olmamalı diye dava açıyorum.
Ben hamile kalırken bunları hayal etmemiştim. Baba ise o da elini taşın altına koysun istiyorum. Her şeyi bana yüklemesin istiyorum. Çocuk sahibi olup uzaktan sevsin, haftasonu bir hamburger menüsü alıp gitsin istemiyorum. Onların sorumluluğunu taşısın istiyorum.