Çocuk yapmayıp da pişman olan var mı?

Karı koca istemiyorsanız şimdi biz size muhakak çocuk yapın desek ve çocuk yapsanız mutsuz olacaksınız belki
Desek ki asla pişman olmazsın zaten kocan da istemiyor bu sefer ilerde belki çok kötü hissedeceksin .

Yumurta dondurmak zaten üç yıl içerisinde döllenme şansı yüksek oluyormuş ( bildiğim kadarıyla doktor geçen böyle bir açıklama yaptı televizyonda emin değilim) . 36 yaş genç bır yaş bence bu arada

Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.
Sevgili konu sahibi..Senin konularını hatırlıyorum.bu adam senle zaten evlenmek istemiyordu ki..Senin zorunla evlendi..senden cocuk isteseydi zaten bunu zamaninda da belli ederdi..zorla olan hiçbir şeyden de hayır gelmez..

Eşimin de isteği yok. Çocuk kararını tamamen bana bıraktı. Ben istediğim için yaparmış ama çocuğa sen bakacaksın ben bakmam diyor en başından.
Bakmam sen bakarsan diyor
Zaten böyle bir adamıda baba yapmayın
Sizinde gel git düşünceleriniz var dünyaya çocuk getirip sevgisiz büyütmeyim
Kararınız net olur eşinize merhamet gelirse belki o zaman

Ben sizin gibiydim, dogumdan sonra cok zorlandim. Cok uzun suren lohusa depresyonuyla bogustum. Esiniz de yardimci olmayacaksa iyi dusunun bence

Eski konularınıza baktım, evlilik öncesi konularınız da çelişki dolu. O zamanlar da evlenmezsem pişman olur muyum tarzı konularınız var. Sonra bir konunuzdaki cümleniz dikkatimi çekti. Evlenip çocuk sahibi olmak hayaliniz varmış. Bence siz çocuk istiyorsunuz içten içe ,istemeyen eşiniz. O yüzden bu ikilemdesiniz. Evlenmeden önce, eşinizle bu konuyu konuştunuz mu? O bence daha net bu konuda. Çünkü söylediğinize göre umrunda değil. Peki siz ne düşünüyorsunuz? İlerde pişman olur muyum diye düşündüğünüze göre net değilsiniz. İyi düşünün karar verin. Eğer fikrinizi etkileyen eşinizse, keşke önceden söyleseymiş bu fikrini diyorum çünkü tek başına karar veremez böyle bir şeye. Yok, eğer siz de gerçekten istemiyorsanız çevre baskısı falan hikaye. Çünkü ilk konuşarınızdan birinde de evlenmeyi düşünmediğinizi yazmışsınız ama şu an evlisiniz. Sanki düşüncelerinizi çevre değil de, hayatınızdaki kişi belirliyor. Bu çevre baskısından daha zor bir durum. Çevreye kulağınızı kapatır, önünüze bakarsınız ama eş çok daha zor. Siz kendinizi bir ölçün, tartın önce.

Çocuk büyütmek bence dünyanın en zor işi .Biri 29 aylık ,biri 3 aylık iki bebeğim var . SIK SIK ağlama krizlerine giriyorum .Eşimle ilişkim bozuldu .Bir iyiysem bir kötüyüm .Resmen hayatımı iki kişiye tahsis etmiş gibi hissediyorum .Çok çok büyük bir fedakarlık .Sinirleri sağlam olan ,anaç biri değilsen bir de eşin destek olmayacaksa kararın doğru bence .Pişman olacağını düşünmüyorum

Ben evli değilim ama bende çocuk istemiyorum şu an ileride fikrim değişir mi bilmiyorum yani çok sorumluluk ister çalışan biri olarak ikisini birden yürütemem gibi geliyor zaten içimde hiç istek kalmadı

Valla millet çocuk yaptığına pişman
Sırf sende mutlu olmayasin onun gibi perişan olasin diye sana çocuk yap çocuk ne zaman diyorlardır

Esiniz ne diyor bu duruma ?
Aslinda iyi anne ve baba olamayacagini dusunen kimselerin cocuk yapmamasi daha yerinde oluyor..
Bunu sizin ozelinizde soylemiyorum..Yanlis anlasilmasin..
Bitmeye yuz tutmus evililiklerini kurtarmak adina cocuk yapan aileler goruyorum..
Cocuk boyle bir sey degil..
Yaparim,kendisi buyur..Canim istedikce bakarim,sokaga salar keyfime bakarim seklinde bir dusunce var ama bu dogru bir davranis modeli degil..
Hatta gecenlerde konu acan bir uye geldi aklima..Bir lokma cocuga oje surmus,bunlari da instagrama atmis.Takipci sayisini arttirmak adina buradan destek bekliyordu..
Son soz olarak : Annelik = Feragat..
Sonrasini bilemem ama ; hazir hissetmeden,o bilince ve hissiyata hasil olmadan,beklemeniz yahut ortak bir karar neticesinde yapmamaniz daha mantikli..
En azindan su an icin.

Nerede yazmış evlenmeyi düşünmediği?hiç öyle hatırlamıyorum.konu sahibi evlenmek için yanıp tutuşuyordu.. Adam istemiyordu...hatta sana yüzük aldım diyip buluştuklarında yüzüğün lafını bile etmemişti ki konu sahibi evlilik teklifi alacağını düşündüğünden bayağı heyecanlıydı.. Adam çocuk mu isteyecek Allah askina

Nasıl simdiye kadar çocuk istemediğinizi anlamadım.
Evlenemiyorum, çocuk yaşım geçiyor, hayalim hep kendi ailemi kurmak, çocuklarımın olmasıydı diye dert yandığınız konunuz bile var.

Şimdi çocuğu istememe sebebiniz eşiniz muhtemelen. O sen bakacaksın, beni ilgilendirmez dediği için tereddüt yaşıyorsunuz.
Çocuk istememe kararınız gerçekten kendinize ait mi, bunu iyice bir düşünün.
Eşinizin tavrından dolayı çocuğunuz olmazsa, pişman olma ihtimaliniz çok yüksek.

Son düzenleme:
Eger üyelerin dediği gibi eşten dolayı böyle diyorsanız çok pişman olursunuz bence . Bu iş çok kişisel bir karar buraya yazmadan normalde karar vermiş olmalıydıniz ben ya pişman olursam diye tereddüt duyan bir insain pişman olacağını düşünüyorum.

Var o tarz bir konusu
Eklemiştim buraya da şimdi çok dağılmasın konu diye sildim alıntıları

Çocuk istememe sebebinizi önce bir sorgulamanız gerekiyor bence. Annenizle olan kötü çocukluk ilişkisi, ilgisiz geçirilen çocukluk dönemi, babasal problemler vs. Gibi geçmiste yaşadığınız kötü çocukluk dönemlerinin sizi suan bu sekilde düşünmeye veya hissetmeye itip itmedigini bir tartın öncelikle.

Şimdi üyeler bahsedince merak edip konularınıza baktım ve gecmişe gidince direkt bu yorumunuzu gördüm. Bu yorumunuzda çocuk istediginizi net bir dille ifade etmissiniz. Çocuk fikrine uzak olan eşiniz tarafından manipüle ediliyor olabilir misiniz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…