2 çocuğum var. Kişisel hayatımdan çok memnunum, eşimle 12 yıldır birlikteyim, bir 120 yıl daha birlikte yaşasak bize yetmeyecek, biliyorum. Böyle bir ilişkiye çocuk yaptık, bundan asla pişman değilim, hatta çocuklarıma sağladığım aile ortamı içimi ısıtıyor, onlar mutlu, biz mutluyuz. Gelin görün ki dünyanın, ülkenin hali perişan, bundan elbette memnun değilim. Bu dünyaya iki çocuk getirmiş olmak bir yanıyla beni rahatsız ediyor, kimi etmez ki? Bu demek değil ki pişmanım. Zorluklar, tehlikeler, yobazlıklar, savaşlar, hastalıklar... Karşı durmaları gereken çok şey var. Ancak bu her zaman böyleydi. Dünya asla barış dolu bir harikalar diyarı olmadı ama her zaman uğruna yaşanmaya değecek şeyler var. Belki çok fazla şeyle baş etmeleri gerekecek ama buna değeceğine inanıyorum. Dünya berbat durumda ama ona göre savaşçı ruhlu kızlar yetiştirmek niyetindeyim. Kıyamet kopmadıkça dünyanın iyi, güçlü insanlara ihtiyacı var. Ben iyi bir insan olduğuma, iyi insanlar yetiştireceğime inanıyorum, bunu yapacak gücüm, sabrım, zamanım olduğunu, çocuklarımı yetiştirecek örnek bir ilişki yaşadığımı düşündüm, o yüzden doğurdum. Freud bir yanıyla haklı belki de.
Bu ortamda çocuk yetiştirmek bencilce mi? Çocuğa vereceğiniz güzel şeylerin, dünyayla baş etmesine yetmeyeceğini düşünüyorsanız evet bencilce. Ben yeteceğimizi düşünüyorum.
Pişmanlık konusuna gelirsek, bunun bir matematiği yok. Sizin hayattan beklentilerinizi, önceliklerinizi bilemem. Ama insanlar pek ala evlilik karşıtı da olabilir, çocuksuz olmak da isteyebilir ve hayatlarını böyle tamamlayabilirler, bunları da normal buluyorum. Bir dostum var; şuan 40 yaşında. Tam da buna örnek; evlilik karşıtı ve hiçbir zaman çocuk istemedi. Bir an bile pişman olduğunu görmedim ki, çok şeffaf bir insandır. (ay yine uzun yazıyorum, bu benim lanetim
)Kısacası; kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz, en doğru neticeyi ancak siz varırsınız.