Çocuk yapmayıp da pişman olan var mı?

yapmayın
ben asla istemezdim KAZAYLA:KK53: oldu
ikincisini bana hiç bir güç yaptıramaz
yani fikriniz değişmeyecek
zaten bir yaştan sonra çekemezsiniz
misal ben şimdiden biliyorum ki torun bakamam
çekemem çünkü

Cocuk yapmak bir yatirim gibi. Hamilelik kimine gore kolay, kimine gore zor geciyor. Cocugun dogdugu ilk sene tamamen degisik bir iskence oluyor. ozgurlukten, annelige gecis hic kolay degil. uykusuz geceler, surekli aglayan bir cocuk, ay yemek yedimi, yeterince ilgilendim mi, dusucek mi, kalkacak mi, uykusu mu geldi derken surekli kafa cocukta yasamaya basliyorsun. ilerki senelerde yurumeye baslayinca hep bi tehlike arz ediyor. okulu bilmem nesi..

Seviliyor mu? Seviliyor elbette. Ama nasil universite bir sorumluluk, gelecege bir yatirimsa, cocukta oyle iste. cok uzun sureli bir sorumluluk.. karsiliginda 18 - 20 yaslarina geldiginde eger hayirli bir evlatsa artik sana hayat boyu bir arkadas gibi oluyor. kendi ayaklari ustunde durdugunda sana acilan bir kapi haline geliyor. onunla hayata baglaniyorsun tekrar. torundu bilmem neydi, hayatina manalar yukleniyor vs vs

Cocuk istemek ne kadar dogalsa, istememekte o kadar normal geliyor bana. bir insani 60 yaslarina kadar genc, 60-80 arasi da saglikliysa, orta yasli goren bi insanim. cocuk yapmazsaniz, hayatiniz boyunca kendinize odakli, kendinizi eglendirmeye calisan, mis gibi kaygisiz bir hayatiniz olur. Suanda bu kadar istemezken, ilerde keske diyeceginizi dusunmuyorum acikcasi

O anaçlık yoksa içinizde yapmayın zaten çocuk bakımı zor, ilerde pişman olursam diye çocuk yapılmamalı o çocuğunda vebaline girilmeneli.
İlerde pişman olabilirsin etrafında yaşıtın insanların yanında boylarınca çocuklarını görünce, ama siz o sorumluluğu istemiyorsanız buna pişmanlık demeyip tercihlerinin getirisi olarak düşünebilirsiniz.

33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Bir ara 30 lu yaşlardayken evlat edinmeyi düşündüm, kısmet olmadı, iyi ki de olmamış, anladım ki çevrenin tacizinden bu duyguya kapılmışım. Sonra doktorlar olabilir deyince istemedim. Pişman da olmadım, şu an 45 im halen pişmanlık hissetmiyorum

Annemin 2 tane çocuğu olmayan arkadaşı var. Bazen anneme ''Senin en azından evde çocuğun var, seni oyalıyor. Ben de keşke zamanında bir mantık evliliği yapsaydım da çocuğum olsaydı. Evlat eve giriyor çıkıyor. Hareket oluyor.'' diye dertleşiyorlarmış. Ama belki siz pişman olmayacaksınız bilemeyiz.

Valla millet çocuk yaptığına pişman
Sırf sende mutlu olmayasin onun gibi perişan olasin diye sana çocuk yap çocuk ne zaman diyorlardır 😂
Katılmıyorum... Çevremde çocuk sahibi olduğu için pişman olan birine de denk gelmedim. Bence anne olmak zor olduğu kadar muhteşem ötesi bir mutluluk... Gerçekten istemeyen çocuk sahibi olmasın orası ayrı. Her çocuk sevgi dolu bir evde büyümeyi hakediyor.

Katılmıyorum... Çevremde çocuk sahibi olduğu için pişman olan birine de denk gelmedim. Bence anne olmak zor olduğu kadar muhteşem ötesi bir mutluluk... Gerçekten istemeyen çocuk sahibi olmasın orası ayrı. Her çocuk sevgi dolu bir evde büyümeyi hakediyor.
Bu sitede brilerinin bana katılması beni onaylaması beni sevmesi umrumda değil 😂😂😂

Manevi anlamda bakmam diyor. Çünkü çocuk bakmak istemiyorum diyor. Yani çocukla sen uğraşırsın diyor. Maddi olarak yanımızda.
En önemli soru o zaman şu
Eşinizin sizi manen yalnız birakack olması mi sizi isteksizliğe itiyor yoksa zaten mi istemiyorsunuz

Manevi anlamda bakmam diyor. Çünkü çocuk bakmak istemiyorum diyor. Yani çocukla sen uğraşırsın diyor. Maddi olarak yanımızda.

Bu adamla hala yüz yüze nasıl bakıyorsunuz😶 al sana para ama senin için çaba koyamam kusura bakma demiş resmen. Adamın sevmediği bariz🤐

Çocuk istiyorsanız olsun bence ama acilen başka erkek bakın diyorum🤐

Çocuk istememe sebebinizi önce bir sorgulamanız gerekiyor bence. Annenizle olan kötü çocukluk ilişkisi, ilgisiz geçirilen çocukluk dönemi, babasal problemler vs. Gibi geçmiste yaşadığınız kötü çocukluk dönemlerinin sizi suan bu sekilde düşünmeye veya hissetmeye itip itmedigini bir tartın öncelikle.
Evet aynen durum bu aslında. Yeteri kadar bu yaşa kadar ailemi sırtımda taşıdım. Annem çocuktu, ben anne oldum zaten. Hayatımı artık birilerine adamak istemiyorum sanırım. Yeni doğacak bir çocuğa da adayacağımı biliyorum. Çocuğum olursa tabiki seveceğim tabiki sevgisiz büyütmeyecegim bunun farkındayım ama ben mutlu olacak mıyım benim enerjim ona yetecek mi konusunda soru işaretlerim var. Bir de ben kendim için ne zaman yaşamaya başlayacağım? Çünkü bunu hiç yapamadım. Çocuğum olunca da onun için yaşayacağım. Benim hayatım olmayacak mı vs...

Kimse yüzünüze pişmanım demez zaten pişmanlik demeyelimde zorluğundan yakinan çok kk da bolca göruyoruz

Cocuk yapmak bir yatirim gibi. Hamilelik kimine gore kolay, kimine gore zor geciyor. Cocugun dogdugu ilk sene tamamen degisik bir iskence oluyor. ozgurlukten, annelige gecis hic kolay degil. uykusuz geceler, surekli aglayan bir cocuk, ay yemek yedimi, yeterince ilgilendim mi, dusucek mi, kalkacak mi, uykusu mu geldi derken surekli kafa cocukta yasamaya basliyorsun. ilerki senelerde yurumeye baslayinca hep bi tehlike arz ediyor. okulu bilmem nesi..

Seviliyor mu? Seviliyor elbette. Ama nasil universite bir sorumluluk, gelecege bir yatirimsa, cocukta oyle iste. cok uzun sureli bir sorumluluk.. karsiliginda 18 - 20 yaslarina geldiginde eger hayirli bir evlatsa artik sana hayat boyu bir arkadas gibi oluyor. kendi ayaklari ustunde durdugunda sana acilan bir kapi haline geliyor. onunla hayata baglaniyorsun tekrar. torundu bilmem neydi, hayatina manalar yukleniyor vs vs

Cocuk istemek ne kadar dogalsa, istememekte o kadar normal geliyor bana. bir insani 60 yaslarina kadar genc, 60-80 arasi da saglikliysa, orta yasli goren bi insanim. cocuk yapmazsaniz, hayatiniz boyunca kendinize odakli, kendinizi eglendirmeye calisan, mis gibi kaygisiz bir hayatiniz olur. Suanda bu kadar istemezken, ilerde keske diyeceginizi dusunmuyorum acikcasi
Aslında evet hayatımda daha fazla kaygı istemiyorum sanırım. O derece psikolojik olarak yorgun hissediyorum kendimi.

Bu adamla hala yüz yüze nasıl bakıyorsunuz😶 al sana para ama senin için çaba koyamam kusura bakma demiş resmen. Adamın sevmediği bariz🤐

Çocuk istiyorsanız olsun bence ama acilen başka erkek bakın diyorum🤐
İyi de istemeyen bir insana da zorla cocuk baktirilmaz ki. İstek içten gelen bir şeydir. Yine de ben isterim diye benim için yapabilecegini söylüyor. Asla istemem demiyor. Yani bencilce anne olma hakkımın önüne geçmiyor.

33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
Insan kocasini sevince ondan bir cocugu olsun ister diye dusunuyorum

Geçmiş konularında istiyordun diye bana kızanlar da bir garip gerçekten. Belki yıllar önce istemişimdir şu an istemiyorumdur olamaz mı? Aslında o zaman istiyorum dediğim, yine mahalle baskısıydı. Yaşın geçiyor evlenmelisin çocuk yapmalısın düşüncesi beynimize işlendiği için ya yaşım geçerse korkusu yine vardı. Sırf bu yüzden çocuk yapmayı düşünüyordum. Ama o zaman evli değildim ve istesem de yapamazdım. Şu an evliyim çocuk yapmaya çok yakın olduğum bir dönemde bunu sorguluyorum ve kendimde gerçekten bir istek olmadığını görüyorum. Kimi insan çocukluğundan beri çocuklara bebeklere içi gider hayrandır vs. Benim hiçbir zaman çocuklara içim gitmedi mesela. Çocukları hep uzaktan sevmeyi tercih ettim. Evet bazı çocuklar tatlı geliyor ilgileniyorum ama max yarım saat sonra sıkılıp annesine vermek istiyorum. Uğraşamıyorum yani.

Insan kocasini sevince ondan bir cocugu olsun ister diye dusunuyorum
Kocamı deli gibi seviyorum 8 yıllık çok güzel giden bir evliliğimiz var ama asla ama asla çocuk düşünmüyorum..

Kocayı sevmemekle alakalı bir durum değil ki bu, bir ömür sorumluluk duygusu, hayatının büyük bir bölümünün çocuğa ait olması, sosyal hayatın sıfırlanması...
Çocuk istememe sebeplerim bunlar. Hatta eşime çok aşık olduğum için de istemiyorum, onunla geçireceğim vakitlerin kısalmasını göze alamıyorum.

X