Çocukların masraf konuları

kızlar size tek birşey sormak istiyorum,erkeklerı savunduğum sanımasın,ama 2, triılyon kaçırdı diyorsunuzya
hiç dşündünüzmü isla ne diyor bu konuda islam hukuku,Allah katında o para sızın hakkınız falan eğil kızlar,Hak falan değil
işte bu yüzden erkekler sizden sonra gayet mutlu devam ediyor hayatlarına,ama çocuklarına babalık yazpmak zorunda,babalık ama,onlara lux hayat yaşatmka zorunda değil,babalık başka bişey,islama göre haklar var
kusura bakmayın bu böle,

O para biz evlendiğimizde daha az bir miktar idi, benimle evli olduğu sürede arttı. Ben olmasam eksilecekti.
Zaten parasından bir şey istemiyorum ben. Kendime tazminat da almadım boşanırken.

Sadece çocuklarına ödediği nafakayı kendi gelirine göre versin istiyorum.

ben kendı sacımı kendım kesıyorum bırsey mı kaybedıyorum hayır!!! cunku su an kuafore ayırcak butcem yok boyamı da alıyorum evde kendım boyuyorum cokta mutluyum.

ayrıca hıcbır resmı bayramda okul etkınlıgınde falan annem benı kuafore goturmemıstı yada kına-dugun vs de 5 ve 8 yasındakı cocugun sacının yapımından nolcak topuz yaptırcak halınız yok yaa bır ıkı toka bır tarak tamamdır :)

Allah Allah siz gitmezsiniz ben de giderim . siz gitmiyorsunuz diye kimse gitmesin mi kuaföre. hayret ya

ben kendı sacımı kendım kesıyorum bırsey mı kaybedıyorum hayır!!! cunku su an kuafore ayırcak butcem yok boyamı da alıyorum evde kendım boyuyorum cokta mutluyum.

ayrıca hıcbır resmı bayramda okul etkınlıgınde falan annem benı kuafore goturmemıstı yada kına-dugun vs de 5 ve 8 yasındakı cocugun sacının yapımından nolcak topuz yaptırcak halınız yok yaa bır ıkı toka bır tarak tamamdır :)

Şu anda bütçeniz olmadığı için böyle yapıyor olabilirsiniz.
Eminim bütçeniz müsait olsa siz de bu dediklerimi yapardınız.

kızlar size tek birşey sormak istiyorum,erkeklerı savunduğum sanımasın,ama 2, triılyon kaçırdı diyorsunuzya
hiç dşündünüzmü isla ne diyor bu konuda islam hukuku,Allah katında o para sızın hakkınız falan eğil kızlar,Hak falan değil
işte bu yüzden erkekler sizden sonra gayet mutlu devam ediyor hayatlarına,ama çocuklarına babalık yazpmak zorunda,babalık ama,onlara lux hayat yaşatmka zorunda değil,babalık başka bişey,islama göre haklar var
kusura bakmayın bu böle,
konuyu dine çekmek yasak arkadaşım.

kusura bakmayın bu böle,
bu konuyu da dine getirdiniz helal olsun..tartışmak değil niyetim de ,beraber kazanılan parayı adam alınca neden islam hukukunda adamın oluyor para anlamadım..bence doğru değil,bu düpedüz hak yemek çünkü...

Para yetmediği için dava açmadım ben. Allaha şükür (ankara'nın iyi bir semtinde) kendime ait evim ve arabam var, ekstra gelir olması açısından aldığım ikinci evimin de kredisini ödüyorum.
Kızlarımın adına da İstanbul'da ayrıca bir evimiz var, ondan da kira geliri alıyorum.
Ayrıca maaşım da gayet tatmin edici. Yani o 1000 TL'yi hiç almasam da olur.

Tazminat istemiyorum kendim için. Sadece baba olmak bu kadar kolay olmamalı diye dava açıyorum.

Ben hamile kalırken bunları hayal etmemiştim. Baba ise o da elini taşın altına koysun istiyorum. Her şeyi bana yüklemesin istiyorum. Çocuk sahibi olup uzaktan sevsin, haftasonu bir hamburger menüsü alıp gitsin istemiyorum. Onların sorumluluğunu taşısın istiyorum.[/QUO
paraya ıhtıyacınız yoksa hıc fazlasını ıstemeyın bence, ımkanlarınızda ıyıymıs kendı yagınızda kavrulun. sorumluluk para demek degıl kı , başa çıkamıyorsanız ıkı co
Şu anda bütçeniz olmadığı için böyle yapıyor olabilirsiniz.
Eminim bütçeniz müsait olsa siz de bu dediklerimi yapardınız.
yani benım anlamadıgım nokta bır cocugun kuafor masrafının bu kadar abartılması yas grubu olarak ele aldıgımızda... kendım ıcın tabıkı butcem olsa gıderım ama bırazda zevk meselesı kuaforlerı sevmem genelde kendımle kendım ugrasmak daha zevklı gelıyor bana :KK66:

hakikaten bazı kadınları anlamıyorum. tamam ben de orta halli bir insanım da bu bayanın evlendiğindeki standartları belli. evli olduğu sürece yaşadığı hayat belli adam karaktersizlik etmiş karısından çocuklarından para kaçırmış. evlilik bu mu? eşi annesine 250 tl verdi diye kıyameti koparan hanımlar vardı hani nerdeler? yok kadının hakkı değilmiş bilmem ne. bu kafayla gidersek zaten biz kadınlardan bir halt olmaz ne demek hakkı değil. "eş" oluyor insan evlenince dış kapının mandalı değil. konu sahibinin zaten standartları belli, çok afedersiniz iki sperm sağlamakla baba olunmuyor. imkanı var adamın da belli çocuklarına da kendi yaşadığı standartta bir hayat sunmak "zorunda".

Allah Allah siz gitmezsiniz ben de giderim . siz gitmiyorsunuz diye kimse gitmesin mi kuaföre. hayret ya
ben kuafore gıtmeyın demıyorum sadece cocukların yas grubu geregı kuafore zırt pırt gıtmelerı gerekmedıgını, gerekırse evde annelerının de saclarını yapabılecegını soyluyorum ıyıce okuyun da sonra yorum yazın..!!

Alın güzel kardeşim. Babalık sadece para vermekle olmuyor tabiki ama en azından "para versin". Hele ki durumu iyiyse neden vermesin?

ben kuafore gıtmeyın demıyorum sadece cocukların yas grubu geregı kuafore zırt pırt gıtmelerı gerekmedıgını, gerekırse evde annelerının de saclarını yapabılecegını soyluyorum ıyıce okuyun da sonra yorum yazın..!!

neden annesi yapsın ki ben yapamam mesela hiç becerikli değilimdir. babaları benden kacırdıgı 2 trılyonu rahatca yesın diye kuaföre götürmeyip saçma sapan bir saç yapmak zorunda mıyım çocuklarıma? konuyu okumayan ben değilim bence.

para para para herseyı guzellestıren de cırkınlestıren de para..

hanımefendı dedı kı benım o paraya aslında ıhtıyacım yok , sadece babaları daha fazla sorumluluk alsın dıye nafaka arttırımı yapmak ıstıyorum. 2 trılyonla ılgılı tazmınat davası acın dedım ıhtıyacım yok , istemiyorum o parayı dedi.

sorumluluk sadece para vermekle olmaz kı, gercekten sorumlu bır babaysa cocuklarını sadece devletın belırledıgı gunlerde degıl dıger gunlerde de alır( ki anladıgım kadarıyla alıyor), evınde agırlar(cocuklar babaları ıle de kalır), derslerıyle-sorunlarıyla ılgılenır, onlarla tatıle gıder, hedıyeler alır, dısarda etkınlıklere katılır vs... eger kı bu saydıklarımı yapabılıyorsa, zaten paraya da ıhtıyacınız yok fazlasını ıstemeyın bence...

hem sız bence cocukları dusunmenın harıcınde benım katkımla buyuttugu parayı da aldı, bır sebepten gıttı, benı ıkı cocugun tum sorumlulugu ıle basbasa bıraktının acısını cıkartmaya calısıyorsunuz gıbıme gelıyor. yanlıs anlamayın sartlar ne kadar ıyı olurs aolsun bosanmıs olmak ve dul anne olmak zor ama baska yonlerden yaklassanız sankı cocuklar ıcın daha verımlı olur gıbıme gelıyor...

adam aldı 2 trılyonu gıttı, ben yemıcem de kım yıcek o parayı soke soke alırım nafakamı da parayı da kafasında olan kadınları da anlayamıyorum olan olmus, gerıde kalmıs, para ıcın ugrasmaya degmez bu kadar acız mısınız? yazık gercekten..!!! ben kendı adıma adamın parasıyla degıl karakterı ıle ılgılenmeyı tercıh ederım..!! babalıkta para vermekle olmaz..!!! ( sözüm konu sahıbıne degıl)

Neden geride kalsın. hakkı olanı almak ne zamandan beri saçma bir şey oldu?
Neden uğraşmaya değmesin? Bedavaya para mı basılıyor bir yerlerde de benim haberim yok?
Neden adam hakkı olmayını alınca kendisi aciz olmuyor da kadın kendisinden kendi hakkını söke söke alınca aciz oluyor?
karısından 2 trilyon kaçıran adamın karakteriyle ilgilenilecek ne var acaba kısacası bir ''hırsız'':) hayretsiniz yemin ederim
yeter ki kadınlar sussun pıssın.

para para para herseyı guzellestıren de cırkınlestıren de para..

hanımefendı dedı kı benım o paraya aslında ıhtıyacım yok , sadece babaları daha fazla sorumluluk alsın dıye nafaka arttırımı yapmak ıstıyorum. 2 trılyonla ılgılı tazmınat davası acın dedım ıhtıyacım yok , istemiyorum o parayı dedi.

sorumluluk sadece para vermekle olmaz kı, gercekten sorumlu bır babaysa cocuklarını sadece devletın belırledıgı gunlerde degıl dıger gunlerde de alır( ki anladıgım kadarıyla alıyor), evınde agırlar(cocuklar babaları ıle de kalır), derslerıyle-sorunlarıyla ılgılenır, onlarla tatıle gıder, hedıyeler alır, dısarda etkınlıklere katılır vs... eger kı bu saydıklarımı yapabılıyorsa, zaten paraya da ıhtıyacınız yok fazlasını ıstemeyın bence...

hem sız bence cocukları dusunmenın harıcınde benım katkımla buyuttugu parayı da aldı, bır sebepten gıttı, benı ıkı cocugun tum sorumlulugu ıle basbasa bıraktının acısını cıkartmaya calısıyorsunuz gıbıme gelıyor. yanlıs anlamayın sartlar ne kadar ıyı olurs aolsun bosanmıs olmak ve dul anne olmak zor ama baska yonlerden yaklassanız sankı cocuklar ıcın daha verımlı olur gıbıme gelıyor...
Hanımefendinin maddi durumu zaten iyi ama babanın da durumu olduğu halde aylık çocuk başı 500 tl dışında bir katkısı olmuyormuş. bu bayan şartları iyi kalsın diye hala çalışıp didiniyor ev almış kira getirisi olsun diye onu ödüyor ve babanın harcadığı paranın kat kat fazlasını çocuklarına harcıyor, verdiği emeğin kat kat fazlasını çocuklarına veriyor. mesele para kaçırması ya da çocukların ihtiyacı olması değil, ebeveyn olarak imkanlar dahilinde sorumlulukları paylaşmak. Evli misiniz bilmiyorum ama diyelim maaşınız eşinizden iyi diye etliye sütlüye dokunmayan bir kocanız olsa nasıl hissederdiniz? konu sahibi sadece toplam masrafı "paylaşmak" istiyor. Anne baba olarak çocuklarının ihtiyaçlarını beraber karşılamak istiyor

arkadaşım çalışıp emeğiyle kazanılan parayı neden adam alıp gidiyor? bir de üstüne aman paramı alsın önemli değil yeterki çocuklarına iyi baba olsun mu demek gerekli? bu tiniyettteki adam ne kadar iyi baba olabilir ki?
o çaldığı para çocuklarının da rızkı...annenin de alın teri..
siz hiç kendi paranızı kazanmadınız galiba ,nasıl kazanıldığını bilmiyorsunuz...

adam aldı 2 trılyonu gıttı, ben yemıcem de kım yıcek o parayı soke soke alırım nafakamı da parayı da kafasında olan kadınları da anlayamıyorum olan olmus, gerıde kalmıs, para ıcın ugrasmaya degmez bu kadar acız mısınız? yazık gercekten..!!! ben kendı adıma adamın parasıyla degıl karakterı ıle ılgılenmeyı tercıh ederım..!! babalıkta para vermekle olmaz..!!! ( sözüm konu sahıbıne degıl)
aynen öyle çoluğun çocuğun hakkı diye bahane edenler var
Parayı kendileri seviyorlar asıl
Kurtulduğuma sayarım arkama bakmam dimdik bakarım çocuklarıma da kendime de diyen yok neredeyse .
Herkes paranın esiri olmuş

Ya hu kadının canı istemiyomuş yapmak görürüyomuş kime ne?
Sen saç kesmeyi yapmayı seviyosun beceriyosun diye herkes böyle düşünmek zorunda mı?
Listeye yazmanız saçma derseniz kimsenin lafı olmaz ama kimseden izin alacak değil heralde kadın.

Ayrıca dinen helal değil demiş biri. Ne demek değil. Eğer o para evlendikten sonra birikmişse çocuklarında hakkı kadınında. Evliyken kocanın kazandığı parayı harcıyosun helal oluyoda. Kenara para atınca boşanmaya kalktın diye haram mı sayılıyo. Kendi kafanıza göre fetva vermeyin..

yanlış anladıüınız birşey daha var,eski eşi ,konu sahibi boaşnadı diye kaçırıyor parayı ve arabayı..
yani konu sahibinin adam boşadı beni kimlerle yieycek o paraları gibi bir derdi yok..
zaten kadın eski eşle ilgili yani evlillikleriyle ilgili tek laf etmedi dikkat ederseniz...

aynen öyle çoluğun çocuğun hakkı diye bahane edenler var
Parayı kendileri seviyorlar asıl
Kurtulduğuma sayarım arkama bakmam dimdik bakarım çocuklarıma da kendime de diyen yok neredeyse .
Herkes paranın esiri olmuş
siz çalışıp çabaladınız,hem de 2 çocukla çalışan anne oldunuz,her ay da 1.000 tl ortak hesabınıza yatırdınız birikim olarak..sonra da boşanınca eşiniz parayı kaçırdı...
dimdik olup önünüze mi bakarsınız cidden????

umarim istediginiz gibi olur hersey, sadrce ozel okul giderini karsilamis oluyor aldiginiz nafakayla baba. babalik vazifesini yapmak disinda cocuklarinin rahatini da dusunmeli haklisiniz, hersey gonlunuzce olsun.

X