Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizde şöyle bir hava sezdim istiyorum ama şartlar bunu gerektiriyor. O yüzden hayatın getirileri ne olur kimse bilemez. Ona bakarsanız bir gün öleceğiz ölmek için dünyaya bir canlı getirmemek mi lazım. Bunları düşünmüyorsunuz. Çok fakir olsanız tamam bakamazsınız diycem. Ama bir çocuğu bakabilecek durumdaysanız bence sizde isteyeceksiniz işerde. Evlenmeyi düşündüğünüz kişi de bence böyle düşündüğü için size öyle diyordur...

Siz istisnai örneksiniz, bu da bir gerçek. Keşke sizin gibiler 3 değil 5 çocuk sahibi olsa.
Est.
Ben mükemmel bir anne değilim muhakkak.
Çocuklarımın iyi birer insan olmaları gayretindeyim sadece.
Hamilelik, doğum, çocuk yetiştirmek zor. Ama (bence) güzel.
Kim ne kadar çocuğu varsa güzel yetiştirsin dilerim.
Çok çocuklu olmak "cahillik" alameti olmuyor kanaatindeyim.
Ben de, siz de, müstakbel diğer anneler de, dünyayı bulduğundan daha güzel bir yere dönüştürecek güzel evlatlar yetiştiririz umarım.
Sevgiler...

Son düzenleme:
2.cocugu yapmak istemememdeki nedenleri sanmışsınız hak vermemek mümkün degil....benim.1 tane var kizim ama 2.yi yapamıyorum bu sebeplerden dolayı....bence 1 tane çocuğunuz sağlıkla sıhhatli olsun şöyle de bi durum var inanin 1tane olsun gülümsediği zaman size baktığı zaman tüm bu nedenleri unutturacak 1tane yapın derim....2. Ama bu devre iste fazla

Freud sadece bir önerme ortaya atmış, haliyle yasa değil dediği..Onun görüşü oymuş.
Evet az bilişsel muhakemesi olanların olduğu toplumlarda felaketler çok çocuk getirir.
Ama sorgulayan toplumlarda insanlar çok çocuk yapmaz, gerçekten ilgilenebileeği kadar çocuk yapar.
Çoğu gelişmemiş ülkelerde hayatı sorgulama olmadığı için içgüdüsel üreme yaygındır..
Mesela İskandinav ülkeleri; o kadar ellerinde kaynak var. Anca zorla 1 tane çocuk sahibi oluyorlar.

Çocuklarınızın amaçları olması güzel.. Keşke herkes bilinçli anne olsa..

Bizim insanları çözmüşsünüz, tebrik ederim..
Hakikaten haklısınız..
Burada bile kaç konuda eltisi, görümcesi hamile diye hamile kalan okudum..

Herkes yapıyor olayı bence de doğru..

Senin kararın diyip bu kararın sonucundaki tüm olacakları size yüklemiş gibime geldi.
Yok sırf bana yüklememiştir.. mutlaka ikimizin kararı olur.
Zorla kendi kararımı dayatmak istemem..O çok bencilce olur..

Sanki konuyu ben açmışım. Böyle bir dünyaya çocuk getirmem, hoş aday da yok zira çocuk iki kişiyle yapılır. Annem, babam hayatta değil. Bazen lanet ediyorum dünyaya geldiğime, gidipte neden beni dünyaya getirdiniz diyeceğim kimsede yok , çok üzgünüm.

ben size harfiyen katılıyorum...Aynı sebeplerden bende istemiyorum...Bu ülke şartlarında kendime güvenemediğim için çocuğumada bakabileceğimi sanmıyorum.

Kızma ama senden çok iyi anne olur sen biraz evliliğini yaşa sonra yap bir tane. Çok lazım bu ülkeye bilinçli,otokontrollu evlat

Freud haklı olsa savaş süren ülkelerde insanlar içgüdüsel şekilde hızla çoğalmaya devam etmezdi sanırım...

Çocuk sahibi olmanın bu kadar ayrıntıda boğulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.(Doğurun gitsin demiyorum yanlış anlaşılmasın) Hangimiz maddi manevi sıkıntı zorluk çekmiyoruz, ya da muhteşem şartlardayken bir sene sonra mülteci olmayacağımızın ne garantisi var? Demek istediğim iç sesinizi dinleyin sadece , ülkemizin artı dünyamızın dünyanın gidişatına bakacak olursak topluca intihar etsek daha iyi gibi görünüyor çünkü...
Dünyaya gelecekse sizin kadar duyarlı ve düşünceli insanların çocukları gelsin en azından , bari gezegenin geleceği için birşeyler yapabilirler...

Son düzenleme:
Eğitim sisteminin devamlı değiştiği,kadına değer verilmeyen,çocuğa istismarın tavan yaptığı,demokrasi,özgürlük namına bir şey olmayan ve birçok alanda geri kalmış bir toplumda çocuk yapmak bence o çocuğa yapılabilecek en büyük kötülük.

30'lu yaşlarımın başındayım, kendimi bildim bileli çocuk sahibi olmaya istemedim. Eşin dostun bebeğini mıncırıp sevmişliğim de yoktur. Annesiz büyüdüm, haliyle zor ve fazlaca yük dolu bi hayat yaşadım. Bi çocuğun bi ömürlük sorumluluk demek olduğunu, çokça sabır gerektirdiğini farkındayım. Hormonlu kabak şak diye büyümüyorlar çünkü sizinde belirttiğiniz gibi dünyanın yaşaması zor ve tehlike bi yer olduğunu insanlara söylediğimde " sen doğur özenli büyüt" diyorlar. Bu düşüncelerimin aksine çevirecek şekilde pek bi örnekte görmüyorum açıkcası.
daha bi kaç gün önce bulunduğum mahallede 16,17 yaşlarında olan gençler arasında kavga çıktı. 4,5 kişi, mahallenin ağzı var dili yok kendi halinde gencine saçma bi bahaneyle saldırıp bayağı bi dövdü. Yani senin özenle yetiştirmen de yeterli olmuyor. Sen yeteceğim kadar çocuk yapayım derken, diğer taraf geleceklerini düşünmeden Allah rızkını verir kafasıyla tavşan gibi üreyip, senin özenle yetiştirdiğinin hayatını karartabiliyor.
Pişmanlığa gelince bunu reel hayatta yaşamayan azdır, sadece ünlülerde olmuyor sanırım. o da kırdıkları cevizlerden sebep sanırım
Benim için kan bağı önemli değil.Bunu kendi anne,babamdan yola çıkarak söylüyorum, ilerde çok çok pişman olursam evlat edinirim. Sizde kan bağına önem vermiyorsanız, ileride pişman olacağınız bi durum görmüyorum.

Evet, şu an istemiyorum. Ama ileride pişman olur muyum emin değilim.
Sonuçta insanların düşünceleri yıllar içinde çok değişiyor.
Pişman olmayacağımın bir garantisi var mıdır, nasıl emin olabilirim? keşke bir formül olsa..

Misal Ajda Pekkan pismanmis

Reactions: 000
Evlendigim ilk seneler bende istemedim ayni sebeplerden ki ben yurtdısından türkiyeye yerleşmiş biriyim... simdi tüp bebek tedavisi görüyoeum hergün olsun diye dua ediyorum istemiyorum demeyin hayırlısı diyin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…