Bazı sayfaları yeni okuyorum.. okudukça yorum da yazdığım için de sindire sindire okuyorum.Yorumumu begenen arkadaslara burdan tsk edeyim dedim,yazdigim manas destanini birilerinin okudugunu bilmek guzel. Konu sahibi ilgilenmedi pek ama olsun
Yok düşünmüyor. Ama evlenmek istiyor benim gibi:)
Bir ablası var. Onunda tek bir çocuğu var. Ablası da 30larda anne olmuş.
Bir tane ister, erkek yeğeni var. Kız çocuklarına bayılıyor.
Bana baskı kuracağını düşünmüyorum. Çünkü kendisi öyle biri değil.
Açık açık çok çocuk istemediğimi söyledim, bana bu çekincelerimde hepsinde katılıyor.
Sadece bir tane olsun bakarız diyor. Ama o da ikinci çocuğa karşı. İstemiyor. Keza bende istemiyorum..
Yok o bir tane olsa mı diyor.. ben istemiyorum.Ben Yazmıştım kk da kim böyle konu actı çocuk coxuga karıştı diye
Siz de en başta çocuk istemiyorum.derken şimdi bi tane çocuğa sıcak bakmaya başlamışsınız
Evlendikten sonra da yaparsınız inşallah allah analı babalı büyütsün ajjaaajjajajahahah
Bende yorumları okudukça fark ediyorum, çocuk istemeyen kadınlar var, hem de sayıları düşündüğümden fazla..Benim de benzer bir konum var, benzer kaygılarım var, benzer yaştayız, konuyu takipteyim. Herkesi Tek tek okumak iyi geliyor.
Hayırlısı olsun.. Tebrik ederim..Düğünüme az kaldı inşaAllah bende 3-4 sene istemiyorum
Bakalım hayırlısı ama siz hiç istemiyorsunuz o konuda yorum yapmak istemiyorum
Mesajınız için çok teşekkür ederim..Merhaba,
Öncelikle kendinizi ifade etme şeklinize, cümlelerinize ve düşünce yapınıza hayran kaldım. Aslında düşününce sizin gibi bilinçli anneler anne olup evlat yetiştirse keşke. Bu arada ben de 41 yaşımdayım, anne değilim ve olmaya da niyetim yok sizinle aynı endişelerden. Ayrıca evet anne-evlat arasındaki bağ eminim çok özeldir ama sadece anne olmak bizi bir üst seviyeye taşımıyor düşüncesindeyim. Anne olmadan da özel olduğuma inanıyorum.
Bende koruyucu ailelik düşünebilirim..Sumru Yavrucuk ve koruyucu aile olduğu oğluyla olan KatharsisXtra programını izleyin, orada diyor ki “oğlum bana doğurmadığımı unutturdu” o kadar benimsemiş aile olduğu çocuğu. İleride hayatıma bir çocuk dahil etmek istersem koruyucu aile olabilirim rahatlıkla. Ama şu an, bu şartlarda yalnız değilsiniz.
Çok zamanım kalmadı..Çocuğu olmadanda çok mutlu olan insanlar tanıyorum . Kalbin ne istiyorsa onu yap . En azından birkaç sene zamanın var belki ilerde fikrin değişir
Acaba annenin genlerine çeker mi?Kişiye göre değişir, kimi vardır 30 yaşına gelmeden sorun yaşar kimi menopoza kadar sorunsuz hamile kalır, Slyvester Stallone'nun eski eşi birkaç sene önce 54 yaşında 5. çocuğuna hamileydi.
Genetik faktörler, genel sağlık durumunuz, eşinizin genetiği ve sağlık durumu, hatta beslenme alışkanlıklarınız kısaca her şey etken.
Cık olmuyor.Yok o bir tane olsa mı diyor.. ben istemiyorum.
Sonuçta bir çocuk da sorumluluk..
Mesela kedisi var, diyorum ki bu bizim kızımız olsa olmuyor mu.. ne güzel işte..bize bağlı diyorum bana gülüyor halbuki ben ciddiyim..
Evet önceki kontrolde sorun görünmüyordu. Bir daha gitmem gerek..haklısınız..Kontol olmanızda fayda var bana doktor 35 sonrası zorlanırsın demişti.
İşte ya hiç istemezsem boşuna yumurta dondurmuş olacağım..Yaş yumurtayı çok etkiliyor. 40 yaşında da yumurtan olur ama döllenmeyebilir, sağlıksız emryo olur vs vs. Doktor doktor dolaşma maddi manevi yıpranma süreci olabilir garantiye almak adına Şimdiden dondurmak Daha iyi gibi
Kızlar böyle konularda çoğunlukla anne veya teyzeye benziyor sanırım, kızımı tiroidiyle ilgili doktora götürdüğümde hormonal durumu için aile geçmişimizi de sormuştu doktor, benim ve kızkardeşimin hormonal durumu hakkında genel bilgi almıştı, oradan yola çıkarak söylüyorum.Acaba annenin genlerine çeker mi?
Benim annem 30 yaşında evlenmiş, 32 de ben 37 de kız kardeşim doğal yolla olmuş. Hiç zorlanmadan hamile kalmış.
Ona çekme şansım var mıdır..(Çocuk istersem belki diye soruyorum)
O zaman yapÇok zamanım kalmadı..
Bir de benim hayatımdaki kişinin yaşı 36. Eğer karar verirsek 40 yaşından sonra baba olmak istemiyorum dedi bana bir kereçok zamanım yok gibi. Keşke olsaydı..
Yok maalesef toplumda hala her kadın, anne olmalı yargısı var. O yüzden bizim gibi düşünenler ayıplanıyor.Her kadin istemez, ben de istemiyorum.
Benimki ekonomik veya sosyolojik nedenlerden de degil, sadece istemiyorum. İcimden gelmiyor. Her kadin biyolojik saatiyle dogmuyor, istemek kadar istememek de cok normal ama anlatamiyoruz bunu malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?