Sizi doguran buyuten anneniz,geldiginiz seviyeyi gorse eminim sizinle gurur duyardi...Çok mantıklı...
Kıt olan şeyler israf edilmemeli.
Est.Siz istisnai örneksiniz, bu da bir gerçek. Keşke sizin gibiler 3 değil 5 çocuk sahibi olsa.
Yok yapmaz. Öyle biri değil..Ama istediğini belirtebilir.Adam biraz muallak gibi, yani ilerde baskı yapabilir diye düşündüm
2.cocugu yapmak istemememdeki nedenleri sanmışsınız hak vermemek mümkün degil....benim.1 tane var kizim ama 2.yi yapamıyorum bu sebeplerden dolayı....bence 1 tane çocuğunuz sağlıkla sıhhatli olsun şöyle de bi durum var inanin 1tane olsun gülümsediği zaman size baktığı zaman tüm bu nedenleri unutturacak 1tane yapın derim....2. Ama bu devre iste fazlaMerhaba Sevgili Üyeler;
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Evet, çocuk sahibi olmak istemiyorum.
En azından şu an istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.
Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..
Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.
Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?
Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.
Sizce ileride çocuk sahibi olmasam pişman olur muyum? Olursam neden?
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?
Ilave Soru: Evlenip çocuk sahibi olanlara da bir sorum var.
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.
Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Çocuk sahibi olma motivasyonunuz neydi?
Belirtmek isterim ki yargılamak için değil arafta kaldığım için soruyorum.
Cevap verirseniz çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
Baskı değilde benim eşim gibi türlü sirinliklerle adama ikinciyi yaptırabilirYok yapmaz. Öyle biri değil..Ama istediğini belirtebilir.
Freud sadece bir önerme ortaya atmış, haliyle yasa değil dediği..Onun görüşü oymuş.Freud halt etmiş çok af edersiniz.
Zira savaş, açlık, göç gibi toplumsal felaketleri yaşayan bireyler üremeye daha meyillidir.
Hali vakti yerinde toplumlarda bol bol bebe göremezsiniz.
Çocuk sahibi olma sebebim biyolojik saatimdi.
Üstelik dünyayı daha yaşanılır kılacak olanlar arasında benim çocuklarım da olacak. Çünkü onlara cennet vaadetmiyorum ama "nasıl daha iyi hale getirip, güzelleştiririm" diye düşünmeyi öğretiyorum.
Bizim insanları çözmüşsünüz, tebrik ederim..Yoo genel turk toplumu ondan cocuk sahibi olmaz..ilkini evlendik eee niye evlendik herkes yapiyor bizde yapalim diye yapar(geneli)ikinci cocugu yapanlar ya kaza der ya kardessiz olmaz der ondan yapar..bazisi da yasliligimda elim kolum olsunlar diye yapar..size gelince buyuk ihtimal ile 1 tane yaparsiniz..cunku aile baskisi vs
Yok sırf bana yüklememiştir.. mutlaka ikimizin kararı olur.Senin kararın diyip bu kararın sonucundaki tüm olacakları size yüklemiş gibime geldi.
ben size harfiyen katılıyorum...Aynı sebeplerden bende istemiyorum...Bu ülke şartlarında kendime güvenemediğim için çocuğumada bakabileceğimi sanmıyorum.Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.
Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..
Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.
Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?
Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.
Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
Kızma ama senden çok iyi anne olur sen biraz evliliğini yaşa sonra yap bir tane. Çok lazım bu ülkeye bilinçli,otokontrollu evlatFreud sadece bir önerme ortaya atmış, haliyle yasa değil dediği..Onun görüşü oymuş.
Evet az bilişsel muhakemesi olanların olduğu toplumlarda felaketler çok çocuk getirir.
Ama sorgulayan toplumlarda insanlar çok çocuk yapmaz, gerçekten ilgilenebileeği kadar çocuk yapar.
Çoğu gelişmemiş ülkelerde hayatı sorgulama olmadığı için içgüdüsel üreme yaygındır..
Mesela İskandinav ülkeleri; o kadar ellerinde kaynak var. Anca zorla 1 tane çocuk sahibi oluyorlar.
Çocuklarınızın amaçları olması güzel.. Keşke herkes bilinçli anne olsa..
Merhaba Sevgili Üyeler;
Size bir sorum var.
Herkese iyi forumlar..
Sevgiler.
Evet, şu an istemiyorum. Ama ileride pişman olur muyum emin değilim.Aynı yaştayız ve benzer şekilde düşünüyoruz "anne" olma konusunda..
Kaygılarınız çok normal, sonuçta yeri geliyor arzularımız düşüncelerimize ve inançlarımıza baskın çıkabiliyor.
40'lı yaşlara gelince keşke demeyeceğimizin garantisi yok..
Benim bir arkadaşım yurtdışına gidip yumurtalarını dondurmuştu.
Misal Ajda Pekkan pismanmisEvet, şu an istemiyorum. Ama ileride pişman olur muyum emin değilim.
Sonuçta insanların düşünceleri yıllar içinde çok değişiyor.
Pişman olmayacağımın bir garantisi var mıdır, nasıl emin olabilirim? keşke bir formül olsa..
Peşpeşe aynı şeyleri yazmışızMisal Ajda Pekkan pismanmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?